דגים מחפשת גיוון לדג סלמון

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@חישוקים
שמה פה כותרות של מתכונים מעולים
אם משהו מעניין דברי איתי:)

סלמון עם 'כיס' במילוי פלפל ובצל מטוגנים
סלמון עם פירורי לחם-פסטו ויין לבן
סלמון בחרדל ודבש עם פקאן סיני ויין לבן
סלמון בחרדל, פסטו וזילוף דבש
סלמון מטוגן במחבת עם פטריות שום ויין לבן (רק הריחחח בזמן הבישול----- מתכון אנין מאד ועדין מאד)
סלמון בנגיעות חרדל עם קישוט קשיו מיוחד וחגיגי
סלמון בלקט עשבי תיבול מיובשים ושום

ל @java היה מתכון שכתבה פעם, עם מייפל וחרדל. עדין ומושלם(כשמכינים עם סירופ אמיתי)
ג'אווה אם אפשר אשמח שתכתבי אותו גם כאן, מאז שח"נ נחסם לי גיליתי לאכזבתי שאין לי גישה אליו...


אם מעניין יש לי עוד כמה חגיגיים וטעימים מאד, אבל עם רטבים חזקים שיותר משתלטים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ג'אווה אם אפשר אשמח שתכתבי אותו גם כאן, מאז שח"נ נחסם לי גיליתי לאכזבתי שאין לי גישה אליו...
בשמחה!
סלמון במייפל טבעי וחרדל: (3 מנות)
מערבבים כף שמן זית, 2 כפיות חרדל, 4 כפות מייפל, מעט פלפל ומלח.
מורחים על הדג ומשהים לפחות שעה.
אופים 12 דקות בתנור.
 

חלון בלון

משתמש צעיר
חיינו על כל המתכונים האלו עד שקיבלתי מתכון חדש שנשמע מעניין ומאז זה הדג שלנו שבת שבת, שווה לנסות:
3 כפות מיונז
3 כפות מיץ מלפפון חמוץ
2-4 שיני שום כתוש
כף שמיר קצוץ/ פטרוזיליה
כפית חרדל
מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם
מאוד עדין!
 

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
אצלנו אוהבים מאד את המתכון הבא:
סלמון בפלפלים-
מאדים בשמן זית קוביות קטנות של פלפלים עד לריכוך - עדיף פלפלים בצבעים מגוונים, בערך 12-15 פלפלים ל-8 מנות דג.
מושחים את הדג בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית, מעליו מניחים את הפלפלים המאודים ואופים כ-16 דקות.
הדג יוצא עדין ורך והפלפלים מדגישים את הטעם הטוב והבסיסי שלו.
 
לטגן בצל ופלפלים במחבת טיגון ארוך
לשפוך לצלחת גדולה עמוקה שמן, מלח, מלא פפריקה ומעט פלפל שחור( אפשר להוסיף גבישי שום)
לטבול את הפרוסות סלמון ולהכניס למחבת מעל הבצלים והפלפלים לסגור עם מכסה ולבשל על אש גדולה 5 דקות ועוד 5 דקות על אש קטנה( כמובן שאם זאת כמות גדולה אז עוד כמה דקות.. )
מומלץ סלמון טרי אבל אפשר גם קפוא
זה סוג מתכון שממלא ולכן גם חוסך בכמות סלטים....
 

ילילי

משתמש מקצוען
קצת לא עונה על הדרישות,
אבל עשיתי את זה שבוע שעבר ויצא מדהים. הרגשנו במסעדת שף.
 

ערסל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא בטוחה שזה לגמרי עונה על הדרישות שלך
כי בכל אופן הדג כן נבלע קצת בפרורי לחם
אבל זה מתכון מוצלח וטעים מאוד
אז ממליצה עליו בכל זאת לתועלת הכלל

המתכון נלקח מהפורום כאן
אז שמה ציטוטים ואח"כ הוספות שלי
4 פרוסות סלמון
1/3 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס חרדל
3 כפות חומץ
4 שיני שום כתוש
כפית פפריקה

פרורי לחם מוזהבים
לערבב את חמרי הרוטב למרוח על הדגים ולפזר פרורי לחם ולאפות
נסתי אין סוף מתכונים ולדעתי הוא המנצח ללא כל הרטבים...

בציטוט הבא יש הוספה נחמדה ושווה
הדגשתי אותה
לדעתי מדובר באותו כמות ל דג
(יתכן שהמתכון למעלה גם מיועד לחלוקת הרוטב
כי אחרת הוא יוצא הרבה מידי בשביל 4 פרוסות)
מתכון מעולהה:

שליש כוס שמן
רבע כוס סוכר
רבע כוס חרדל
שלוש כפות חומץ
ארבע שיני שום
חצי כפית פפריקה
לערבב לרוטב

חצי מטבלים את הדג ומצפים בפרורי לחם מתובלים.

החצי הנותר מחממים על הפלטה ומגישים חם לצד הדג או מעליו

אני הכנתי את המתכון הזה כקוביות על שיפודים
את הרוטב הגשתי אישי בצד
היה מוצלח מאוד!

טיפים:
1. מכניסים את פרוסות הדג עם (חצי מ) הרוטב
לשקית, מערבבים, וככה בקלות מצפים את הדג מכל צדדיו
לאחר מכן מצפים בפרורי לחם

2. מערבבים בפירורי לחם מעט שמן
עד שהם נעשים טיפה שומניים
ככה הפירורים נדבקים היטב לדג
וגם מתקבלים טוב יותר באפיה
זה מומלץ באופן כללי לשניצלים בתנור

הערה:
מדובר בכמות יחסית גדולה של חרדל
מי שחושש שהטעם משתלט מידי יכול להפחית קצת
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
משהו פשוט מאוד שאני עושה כבר שנה+
מאז רק את זה רוצים

שמה סלמון שלם בתבנית עם העור
חותכת המון שיני שום לפרוסות ושמה מעל הדג לפחות ראש לתבנית בינונית
מלח פלפל שחור גבישי שום
מזלפת על כל הדג בנדיבות ממש שמן זית(לא להיבהל לשפוך הרבה)
שופכת בצדדים כוס מים רותחים
מכסה ומבשלת שעה בתנור על חום בערך 200

בשבת על הפלטה מאוד נוח שהעור למטה כי לפעמים זה קצת נדבק ואז יוצא בלי העור, אם לא העור נפרד בקלות
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נשמע טוב
אשמח למתכון
במתכון הזה חשוב לשים לב לא לייבש את הסלמון
אני אוהבת להכין אותו עם פרוסות עבות (אצבע וחצי או שתיים) ע"מ שתשארנה עסיסיות יותר, בלי לחץ בזמן הבישול.
סלמון בפטריות ויין לבן.JPG



סלמון עם 'כיס' ממולא בירקות

מטגנים בצל קצוץ על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד,
כשהוא מתחיל להזהיב בקצוות מוסיפים פלפל אדום קטן קצוץ לקוביות קטנטנות.
ממשיכים לטגן על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד ובהשגחה עד לקרמול של הירקות.
*ניתן גם להוסיף חצי סלסלה פטריות טריות קצוצות לקוביות קטנות.
*חשוב להקפיד על ירקות קצוצים דק ע"מ לשלוט על המילוי בהמשך.

כשהירקות מוכנים מוסיפית כפית סילאן/דבש, מלח, פלפל, וחצי כפית א. מרק בצל.
מבשלים על אש נמוכה לעוד דקה ומקררים.

מרכיבים את המנה:
לוקחים פרוסת סלמון עבה יחסית (לפחות אצבע וחצי. חשוב ע"מ שיכיל את המילוי)
מחדירים סכין חדה באמצע גובה הפרוסה, במרחק כס"מ מהקצה הגבוה,
ממשיכים לחתוך בתנועות ניסור לאורך הפרוסה, בקו מאוזן, עד לס"מ לפני החלק הנמוך של הפרוסה.
ככה
1695937709982.png

דוחסים בחתך שנוצר כמה שיותר מילוי שנכנס, מסירים את השאריות שבולטות החוצה.

מסדרים את הפרוסות בתבנית, ממליחים ומפלפלים את החלק העליון.
מכינים רוטב של 4 כפות דבש, 2 כפות רוטב סויה, שתי שיני שום כתוש,
ומורחים בנדיבות על הדגים (מכפילים או משלשים את מתכון הרוטב בהתאם לכמות הפרוסות).
לבחירה- ניתן לפזר מעט יין לבן סביב הדגים בתבנית.

מכניסים לתנור על 200 מעלות טורבו ל-13 דק'. מגישים חם (מעולה על הפלטה)
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יש כאן המון מתכונים,
אבל אחרי שיטוט ארוך עדיין לא מצאתי את מה שאני מחפשת.
דרוש לי מתכון מעניין,
בטעם עדין,
בלי רטבים למיניהם (טריאקי/ צ'ילי/ קטשופ/ חרדל וכדומה) שמשתלטים על הדג ומטשטשים את הטעם המקורי שלו...,
בלי אגוזים (לכן מורידה מהפרק את המתכון המדהים של @shira bira לסלמון בקראסט פיצוחים, למי שכן נוהג לאכול- מומלץ בחום רב!)
ובלי חומץ או מיץ לימון.
את המתכונים של שמן זית ותיבול מינימלי אני מכירה,
עכשיו מחפשת משהו מעניין יותר כדי לגוון לכבוד החג.
אגב, אם מעניין מישהו אצרף את המתכון הקבוע אצלנו מדי שבת,
מתכון מושלם מעיתון מרווה לצמא מלפני שנתיים, של סלמון אפוי בפטריות ודבש.
סלמון בעלי פילו עם רוטב ביתי.
סלמון מלוח- מעדןןןןן
סלמון מוקפץ/מוטגן עם ציפוי
אם מעניין אותך משהן, תגידי
 

תודה לפרוג

משתמש פעיל
טעם שכולם אוהבים:
דבש (4 כמפות)
שיני שום קצוצות(משהו כמו 4 שיניים)
גריל דג
מלח
שמן
זה נורא טעים
ובמיוחד למי שלא אוהב מדי מתובל!
 
אשמח למתכון
תודה
מכינים סחוג
מכניסים למעבד מזון

7 פלפלים ירוקים
פלפל ירוק חריף בגודל בינוני (אפשר פחות תלוי מה רמת החריפות שרוצים)
חבילת כוסברה
5 שיני שום
מעט מלח ושמן זית

מרסקים היטב היטב

מורחים מעל הדג ושמים בתנור 20 דק’ עד להזהבה

אנחנו מכינים את הסחוג ואוכלים אותו באוכל בשרי ובאוכל חלבי ...
זה תמיד מסתדר!
 

תלת ממדית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יצא לי לאכול באנשהוא סלמון על ופל בלגי מלוח- היה מושלם
דא עקא, שאני לא זוכרת מה היה סגנון התיבול שלו
אשמח אם למישהי יש כיוון להנחות אותי , יכול להיות שזה היה בשילוב של גבינות.
 

Señora

משתמש רשום
יש שיטת אפיה צרפתית מאד טובה של דג במעטפה(כל דג מתאים), הדג יוצא עסיסי יותר ושומר על הטעמים.
אנחנו עושים מתכון של השפית רותי רוסו יוצא מעדן! (מצורפת תמונה)
shutterstock_186116333-2000x1125-1626354134.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה