היום יום הקרעפלאך.
לא משהו שאהוב עלי במיוחד. אבל פעם בשנה סביל.
התחלתי להכין קרעפלאך.
אחרי 85 יחידות נמאס לי. ומבחנת כמות זה די והותר גם בשביל לשלוח לרגילים של כל שנה.
אבל נשארתי עם מלית
ועם בצק
אז מה עושים?
יוצרים משהו חדש.
במקרר נחה קופסא עם שאריות קוסקוס מאתמול.
ננצל.
למה לא?
הוצאתי את הקוסקוס לחשתי לו שהנה בא זמנו הוספתי למלית הבשר הטחון הנותרת.
מהמקרר שלפתי גם כוסברה. מהארון תבלינים [קארי הודי, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה]
הוספתי.
אין לי כמויות מדויקות.
הגעתי לתערובת נוחה ליצירת "קובבה" בזכות הקוסקוס הדביק מעט.
קיבבתי קובבה גדולה. קוטר של כ-5 ס"מ.
הדקתי היטב.
רידדתי בצק שנותר.
קרצתי עיגול גדול ובמרכזו הנחתי את ה"קובבה"
עטפתי בבצק. סיבוב מלמעלה וחיתוך של עודפי הבצק.
זרקתי לסיר עם המים הרותחים והמלח.
8 דקות בישול בערך.
זהו.
יצרתי מנה ראשונה מהממת.
ניצלתי שאריות קוסקוס ומלית.
גילוי נאות, הכנתי רק 1. כי זה היה נסיון. והבצק כבר די נגמר.
מאמינה שנכין עוד, מראש למנה ראשונה ולא כשאריות של עיסת קרעפלאך.
עכשיו נותרתי עם בשר טחון מעורב בקוסקוס ותבלינים
צריך לנצל גם אותו, לא?
הוספתי ביצה. מעט פירורי לחם.
יצרתי קציצות
ציפיתי בפירורי לחם.
טיגנתי.
ניצלתי שאריות
והיו לנו קציצות מעולות לארוחת צהריים
עכשיו נשארו שאריות בלאגן במטבח. מחפשת משהו להכין איתם.....אחר אצטרך פשוט לנקות את המטבח.
לא משהו שאהוב עלי במיוחד. אבל פעם בשנה סביל.
התחלתי להכין קרעפלאך.
אחרי 85 יחידות נמאס לי. ומבחנת כמות זה די והותר גם בשביל לשלוח לרגילים של כל שנה.
אבל נשארתי עם מלית
ועם בצק
אז מה עושים?
יוצרים משהו חדש.
במקרר נחה קופסא עם שאריות קוסקוס מאתמול.
ננצל.
למה לא?
הוצאתי את הקוסקוס לחשתי לו שהנה בא זמנו הוספתי למלית הבשר הטחון הנותרת.
מהמקרר שלפתי גם כוסברה. מהארון תבלינים [קארי הודי, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה]
הוספתי.
אין לי כמויות מדויקות.
הגעתי לתערובת נוחה ליצירת "קובבה" בזכות הקוסקוס הדביק מעט.
קיבבתי קובבה גדולה. קוטר של כ-5 ס"מ.
הדקתי היטב.
רידדתי בצק שנותר.
קרצתי עיגול גדול ובמרכזו הנחתי את ה"קובבה"
עטפתי בבצק. סיבוב מלמעלה וחיתוך של עודפי הבצק.
זרקתי לסיר עם המים הרותחים והמלח.
8 דקות בישול בערך.
זהו.
יצרתי מנה ראשונה מהממת.
ניצלתי שאריות קוסקוס ומלית.
גילוי נאות, הכנתי רק 1. כי זה היה נסיון. והבצק כבר די נגמר.
מאמינה שנכין עוד, מראש למנה ראשונה ולא כשאריות של עיסת קרעפלאך.
עכשיו נותרתי עם בשר טחון מעורב בקוסקוס ותבלינים
צריך לנצל גם אותו, לא?
הוספתי ביצה. מעט פירורי לחם.
יצרתי קציצות
ציפיתי בפירורי לחם.
טיגנתי.
ניצלתי שאריות
והיו לנו קציצות מעולות לארוחת צהריים
עכשיו נשארו שאריות בלאגן במטבח. מחפשת משהו להכין איתם.....אחר אצטרך פשוט לנקות את המטבח.