קינוחים הדרכה מצולמת- שכבות מוס וגנאש שוקולד לבן

אילה ג

משתמש פעיל
כשאני רוצה מוס לתבנית שקעים אני לא מקציפה את הריצ' לפני שילוב השוקולד אלא שמה את הריצ'+השוקולד בבלנדר [שמתלבש כל המיקסר או העמבד מזון, לא מקל] ומפעילה. מתקבל מוס חלק יותר
אפשר להוסיף קרם גט או כל מה שרוצים ישירות לבלנדר
כן, אבל אמרת שאת מצפה בשוקולד,
או אולי זה לא מה שאת מצפה? יש לך תמונות?
ואני לא מצפה, כי אוהבת את המראה הקליל של המוס,
השאלה אם זה אמור לצאת עם בועות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כן, אבל אמרת שאת מצפה בשוקולד,
או אולי זה לא מה שאת מצפה? יש לך תמונות?
ואני לא מצפה, כי אוהבת את המראה הקליל של המוס,
השאלה אם זה אמור לצאת עם בועות?
על המוס שבמתכון הזה כתבתי שאני מצפב בשוקולד?
לא חושבת.
כשאני מכינה בתבנית שקעים זה כמו שרשמתי לך כאן למעלה.

לא אמור לצאת עם בועות. אבל אורירי
 

אילה ג

משתמש פעיל
על המוס שבמתכון הזה כתבתי שאני מצפב בשוקולד?
לא חושבת.
כשאני מכינה בתבנית שקעים זה כמו שרשמתי לך כאן למעלה.

לא אמור לצאת עם בועות. אבל אורירי
לא, כתבת שכשאת מכינה מוס בתבנית שקעים את מצפה בשוקולד,
את מתכוונת למוס שכתבת קודם? זה?
שמה את הריצ'+השוקולד בבלנדר
את זה את מצפה בשוקולד?
או שזה אמור להיות מוס יציב בלי ציפוי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא, כתבת שכשאת מכינה מוס בתבנית שקעים את מצפה בשוקולד,
את מתכוונת למוס שכתבת קודם? זה?

את זה את מצפה בשוקולד?
או שזה אמור להיות מוס יציב בלי ציפוי?
כן
הוא לא מספיק יציב בלי ציפוי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר

מה זה אומר?
יוצא לי עם בועות קטנטנות, יש דרך למנוע את זה?
לא כל כך יודעת על אלו בועות את מדברת.
תמיד יש בקצפת מעט בועות. ככה זה בריצ' מוקצף
אין מה לעשות זה המרקם
אם את רוצה למלא תבנית סיליקון שיתמלא ממש טוב תעבדי בשיטה השניה שכתבתי
או שתנסי להוסיף עוד מים כדי שלא יהיה כל כך סמיך ואז זה נכנס טוב יוור לכל הפינות
 

אילה ג

משתמש פעיל
לא כל כך יודעת על אלו בועות את מדברת.
תמיד יש בקצפת מעט בועות. ככה זה בריצ' מוקצף
אין מה לעשות זה המרקם
אם את רוצה למלא תבנית סיליקון שיתמלא ממש טוב תעבדי בשיטה השניה שכתבתי
או שתנסי להוסיף עוד מים כדי שלא יהיה כל כך סמיך ואז זה נכנס טוב יוור לכל הפינות
מתי להוסיף מים וכמה?
וזה יישאר יציב אחרי הפשרה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתי להוסיף מים וכמה?
וזה יישאר יציב אחרי הפשרה?
לא מוסיפים הרבה מים רק שיגיע לתערובת חלקה יותר
אחרי הערבוב עם השוקולד

יציב אחרי הפשרה כשמצופה בשוקולד [לא בשמש]
 

אילה ג

משתמש פעיל
לא מוסיפים הרבה מים רק שיגיע לתערובת חלקה יותר
אחרי הערבוב עם השוקולד

יציב אחרי הפשרה כשמצופה בשוקולד [לא בשמש]
להוסיף מים, לאיזה מוס? ההוא המוקצף עם הכפית?
או מה שכתבת, שאת לא מקציפה?
 

אילה ג

משתמש פעיל
@ה. בקר
העני ,
רציתי לשאול על המוס שעל הכפיות,
אני רוצה להכין את מתכון המוס לבד, הכנתי אותו כמה פעמים והוא ממש יציב, מדהים!!
אבל עכשיו אני רוצה להכין אותו בחלבי.
אני יכולה להשתמש בשמנת של מכירות במקום הריצ' במתכון?
והאם צריך להוסיף לשמנת מים?
ואני יכולה להחליף לשוקולד חלבי?
ומשנה אם זה שוקולד חלבי חום או לבן?
אני שואלת את כל זה, האם זה ישנה את המרקם מבחינת היציבות?
זה מאוד חשוב לי, כי אני רוצה בשביל בר חלבי, רוצה לדעת אם יהיה הבדל.
תודה רבה רבה!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר
העני ,
רציתי לשאול על המוס שעל הכפיות,
אני רוצה להכין את מתכון המוס לבד, הכנתי אותו כמה פעמים והוא ממש יציב, מדהים!!
אבל עכשיו אני רוצה להכין אותו בחלבי.
אני יכולה להשתמש בשמנת של מכירות במקום הריצ' במתכון?
והאם צריך להוסיף לשמנת מים?
ואני יכולה להחליף לשוקולד חלבי?
ומשנה אם זה שוקולד חלבי חום או לבן?
אני שואלת את כל זה, האם זה ישנה את המרקם מבחינת היציבות?
זה מאוד חשוב לי, כי אני רוצה בשביל בר חלבי, רוצה לדעת אם יהיה הבדל.
תודה רבה רבה!!
באופן כללי שמנת יציבה פחות מריצ'
 

אילה ג

משתמש פעיל
באופן כללי שמנת יציבה פחות מריצ'
וואו!! איזה מהר!!
אז אם אני רוצה טעם חלבי ויציב,
מה ההרכב שאני צריכה לעשות?
אולי ריצ' עם שוקולד חלבי או משהו כזה?

לא קריטי יציב באותה רמה של הפרווה כי אני צריכה את זה לבית, בלי שינוע.
רק יחסית יציב.
האם מוסיפים מים לשמנת ממכירות? ז'תומרת, ברור שאני לא אוסיף , רק איך זה הולך?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו!! איזה מהר!!
אז אם אני רוצה טעם חלבי ויציב,
מה ההרכב שאני צריכה לעשות?
אולי ריצ' עם שוקולד חלבי או משהו כזה?

לא קריטי יציב באותה רמה של הפרווה כי אני צריכה את זה לבית, בלי שינוע.
רק יחסית יציב.
האם מוסיפים מים לשמנת ממכירות? ז'תומרת, ברור שאני לא אוסיף , רק איך זה הולך?
את יכולה להמיר את השוקולד לחלבי.
בד"כ מוסיפים מים לריצ' של מכירות. אישית אני לא אוהבת להשתמש בהם לדברים מהסוג הזה
 

אילה ג

משתמש פעיל
את יכולה להמיר את השוקולד לחלבי.
בד"כ מוסיפים מים לריצ' של מכירות. אישית אני לא אוהבת להשתמש בהם לדברים מהסוג הזה
תודה,
אני שואלת על השמנת החלבית, אם מוסיפים מים.
ואם אשתמש בריצ' ושוקולד חלבי זה יתן טעם חלבי? חום או לבן?
ואז להוסיף מים לריצ' או עדיף שלא?
סליחה על התקפת השאלות...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה,
אני שואלת על השמנת החלבית, אם מוסיפים מים.
ואם אשתמש בריצ' ושוקולד חלבי זה יתן טעם חלבי? חום או לבן?
ואז להוסיף מים לריצ' או עדיף שלא?
סליחה על התקפת השאלות...
לא מוסיפים

אם תשימי שוקולד חלבי הטעם יהיה יותר חלבי
חום או לבן? תלוי בצבע שאת רוצה
 

הני כגנס

משתמש מקצוען
נראה שהפעם ההצבעה היתה גורפת. כמעט נעלבתי, מה לא אהבתם את הפטיפור השני;)

לפני שאעלה את ההדרכה, וידוי קטן-
את מנת הקינוח הזו הכנתי לשבת האחרונה. שכחתי לקחת בחשבון שאחרי סעודת שבת דשנה, אין מקום לכל כך הרבה מתוק. היה טעים בטירוף, אבל נשארו חצאי מנות כי פשוט לא היה שייך לגמור.
הטעות היתה שהכנתי בכוסיות די גדולות.
לכן- ההדרכה אמנם מלווה בתמונות של כוסית די גדולה. אבל מי שמכינה, שתכין בכוסיות קטנות. את הכפיות תצטרכו להכין בתבנית כפיות קטנות [ולא גדולות כמו בתמונות]. אפשר כמובן בלי כפית מלמעלה ואתן רעיונות לקישוט ללא כפית.

מהמתכון מתקבלים כ-20 כוסיות קטנות [לא פיציות של לחיים....]

אז קודם כל קבלו אותן:
צפה בקובץ המצורף 271613

ו....להדרכה:

רכיבים:

לבסיס:
150 גרם עוגת שוקולד מפוררת

לשכבת הפצפוצים:
1 כוס פצפוצי אורז
2 כפות סוכר חום
1 כפית קוקוס[לא חובה]
2 כפות אבקת נוגט

למוס:
ריצ' 1 קטן
4 כפות אבקת נוגט
150 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן

לזיגוג שוקולד:
3 כפות שמן
3 כפות קקאו
3 כפות מים רותחים
1 שקית אבקת סוכר

לגנאש שוקולד לבן:
2 כפות ריצ'
150 גרם שוקולד לבן

לכפיות:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

נראה מורכב, אבל בתכל'ס ממש קל להכנה.

שכבת הבסיס:
מרפדים את תחתיות הכוסיות במעט פירורי עוגה
צפה בקובץ המצורף 271614

שכבת פצפוצים:
במחבת על אש נמוכה קולים את רכיבי תערובת הפצפוצים. נזהרים שלא יישרף. מערבבים כל הזמן. אחרי כ 2 דקות, מסירים מהאש ושמים קצת פצפוצים בכל כוסית מעל לפירורי העוגה
צפה בקובץ המצורף 271615
צפה בקובץ המצורף 271616

מכינים את המוס:
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים שוקולד ושמן.
מקציפים ריצ'. אחרי שהוא מוקצף, מוסיפים אבקת נוגט. מקציפים עוד קצת.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

מפרישים הצידה מעט מהמוס לקישוט בכפית.

מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים מעט מעל לפצפוצים. משאירים מוס לשכבת מוס שניה.

מכינים את הזיגוג:
בקערה מערבבים את כל רכיבי הזיגוג. מחכים כחצי דקה ויוצקים קצת מעל שכבת המוס.
מזלפים עוד קצת מוס.

צפה בקובץ המצורף 271619

מכינים גנאש שוקולד לבן:
בסיר קטן ממיסים שוקולד לבן עם ריצ'. נזהרים מאוד שלא יישרף. מערבבים כל הזמן.
יוצקים מעל לשכבת המוס השניה עד לסוף הכוסית.
צפה בקובץ המצורף 271620
אפשר לוותר על שכבת המוס השניה ולשים רק שכבת מוס אחת, מעליה זיגוג ואחרי שהוא מתקשה לשפוך גנאש שוקולד לבן.

מכינים כפיות
[האמת- אפשר להכין מראש ורק לשלוף מההקפאה]

ממיסים שוקולד עם שמן ויוצקים לתבנית כפיות [קטנות...]. מקפיאים ומחלצים אחרי שקפא היטב בזהירות כי הכפיות שבירות.
צפה בקובץ המצורף 271621
צפה בקובץ המצורף 271622

המשך בהודעה הבאה....
הני יקרה, אפשר בבקשה תמונה של המוס?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה