מתכון האשכול למתכונים פרווה לתשעת הימים

מאמרים אחרונים

הצעה לסדר - פרק 5
פרק 5 "שב, ניצן. מה בפיך", גיא אלון אוחז כוס תה מעלה ניחוח תערובת צמחים. "מצאתי פרטנר. מדובר במיכה מאירי, אדם חרדי, עוזר של ח"כ צביאלי. אומר לך...
השד יצא מן המעיין
בסד 'אמא, אני יוצאת למעיין השדים'. רנה מתכופפת ונושקת על הלחי הצמוקה. 'את בטוחה? יש לך מספיק כוח?' ריסיה הכהים של האם מעפעפים פעם ופעמיים. הגיל...
פור-שף  4CHEF
זה התחיל בגל הראשון של הקורונה. קורס אינדיזיין אין לימודים בבית פרוג אלא בבית עם פרוג :) כשבועז אמר בשיעור הרביעי בערך להתחיל לחשוב על עבודות...
4.67 star(s) 3 ratings
להופיע על במה בלי לעלות עליה! טעם חדש של כתיבה יצירתית.
ב"ה. להופיע על במה בלי לעלות עליה! טעם חדש של כתיבה יצירתית. אם אתם בעלי חגורה כתומה, מן הסתם יש לכם ניסיון רב בכתיבת סיפורים ושירים. היעד...

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ארוחה שלמה בסיר אחד:
לוקחים סיר גדול, ומפזרים טבעות בצל על התחתית
מעל הבצל מפזרים שכבות של ירקות:
תפו"א או בטטה או שילוב (זה הפחמימה)
מעליהם: קישואים, גזר, קולורבי, שעועית ירוקה, תירס... מה שיש במקרר או במקפיא
אנחנו אוהבים לסיים את הירקות עם פרוסות עגבניה למעלה.
בין השכבות של הירקות מנקדים בחמאה ובוזקים מלח ותבלינים (אני שמה מלח פלפל אבקת בצל ושום. אוהבי תיבול יכולים להוסיף כיד המלך)
מעל הירקות מניחים פילה דג. זה עובד עם כל הדגים- אמנון, בקלה, סלמון, בורי, סול...
מנקדים את הדג בחמאה ושמים תבלינים ו/או עשבי תיבול לטעם ולצבע (שמיר, פטרוזיליה, פפריקה)
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה שעה. בודקים מידי פעם שיש נוזלים בתחתית. אם לא- מוסיפים כמה כפות מים.
יוצא מעדן. אצלי אוהבים לאכול בכפית גם את הנוזלים שמצטברים למטה...
מי שלא אוכל חמאה עם דג- אפשר להשתמש בשמן זית או שמן רגיל.
הכנתי מדג נסיכת הנילוס, יצא מקסים!
יישר כח!
 

רוטנברג

משתמש רשום
פשטידה חלבית קלה וטעימה

150-200 גרם אטריות דקיקות (אין צורך לבשל קודם)
2 גבינה 5% / 9%
2 קוטג' 5% / 9%
שמנת חמוצה 15%
4-6 ביצים
חצי כוס+ סוכר (לפי הטעם)

יוצא 2 תבניות אינגליש קייק

לאפות חום רגיל כ-45 דקות
 
למעלה