ללא ביצים דרוש מידע על הכנת גלידה טבעונית (בלי ביצים וחלב)-טעימה!

מה יש

משתמש מקצוען
יש גלידה מורכבת נורא על בסיס שקדים שאביגיל מייזליק פרסמה פעם, מעניין אותך?
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גלידה על בסיס בננה קפואה-
מקפיאים פרוסות בננה, שמים אותן במעבד מזון עם חמאת בוטנים- ונוצרת גלידה במרקם שמנת, וטעימה למי שאוהב את הטעמים הנ"ל.
 

שדה אור

משתמש פעיל
גלידה על בסיס קרם קוקוס. מושלם!
אבל צריך לאהוב טעם עדין של קוקוס...
 

יהודי אנ

משתמש צעיר
פעם היה איזה טרנד של גלידה מקוטג אני פחות התחברתי אבל היו שמאוד התלבו
 

beedebi

משתמש פעיל
מכירה את השיטה של הקצפת קרם קוקוס?
או סורבה על בסיס סירופ ומחית פרי / מיץ
 

פיצית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גלידה מעולה עם כל התנאים. פורסם בעבר באחד העיתונים.

7 כפות סוכר
500 גר’ פירות קפואים
חצי כוס ריצ'.

טוחנים את הסוכר במעבד מזון,
מוסיפים את הפרות
וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים את הריצ'.

ומקפיאים.

לתוספת של טעם אפשר להוסיף כף או שתיים של טחינה גולמית/מחית פיסטוק/חמאת בוטנים/ממרח שוקולד/ריבת חלב. (אני עושה עם טחינה ויוצא טעים מאוד.)

כדאי להוציא מספיק זמן לפני ההגשה.
 

beedebi

משתמש פעיל
האמת שלא, אשמח להכוונה..ואיך מכניסים לזה טעם?
אין לי מתכון מדוייק.
גלידה על בסיס קרם קוקוס: מכניסים פחית (דווקא שימורים) קרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן למקרר לפחות ל 12 שעות. פותחים את הפחית מלמטה (הקרם נפרד מהנוזל) ומשתמשים רק בחלק הסמיך, מקציפים במיקסר עם 1-4 כפות אבקת סוכר. זה הבסיס ולזה אפשר להוסיף תמציות טעם או להפשיר פרי קפוא כמו תותים/מנגו ולטחון במעבד מזון עם 4 כפות סוכר, לקפל יחד עם קצפת הקוקוס.
גלידה על בסיס סירופ: (יותר סורבה)
הכמויות לפרי:
2 כוסות פרי טחון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מבשלים את המים עם הסוכר עד שנמס מוסיפים את המחית ומבשלים עוד דקה. מכניסים לקופסה אטומה ומקפיאים לאחר שעתיים חותכים לקוביות וטוחנים במעבד מזון מקפיאים שוב, לאחר הקפאה מלאה טוחנים שוב במעבד מזון.
הכמויות למיץ עדיף ספרינג מקרטון
3 כוסות מיץ
3 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
מבשלם קודם את המיץ והמים עד שהסוכר נמס מוסיפים את המיץ, וההמשך כמו עם הפרי.
 

שמש חורפית

משתמש מקצוען
חשוב לציין שגם גלידה כזו לא כדאי לאכול בכמות גדולה
זה מלללא קרם קוקוס לא יודעת כמה בריא באמת יותר מכמה כפות בודדות
 

שדה אור

משתמש פעיל
כזאת חיפשתי! יש לי קרם קוקוס ואני אומרת אתו אני משתמשת רק לגלידה, תודהההה
אני מתבססת על המתכון הזה
לא מצאתי חלב קוקוס אז אני משתמשת בקרם קוקוס מדולל במים ביחס של 1:1, וכן הוספתי תמצית וניל.
ההכנה לא שגרתית וקצת יותר דורשת התעסקות מגלידה רגילה,
אבל התוצאה היא אחד הדברים המושלמים!
ניסיתי גם לוותר על הבישול והקורנפלור, המרקם יצא פחות "גלידתי" אבל עדיין מצוין.
גלידה נהדרת (בעצם יותר סורבה מגלידה) בטעם מעודן ומושלם... פינוק אמיתי!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה