ארוחה שלמה בסיר אחד:
לוקחים סיר גדול, ומפזרים טבעות בצל על התחתית
מעל הבצל מפזרים שכבות של ירקות:
תפו"א או בטטה או שילוב (זה הפחמימה)
מעליהם: קישואים, גזר, קולורבי, שעועית ירוקה, תירס... מה שיש במקרר או במקפיא
אנחנו אוהבים לסיים את הירקות עם פרוסות עגבניה למעלה.
בין השכבות של הירקות מנקדים בחמאה ובוזקים מלח ותבלינים (אני שמה מלח פלפל אבקת בצל ושום. אוהבי תיבול יכולים להוסיף כיד המלך)
מעל הירקות מניחים פילה דג. זה עובד עם כל הדגים- אמנון, בקלה, סלמון, בורי, סול...
מנקדים את הדג בחמאה ושמים תבלינים ו/או עשבי תיבול לטעם ולצבע (שמיר, פטרוזיליה, פפריקה)
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה שעה. בודקים מידי פעם שיש נוזלים בתחתית. אם לא- מוסיפים כמה כפות מים.
יוצא מעדן. אצלי אוהבים לאכול בכפית גם את הנוזלים שמצטברים למטה...
מי שלא אוכל חמאה עם דג- אפשר להשתמש בשמן זית או שמן רגיל.
הכנתי מדג נסיכת הנילוס, יצא מקסים!
יישר כח!