נראה שהפעם ההצבעה היתה גורפת. כמעט נעלבתי, מה לא אהבתם את הפטיפור השני
לפני שאעלה את ההדרכה, וידוי קטן-
את מנת הקינוח הזו הכנתי לשבת האחרונה. שכחתי לקחת בחשבון שאחרי סעודת שבת דשנה, אין מקום לכל כך הרבה מתוק. היה טעים בטירוף, אבל נשארו חצאי מנות כי פשוט לא היה שייך לגמור.
הטעות היתה שהכנתי בכוסיות די גדולות.
לכן- ההדרכה אמנם מלווה בתמונות של כוסית די גדולה. אבל מי שמכינה, שתכין בכוסיות קטנות. את הכפיות תצטרכו להכין בתבנית כפיות קטנות [ולא גדולות כמו בתמונות]. אפשר כמובן בלי כפית מלמעלה ואתן רעיונות לקישוט ללא כפית.
מהמתכון מתקבלים כ-20 כוסיות קטנות [לא פיציות של לחיים....]
אז קודם כל קבלו אותן:
צפה בקובץ המצורף 271613
ו....להדרכה:
רכיבים:
לבסיס:
150 גרם עוגת שוקולד מפוררת
לשכבת הפצפוצים:
1 כוס פצפוצי אורז
2 כפות סוכר חום
1 כפית קוקוס[לא חובה]
2 כפות אבקת נוגט
למוס:
ריצ' 1 קטן
4 כפות אבקת נוגט
150 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן
לזיגוג שוקולד:
3 כפות שמן
3 כפות קקאו
3 כפות מים רותחים
1 שקית אבקת סוכר
לגנאש שוקולד לבן:
2 כפות ריצ'
150 גרם שוקולד לבן
לכפיות:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
נראה מורכב, אבל בתכל'ס ממש קל להכנה.
שכבת הבסיס:
מרפדים את תחתיות הכוסיות במעט פירורי עוגה
צפה בקובץ המצורף 271614
שכבת פצפוצים:
במחבת על אש נמוכה קולים את רכיבי תערובת הפצפוצים. נזהרים שלא יישרף. מערבבים כל הזמן. אחרי כ 2 דקות, מסירים מהאש ושמים קצת פצפוצים בכל כוסית מעל לפירורי העוגה
צפה בקובץ המצורף 271615
צפה בקובץ המצורף 271616
מכינים את המוס:
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים שוקולד ושמן.
מקציפים ריצ'. אחרי שהוא מוקצף, מוסיפים אבקת נוגט. מקציפים עוד קצת.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
מפרישים הצידה מעט מהמוס לקישוט בכפית.
מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים מעט מעל לפצפוצים. משאירים מוס לשכבת מוס שניה.
מכינים את הזיגוג:
בקערה מערבבים את כל רכיבי הזיגוג. מחכים כחצי דקה ויוצקים קצת מעל שכבת המוס.
מזלפים עוד קצת מוס.
צפה בקובץ המצורף 271619
מכינים גנאש שוקולד לבן:
בסיר קטן ממיסים שוקולד לבן עם ריצ'. נזהרים מאוד שלא יישרף. מערבבים כל הזמן.
יוצקים מעל לשכבת המוס השניה עד לסוף הכוסית.
צפה בקובץ המצורף 271620
אפשר לוותר על שכבת המוס השניה ולשים רק שכבת מוס אחת, מעליה זיגוג ואחרי שהוא מתקשה לשפוך גנאש שוקולד לבן.
מכינים כפיות
[האמת- אפשר להכין מראש ורק לשלוף מההקפאה]
ממיסים שוקולד עם שמן ויוצקים לתבנית כפיות [קטנות...]. מקפיאים ומחלצים אחרי שקפא היטב בזהירות כי הכפיות שבירות.
צפה בקובץ המצורף 271621
צפה בקובץ המצורף 271622
המשך בהודעה הבאה....