מתכון האשכול למתכונים פרווה לתשעת הימים

Mmiri

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אנחנו כמעט לא אוכלים בשרי באמצע השבוע (ללא ילדים קטנים) רק כשהבנים בבית...
*קציצות טונה
*כתוספות - פסטה (מוקרמת, עם רוטב, אצלינו אוהבים גם עם קוטג') , אורז, פתיתים, אפונה, שעועית, פירה, תפו"א
*בלינצ'סים
* פעם בעבר כתבתי פה מתכון מוצלח שאנחנו מכינים כבר עשרות שנים ולא נמאס אין לי כח לכתוב ההכל אז אכתוב בקצרה - 'סמאש פיצה' שמים במחבת בצל ושמן ואחכ כשהבצל נהיה חום שמים גבינה צהובה ורסק עגבניות כשהכל נמס מערבבים ומורחים על לחם/מצה (לבד זה לא טעים)
*אפשר גם יום אחד לאכול מה שאוכלים לארוחת ערב אולי ביותר משודר - ביצים,חביתות, טוסטים וכד', לחם מטוגן
*לזניה, קוגל (תפו"א,גבינה)
*דגים!!
*אפשר להכין גם ירקות מוקפצים עם טונה משימורים יש כאלה שמאד אוהבים
 

רחל בלס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון לקציצות טונה: (כ-24 יח')
הכנתי,יצא מעולה!

1 קשוא מגורד
1 גזר מגורד
1 תפוח"א לא גדול מגורד
בצל מגורד
2-3 ביצים
3 קופסאות טונה בשמן
פלפל שחור
מלח
פירורי לחם (לשים כחצי כוס ולהוסיף לפי הצורך)

לערבב טוב, ליצור קציצות ולתנור.

בתאבון!
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
מג'דרה אורז מדהימה בטעמה
(אפילו הקטן הבררן שלי אהב).
יתרונות: טעים מאד כבר אמרנו הן חם והן בטמפ' החדר, קל להכנה, מכיל חלבון מלא וללא גלוטן.


חשוב: המתכון מבוסס על עדשים שחורות- לא ירוקות ולא חומות.
הן שונות בגודלן משאר סוגי העדשים, יותר בריאות וקלות יותר לבישול ולעיכול ואינן דורשות השריה מוקדמת. רק שטיפה. הנה תמונה שלהן: https://www.sugat.com/products/black-lentils/
רצוי לקנות בהתחלה כמות קטנה במשקל בחנות עם תחלופת סחורה גבוהה.


מצרכים:
חצי כוס עדשים שחורות שטופות היטב ובדוקות.
שתי כוסות אורז פרסי לבן שטוף ובדוק.
3 כוסות מים רותחים.
כף שמן זית - לא סורי
1-2 כפות שמן קנולה
שני בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור/לבן, כפית שטוחה כמון .

אופן ההכנה:
1. על אש נמוכה מטגנים את הבצלים הקצוצים והשמן עד שהם שחומים ומקורמלים.
הטיגון יארך לפחות 20 דקות ואנא, בלי לחפף - טעם התבשיל תלוי בזה לחלוטין.
חשוב לערבב מדי פעם ולכסות את הסיר בטיגון- כך הבישול מואץ.
2. עד שהבצל מוכן, מביאים לרתיחה בסיר את העדשים עם שפע מים מבשלים עוד שבע דקות ומסננים.
2. כשהבצל שחום ומוכן מוסיפים את העדשים והתבלינים. ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה.
3. מוסיפים את האורז ומערבבים ואז את המים הרותחים ומערבבים פעם אחת, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה, לכסות ולבשל כ20 דקות.
 
נערך לאחרונה ב:

פרקטית

משתמש מקצוען
יש לי כמות ענקית של מושטים בגודל הכי קטן.
מה מומלץ להכין איתם? שלא יתפרקו מדי כי גם ככה אין בהם הרבה בשר.
 

רחל בלס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תאפי אותם בתנור עם רוטב.
שניצל מושט בתנור:

להשרות במיץ לימון, לשטוף ולהניח בתבנית על הצד של העור.

למרוח חרדל על כל חתיכה
לפזר פירורי לחם זהב בכמות נדיבה
מלח
שמן זית

לאפות בתנור 20 דק'

מעדן!
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פרסום וקופירייטינג
אני קונה אותו שלם ענק ופורסת לפרוסות גדולות מאד
נשמע טוב.
ברשותך כמה שאלות:
טרי או קפוא?
היכן את קונה אותו?
הוא מגיע מפולט?
הוא יקר או זול?
תודה מראש על ההיענות.
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
כמו שניצל של עוף
לערבב ביצה עם קצת חרדל , שום, מלח פלפל
לטבול את השניצל בקמח בביצה ובפרורי לחם מתובלים
ולטגן...
כדאי לאכול מיד אחרי הטיגון
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
יש לי כמות ענקית של מושטים בגודל הכי קטן.
מה מומלץ להכין איתם? שלא יתפרקו מדי כי גם ככה אין בהם הרבה בשר.
אני מאד אוהבת דגים עם מיץ לימון (והרבה)
אחד המתכונים האהובים עלי:

מנגבת קצת את הדג עם נייר סופג, (שלא יהיה רטוב מסביב)
טובלת בביצה ומטגנת משני הכיוונים. (אש גבוהה, מחבת רותחת, ושמן כמובן. דקה / שתיים מכל צד, רק עד שהדג מלבין).
אחרי שכל הדגים מטוגנים, מחזירה את כולם למחבת אחד על השני, מפזרת מלח ופלפל שחור.
שופכת בנדיבות מיץ לימון.
מכסה ונותנת כמה דקות על אש נמוכה. (לא יותר מידי).

זהו.
משתלב מאד עם פתיתים אפויים.
עם לחם וחומוס זה ליגה.
 

אירועים קרובים

ראש פינה

הפרוגיסטים נותנים בראש

לוח דרושים

למעלה