בשרי קרפלאך, קוסקוס, בצק, מלוי ומה שביניהם-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
היום יום הקרעפלאך.
לא משהו שאהוב עלי במיוחד. אבל פעם בשנה סביל.

התחלתי להכין קרעפלאך.
IMG_9918_800x449.jpg


אחרי 85 יחידות נמאס לי. ומבחנת כמות זה די והותר גם בשביל לשלוח לרגילים של כל שנה.
אבל נשארתי עם מלית
ועם בצק

אז מה עושים?

יוצרים משהו חדש.

במקרר נחה קופסא עם שאריות קוסקוס מאתמול.
ננצל.
למה לא?

הוצאתי את הקוסקוס לחשתי לו שהנה בא זמנו הוספתי למלית הבשר הטחון הנותרת.
מהמקרר שלפתי גם כוסברה. מהארון תבלינים [קארי הודי, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה]
הוספתי.
אין לי כמויות מדויקות.
הגעתי לתערובת נוחה ליצירת "קובבה" בזכות הקוסקוס הדביק מעט.

קיבבתי קובבה גדולה. קוטר של כ-5 ס"מ.

הדקתי היטב.
רידדתי בצק שנותר.
קרצתי עיגול גדול ובמרכזו הנחתי את ה"קובבה"
עטפתי בבצק. סיבוב מלמעלה וחיתוך של עודפי הבצק.

זרקתי לסיר עם המים הרותחים והמלח.
8 דקות בישול בערך.

זהו.
יצרתי מנה ראשונה מהממת.
ניצלתי שאריות קוסקוס ומלית.
IMG_9921_800x449.jpg


IMG_9923_800x449.jpg


IMG_9922_800x449.jpg


גילוי נאות, הכנתי רק 1. כי זה היה נסיון. והבצק כבר די נגמר.
מאמינה שנכין עוד, מראש למנה ראשונה ולא כשאריות של עיסת קרעפלאך.

עכשיו נותרתי עם בשר טחון מעורב בקוסקוס ותבלינים
צריך לנצל גם אותו, לא?

הוספתי ביצה. מעט פירורי לחם.
יצרתי קציצות
ציפיתי בפירורי לחם.
טיגנתי.

ניצלתי שאריות
והיו לנו קציצות מעולות לארוחת צהריים
IMG_9919_800x449.jpg


עכשיו נשארו שאריות בלאגן במטבח. מחפשת משהו להכין איתם.....אחר אצטרך פשוט לנקות את המטבח.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
היום יום הקרעפלאך.
לא משהו שאהוב עלי במיוחד. אבל פעם בשנה סביל.

התחלתי להכין קרעפלאך.
צפה בקובץ המצורף 1465674

אחרי 85 יחידות נמאס לי. ומבחנת כמות זה די והותר גם בשביל לשלוח לרגילים של כל שנה.
אבל נשארתי עם מלית
ועם בצק

אז מה עושים?

יוצרים משהו חדש.

במקרר נחה קופסא עם שאריות קוסקוס מאתמול.
ננצל.
למה לא?

הוצאתי את הקוסקוס לחשתי לו שהנה בא זמנו הוספתי למלית הבשר הטחון הנותרת.
מהמקרר שלפתי גם כוסברה. מהארון תבלינים [קארי הודי, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה]
הוספתי.
אין לי כמויות מדויקות.
הגעתי לתערובת נוחה ליצירת "קובבה" בזכות הקוסקוס הדביק מעט.

קיבבתי קובבה גדולה. קוטר של כ-5 ס"מ.

הדקתי היטב.
רידדתי בצק שנותר.
קרצתי עיגול גדול ובמרכזו הנחתי את ה"קובבה"
עטפתי בבצק. סיבוב מלמעלה וחיתוך של עודפי הבצק.

זרקתי לסיר עם המים הרותחים והמלח.
8 דקות בישול בערך.

זהו.
יצרתי מנה ראשונה מהממת.
ניצלתי שאריות קוסקוס ומלית.
צפה בקובץ המצורף 1465679

צפה בקובץ המצורף 1465683

צפה בקובץ המצורף 1465684

גילוי נאות, הכנתי רק 1. כי זה היה נסיון. והבצק כבר די נגמר.
מאמינה שנכין עוד, מראש למנה ראשונה ולא כשאריות של עיסת קרעפלאך.

עכשיו נותרתי עם בשר טחון מעורב בקוסקוס ותבלינים
צריך לנצל גם אותו, לא?

הוספתי ביצה. מעט פירורי לחם.
יצרתי קציצות
ציפיתי בפירורי לחם.
טיגנתי.

ניצלתי שאריות
והיו לנו קציצות מעולות לארוחת צהריים
צפה בקובץ המצורף 1465681

עכשיו נשארו שאריות בלאגן במטבח. מחפשת משהו להכין איתם.....אחר אצטרך פשוט לנקות את המטבח.
את יצירתית ברמות בלי נלאות

תקראי לגמדים שיבואו
כדאי לך מהר מהר לנקות כך אולי תעצרי את העבודה...
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אפשר מתכון לקרעפלאך?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר מתכון לקרעפלאך?
אני משתמשת במתכון בצק של ציפורה קרייזמן כבר שנים
ניסיתי פה ושם אחרים ותמיד חזרתי לזה.

1 ביצה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח

יוצא מעולה.
הבצק בכמות הזו מתאים לכ-25-27 יחידות

למילוי אני מטגנת בצל להזהבה. מוסיפה בשר בקר טחון [אפשר עוף או הודו] מבשלת בערך 5 דקות ומוסיפה מלח ופלפל שחור.
עוד כדקה בישול
מקררת ומסננת נוזלים
ומכינה קרעפלאך
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
אני משתמשת במתכון בצק של ציפורה קרייזמן כבר שנים
ניסיתי פה ושם אחרים ותמיד חזרתי לזה.

1 ביצה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח

יוצא מעולה.
הבצק בכמות הזו מתאים לכ-25-27 יחידות

למילוי אני מטגנת בצל להזהבה. מוסיפה בשר בקר טחון [אפשר עוף או הודו] מבשלת בערך 5 דקות ומוסיפה מלח ופלפל שחור.
עוד כדקה בישול
מקררת ומסננת נוזלים
ומכינה קרעפלאך
אין שמן בבצק?
 

מירי84

משתמש פעיל
אני משתמשת במתכון בצק של ציפורה קרייזמן כבר שנים
ניסיתי פה ושם אחרים ותמיד חזרתי לזה.
@ה. בקר @רוחי בלבוחי וכל אחרת אחרת שניסתה ויודעת

לקרעפלאך יש 2 סוגי מתכונים
יש את המתכון הזה ודומיו,
ויש את המתכון של בצק רבוך כמו ש @רוחי בלבוחי העלתה
מה ההבדלים ביניהם מבחינת התוצאה? מבחינת העבודה עם הבצק? מכל בחינה אחרת?
אולי תעזרו לי להחליט איזה בצק להכין....
 

מירי84

משתמש פעיל
הבצק של קרייזמן יחסית קשה לעבודה אבל יוצא מושלם
תודה
אשמח להסבר מה מושלם בזה? לעומת הבצק הרבוך?
פתחתי דיון באשכול חדש ע"מ לא להסיט את נושא האשכול הזה:
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אני משתמשת במתכון בצק של ציפורה קרייזמן כבר שנים
ניסיתי פה ושם אחרים ותמיד חזרתי לזה.

1 ביצה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח

יוצא מעולה.
הבצק בכמות הזו מתאים לכ-25-27 יחידות

למילוי אני מטגנת בצל להזהבה. מוסיפה בשר בקר טחון [אפשר עוף או הודו] מבשלת בערך 5 דקות ומוסיפה מלח ופלפל שחור.
עוד כדקה בישול
מקררת ומסננת נוזלים
ומכינה קרעפלאך
את משתמשת בכוסות מדידה או כרגיל בח"פ?
ואם זה בח"פ אז את ממלאה עד למעלה? מגדישה?
 

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני משתמשת במתכון בצק של ציפורה קרייזמן כבר שנים
ניסיתי פה ושם אחרים ותמיד חזרתי לזה.

1 ביצה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
מהמתכון הזה אני עושה שקדי מרק מטוגנים.
מרדדת דק דק (כמעט שקוף) על משטח משומן או מקומח
חותכת לקיבועים קטנים ומטגנת בשמן עמוק משני הצדדים(להזהר שלא ישרף)
מוציאה לנייר סופג וממליחה.
יוצא מושלם!!!!!!!
מתאים לשדרוג המרק בחגים!!! (זה הרבה להתקשקש)
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
יצא מעולה
הכנתי עכשיו
רציתי להכין את של רוחי אבל הייתי עייפה מידי
וניסיתי את המתכון הזה במילוי כבד
ויצא פשוט מעדן
לא התאפקתי ואכלתי עכשיו 4
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
אם אני רוצה להגיש בשבת במרק
איך עושים?
מבשלת לפני ושמה במרק בהגשה או שמשאירה מערב שבת במרק?
 

dem

משתמש מקצוען
D I G I T A L
היום יום הקרעפלאך.
לא משהו שאהוב עלי במיוחד. אבל פעם בשנה סביל.

התחלתי להכין קרעפלאך.
צפה בקובץ המצורף 1465674

אחרי 85 יחידות נמאס לי. ומבחנת כמות זה די והותר גם בשביל לשלוח לרגילים של כל שנה.
אבל נשארתי עם מלית
ועם בצק

אז מה עושים?

יוצרים משהו חדש.

במקרר נחה קופסא עם שאריות קוסקוס מאתמול.
ננצל.
למה לא?

הוצאתי את הקוסקוס לחשתי לו שהנה בא זמנו הוספתי למלית הבשר הטחון הנותרת.
מהמקרר שלפתי גם כוסברה. מהארון תבלינים [קארי הודי, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה]
הוספתי.
אין לי כמויות מדויקות.
הגעתי לתערובת נוחה ליצירת "קובבה" בזכות הקוסקוס הדביק מעט.

קיבבתי קובבה גדולה. קוטר של כ-5 ס"מ.

הדקתי היטב.
רידדתי בצק שנותר.
קרצתי עיגול גדול ובמרכזו הנחתי את ה"קובבה"
עטפתי בבצק. סיבוב מלמעלה וחיתוך של עודפי הבצק.

זרקתי לסיר עם המים הרותחים והמלח.
8 דקות בישול בערך.

זהו.
יצרתי מנה ראשונה מהממת.
ניצלתי שאריות קוסקוס ומלית.
צפה בקובץ המצורף 1465679

צפה בקובץ המצורף 1465683

צפה בקובץ המצורף 1465684

גילוי נאות, הכנתי רק 1. כי זה היה נסיון. והבצק כבר די נגמר.
מאמינה שנכין עוד, מראש למנה ראשונה ולא כשאריות של עיסת קרעפלאך.

עכשיו נותרתי עם בשר טחון מעורב בקוסקוס ותבלינים
צריך לנצל גם אותו, לא?

הוספתי ביצה. מעט פירורי לחם.
יצרתי קציצות
ציפיתי בפירורי לחם.
טיגנתי.

ניצלתי שאריות
והיו לנו קציצות מעולות לארוחת צהריים
צפה בקובץ המצורף 1465681

עכשיו נשארו שאריות בלאגן במטבח. מחפשת משהו להכין איתם.....אחר אצטרך פשוט לנקות את המטבח.
וואו תודה! יש פה כמה מתכונים במכה אחת
איך את מקפיאה את הקרעפלעך? הם לא נדבקים לפני בישול?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו תודה! יש פה כמה מתכונים במכה אחת
איך את מקפיאה את הקרעפלעך? הם לא נדבקים לפני בישול?
אני מקפיאה אחרי הבישול [במי מלח] ואחר כך זורקת קפוא לתוך המרק הרותח ואחרי כמה דקות מגישה
אחרי הבישול הם לא נדבקים
 

נחמי מן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני משתמשת במתכון בצק של ציפורה קרייזמן כבר שנים
ניסיתי פה ושם אחרים ותמיד חזרתי לזה.

1 ביצה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח

יוצא מעולה.
הבצק בכמות הזו מתאים לכ-25-27 יחידות

למילוי אני מטגנת בצל להזהבה. מוסיפה בשר בקר טחון [אפשר עוף או הודו] מבשלת בערך 5 דקות ומוסיפה מלח ופלפל שחור.
עוד כדקה בישול
מקררת ומסננת נוזלים
ומכינה קרעפלאך
בלי בישול (של הבצק)?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה