דרוש מתכון גלידה לפסח - בלי ביצים (חיות)??? ולא רק כי אין ביצים....

  • פותח הנושא Move
  • פורסם בתאריך

Move

משתמש פעיל
אני מחפשת מתכון לגלידה פסחית.
בלי ביצים חיות (סלמונלה)
ובינתיים לא מצאתי ריצ' כשל"פ


אשמח גם למתכונים לסורבה ועוד רעיונות לקינוחים
 

Move

משתמש פעיל
סורבה בשלושה צבעים
שיכבה א' - קיוי
2 כוסות קיווי טחון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר

שיכבה ב' - ענבים
3 כוסות מיץ ענבים
3 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
רבע כוס מיץ לימון

שיכבה ג' - תפוזים
3 כוסות מיץ תפוזים
1.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי כוס מיץ לימון

א. ההכנה:
בכל שיכבה בנפרד:
- להרתיח מים וסוכר, להוסיף את המיץ
- להקפיא בקופסא לפחות 12 שעות

אחרי שקפא לכל צבע בנפרד:
- לרסק בבלנדר לברד ולשטוח בתבנית
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סורבה מעולה - מתאים לכל פרי.

50 גר' - 1/4 כוס סוכר
140 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מיץ לימון טרי
1/4 כוס מים
2 כפות דבש (דווקא דבש).
500 גר' פרי חתוך לקוביות.
סרט גרידת לימון (לא חובה)

מרפדים תבנית אפייה רחבה בניילון נצמד.
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מיץ, מים ודבש. מנמיכים ומבשלים עד שהסוכר נמס.
מצננים.
מעבירים את הסירופ וקוביות הפרי לבלנדר ומעבדים לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
כעת טועמים ובוחנים את מתיקות התערובת. ממתיקים אם צריך בסוכר (עדיף אבקה) וטוחנים שוב.
התערובת אמורה להיות טיפה יותר מתוקה ממה שאתם רוצים כי מתיקות נחלשת בהקפאה.

שוטחים את המחית בתבנית.
מעבירים ל-3-4 שעות להקפאה.
בתום ההקפאה שוברים לחתיכות ומניחים במעבד מזון מצויד בסכין. (ולא בלנדר).
טוחנים עד לקבלת סורבה חלק לחלוטין.
ניתן לזלף או להעביר בעזרת כף לכוסיות קינוח.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
סורבה מעולה - מתאים לכל פרי.

50 גר' - 1/4 כוס סוכר
140 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מיץ לימון טרי
1/4 כוס מים
2 כפות דבש (דווקא דבש).
500 גר' פרי חתוך לקוביות.
סרט גרידת לימון (לא חובה)

מרפדים תבנית אפייה רחבה בניילון נצמד.
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מיץ, מים ודבש. מנמיכים ומבשלים עד שהסוכר נמס.
מצננים.
מעבירים את הסירופ וקוביות הפרי לבלנדר ומעבדים לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
כעת טועמים ובוחנים את מתיקות התערובת. ממתיקים אם צריך בסוכר (עדיף אבקה) וטוחנים שוב.
התערובת אמורה להיות טיפה יותר מתוקה ממה שאתם רוצים כי מתיקות נחלשת בהקפאה.

שוטחים את המחית בתבנית.
מעבירים ל-3-4 שעות להקפאה.
בתום ההקפאה שוברים לחתיכות ומניחים במעבד מזון מצויד בסכין. (ולא בלנדר).
טוחנים עד לקבלת סורבה חלק לחלוטין.
ניתן לזלף או להעביר בעזרת כף לכוסיות קינוח.
מעבד מזון מסוגל לעמוד בריסוק של קרח. מדברת על מעבד מזון סטנדרטי של בראון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה