דג סלומון עם טעם עדין

  • פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך

aser

משתמש מקצוען
הי,

כבר נמאס לי להכין את הדג עם כל הרטבים והתיבולים למיניהם,

אני מחפשת מתכון מדויק להכין פילה סלומון כזה כמו שמגישים בארועים, שהצבע הכתמתם נראה היטב, ולמעלה מפזרים קצת שומשום ופלפל שחור ,

מישהי מבינה אותי?

ועוד משהו, תמיד אני אופה בתנור, הפעם אני רוצה לנסות במחבת, איך עושים זאת?

תודה!
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
במחבת ודאי לא יעבוד לך.
יש שיטה לעשות את זה במדיח כלים...
 

ימבמבם

משתמש רשום
מענין אותך מרשם לסלומון ברוטב? (רסק עגבניות+תיבול)
אמנם התאור במראה חיצוני הוא לא כמו שתיארת, אבל הטעם מעדןןןןן
 

שונמית

משתמש פעיל
בשביל המראה שתיארת- מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, פפריקה ושומשום. ואופים בתנור רבע שעה.
בשביל מחבת- אפשר במחבת פסים לטגן, משרים את הדג בתיבול הנ"ל (אנחנו אוהבים במחבת בלי שומשום), מחממים מחבת פסים 3-5 דקות על להבה גבוהה בלי שמן, מרססים מעט ספרי שמן ומניחים את פרוסות הדג, מטגנים 2-3 דקות מכל צד.
 

חמג

משתמש מקצוען
באותו רעיון-
הכנתי שיפודי סלמון:
חתכתי סלמון לקוביות.
השריתי ללילה לספיגת טעמים ברוטב של:
קצת שמן,
יין,
שום כתוש,
מעט דבש,
פפריקה, א. שום, מלח, גריל דג.
ושומשום.
לבחירה- קצח.
להלביש על שיפוד כמה קוביות,
לאפות רבע שעה/ 20 ד'.
יוצא מעולה!!!!!!!! גם הילדים אהבו..
קניתי שיפודים קצרים בחנות למוצרי אפיה,
ויצא ממש כמו באולמות.
אפשר להגיש על מצע חסה וליד עגבניית שרי וכו''' יוצא מאד יפה וגם טעים ובריא!!!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא יודע אם "כמו באירועים" אבל יש את המתכון הזה שאני משתמש בו הרבה.
1 פילה סלמון גדול
5-8 שיני שום קצוצות גס
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כף שמן (אני אוהב זית, בריא יותר לאפות בקנולה)

הכנה:
הופכים את הדג כשהצד הפנימי כלפי מעלה
נועצים בדג את שיני השום הקצוצות, מפזרים אותן על פני כל הדג.
מפזרים פלפל שחור גרוס ומלח גס
מושחים את הדג בכף שמן (אפשר יותר אם צריך)
הופכים על נייר אפיה (אפשר גם בלי, תלוי בתבנית)
עם הדג עם עור, מפזרים על מרכז העור שורה של מלח גס, ומכניסים לתנור כשהוא מכוסה בניר אפייה למשך כ15 דקות על 200
בתום האפייה מושכים את העור והוא מתקלף בקלות. (כעת ניתן להוסיף את השומשום וכל השאר)
אם הדג בלי עור, פשוט מוסיפים את השומשום ואופים כ15 דקות על 200 מעלות, כשהדג עטוף ברישול בנייר אפייה.

אופציות:
להוסיף לעטיפה שני ענפי רוזמרין, זה מעניק טעם וניחוח.
להכין קראסט שקדים ועשבי תיבול ולהוסיף מלמעלה.
 

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
חרדל, שמן זית, קצת מיץ מילון, כורכום, שום קטוש, פטרוזילה.
לטבול בזה כל פרוסת דג.
20 דקות בתנור מכוסה +10 דקות לא מכוסה.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
סלמון בטעם עדין מאד.

כבישה של לילה/8 שעות במיץ לימון, מלח גס ושיני שום קצוצים.
לפני האפיה לנער מהמשרה, למרוח שמן זית ולפזר מעט פלפל שחור גרוס.
לאפות אפיה קצרה מאד (12-15 דקות) בחום גבוה.
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לפזר על הסלמון מעט מלח גס, שמן זית ופלפל שחור גרוס - יוצא מעולה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם איני טועה זה מתכון של אולמי דימול

לטבול את פרוסות הסלמון ברוטב טריאקי
לפזר מעט שומשום שחור ולבן-לנוהגים לאכול עכשיו
ולאפות 1/4 ש'
מעדן ממש!
 

דולה ומשקה

משתמש פעיל
מנסיוני עיקר הדגש שלא יצא יבש הוא בעיקר זה על מספר הדקות המדויק ששוהה בתנור ועל חום התנור השאר זה ענין של טעם
 

bp1

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הכי פשוט וקל, והטעם מעדן-
למרוח רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק ולאפות.
 

dinaday

משתמש פעיל
נכתב ע"י חדוי כנרת;n5104485:
אם איני טועה זה מתכון של אולמי דימול

לטבול את פרוסות הסלמון ברוטב טריאקי
לפזר מעט שומשום שחור ולבן-לנוהגים לאכול עכשיו
ולאפות 1/4 ש'
מעדן ממש!

מה סגנון הטעם של טריאקי?
מי שלא אוהב רוטב סויה, יתחבר?
 

סתם אחת

משתמש מקצוען
את יכולה לתבל בכף מיונז + כף קטשופ + כף חרדל, לערבב ולמרוח על כל פרוסת דג מכל הצדדים. מעל לפזר קצת פפריקה ולקצוץ רוזמרין.
20 דקות בתנור, יוצא ממש טעים.
אותו תיבול מוצלח גם בטיגון על מחבת פסים (בלי הרוזמרין).
 

לי לה לו

משתמש רשום
אנחנו גם תמיד רצינו שיהיה כמו במסעדות-שלמעלה זה במרקם קריספי
התחלנו לעשות עם תבלינים כמו גריל דג,א.שום,פפרקיה מלח ופלפל שחור שמערבבים הכל בתוך כוס עם מים ושמן
שופכים על הדג ואחכ אנו מפזרים קצת מלח גס יוצא טעים מאד
לפי דעתי כל המתכונים שנתנו פה עם שמן ומלח והכי פחות תיבול זה יהיה אותו סגנון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה