מתכון האשכול למתכונים פרווה לתשעת הימים

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י ספר קריאה, ‏3/8/19.

  1. Mmiri

    Mmiri משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עריכה והפקת סרטים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏13/12/17
    הודעות:
    1,603
    תודות :
    4,861
    נקודות:
    247
    מיקום:
    ירושלים
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    canon 80D
    אנחנו כמעט לא אוכלים בשרי באמצע השבוע (ללא ילדים קטנים) רק כשהבנים בבית...
    *קציצות טונה
    *כתוספות - פסטה (מוקרמת, עם רוטב, אצלינו אוהבים גם עם קוטג') , אורז, פתיתים, אפונה, שעועית, פירה, תפו"א
    *בלינצ'סים
    * פעם בעבר כתבתי פה מתכון מוצלח שאנחנו מכינים כבר עשרות שנים ולא נמאס אין לי כח לכתוב ההכל אז אכתוב בקצרה - 'סמאש פיצה' שמים במחבת בצל ושמן ואחכ כשהבצל נהיה חום שמים גבינה צהובה ורסק עגבניות כשהכל נמס מערבבים ומורחים על לחם/מצה (לבד זה לא טעים)
    *אפשר גם יום אחד לאכול מה שאוכלים לארוחת ערב אולי ביותר משודר - ביצים,חביתות, טוסטים וכד', לחם מטוגן
    *לזניה, קוגל (תפו"א,גבינה)
    *דגים!!
    *אפשר להכין גם ירקות מוקפצים עם טונה משימורים יש כאלה שמאד אוהבים
     
    secret, חדוי כנרת ו-Rachel27 מודים על התגובה.
  2. חני גרינשטיין

    חני גרינשטיין משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/5/18
    הודעות:
    833
    תודות :
    7,028
    נקודות:
    149
    ברבוניות.
    הם כאלו מתוקים וטעימים.
     
    secret מודה על התגובה.
  3. ח. גרין

    ח. גרין משתמש מקצוען הדמיות בתלת מימד

    הצטרף:
    ‏10/12/18
    הודעות:
    117
    תודות :
    904
    נקודות:
    158
    מה זה?
     
  4. רחל בלס

    רחל בלס משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏28/12/15
    הודעות:
    458
    תודות :
    1,488
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    גרפיקאית
    מיקום:
    בני ברק
    מתכון לקציצות טונה: (כ-24 יח')
    הכנתי,יצא מעולה!

    1 קשוא מגורד
    1 גזר מגורד
    1 תפוח"א לא גדול מגורד
    בצל מגורד
    2-3 ביצים
    3 קופסאות טונה בשמן
    פלפל שחור
    מלח
    פירורי לחם (לשים כחצי כוס ולהוסיף לפי הצורך)

    לערבב טוב, ליצור קציצות ולתנור.

    בתאבון!
     
    secret, הולי, נעמי פ ו-2 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  5. חני גרינשטיין

    חני גרינשטיין משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/5/18
    הודעות:
    833
    תודות :
    7,028
    נקודות:
    149
    דגים קטנטנים ורודים, נראים כמו סרדינים.
    קונים אותם קפואים ומפולטים )חצאי דגים ללא העצמות).
    מכינים כמו שניצל
     
    secret, הולי ו-ח. גרין מודים על התגובה.
  6. ח. גרין

    ח. גרין משתמש מקצוען הדמיות בתלת מימד

    הצטרף:
    ‏10/12/18
    הודעות:
    117
    תודות :
    904
    נקודות:
    158
    בגודל של סרדינים?
     
  7. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,242
    תודות :
    21,650
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    מג'דרה אורז מדהימה בטעמה
    (אפילו הקטן הבררן שלי אהב).
    יתרונות: טעים מאד כבר אמרנו הן חם והן בטמפ' החדר, קל להכנה, מכיל חלבון מלא וללא גלוטן.


    חשוב: המתכון מבוסס על עדשים שחורות- לא ירוקות ולא חומות.
    הן שונות בגודלן משאר סוגי העדשים, יותר בריאות וקלות יותר לבישול ולעיכול ואינן דורשות השריה מוקדמת. רק שטיפה. הנה תמונה שלהן: https://www.sugat.com/products/black-lentils/
    רצוי לקנות בהתחלה כמות קטנה במשקל בחנות עם תחלופת סחורה גבוהה.


    מצרכים:
    חצי כוס עדשים שחורות שטופות היטב ובדוקות.
    שתי כוסות אורז פרסי לבן שטוף ובדוק.
    3 כוסות מים רותחים.
    כף שמן זית - לא סורי
    1-2 כפות שמן קנולה
    שני בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
    מלח, פלפל שחור/לבן, כפית שטוחה כמון .

    אופן ההכנה:
    1. על אש נמוכה מטגנים את הבצלים הקצוצים והשמן עד שהם שחומים ומקורמלים.
    הטיגון יארך לפחות 20 דקות ואנא, בלי לחפף - טעם התבשיל תלוי בזה לחלוטין.
    חשוב לערבב מדי פעם ולכסות את הסיר בטיגון- כך הבישול מואץ.
    2. עד שהבצל מוכן, מביאים לרתיחה בסיר את העדשים עם שפע מים מבשלים עוד שבע דקות ומסננים.
    2. כשהבצל שחום ומוכן מוסיפים את העדשים והתבלינים. ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה.
    3. מוסיפים את האורז ומערבבים ואז את המים הרותחים ומערבבים פעם אחת, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה, לכסות ולבשל כ20 דקות.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/8/19
  8. sigi

    sigi משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏4/3/18
    הודעות:
    39
    תודות :
    380
    נקודות:
    59
    secret, אידינע ו-פרקטית מודים על התגובה.
  9. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,242
    תודות :
    21,650
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
  10. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,043
    תודות :
    2,530
    נקודות:
    174
    יש לי כמות ענקית של מושטים בגודל הכי קטן.
    מה מומלץ להכין איתם? שלא יתפרקו מדי כי גם ככה אין בהם הרבה בשר.
     
  11. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,242
    תודות :
    21,650
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    תאפי אותם בתנור עם רוטב.
     
    פרקטית מודה על התגובה.
  12. אסטרולוגיה יהודית

    אסטרולוגיה יהודית משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    102
    תודות :
    447
    נקודות:
    69
    עיסוק:
    אסטרולוגיה יהודית
    מה זה אומר?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  13. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,242
    תודות :
    21,650
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    הזן הסורי (מלשון סוריה) הוא עז טעם ולא מתאים למתכון הזה.
    עדיף להשתמש בזן ספרדי.
    (כתוב על הבקבוק).
     
    אסטרולוגיה יהודית מודה על התגובה.
  14. רחל בלס

    רחל בלס משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏28/12/15
    הודעות:
    458
    תודות :
    1,488
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    גרפיקאית
    מיקום:
    בני ברק
    שניצל מושט בתנור:

    להשרות במיץ לימון, לשטוף ולהניח בתבנית על הצד של העור.

    למרוח חרדל על כל חתיכה
    לפזר פירורי לחם זהב בכמות נדיבה
    מלח
    שמן זית

    לאפות בתנור 20 דק'

    מעדן!
     
    אפרת ת, ה ש ו-מירי סלומון מודים על התגובה.
  15. ציפס קידס

    ציפס קידס משתמש פעיל צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏4/4/19
    הודעות:
    18
    תודות :
    352
    נקודות:
    64
    סוג מצלמה:
    d800CANON
    נשמע טוב.
    ברשותך כמה שאלות:
    טרי או קפוא?
    היכן את קונה אותו?
    הוא מגיע מפולט?
    הוא יקר או זול?
    תודה מראש על ההיענות.
     
  16. chaya Haberfeld

    chaya Haberfeld משתמש רשום עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏28/5/19
    הודעות:
    18
    תודות :
    31
    נקודות:
    24
    יש אולי איזה מתכון דגים בטיגון או בישול??
     
  17. gila zohar

    gila zohar משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏12/7/18
    הודעות:
    2
    תודות :
    673
    נקודות:
    84
    @ח. גרין איך מכינים את השניצל מהטונה?
    אפשר מתכון מדויק?...
    תודה רבה!
     
  18. ח. גרין

    ח. גרין משתמש מקצוען הדמיות בתלת מימד

    הצטרף:
    ‏10/12/18
    הודעות:
    117
    תודות :
    904
    נקודות:
    158
    כמו שניצל של עוף
    לערבב ביצה עם קצת חרדל , שום, מלח פלפל
    לטבול את השניצל בקמח בביצה ובפרורי לחם מתובלים
    ולטגן...
    כדאי לאכול מיד אחרי הטיגון
     
    חני גרינשטיין ו-gila zohar מודים על התגובה.
  19. bracha

    bracha משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏3/12/08
    הודעות:
    4,708
    תודות :
    3,914
    נקודות:
    230
    אני מאד אוהבת דגים עם מיץ לימון (והרבה)
    אחד המתכונים האהובים עלי:

    מנגבת קצת את הדג עם נייר סופג, (שלא יהיה רטוב מסביב)
    טובלת בביצה ומטגנת משני הכיוונים. (אש גבוהה, מחבת רותחת, ושמן כמובן. דקה / שתיים מכל צד, רק עד שהדג מלבין).
    אחרי שכל הדגים מטוגנים, מחזירה את כולם למחבת אחד על השני, מפזרת מלח ופלפל שחור.
    שופכת בנדיבות מיץ לימון.
    מכסה ונותנת כמה דקות על אש נמוכה. (לא יותר מידי).

    זהו.
    משתלב מאד עם פתיתים אפויים.
    עם לחם וחומוס זה ליגה.
     
  20. מבורכת

    מבורכת משתמש פעיל הפקות ואירועים

    הצטרף:
    ‏15/3/16
    הודעות:
    110
    תודות :
    771
    נקודות:
    99
    מטגנת מושט במחבת בכל צורה וצבע...
    עם כל מתכון שיש לך.
    עם/בלי פרורי לחם,תבלינים ועוד.