זה אחד המתכונים הנדירים, מאלו שתמיד חיפשתי.
עשירות, נימוחות, מתוקות ומשובצות בבייגלך מלוחים, קראנצ'יים.
המתכון המקורי מוציא כמות יפה, כשתיים + תבניות תנור גדולות. אבל ההמלצה האלמותית: להכפיל.
הנה:
עוגיות שוקו-בייגל'ה
(המקור אמריקאי, לא בטוחה מאיזה עיתון/ספר- עובר אצלינו במשפחה. אם מישהי מזהה מוזמנת לתת קרדיט)
מכניסים לקערת המיקסר ע"פ הסדר הבא:
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא או 3/4 כוס ממרח איכותי: שוקולד/ לוטוס/ שוקולד אגוזים (דמוי נוטלה).
אני השתמשתי בממרח 'השחר' חלבי כי האיש הנחמד שביצע את הקניות הסתבך עם שמות הממרחים האחרים.
יצא מעולה. וחלבי- בשורה לדיאטה. לא תמיד אפשר לאכול
לערבל היטב.
מוסיפים 1/2 כוס סוכר
כוס סוכר חום כהה
מערבלים היטב
מוסיפים כפית ס. לשתיה
כפית סוכר וניל
2 ביצים
מערבלים
מנמיכים מהירות, מוסיפים
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
מערבלים עד שנטמע היטב
מוסיפים בפולסים:
כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס
יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות, ניתן ללחוץ בעדינות שמיניית בייגלה בראש כל כדור, לעיטור.
מניחים במרווחים, בבחירת גודל הכדורים קחו בחשבון שהעוגיות גדלות ומתרחבות באפייה.
פטנט שלי שגיליתי: העיסה יוצאת דביקה. העבודה נוחה הרבה יותר עם כפפות ח"פ.
גם הידיים נותרות נקיות, אבל עוד יותר: הבצק פחות נדבק לכפפות מאשר לעור.
הוא משתחרר מהידיים המכופפות (כן, מלש' כפפות-) ישירות לתבנית.
אופים 10 דק' על 180. העוגיות אמורות להיות רכות, מתייצבות ככל שמתקררות.
לארוז ולהקפיא מהר, אחרת לא נשאר כלום.
זהו, בתאבון.
תמונות עוד מעט, כשיצאו מהתנור
עשירות, נימוחות, מתוקות ומשובצות בבייגלך מלוחים, קראנצ'יים.
המתכון המקורי מוציא כמות יפה, כשתיים + תבניות תנור גדולות. אבל ההמלצה האלמותית: להכפיל.
הנה:
עוגיות שוקו-בייגל'ה
(המקור אמריקאי, לא בטוחה מאיזה עיתון/ספר- עובר אצלינו במשפחה. אם מישהי מזהה מוזמנת לתת קרדיט)
מכניסים לקערת המיקסר ע"פ הסדר הבא:
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא או 3/4 כוס ממרח איכותי: שוקולד/ לוטוס/ שוקולד אגוזים (דמוי נוטלה).
אני השתמשתי בממרח 'השחר' חלבי כי האיש הנחמד שביצע את הקניות הסתבך עם שמות הממרחים האחרים.
יצא מעולה. וחלבי- בשורה לדיאטה. לא תמיד אפשר לאכול
לערבל היטב.
מוסיפים 1/2 כוס סוכר
כוס סוכר חום כהה
מערבלים היטב
מוסיפים כפית ס. לשתיה
כפית סוכר וניל
2 ביצים
מערבלים
מנמיכים מהירות, מוסיפים
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
מערבלים עד שנטמע היטב
מוסיפים בפולסים:
כוס בייגלך גרוסים או שבורים (ע"פ טעמכם האישי)
כוס שוקוצ'יפס
יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות, ניתן ללחוץ בעדינות שמיניית בייגלה בראש כל כדור, לעיטור.
מניחים במרווחים, בבחירת גודל הכדורים קחו בחשבון שהעוגיות גדלות ומתרחבות באפייה.
פטנט שלי שגיליתי: העיסה יוצאת דביקה. העבודה נוחה הרבה יותר עם כפפות ח"פ.
גם הידיים נותרות נקיות, אבל עוד יותר: הבצק פחות נדבק לכפפות מאשר לעור.
הוא משתחרר מהידיים המכופפות (כן, מלש' כפפות-) ישירות לתבנית.
אופים 10 דק' על 180. העוגיות אמורות להיות רכות, מתייצבות ככל שמתקררות.
לארוז ולהקפיא מהר, אחרת לא נשאר כלום.
זהו, בתאבון.
תמונות עוד מעט, כשיצאו מהתנור