מאפים גושי שחיתות (*או: עוגיות שוקולד עם שברי בייגלה, עשירות נימוחות ומסוכנות)

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זה אחד המתכונים הנדירים, מאלו שתמיד חיפשתי.
עשירות, נימוחות, מתוקות ומשובצות בבייגלך מלוחים, קראנצ'יים.
המתכון המקורי מוציא כמות יפה, כשתיים + תבניות תנור גדולות. אבל ההמלצה האלמותית: להכפיל.

הנה:
עוגיות שוקו-בייגל'ה
(המקור אמריקאי, לא בטוחה מאיזה עיתון/ספר- עובר אצלינו במשפחה. אם מישהי מזהה מוזמנת לתת קרדיט)

מכניסים לקערת המיקסר ע"פ הסדר הבא:
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא או 3/4 כוס ממרח איכותי: שוקולד/ לוטוס/ שוקולד אגוזים (דמוי נוטלה).
אני השתמשתי בממרח 'השחר' חלבי כי האיש הנחמד שביצע את הקניות הסתבך עם שמות הממרחים האחרים.
יצא מעולה. וחלבי- בשורה לדיאטה. לא תמיד אפשר לאכול:)

לערבל היטב.

מוסיפים 1/2 כוס סוכר
כוס סוכר חום כהה
מערבלים היטב

מוסיפים כפית ס. לשתיה
כפית סוכר וניל
2 ביצים
מערבלים

מנמיכים מהירות, מוסיפים
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
מערבלים עד שנטמע היטב

מוסיפים בפולסים:
כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס

יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות, ניתן ללחוץ בעדינות שמיניית בייגלה בראש כל כדור, לעיטור.
מניחים במרווחים, בבחירת גודל הכדורים קחו בחשבון שהעוגיות גדלות ומתרחבות באפייה.
פטנט שלי שגיליתי: העיסה יוצאת דביקה. העבודה נוחה הרבה יותר עם כפפות ח"פ.
גם הידיים נותרות נקיות, אבל עוד יותר: הבצק פחות נדבק לכפפות מאשר לעור.
הוא משתחרר מהידיים המכופפות (כן, מלש' כפפות-) ישירות לתבנית.


אופים 10 דק' על 180. העוגיות אמורות להיות רכות, מתייצבות ככל שמתקררות.

לארוז ולהקפיא מהר, אחרת לא נשאר כלום.
זהו, בתאבון.


תמונות עוד מעט, כשיצאו מהתנור:)
 

אין עוד מילבדו

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ני
זה אחד המתכונים הנדירים, מאלו שתמיד חיפשתי.
עשירות, נימוחות, מתוקות ומשובצות בבייגלך מלוחים, קראנצ'יים.
המתכון המקורי מוציא כמות יפה, כשתיים + תבניות תנור גדולות. אבל ההמלצה האלמותית: להכפיל.

הנה:
עוגיות שוקו-בייגל'ה
(המקור אמריקאי, לא בטוחה מאיזה עיתון/ספר- עובר אצלינו במשפחה. אם מישהי מזהה מוזמנת לתת קרדיט)

מכניסים לקערת המיקסר ע"פ הסדר הבא:
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא או 3/4 כוס ממרח איכותי: שוקולד/ לוטוס/ שוקולד אגוזים (דמוי נוטלה).
אני השתמשתי בממרח 'השחר' חלבי כי האיש הנחמד שביצע את הקניות הסתבך עם שמות הממרחים האחרים.
יצא מעולה. וחלבי- בשורה לדיאטה. לא תמיד אפשר לאכול:)

לערבל היטב.

מוסיפים 1/2 כוס סוכר
כוס סוכר חום כהה
מערבלים היטב

מוסיפים כפית ס. לשתיה
כפית סוכר וניל
2 ביצים
מערבלים

מנמיכים מהירות, מוסיפים
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
מערבלים עד שנטמע היטב

מוסיפים בפולסים:
כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס

יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות, ניתן ללחוץ בעדינות שמיניית בייגלה בראש כל כדור, לעיטור.
מניחים במרווחים, בבחירת גודל הכדורים קחו בחשבון שהעוגיות גדלות ומתרחבות באפייה.
פטנט שלי שגיליתי: העיסה יוצאת דביקה. העבודה נוחה הרבה יותר עם כפפות ח"פ.
גם הידיים נותרות נקיות, אבל עוד יותר: הבצק פחות נדבק לכפפות מאשר לעור.
הוא משתחרר מהידיים המכופפות (כן, מלש' כפפות-) ישירות לתבנית.


אופים 10 דק' על 180. העוגיות אמורות להיות רכות, מתייצבות ככל שמתקררות.

לארוז ולהקפיא מהר, אחרת לא נשאר כלום.
זהו, בתאבון.


תמונות עוד מעט, כשיצאו מהתנור:)
נישמע יותר מידי טוב מחכה לתמונות כבר .......
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אל תמהרו כמוני, וצורנה נא כדורים קטנטנים ותפוחים, למען תצאנה לכן עוגיות יפות ועבות, לא מרוחות וענקיות כמו פירות חוסר הסבלנות שלי.
אבל הטעם בכל מקרה אותו דבר:)
 

קבצים מצורפים

  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 500.7 · צפיות: 657

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
הכנתי ולא מספיק מוצלח,
גם לא השתטח בתבנית,
מה יכולה להיות הסיבה?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סליחה מכולן, אני לא נוהגת להקליד בחוה"מ אז הייתי מנועה מלענות:(

אפשר לשטוח בתבנית כמו עוגה?
לא ניסיתי.
אם כי העוגיות רכות, כך שייתכן בהחלט ששפיכה לתבנית שתיצור גובה מספק של הבלילה, + מעקב צמוד להוציא כשעדיין רך מאד- תגיע אכן לתוצאה המבוקשת.
אבל מה הבעיה ליצור עוגיות? מכיוון שזה בצק גודים, העבודה מהירה מאד. אין צורך בכדורים מדוייקים, ום הפטנט של הכפפות הכל מחליק יופי ובמהירות.

הכנתי ולא מספיק מוצלח,
גם לא השתטח בתבנית,
מה יכולה להיות הסיבה?
:(
מה זה לא מספיק מוצלח? אשמח אם תסבירי, שנדע- אולי זה פשוט עניין של טעם?
לגבי ההשתטחות בתבנית- שיחקת עם הסוכרים, או שעשית בדיוק לפי המתכון? או אולי זה תלוי בממרח שבחרת לשים?
העוגיות לא אמורות לצאת שטוחות, אלא כמו חצי כדור שטוח.

הבייגלה לא מתרטב ונמרח?
אם אופים מיד לאחר יצירת הבצק- ממש לא. זה בצק, לא בלילה.
מאמינה שאם תשהי שעות לפני האפיה סופם של הבייגלך לספוח את הנוזלים של הבצק ואכן להתרכך.
 

shani 2712

משתמש רשום
זה אחד המתכונים הנדירים, מאלו שתמיד חיפשתי.
עשירות, נימוחות, מתוקות ומשובצות בבייגלך מלוחים, קראנצ'יים.
המתכון המקורי מוציא כמות יפה, כשתיים + תבניות תנור גדולות. אבל ההמלצה האלמותית: להכפיל.

הנה:
עוגיות שוקו-בייגל'ה
(המקור אמריקאי, לא בטוחה מאיזה עיתון/ספר- עובר אצלינו במשפחה. אם מישהי מזהה מוזמנת לתת קרדיט)

מכניסים לקערת המיקסר ע"פ הסדר הבא:
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא או 3/4 כוס ממרח איכותי: שוקולד/ לוטוס/ שוקולד אגוזים (דמוי נוטלה).
אני השתמשתי בממרח 'השחר' חלבי כי האיש הנחמד שביצע את הקניות הסתבך עם שמות הממרחים האחרים.
יצא מעולה. וחלבי- בשורה לדיאטה. לא תמיד אפשר לאכול:)

לערבל היטב.

מוסיפים 1/2 כוס סוכר
כוס סוכר חום כהה
מערבלים היטב

מוסיפים כפית ס. לשתיה
כפית סוכר וניל
2 ביצים
מערבלים

מנמיכים מהירות, מוסיפים
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
מערבלים עד שנטמע היטב

מוסיפים בפולסים:
כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס

יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות, ניתן ללחוץ בעדינות שמיניית בייגלה בראש כל כדור, לעיטור.
מניחים במרווחים, בבחירת גודל הכדורים קחו בחשבון שהעוגיות גדלות ומתרחבות באפייה.
פטנט שלי שגיליתי: העיסה יוצאת דביקה. העבודה נוחה הרבה יותר עם כפפות ח"פ.
גם הידיים נותרות נקיות, אבל עוד יותר: הבצק פחות נדבק לכפפות מאשר לעור.
הוא משתחרר מהידיים המכופפות (כן, מלש' כפפות-) ישירות לתבנית.


אופים 10 דק' על 180. העוגיות אמורות להיות רכות, מתייצבות ככל שמתקררות.

לארוז ולהקפיא מהר, אחרת לא נשאר כלום.
זהו, בתאבון.


תמונות עוד מעט, כשיצאו מהתנור:)
את מתייחסת למידה של כוס מדידה?
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זה אחד המתכונים הנדירים, מאלו שתמיד חיפשתי.
עשירות, נימוחות, מתוקות ומשובצות בבייגלך מלוחים, קראנצ'יים.
המתכון המקורי מוציא כמות יפה, כשתיים + תבניות תנור גדולות. אבל ההמלצה האלמותית: להכפיל.

הנה:
עוגיות שוקו-בייגל'ה
(המקור אמריקאי, לא בטוחה מאיזה עיתון/ספר- עובר אצלינו במשפחה. אם מישהי מזהה מוזמנת לתת קרדיט)

מכניסים לקערת המיקסר ע"פ הסדר הבא:
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא או 3/4 כוס ממרח איכותי: שוקולד/ לוטוס/ שוקולד אגוזים (דמוי נוטלה).
אני השתמשתי בממרח 'השחר' חלבי כי האיש הנחמד שביצע את הקניות הסתבך עם שמות הממרחים האחרים.
יצא מעולה. וחלבי- בשורה לדיאטה. לא תמיד אפשר לאכול:)

לערבל היטב.

מוסיפים 1/2 כוס סוכר
כוס סוכר חום כהה
מערבלים היטב

מוסיפים כפית ס. לשתיה
כפית סוכר וניל
2 ביצים
מערבלים

מנמיכים מהירות, מוסיפים
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
מערבלים עד שנטמע היטב

מוסיפים בפולסים:
כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס

יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות, ניתן ללחוץ בעדינות שמיניית בייגלה בראש כל כדור, לעיטור.
מניחים במרווחים, בבחירת גודל הכדורים קחו בחשבון שהעוגיות גדלות ומתרחבות באפייה.
פטנט שלי שגיליתי: העיסה יוצאת דביקה. העבודה נוחה הרבה יותר עם כפפות ח"פ.
גם הידיים נותרות נקיות, אבל עוד יותר: הבצק פחות נדבק לכפפות מאשר לעור.
הוא משתחרר מהידיים המכופפות (כן, מלש' כפפות-) ישירות לתבנית.


אופים 10 דק' על 180. העוגיות אמורות להיות רכות, מתייצבות ככל שמתקררות.

לארוז ולהקפיא מהר, אחרת לא נשאר כלום.
זהו, בתאבון.


תמונות עוד מעט, כשיצאו מהתנור:)
אפשר אולי לשים שוקולד מריר במקום הממרח שוקולד?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אפשר אולי לשים שוקולד מריר במקום הממרח שוקולד?
לא ניסיתי,
אם כי לא הייתי ממליצה.
הממרח שם בשביל המרקם בעיקר... שוקולד מריר מומס הוא נוזלי בהרבה מממרח עבה ודביק...

אין מילים!!!!!
תודה על חוויה אדירה ומתוקה....
איזה מותק!
שמחה מאד לראות, תודה שחזרת לעדכן:)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מפחדת להכין!
נראה שזה משהו שמתחילים לטעום וגומרים - באותה נשימה :D
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מפחדת להכין!
נראה שזה משהו שמתחילים לטעום וגומרים - באותה נשימה :D
משהו כזה...
לכן משתמשים בממרח חלבי, ודואגים להיות בשריים בזמן ההכנה,
עד שהעוגיות יושבות בטח במקפיא...
ועוגיות חלביות בדרך כלל מתנשנשות פחות בקצב, מטבע הדברים.
 

פפרר

משתמש מקצוען

מוסיפים בפולסים:

כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס

[/QUOTE]
מה זה פולסים ?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מוסיפים בפולסים:
כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס
מה זה פולסים ?
[/QUOTE]
פעימות. מפעילים את המיקסר באיטיות, ומכבים. מפעילים, מכבים ובודקים אם כבר מוטמע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  44  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה