הגריל לא מייבש? חשוב לי שיצא עסיסי ונימוח.כבר ניסינו הרבה מתכונים,
אבל עכשיו אנחנו כבר תקופה ממש ארוכה עם המתכון הבא,
שהוא קל קל קל וטעים במיוחד!!
מערבבים בכלי שמן זית ורוטב טריאקי בכמות שווה.
מערבבים טוב טוב עד שהשמן מתאחד עם הרוטב ושופכים על הדג.
זורים שומשום מעל.
אופים בתנור בתוכנית גריל כ15 דקות, על 250 מעלות
ןאז עוד כ10 דקות בחום רגיל.
האפיה בגריל ממש משדרגת את הדג.
הסוד של הסלומון העסיסי הוא לא לאפות יותר מ18 דקות בלבד, נכתב אחרי עשרות נסיונות,
רק טריאיזה חברה של דג סלמון מומלצת?
אשמח למתכון לדג סלמון טעים במיוחד!
תודה![]()
האמת סלומון כל שבוע הוא השקעה רצינית עם רטבים/ירקות/פיצוחים וכו'....האם כדאי להשרות את הדג בלימון לפני האפיה?
איזה השקעה!!! עם כל הטיפים!!!האמת סלומון כל שבוע הוא השקעה רצינית עם רטבים/ירקות/פיצוחים וכו'....
אבל בשבת האחרונה לא היה לי מספיק חומרים להתקשקש אז פשוט פתחתי את המקרר וניסיתי עם מה שיש.
הסלומון הפעם יצא טעיםםםםםםםםם כפי שמעולם לא יצא,אולי 2 דקות הכנה-מקסימום.קל מהיר וטעים במיוחד.הפעם קיבלתי מבעלי כאלו מחמאות יותר מתמיד שהשקעתי והתארגנתי!
חשבתי לעצמי שפשוט חבל על ההשקעות אם אפשר להתלקק מכזה מתכון קליל מהיר וזול ולקבל יותר מתמיד התלהבות ומחמאות!!!!
אז ככה:
קודם כל לגבי ההשרי'ה עם לימון-אין צורך(הרעיון של הלימון להוצירא ריח מהדג,זה טוב למושט וכו' אבל בסלומון אין את הבעי'ה של הריח)
מה שכן:להוציא את הסלמון ובעודו קפוא תחת ברז מים לתלוש את העור ואז להניח ולפזר מעליו מלח גס למשך חצי שעה(אפשר קצת יותר)
מה שהמלח עושה
1.מליחות מעודנת ובמינון הנכון והטעים-וכן גם לא צריך מלח בטיבול שעליו
2.ריכוך-מרכך את הסלומון ונהיה רך ונימוח בפה
כמובן שהקטע של המלח גס הוא רק המלצה מועדפת אם אין זמן אפשר לוותר
ועכשיו לרוטב-המעדן עצמו:
כף חרדל
2 כפות קטשופ
3-4 כפות דבש
לערבב,למרוח על הסלומון בנדיבות,לאפות מכוסה בני'יר כסף 200 מעלות 20 דקות (אפשר להשאיר עוד 10 דק' בתנור מכובה-כשהתיימר נגמר)
לגבי הכמויות תלוי כמובן בכמות הפרוסות אפשר להוסיף מינון אך הרעיון כזה:קודם חרדל,כמות הקטשופ פי שתיים מהחרדל וכמות הדבש פי שתי'ים מהקטשופ-כמובן אפשר לשחק לפי הטעם לבחירה.
טעים להגיש חם-אם זה בשבת/חג לשים על הפלטה(ע"פ ההלכה-אם תרצו לדעת את ההלכה כתבו אפרט לכם)אפשר גם לצהרי'ים הרוטב טעים מאוד עם אורז וכדו'
עכשיו נשאר ללקק את האצבעות!
מתאים מאוד לר"ה בגלל הדבש
בתאבוןןןןןןןןןןן!
ושנה טובה
אם בא לכם לתת מראה מושקע יותר/יוקרתיהאמת סלומון כל שבוע הוא השקעה רצינית עם רטבים/ירקות/פיצוחים וכו'....
אבל בשבת האחרונה לא היה לי מספיק חומרים להתקשקש אז פשוט פתחתי את המקרר וניסיתי עם מה שיש.
הסלומון הפעם יצא טעיםםםםםםםםם כפי שמעולם לא יצא,אולי 2 דקות הכנה-מקסימום.קל מהיר וטעים במיוחד.הפעם קיבלתי מבעלי כאלו מחמאות יותר מתמיד שהשקעתי והתארגנתי!
חשבתי לעצמי שפשוט חבל על ההשקעות אם אפשר להתלקק מכזה מתכון קליל מהיר וזול ולקבל יותר מתמיד התלהבות ומחמאות!!!!
אז ככה:
קודם כל לגבי ההשרי'ה עם לימון-אין צורך(הרעיון של הלימון להוצירא ריח מהדג,זה טוב למושט וכו' אבל בסלומון אין את הבעי'ה של הריח)
מה שכן:להוציא את הסלמון ובעודו קפוא תחת ברז מים לתלוש את העור ואז להניח ולפזר מעליו מלח גס למשך חצי שעה(אפשר קצת יותר)
מה שהמלח עושה
1.מליחות מעודנת ובמינון הנכון והטעים-וכן גם לא צריך מלח בטיבול שעליו
2.ריכוך-מרכך את הסלומון ונהיה רך ונימוח בפה
כמובן שהקטע של המלח גס הוא רק המלצה מועדפת אם אין זמן אפשר לוותר
ועכשיו לרוטב-המעדן עצמו:
כף חרדל
2 כפות קטשופ
3-4 כפות דבש
לערבב,למרוח על הסלומון בנדיבות,לאפות מכוסה בני'יר כסף 200 מעלות 20 דקות (אפשר להשאיר עוד 10 דק' בתנור מכובה-כשהתיימר נגמר)
לגבי הכמויות תלוי כמובן בכמות הפרוסות אפשר להוסיף מינון אך הרעיון כזה:קודם חרדל,כמות הקטשופ פי שתיים מהחרדל וכמות הדבש פי שתי'ים מהקטשופ-כמובן אפשר לשחק לפי הטעם לבחירה.
טעים להגיש חם-אם זה בשבת/חג לשים על הפלטה(ע"פ ההלכה-אם תרצו לדעת את ההלכה כתבו אפרט לכם)אפשר גם לצהרי'ים הרוטב טעים מאוד עם אורז וכדו'
עכשיו נשאר ללקק את האצבעות!
מתאים מאוד לר"ה בגלל הדבש
בתאבוןןןןןןןןןןן!
ושנה טובה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
18.06
י"ב סיוון
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
פוטושופ לצלמים
עם אופק עוגן
כלים מתקדמים, טכניקות חדשות ובינה מלאכותית בפוטושופ לצלמים בעידן 2024
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק טו
א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם: