דגים מחפשת גיוון לדג סלמון

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
הכי פשוט-הכי טעים!
מזלפים שמן זית על הדג, "מעסים" קצת לספיגה.
סוחטים לימון מעל. ומעסים.
מפזרים מעל בנדיבות מלח גס.
אופים על 200° כ10 דק'. (תלוי בתנור)
מפזרים מעל שום טרי קצוץ דק. אופים עוד כ5דקות.
הרעיון-שהשום יאפה, יתרכך יתן טעם-ולא ישרף.
חשוב להוציא כשדג עוד רך ועסיסי, ולא מתייבש.
בהגשה-על כל חתיכה-שמים פרוסת לימון דקיקה, (עם הקליפה) ומעל-מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה.
מריח יאמ. נראה וואוו. והטעם...
 

חיפושיתוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
באתר של הקמפוס הקולינרי יש מתכון מאד מעניין: סלמון בתחתית בשמל ומחית בטטות
ראיתי, והחלטתי שאני חייבת להכין... הכנתי וזה היה ממממשששש טעיםםםםם
 

nech4

משתמש פעיל
כמה נקודות שלמדתי מאחרים ואשמח לשתף בנוגע לדג
ובסוף הטיפ שלי לתיבול סלומון.

א. השריית הדג עם התבלינים כמה שעות אולי מספיגה את התבלינים אבל מוציאה ממנו את החלמון.
אני באופן אישי אוהבת אותו נקי ובלי תוספות לבנות שמכערות את המראה ואת הטעם.

ב. אחרי הרבה ניסיונות בהמלחה, מולחת במלח גס ולא מוסיפה לימון להשריה (הלימון גם מסייע בהפרשת החלבון הנ"ל).

ג. להוציא את כל החלק האפור (עושה טעם נורא) ולהניח את הדג כשהחלק שמלכתחילה בלי עור יהיה למעלה.

ד. יש תבלין לסלומון שקיבלתי המלצות עליו בחנות התבלינים, העברתי הלאה ואנשים לא מפסיקים להתלהב:
תבלין מונטריאול- זו אמנם תערובת תבלינים אבל היא נותנת לסלמון טעם מדהים וטיפה קראנצ'יות לחלק העליון. שמן, שום, מפזרים את התבלין ואחרי האפיה מפזרים כוסברה בנדיבות. זהו.
[אני מוסיפה אותו גם לחביתות לסנדוויץ ופשטידות תפו"א. מעט פיקנטי].
 
אני הייתי ממליץ בטיגון בשמן עמוק עם טיפה תיבול עדין
עושים צד אחד ואז הופכים יוצא אאאאש מניסיון(לא מתייבש בחיים)
 

מצלמה חדשה

משתמש פעיל
כמה פשוט ככה טעים
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
12 דקות אפיה
ובתאבוןןן
אנחנו לא מחממים את זה וזה מאוד טעים על אף שלא חם
(נשאר בחוץ מהתנור ביום שישי ואוכלים בליל שבת)
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
סלמון בחרדל ודבש עם פקאן סיני ויין לבן
סלמון בחרדל, פסטו וזילוף דבש

אם מעניין יש לי עוד כמה חגיגיים וטעימים מאד, אבל עם רטבים חזקים שיותר משתלטים.
אשמח לאלו אם זמין לך, אגב ניסיתי את המתכון שהעלת מחוי לב ויצא מעולה (ע כמה שינויים לפי החומרים שהיו זמינים לי)
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלמון בפקאן סיני וחרדל

3 כפות יין לבן יבש או חצי יבש
3 כפות דבש
3 כפות שמן
3כפות רוטב סויה
3 כפות חרדל דיז'ון (אני שמה חרדל רגיל בגלל ההכשר, עובד יופי)


מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד, חוץ מהיין
מושחים את הדגים ברוטב, שופכים את היין לתבנית מסביב לפרוסות
משרים מעט במקרר (אני משרה לילה, הכי מוצלח)
ממש לפני האפיה- מפזרים פקאן סיני קצוץ בשפע, לכיסוי הפרוסות

אופים חצי מכוסה וחצי גלוי
(אני אופה 4-8 פרוסות רק פתוח, על 200 טורבו, ל-13 דק')

בשבת בלילה אני מגישה חם מהפלטה
בשבת ביום- בטמפ' החדר (מוציאה מהמקרר כשעה לפני הסעודה) וזה גם טעים מאד.
 
נערך לאחרונה ב:

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלמן בחרדל, פסטו ודבש

מפזרים בעדינות פלפל שחור גרוס ומלח דק על פרוסות הדג מלמעלה.
מורחים שכבה דקה ואחידה של חרדל על החלק העליון של כל פרוסה
בעזרת כפית מניחים בטפיפות עדינות ממרח פסטו משובח מעל החרדל בשכבה נדיבה
(לפסטו - אני אוהבת את המתכון של @shira bira מפה)
מזלפים דבש או סילאן בזגזגים דקים וצפופים מעל הפסטו (הכי נח מבקבוק לחיץ)
שופכים מעט יין לבן לתבנית, מסביב לפרוסות

לבחירה- מפזרים קורנפלקס מרוסק מעל הפרוסות (אפשר להמיר גם בפירורי לחם)

אפיה:
אם מכינים בלי הפירורים- אופים 10 דק' מכוסה ועוד 4 דק' גלוי על 200 מעלות.
אם מכינים עם הפירורים- אופים 14 דק' גלוי על 200.
 
נערך לאחרונה ב:

גריז

משתמש פעיל
המתכון שכתוב על האריזה של השומשום של חברת 'זה ברור'
ממש ממש טעים!
רוטב כתום ושומשום מעל....
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
סלמן בחרדל, פסטו ודבש

מפזרים בעדינות פלפל שחור גרוס ומלח דק על פרוסות הדג מלמעלה.
מורחים שכבה דקה ואחידה של חרדל על החלק העליון של כל פרוסה
בעזרת כפית מניחים בטפיפות עדינות ממרח פסטו משובח מעל החרדל בשכבה נדיבה
(לפסטו - אני אוהבת את המתכון של @shira bira מפה)
מזלפים דבש או סילאן בזגזגים דקים וצפופים מעל הפסטו (הכי נח מבקבוק לחיץ)

לבחירה- מפזרים קורנפלקס מרוסק מעל הפרוסות (אפשר להמיר גם בפירורי לחם)

אפיה:
אם מכינים בלי הפירורים- אופים 10 דק' מכוסה ועוד 4 דק' גלוי על 200 מעלות.
אם מכינים עם הפירורים- אופים 14 דק' גלוי על 200.
טעים גם בשבת בבוקר?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
טעים גם בשבת בבוקר?
לנו כן :) בטמפרטורת החדר.
אבל במתכון הזה ספציפית הדג די סופג את הרוטב
אז אני בדר"כ מחממת את הדג הזה בשבת בבוקר ע"ג תבנית הפוכה
(מקסימום שופכת החוצה את הרוטב הנותר לכלי אחר ליתר ביטחון, שיהיה יבש לגמרי לחימום).

(שימי לב שהספתי שורה בעריכה- שכחתי לכתוב קודם על היין הלבן והא ממש ממש מוסיף.)
 

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
סלמון בפקאן סיני וחרדל

3 כפות יין לבן יבש או חצי יבש
3 כפות דבש
3 כפות שמן
3כפות רוטב סויה
3 כפות חרדל דיז'ון (אני שמה חרדל רגיל בגלל ההכשר, עובד יופי)


מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד, חוץ מהיין
מושחים את הדגים ברוטב, שופכים את היין לתבנית מסביב לפרוסות
משרים מעט במקרר (אני משרה לילה, הכי מוצלח)
ממש לפני האפיה- מפזרים פקאן סיני קצוץ בשפע, לכיסוי הפרוסות

אופים חצי מכוסה וחצי גלוי
(אני אופה 4-8 פרוסות רק פתוח, על 200 טורבו, ל-13 דק')

בשבת בלילה אני מגישה חם מהפלטה
בשבת ביום- בטמפ' החדר (מוציאה מהמקרר כשעה לפני הסעודה) וזה גם טעים מאד.
ניסיתי השבוע, טעיםםםםםם.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כפית חרדל
כף דבש ליצור תערובת אחידה.
לעסות את הדג.
למרוח מעל פירורי לחם (אני שמה ציפס טחון)

להגיש עם כוסית של רוטב של חסה.
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש לי מתכון ממש מוצלח, הוא כן עם רטבים...
קיבלתי אותו ממעדניה והוא תמיד יוצא מוצלח וטעים!
אני משרה את הדג כשהוא קפוא בלימון סחוט וחתיכות מהלימון ומלח גס בנדיבות אבל לא יותר מידי משהו באמצע..., וכשהדג מפשיר אני שוטפת היטב ומנגבת טוב עם נייר סופג.
מהמעדניה קיבלתי המלצה לעשות כמו שכתבתי אבל בלי לימון רק מלח גס.
אני לא אוהבת טעם דגי ולכן חשוב לי להוציא את הטעם שאני לא אוהבת...
משתמשת בדגים של מאסטר פוד שמכל הניסיונות הם יוצאים תמיד הכי מוצלחים כמובן אחרי דגים טריים...

סלמון ברוטב צילי מתוק:

לחמם תנור ל 180°

כ 4 מנות סלמון.

לרוטב:
3 כפות רוטב צילי מתוק
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
4 כפות שמן
2 כפות סילאן / דבש
3 שיני שום כתוש
1/2 כף פפריקה

לערבב הכל היטב

לטבול כל פרוסת דג מכל הכיוונים, להניח בתבנית
אופציונלי- לבזוק שומשום על הדג
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180° ללא כיסוי למשך 18 דק'

אם זה לשבת וזה מתחמם על הפלטה, כדאי לאפות פחות זמן (משו כמו 10 דקות) כדי של יתיבש בחימום

בהצלחה, שבת שלום ובתאבון!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה