דרוש מידע בתי חב"ד בחו"ל - איך אפשר לדעת מה רמת הכשרות שם?

מצב
הנושא נעול.

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
כדאי לבדוק כל מקום לגופו
ישנם בתי חב"ד שבהם רמת הכשרות די דומה לרבנות בארץ.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
@reich השאלה שלך לא ממוקדת,
אין איזה גוף כשרות אחיד בכל בתי החב"ד בעולם,
כל בית חב"ד זה לגופו.
@שלמה וייס, התגובה הכללית שלך היא פשוט הוצאת שם רע על בתי חב"ד בעולם,
ייתכן שיש בתי חב"ד שרמת הכשרות שם פחות טובה מאחרים,
אך אתה הכללת את כולם כדומים לרבנות בארץ.
(אלא א"כ היית בכל בתי החב"ד בעולם, וראית במו עינייך את מצב הכשרות שם.)
 

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ב"ה

בתור מנהלת בית חב"ד בקניה, אפריקה, במשך 7 שנים
אני חייבת למחות בכל תוקף על האמירה המזעזעת הכל רבנות. בזמן שאנחנו מוסרים את הנפש לשחיטה כשרה בתת תנאים, חלב ישראל 3 שעות כל צד ולפסטר בבית, ביצים עם דם שזורקים 70 אחוז מהתבנית לפח - וזה יקר פי 2 מהארץ, וכל דבר מאכל כרוך במסירות נפש שהיושב בארץ פשוט לא יכול להבין, זה כל כך מכאיב לקרוא אמירה כזו.
כמו בכל דבר בעולם,
יש ויש, וצריך לבדוק כל מקום לגופו, אצלינו למשל אין ירקות עלים כלל כי אין דרך הגיונית לבדקם, ברירת אורז לוקחת מעל שעה וחצי, וההכשרים שאנחנו מכניסים זה רק העדה החרדית והרב לנדא.
לא יכולה לומר לגבי מקומות אחרים.
אבל הכאב הוא עצום לשמוע מילים כאלו.
 

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
ב"ה

בתור מנהלת בית חב"ד בקניה, אפריקה, במשך 7 שנים
אני חייבת למחות בכל תוקף על האמירה המזעזעת הכל רבנות. בזמן שאנחנו מוסרים את הנפש לשחיטה כשרה בתת תנאים, חלב ישראל 3 שעות כל צד ולפסטר בבית, ביצים עם דם שזורקים 70 אחוז מהתבנית לפח - וזה יקר פי 2 מהארץ, וכל דבר מאכל כרוך במסירות נפש שהיושב בארץ פשוט לא יכול להבין, זה כל כך מכאיב לקרוא אמירה כזו.
כמו בכל דבר בעולם,
יש ויש, וצריך לבדוק כל מקום לגופו, אצלינו למשל אין ירקות עלים כלל כי אין דרך הגיונית לבדקם, ברירת אורז לוקחת מעל שעה וחצי, וההכשרים שאנחנו מכניסים זה רק העדה החרדית והרב לנדא.
לא יכולה לומר לגבי מקומות אחרים.
אבל הכאב הוא עצום לשמוע מילים כאלו.
אשריכם!!!
תמשיכו להפיץ יהדות ולהאיר את העולם!
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
@שלמה וייס, התגובה הכללית שלך היא פשוט הוצאת שם רע על בתי חב"ד בעולם,
ייתכן שיש בתי חב"ד שרמת הכשרות שם פחות טובה מאחרים,
אך אתה הכללת את כולם כדומים לרבנות בארץ.
(אלא א"כ היית בכל בתי החב"ד בעולם, וראית במו עינייך את מצב הכשרות שם.)
ב"ה

בתור מנהלת בית חב"ד בקניה, אפריקה, במשך 7 שנים
אני חייבת למחות בכל תוקף על האמירה המזעזעת הכל רבנות. בזמן שאנחנו מוסרים את הנפש לשחיטה כשרה בתת תנאים, חלב ישראל 3 שעות כל צד ולפסטר בבית, ביצים עם דם שזורקים 70 אחוז מהתבנית לפח - וזה יקר פי 2 מהארץ, וכל דבר מאכל כרוך במסירות נפש שהיושב בארץ פשוט לא יכול להבין, זה כל כך מכאיב לקרוא אמירה כזו.
כמו בכל דבר בעולם,
יש ויש, וצריך לבדוק כל מקום לגופו, אצלינו למשל אין ירקות עלים כלל כי אין דרך הגיונית לבדקם, ברירת אורז לוקחת מעל שעה וחצי, וההכשרים שאנחנו מכניסים זה רק העדה החרדית והרב לנדא.
לא יכולה לומר לגבי מקומות אחרים.
אבל הכאב הוא עצום לשמוע מילים כאלו.
ללא כוונה לפגוע או להוציא שם רע.
המציאות היא שההכשרים בחו"ל (אף המהודרים שבהם) מסתמכים על הרבה קולות שבארץ רק הרבנות מקילה (ולפעמים גם זה לא).
בהרבה מוצרים משתמשים ללא הכשר כלל, וסומכים שאין בזה בעיה.
ישנם הרבה בתי חב"ד (רובם) שאינם נמצאים בסביבת קהילות יהודיות חרדיות, ונאלצים לאשר מוצרים בהכשרים של כשרויות מחו"ל, הנסמכים על קולות גדולות מאד כנזכר לעיל.
 

בימבה ג'וק

משתמש מקצוען
ב"ה

בתור מנהלת בית חב"ד בקניה, אפריקה, במשך 7 שנים
אני חייבת למחות בכל תוקף על האמירה המזעזעת הכל רבנות. בזמן שאנחנו מוסרים את הנפש לשחיטה כשרה בתת תנאים, חלב ישראל 3 שעות כל צד ולפסטר בבית, ביצים עם דם שזורקים 70 אחוז מהתבנית לפח - וזה יקר פי 2 מהארץ, וכל דבר מאכל כרוך במסירות נפש שהיושב בארץ פשוט לא יכול להבין, זה כל כך מכאיב לקרוא אמירה כזו.
כמו בכל דבר בעולם,
יש ויש, וצריך לבדוק כל מקום לגופו, אצלינו למשל אין ירקות עלים כלל כי אין דרך הגיונית לבדקם, ברירת אורז לוקחת מעל שעה וחצי, וההכשרים שאנחנו מכניסים זה רק העדה החרדית והרב לנדא.
לא יכולה לומר לגבי מקומות אחרים.
אבל הכאב הוא עצום לשמוע מילים כאלו.
אשריכם!
 

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
ללא כוונה לפגוע או להוציא שם רע.
המציאות היא שההכשרים בחו"ל (אף המהודרים שבהם) מסתמכים על הרבה קולות שבארץ רק הרבנות מקילה (ולפעמים גם זה לא).
בהרבה מוצרים משתמשים ללא הכשר כלל, וסומכים שאין בזה בעיה.
ישנם הרבה בתי חב"ד (רובם) שאינם נמצאים בסביבת קהילות יהודיות חרדיות, ונאלצים לאשר מוצרים בהכשרים של כשרויות מחו"ל, הנסמכים על קולות גדולות מאד כנזכר לעיל.
ללא כוונה לפגוע בגופי הכשרות בארץ..
כשאתה יושב בארץ במסעדה של גוף כשרות מהודר
אתה בעצם מסתמך על גוף הכשרות.
כלומר, אין לך היכרות הטבח שמבשל את האוכל או עם המשגיח (או נאמן כשרות) שאמור לפקח על האוכל,
אתה מסתמך על גוף ההכשר והרבנים שבראשו.
לעומת זאת, כשאתה נוסע לקניה למשל לאחר שביררת על השליחים הנפלאים שם (@CN ) ועל מסירותם העצומה לכשרות המאכלים, האוכל שתכניס לפה יהיה ברמת כשרות הרבה יותר גבוהה מגוף הכשרות בארץ.
 

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ללא כוונה לפגוע או להוציא שם רע.
המציאות היא שההכשרים בחו"ל (אף המהודרים שבהם) מסתמכים על הרבה קולות שבארץ רק הרבנות מקילה (ולפעמים גם זה לא).
בהרבה מוצרים משתמשים ללא הכשר כלל, וסומכים שאין בזה בעיה.
ישנם הרבה בתי חב"ד (רובם) שאינם נמצאים בסביבת קהילות יהודיות חרדיות, ונאלצים לאשר מוצרים בהכשרים של כשרויות מחו"ל, הנסמכים על קולות גדולות מאד כנזכר לעיל.

ב"ה

לא נעים לי להיכנס לכזה דיון מיותר, אבל מכיוון שזה פורום ציבורי חשוב לי לומר את הדברים.
גם אנחנו מכניסים דברים ללא הכשר כלל וסומכים שאין בעיה, למשל עגבניות ומלפפונים ואפילו אננס מנגו ופפאיה. ברור, כי אין שום בעיה בפירות וירקות בחו"ל משום בחינה הלכתית מלבד החרקים, שאותם בודקים כל פרי וירק בהתאם לתנאי מזג האוויר וכו'.
למשל בקניה אנחנו לא בודקים צומת הגידים, מפני שאצלינו זה לא מיעוט המצוי.
ויש עוד הרבה מאוד פרטים ודיוקים בזה, והאמירות הכוללניות מאוד מאוד לא מדויקות.
מדבריך משתמע שבשום קהילה חרדית, גם בוויליאמסבורג וברוקלין, אינכם אוכלים כי הכשרויות בחו"ל מסתמכות על קולות וכו'.
כמובן ופשוט - כל אחד שמהדר בכשרות על קוצו של יו"ד, גם בארץ לא אוכל מחוץ לביתו כמעט לחלוטין. ואנחנו כרגע בארץ ולא הלכנו לשום מסעדה.. כי אכן לא סומכים!
אבל לומר בצורה גורפת שמסתמכים על קולות או על הכשרים בינוניים, או שגם ההכשרים הטובים לא טובים - לא יודעת מה לומר..
כשיוצאים לשליחות במסירות נפש זה לא על חשבון פסיק אחד מההלכה וההידור, לחלוטין.
מה שכן, לגבי פסח למשל שבחב"ד מחמירים ביותר ולא אוכלים מתועש ושרויה כלל, ורק מצות עבודת יד וכו',
ישנם בתי חב"ד שמחזיקים מטבח נפרד למשפחת השלוחים וה'תמימים' שמגיעים לעזור, ולמטיילים מבשלים עם תבלינים וקוקה קולה העדה החרדית לפסח - שהם עצמם לא שותים.
ושוב, כל בית חב"ד לגופו, ובדר"כ השליח במקום יענה לכם בכנות מה מצב הכשרות, מה מסתמכים על כך שאין בעיה, איזה הכשרים מכניסים וכו'.
 

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ב"ה

לשם ההעשרה, תוכלו להציץ בפרויקט הגמר שלי באינדזיין,
בשם 'שבת עם חב"ד קניה'.
לפני כל קטגוריה, יש פירוט חלקי על ההתמודדות שלנו באותו תחום.
וזה רק טיפה בים ממה שעוברים שלוחי חב"ד ברחבי העולם, בכשרות ובכלל.


(אני רואה שהקובץ PDF כבד מידי, אולי בהמשך יתאפשר לי לסדר את זה ולהעלות)
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ללא כוונה לפגוע או להוציא שם רע.
המציאות היא שההכשרים בחו"ל (אף המהודרים שבהם) מסתמכים על הרבה קולות שבארץ רק הרבנות מקילה (ולפעמים גם זה לא).
בהרבה מוצרים משתמשים ללא הכשר כלל, וסומכים שאין בזה בעיה.
ישנם הרבה בתי חב"ד (רובם) שאינם נמצאים בסביבת קהילות יהודיות חרדיות, ונאלצים לאשר מוצרים בהכשרים של כשרויות מחו"ל, הנסמכים על קולות גדולות מאד כנזכר לעיל.
עדיף לקנות מזון בסיסי ולבשל לבד מאשר להסתמך על כל גוף כשרות כזה או אחר
כולל עדה חרדית.
אם תכנס למסעדות עדה חרדית ותראה באיזה צורה שלומיאלית ומהירה שוטפים ירקות תהיה בהלם.

בארץ אנחנו מאוד מרובעים לגבי כשרות מוצרי המזון.
יש המון מוצרים דלא צריכים כשרות כלל ובטרץ התרגלנו לצרוך אותם בכשרות.

במפעלי ממתקים של עדה חרדית בסין מקבלים סוכר מהשדה בלי שיהיה משגיח כשרות בשדה הסוכר.
את זה סיפר לי משגיח שעובד שם מאעם עדה חרדית.

בתי חבד עושים עבודת קודש אמיתית לאפשר ליהודים לאכול הכי כשר שיש בכל מקום בעולם.
הזדעזתי לראות את תגובתך.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ב"ה

לשם ההעשרה, תוכלו להציץ בפרויקט הגמר שלי באינדזיין,
בשם 'שבת עם חב"ד קניה'.
לפני כל קטגוריה, יש פירוט חלקי על ההתמודדות שלנו באותו תחום.
וזה רק טיפה בים ממה שעוברים שלוחי חב"ד ברחבי העולם, בכשרות ובכלל.


(אני רואה שהקובץ PDF כבד מידי, אולי בהמשך יתאפשר לי לסדר את זה ולהעלות)
מצדיעה לכם.
מכירה מקרוב בתי חבד בכל מיני מדינות כמו אתיופיה מקסיקו אזורים ברוסיה ואוקראינה.
עבודת קודש אמיתית
הלוואי על כולם הזכויות שיש לכם
 

אברהם א.

משתמש רשום
בהרבה מוצרים משתמשים ללא הכשר כלל, וסומכים שאין בזה בעיה.
לידיעתך, גם ההכשרים המהודרים ביותר מסתמכים על כך שיש דברים דברים שאינם צריכים הכשר, וגם אבותינו לפני דור או שתים סמכו על זה, רק היום שהכל מתועש והאדם הקטן לא מתמצא בהלכות - אנחנו נאלצים לצרוך רק עם חותמת, אבל כל מי שגר באזורים שבהם א"א להשיג הכל בכשרות - הולך ללמוד את ההלכות הנדרשות ויודע מה הוא יכול לסמוך על ידיעותיו בדיוק כמו משגיח הכשרות ומה לא.
בדיוק כמו שברור שמי שגר בחו"ל באיזור מעורב - בקי בדיני עירובין הרבה יותר מאיתנו ויכול לסמוך על ידיעותיו.
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
בתי חבד עושים עבודת קודש אמיתית לאפשר ליהודים לאכול הכי כשר שיש בכל מקום בעולם.
הזדעזתי לראות את תגובתך.
הם אכן עושים ככל שביכולתם, אך הרבה פעמים רמת הכשרות של המוצרים רחוקה מהנהוג בארץ במסעדות המהדרין.

מדבריך משתמע שבשום קהילה חרדית, גם בוויליאמסבורג וברוקלין, אינכם אוכלים כי הכשרויות בחו"ל מסתמכות על קולות וכו'.
נכון.
הכשרויות בחו"ל, ברובם רחוקים מאד מרמת הכשרות הנהוגה בארץ.


חבל להיפגע באופן אישי "ולהזדעזע" כאילו מדובר במשהו אישי.
וכדאי לברר אצל מומחי כשרות, מה רמת הכשרות הנהוגה בחו"ל.



מתוך אתר כושרות:


א. נהלי הכשרות - גופי הכשרות בעולם מתקשים לספק את הצורך הבסיסי של יהודי העולם למאכלים כשרים, מחמת חוסר בחומרי גלם כשרים, וזאת כאשר לצרכני הכשרות אין כח כלכלי שבאמצעותו אפשר לדרוש מהמפעלים להתיישר לכללי הכשרות ולייצר ברמת כשרות נאותה ומתאימה לכתחילה. כדי למצוא פתרונות כשרות לתושבי חו"ל הם נאלצים להסתמך על שיטות דחוקות ואף דעות יחיד שאינן מקובלות על פוסקי ההלכה בארץ, למשל: חדש בחו"ל, חלב נכרי, בישולי עכו"ם ועוד. (הדבר נכון גם לגבי גופי כשרות מרכזיים כגון: OU, OK, בית דין לונדון, וכדומה).

ב. אופן ההשגחה - מערכות כשרות רבות בחו"ל אינן ממנות משגיח מטעמן שיפקח על תהליך הייצור (הכשרת המפעל, בדיקה מחרקים, בישול ישראל ועוד), אלא מסתמכות על בדיקה ראשונית של הליך הייצור וחומרי הגלם, וביקורת לפיקוח מעת לעת, מתוך אמונה שהחברות אינן משנות אותו במהלך הזמן.

משום כך אנו ממליצים למעט ככל האפשר באכילת מוצרים בהשגחה של גופי כשרות שרמתם אינה מתאימה לרמת הכשרות הנהוגה בארץ. ישנם מספר גופי כשרות הידועים ברמת כשרות דומה לזו המקובלת בארץ, תוכלו לצפות בה בקישור זה.



אפשר למצוא חומר בעניין גם בפורום לתורה.
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
לידיעתך, גם ההכשרים המהודרים ביותר מסתמכים על כך שיש דברים דברים שאינם צריכים הכשר, וגם אבותינו לפני דור או שתים סמכו על זה, רק היום שהכל מתועש והאדם הקטן לא מתמצא בהלכות - אנחנו נאלצים לצרוך רק עם חותמת, אבל כל מי שגר באזורים שבהם א"א להשיג הכל בכשרות - הולך ללמוד את ההלכות הנדרשות ויודע מה הוא יכול לסמוך על ידיעותיו בדיוק כמו משגיח הכשרות ומה לא.
בדיוק כמו שברור שמי שגר בחו"ל באיזור מעורב - בקי בדיני עירובין הרבה יותר מאיתנו ויכול לסמוך על ידיעותיו.
לא מדובר על מוצרים שבוודאות לפי כל גופי הכשרות אינם צריכים הכשר.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הם אכן עושים ככל שביכולתם, אך הרבה פעמים רמת הכשרות של המוצרים רחוקה מהנהוג בארץ במסעדות המהדרין.


נכון.
הכשרויות בחו"ל, ברובם רחוקים מאד מרמת הכשרות הנהוגה בארץ.


חבל להיפגע באופן אישי "ולהזדעזע" כאילו מדובר במשהו אישי.
וכדאי לברר אצל מומחי כשרות, מה רמת הכשרות הנהוגה בחו"ל.



מתוך אתר כושרות:


א. נהלי הכשרות - גופי הכשרות בעולם מתקשים לספק את הצורך הבסיסי של יהודי העולם למאכלים כשרים, מחמת חוסר בחומרי גלם כשרים, וזאת כאשר לצרכני הכשרות אין כח כלכלי שבאמצעותו אפשר לדרוש מהמפעלים להתיישר לכללי הכשרות ולייצר ברמת כשרות נאותה ומתאימה לכתחילה. כדי למצוא פתרונות כשרות לתושבי חו"ל הם נאלצים להסתמך על שיטות דחוקות ואף דעות יחיד שאינן מקובלות על פוסקי ההלכה בארץ, למשל: חדש בחו"ל, חלב נכרי, בישולי עכו"ם ועוד. (הדבר נכון גם לגבי גופי כשרות מרכזיים כגון: OU, OK, בית דין לונדון, וכדומה).

ב. אופן ההשגחה - מערכות כשרות רבות בחו"ל אינן ממנות משגיח מטעמן שיפקח על תהליך הייצור (הכשרת המפעל, בדיקה מחרקים, בישול ישראל ועוד), אלא מסתמכות על בדיקה ראשונית של הליך הייצור וחומרי הגלם, וביקורת לפיקוח מעת לעת, מתוך אמונה שהחברות אינן משנות אותו במהלך הזמן.

משום כך אנו ממליצים למעט ככל האפשר באכילת מוצרים בהשגחה של גופי כשרות שרמתם אינה מתאימה לרמת הכשרות הנהוגה בארץ. ישנם מספר גופי כשרות הידועים ברמת כשרות דומה לזו המקובלת בארץ, תוכלו לצפות בה בקישור זה.



אפשר למצוא חומר בעניין גם בפורום לתורה.
ובגלל זה בארץ צורכים חד פעמי ואקנומיקה עם כשרות

לימדו אותנו להכנס למסגרת מרובעת של חותמת כשרות. גופי הכשרות הכי חזקים בארץ צורכים בחול מוצרים ללא כשרות.

ולגבי בתי חבד
תחזור בך
או שתתייחס לבית חבד ספציפי שאתה מכיר
כואב לי שאתה כותב עליהם כך כשהם מוסרים את נפשם למען התורה והיהדות. הרבה יותר מאיתנו היהודים בארץ
 

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
הם אכן עושים ככל שביכולתם, אך הרבה פעמים רמת הכשרות של המוצרים רחוקה מהנהוג בארץ במסעדות המהדרין.


נכון.
הכשרויות בחו"ל, ברובם רחוקים מאד מרמת הכשרות הנהוגה בארץ.


חבל להיפגע באופן אישי "ולהזדעזע" כאילו מדובר במשהו אישי.
וכדאי לברר אצל מומחי כשרות, מה רמת הכשרות הנהוגה בחו"ל.



מתוך אתר כושרות:


א. נהלי הכשרות - גופי הכשרות בעולם מתקשים לספק את הצורך הבסיסי של יהודי העולם למאכלים כשרים, מחמת חוסר בחומרי גלם כשרים, וזאת כאשר לצרכני הכשרות אין כח כלכלי שבאמצעותו אפשר לדרוש מהמפעלים להתיישר לכללי הכשרות ולייצר ברמת כשרות נאותה ומתאימה לכתחילה. כדי למצוא פתרונות כשרות לתושבי חו"ל הם נאלצים להסתמך על שיטות דחוקות ואף דעות יחיד שאינן מקובלות על פוסקי ההלכה בארץ, למשל: חדש בחו"ל, חלב נכרי, בישולי עכו"ם ועוד. (הדבר נכון גם לגבי גופי כשרות מרכזיים כגון: OU, OK, בית דין לונדון, וכדומה).

ב. אופן ההשגחה - מערכות כשרות רבות בחו"ל אינן ממנות משגיח מטעמן שיפקח על תהליך הייצור (הכשרת המפעל, בדיקה מחרקים, בישול ישראל ועוד), אלא מסתמכות על בדיקה ראשונית של הליך הייצור וחומרי הגלם, וביקורת לפיקוח מעת לעת, מתוך אמונה שהחברות אינן משנות אותו במהלך הזמן.

משום כך אנו ממליצים למעט ככל האפשר באכילת מוצרים בהשגחה של גופי כשרות שרמתם אינה מתאימה לרמת הכשרות הנהוגה בארץ. ישנם מספר גופי כשרות הידועים ברמת כשרות דומה לזו המקובלת בארץ, תוכלו לצפות בה בקישור זה.



אפשר למצוא חומר בעניין גם בפורום לתורה.


ב"ה

מכיוון שהנכם חולקים על ניק שחשוף כאן באופן פומבי, הרבה מכירות אותי ויודעות מי אני,
כך שלא ניתן לומר שזה 'לא אישי'.
אם כך,
אשמח לדעת באילו בתי חב"ד ביקרתם *בעצמכם* בשנים האחרונות.
נשמעת כאן בורות נוראית,
למשל לגבי חלב נוכרי - אצל חב"דניקים זה יהרג ובל יעבור, ונחשב מטמטם את המוח והלב, והרבי מלובביץ' כותב על כך דברים חמורים מאוד,
ובה בעת ישב אצלינו אברך ליטאי ואכל חטיפים עם חלב עכו"ם.
אתר כושרות מדבר באופן כללי מאוד מאוד מאוד..
ובטח שאי אפשר לומר שאם כתוב ב'כושרות' לכן נשליך על כל הבתי חב"ד בחו"ל, ובעצם על כל בית חרדי שמתנהל שלא בארצינו הקדושה.
אפשר להמשיך ולהתדיין עמכם
אך אני חושבת שאין בכך צורך לחלוטין
הקהל כאן מספיק חכם ויכול לראות עדות מפי מנהלת בית חב"ד, לעומת ניק אחר בפרוג שמעולם לא ניהל בית חב"ד.
מבחינתי תם הנושא.

שבת שלום ומבורך.
 
נערך לאחרונה ב:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא הייתי בבתי חב"ד מעולם, אולם מבירור עם משגיחי כשרות בארץ, צודק @שלמה וייס בדבריו. אין כמעט גופי כשרות בחו"ל שמשתווים לרמת כשרותם בארץ.
גם פירות, שלכאורה אין בעיה לאכול בחו"ל (כי ערלה וכו'), רבים מהם מיובאים מהארץ, כך שזה לא פשוט בכלל. (היתה פעם שאמר לי משגיח שניתן להשתמש במיץ ללא הכשר רק מחברה X ורק מיצים מהפרות מסוימים, כי היתר מגיעים מהארץ).
עלים רבים באירופה ידועים כלא נגועים, בשל מזג האוויר, ולכן אין גלאט, אולם בשנים האחרונות יש גלי חום גם באירופה, מה שמערער את כל הנושא של (אי) בדיקת העלים, ועוד.
דיברתי באופן כללי לגבי כשרויות בחו"ל ולא לגבי מקום ספציפי
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה