בשרי גיוון לבשר טחון

יחשבאף

משתמש מקצוען
מחפשת מה לעשות למחר לארוחת צהריים מבשר טחון.
נמאס מהקציצות למיניהן והבולונז.
תנו רעיון לגיוון קצת.
יש לי בחורי ישיבה שחוזרים לארוחת צהרים אז צריך להיות טעים טעים...
תודה!!!
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
אם נשאר לך פירות יבשים מטו בשבט- פילו ממולא בבשר טחון ופירות יבשים
או פילו ממולא בבשר בכל סגנון אחר
פאי רועים
פלפלים\ בצלים ממולאים באורז ובשר
בורקס בשר
עוד?
 

דגל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פלפלים ממולאים בפריקי ובשר טחון:
7-6 פלפלים מצבעים שונים בגודל אחיד
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
250 גרם בשר בקר טחון
1 כוס פריקה (נקראת גם פריקי)
3 כוסות מים רותחים
1/2 כוס צימוקים קטנטנים זהובים או חומים
1 צרור עלי נענע בלי הגבעולים קצוצים דק
1 צרור עלי שמיר בלי הגבעולים קצוצים דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 עגבנייה בשלה קצוצה עם המיץ
אופן ההכנה
1
מכינים את הפלפלים למילוי: חותכים את החלק העליון של הפלפלים, קוצצים אותו (שומרים למלית) ונפטרים מהגרעינים. מעמידים את הפלפלים בתוך סיר שמכיל אותם בנוחות בלי שיתהפכו או יימעכו.

2
מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה בינונית. מפרידים אותו לפירורים בעזרת כף עץ. מוסיפים פריקי ומערבבים היטב. מוסיפים את ראשי הפלפלים שקצצנו ומערבבים.

3
מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים בזהירות כוס מים רותחים למחבת ומערבבים. כשהמים מתחילים להתאדות, מוסיפים עוד כוס מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהמים מתאדים.


4
מכבים את הלהבה, מוסיפים צימוקים, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים. נותנים לתערובת להתקרר מעט, כדי לא לשרוף את האצבעות.

5
ממלאים את הפלפלים בתערובת בלי לדחוס את המלית.

6
מערבבים עגבנייה קצוצה עם כוס מים רותחים ומוזגים בעדינות לסיר - חלק מהתערובת בתוך הפלפלים וחלק בסיר עצמו. מכסים במכסה הדוק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.

7
מגישים חם או פושר.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לא בריא אבל טעים - בורקס בשר
 

איילה אור

משתמש צעיר
גונדי- סוג של מרק תפו"א עם קציצות ואורז בפנים, מאכל פרסי טעיםםם והכי כיף הכל בסיר אחד, מנסיון אחד הדברים השווים, (ואנחנו אשכנזים.:p..)
אם מענין אותך אכתוב תמתכון.
 

E7

משתמש פעיל
גונדי- סוג של מרק תפו"א עם קציצות ואורז בפנים, מאכל פרסי טעיםםם והכי כיף הכל בסיר אחד, מנסיון אחד הדברים השווים, (ואנחנו אשכנזים.:p..)
אם מענין אותך אכתוב תמתכון.
גונדי זה מעוף טחון...
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
לזניה בשרית,
קנולוני עם בשר טחון ברוטב עשיר,
פאי רועים
במקום בולונז ברוטב, את יכולה להקפיץ ירקות: בצל, שום, פטריות, פלפל וכו',
להוסיף את הבשר טחון, ולתבל בקצת סויה וטריאקי.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
 

Batyamoyal

משתמש רשום
בדיוק היום הכנתי בשר טחון עגל בכמות ומילאתי פוקאצ'ות בשר טעימות
להגיש עם טחינה בשפע וסלט חי זה פשוט מושלם!
1000103966.jpg
 

קבצים מצורפים

  • 1000103983.jpg
    1000103983.jpg
    3.2 MB · צפיות: 50

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ח

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַגִּתִּית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ אֲשֶׁר תְּנָה הוֹדְךָ עַל הַשָּׁמָיִם:ג מִפִּי עוֹלְלִים וְיֹנְקִים יִסַּדְתָּ עֹז לְמַעַן צוֹרְרֶיךָ לְהַשְׁבִּית אוֹיֵב וּמִתְנַקֵּם:ד כִּי אֶרְאֶה שָׁמֶיךָ מַעֲשֵׂי אֶצְבְּעֹתֶיךָ יָרֵחַ וְכוֹכָבִים אֲשֶׁר כּוֹנָנְתָּה:ה מָה אֱנוֹשׁ כִּי תִזְכְּרֶנּוּ וּבֶן אָדָם כִּי תִפְקְדֶנּוּ:ו וַתְּחַסְּרֵהוּ מְּעַט מֵאֱלֹהִים וְכָבוֹד וְהָדָר תְּעַטְּרֵהוּ:ז תַּמְשִׁילֵהוּ בְּמַעֲשֵׂי יָדֶיךָ כֹּל שַׁתָּה תַחַת רַגְלָיו:ח צֹנֶה וַאֲלָפִים כֻּלָּם וְגַם בַּהֲמוֹת שָׂדָי:ט צִפּוֹר שָׁמַיִם וּדְגֵי הַיָּם עֹבֵר אָרְחוֹת יַמִּים:י יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה