סלטים דרוש מתכון לסלט חצילים בטעם כבד, תודה רבה!

אקטיבית

משתמש פעיל
בטעם כבד לעולם לא יהיה. בשביל זה צריך להכין כבד.
אפשר הכי קרוב.
לטגן 2 בצלים המון זמן על אש נמוכה עד שהם ממש שחומים.
לטגן שני חצילים עד שהם שחומים.
לרסק בבלנדר היטב עם 2 ביצים קשות מלח פלפל עד שנהיית עיסה אחידה ולא יותק.
בהצלחה!
 

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
שאלה: חובה לטגן את החצילים? או מספיק לאפות?
כי הטיגון עושה ריח נוראי...
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
שאלה: חובה לטגן את החצילים? או מספיק לאפות?
כי הטיגון עושה ריח נוראי...
אפוי יותר טעים ..
תזליף טיפה שמן ותכניס לתנור.

ומי שלא חובב חצילים כמוני אפשר לעשות עם קישואים לדעתי יותר טעים ולא עושה צרבת כמו החציל
 

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אפוי יותר טעים ..
תזליף טיפה שמן ותכניס לתנור.

ומי שלא חובב חצילים כמוני אפשר לעשות עם קישואים לדעתי יותר טעים ולא עושה צרבת כמו החציל
אותך חיפשתי!
מה היחס המדויק ביצה/חציל/בצל?
וכמה זמן אפיה ועל איזה טמפ'?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אותך חיפשתי!
מה היחס המדויק ביצה/חציל/בצל?
וכמה זמן אפיה ועל איזה טמפ'?
1 חציל יפה בינוני
2 ביצים קשות
1 בצל גדול או 2 קטנים מטוגנים שחומים
אבל עושים לפי העין זה לא מדע מדויק
טוחנים במקל בלנדר
מלח פלפל לפי הטעם
 

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בהחלט אפשר לאפות. אין שום צורך בטיגון דווקא.
היחס הסטנדרטי הוא בערך בצל אחד לכל חציל, וכל המרבה בבצל הרי זה משובח ומקרב את הטעם לטעם של כבד.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ודרך אגב
בבית הורי בחצילים טיפלו רק עם סכין מעץ!
אמרו שמטחנה חשמלית או אפילו סכין מתכת מרסקים את הגרעינים של החציל
היו מניחים על קרש ודופקים עם הסכין הזאת עד שנהיה המרקם הרצוי
 

בחכמה יבנו

משתמש פעיל
אני אופה חציל מחולק ל-2 לאורך + בצל פרוס + שמן = הכל בתנור הרבה זמן
להשגיח שלא ישרף
אח"כ מוסיפה חומץ וטוחנת בבלנדר, לא מידי, שלא יהיה עיסה
יוצא נפלא.
לכבוד שבת קודש

חצילים קלויים |+ שום שפעם הייתי מוסיפה מיונז
היום אני שמה טחינה = מעדן

תילתן - בטח אצלכם גם לא קלפו שום בסכין
זה נקרא מוריד את כח השום
 

א מרים

משתמש פעיל
זה המתכון שלי- (מסבתא האלופה)
לא נשאר פירור
אבל יש טעם של חציל בעיניי
2 חצילים בינוניים (כמובן לוודא שהם קלים ומבריקים)
1 ביצה קשה L
כף מיץ לימון
3 שיני שום
3 כפות מיונז
מלח
פלפל
מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות של 1 ס"מ.
ממליחים את הפרוסות במלח גס עד שהחציל "מזיע".
שוטפים את החציל מהמלח במים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג או מגבת.
מרפדים תבנית אפיה בשמן מניחים את הפרוסות ומשמנים אותן היטב מכל כיוון.
אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהפרוסות מזהיבות (אם רוצים צבע חזק של כבד צריך לשרוף אותן קצת)
אחרי שהן אפויות היטב מעבירים לקופסה מאורכת וטוחנים עם ביצה, מיונז, מיץ לימון, שום ותבלינים.
אפשר לשחק עם הכמויות של המיונז והשום לפי הטעם
לגבי בצל מטוגן- אמא שלי שמה אבל במתכון המקורי סבתא לא... וגיליתי שעדיף ללא בצל מטוגן.
בהצלחה ו-שווה לנסות :)
 

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
לא יודעת אם נחשב לטעם כבד, בד"כ סלטי החצילים בטעם כבד יותר מזכירים לי חציל שרוף.
אז זה הסלט שאני מכינה כל שבת:
אופים בתנור קוביות חצילים מטובלות בשמן ומלח
מטגנים כמות זהה של בצל (אפשר לאפות אותו באותה תבנית עם החציל - בערימה נפרדת)
מכניסים הכל למעבד עם מעט חרדל ומרסקים גס.
לטעמי, מעדן.
 

קמחית

משתמש פעיל
אני גם מחפשת מתכון מנצח לחציל בטעם כבד
עוד לא מצאתי את מה שאני מחפשת ...
בד"כ אנחנו קונים במעדניות וזה יותר מתוק
מחפשת משהו בסגנון...
 

291

משתמש פעיל
קונים חתיכות כבד - תחשבו שקניתם חציל.
חותכים לקוביות קטנות מערבים עם בצל מטוגן - עדיף ללא ביצה או חרדל
מתבשרים - ואת החציל משאירים לאחרים.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תגובות
5
צפיות
347

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  38  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה