בשרי קרפלאך, קוסקוס, בצק, מלוי ומה שביניהם-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תוכלי לתת לי הוראות הכנה בבקשה?
מכינין בצק [הבאתי מתכון שאני משתמשת בו למעלה]
מנחים בקערה בצד ומכינים מילוי
אני עושה מבשר בקר טחון- אפשר כבדים, עוף הודו וכו'

מאדה בצל גדול קצוץ דק במט שמן לשקיפות. מוסיפה את הבר ןומבשלת כ-5-7 דקות תוך כדי ערבוב עש שהוא נעשה אפור ומבושל.
מכבה את האש ומוסיפה מלח ופלפל שחור. אפשר מעט פפריקה מתוקה.
מסננת מנוזלים

מרדדת את הבצק דק ממש, כמה שאפשר,
קורצת עיגולים ובכל עיגול מניחה בערך כפית מהמילוי. סוגרת לחצי עוגיות ומהדקת היטב את השוליים לסגירה, לוחצת בזרת שיני מזלג. אפשר באצבעות
אפשר להפסיק כאן. או לקפל את הקצוות של חצי העיגול זה לזה וליצור טבעת. להדק היטב.

מרתיחים מים עם מלח בסיר וכאשר המים רותחים זורקים פנימה קרעפלאך ומבשלים כ-8 דקות עד שהם צפים למעלה מוציאים מהמים ומקררים. מאחסנים בהקפאה עד לשימוש א במקרר ליום-יומיים.

לפני ההגשה זורקים לסיר המרק הרותח לבערך 5 דקות.

אפשר לעשות את כל הבישול בסיר מרק העוף ולא במים רותחים
 

נחמי מן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מכינין בצק [הבאתי מתכון שאני משתמשת בו למעלה]
מנחים בקערה בצד ומכינים מילוי
אני עושה מבשר בקר טחון- אפשר כבדים, עוף הודו וכו'

מאדה בצל גדול קצוץ דק במט שמן לשקיפות. מוסיפה את הבר ןומבשלת כ-5-7 דקות תוך כדי ערבוב עש שהוא נעשה אפור ומבושל.
מכבה את האש ומוסיפה מלח ופלפל שחור. אפשר מעט פפריקה מתוקה.
מסננת מנוזלים

מרדדת את הבצק דק ממש, כמה שאפשר,
קורצת עיגולים ובכל עיגול מניחה בערך כפית מהמילוי. סוגרת לחצי עוגיות ומהדקת היטב את השוליים לסגירה, לוחצת בזרת שיני מזלג. אפשר באצבעות
אפשר להפסיק כאן. או לקפל את הקצוות של חצי העיגול זה לזה וליצור טבעת. להדק היטב.

מרתיחים מים עם מלח בסיר וכאשר המים רותחים זורקים פנימה קרעפלאך ומבשלים כ-8 דקות עד שהם צפים למעלה מוציאים מהמים ומקררים. מאחסנים בהקפאה עד לשימוש א במקרר ליום-יומיים.

לפני ההגשה זורקים לסיר המרק הרותח לבערך 5 דקות.

אפשר לעשות את כל הבישול בסיר מרק העוף ולא במים רותחים
ץודה רבה!
יצא מעולה +++
 

אום

משתמש מקצוען
לא משהו שאהוב עלי במיוחד. אבל פעם בשנה סביל
נסי לטגן את הקרעפלאך
המתכון הרגיל, רק לסגור למשולש ולא להדביק את הקצוות כמקובל..
לטגן בשמן בינוני (כמו שניצל)
מעדן.... נחטף.
לא לבשל את זה אחרי הטיגון עם המרק, רק לשים בהגשה, כמו שקדי מרק
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נסי לטגן את הקרעפלאך
המתכון הרגיל, רק לסגור למשולש ולא להדביק את הקצוות כמקובל..
לטגן בשמן בינוני (כמו שניצל)
מעדן.... נחטף.
לא לבשל את זה אחרי הטיגון עם המרק, רק לשים בהגשה, כמו שקדי מרק
טיגון זה מהמם וכבר עשיתי את זה פעם בעבר.
אבל איכשהו בקשו כאן את הרגיל המסורתי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה