דרוש מתכון בובעס מתוק

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
יש למישהו עם כמויות מדויקות?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
יש למישהו עם כמויות מדויקות?
אני נותן רק את המקדים
לקנות שעועית לימה
להקפיד שהצבע לבן בוהק ולא צהבהב ,גם כתמים צהובים לא טוב
והאמת שיש עונות בשנה שיש רק צהבהב..
להשרות בהרבה מים 24 שעות
רצוי גם להחליף מים מפעם לפעם
הסוף ההשריה לשטוף במי ברז ואז זה מוכן לבישול
להשחים סוכר וכמה נשאיר לאחרים .
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אין לאף אחד מתכון?
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני נותן רק את המקדים
לקנות שעועית לימה
להקפיד שהצבע לבן בוהק ולא צהבהב ,גם כתמים צהובים לא טוב
והאמת שיש עונות בשנה שיש רק צהבהב..
להשרות בהרבה מים 24 שעות
רצוי גם להחליף מים מפעם לפעם
הסוף ההשריה לשטוף במי ברז ואז זה מוכן לבישול
להשחים סוכר וכמה נשאיר לאחרים .
אין אחרים
יש המשך למתכון?
 

shendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה כבר הרבה שנים בובעס לפי ההוראות הבאות :
בובעס של חב' כי טוב, בחברות האחרות הבובעס מתפרקים במהלך הבישול
משרה 24 שעות במים
מרתיחה מים עם 1 כוס סוכר, 2 כפיות מלח, 1 כפית פ.שחור
מבשלת על אש נמוכה כ 6+ שעות
מיבשת על מגבת מטבח

בהצלחה.
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני מכינה כבר הרבה שנים בובעס לפי ההוראות הבאות :
בובעס של חב' כי טוב, בחברות האחרות הבובעס מתפרקים במהלך הבישול
משרה 24 שעות במים
מרתיחה מים עם 1 כוס סוכר, 2 כפיות מלח, 1 כפית פ.שחור
מבשלת על אש נמוכה כ 6+ שעות
מיבשת על מגבת מטבח

בהצלחה.
יוצא חום ורך?
 

shendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצא מעולה !
חום שזוף
רך לאכילה ולא עיסתי
 

shendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא משחימה את הסוכר
מכניסה לסיר והולכת לישון לילה
משקל החבילה 400 גרם
 
נערך לאחרונה ב:

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מכניסה לסיר והולכת לישון לילה
לא היה לי אומץ לילה..
הסתפקתי בחצי הלילה..
התעוררתי לריח נהדר בבית,
פתחתי את הסיר ווווווו...מחית שעועית :)

אני ף פעם לא מתייאש במטבח..טעמתי והיה טעם ממש נהדר!!
מלוח, מתוק, חריף, ממש מושלם

טיגנתי המון בצל בשמן
הוספתי את מחית השעועית וטחנתי בבלנדר מוט,

פשוט מעדן - הסוכר מוסיף המממון
אז תודה על המתכון.
 

shendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
פתחתי את הסיר ווווווו...מחית שעועית :)
מאכזב.
אולי זה תלוי בעוצמת הלהבה
אני מבשלת באינדוקציה, על עוצמת חום 4. ודווקא הסיר עם תחתית מאד דקה.
 

shendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מאד תלוי בסוג השעועית
היו שנים שקנינו בהוס והיה מצוין,
בשנים האחרונות משתמשת בבוס של כי טוב והם שומרים יפה על צורתם
 

1zipi

משתמש מקצוען
השרתי לילה..
קמתי בבוקר להתחיל לבשל והשעועית החמיצה :(
צריך להשרות במקרר?
 

אני אני

משתמש פעיל
לקנות בובעס!!! ולא לימה!!! לבשל אחרי השריה כשעה+- עד ריכוך עם סוכר, מלח, פלפל שחור והכי חשוב- סילאן!!! לאחר הבישול לשטוף היטב במסננת, לסנן, לנגב במגבת בעדינות, לתקן תיבול. בהצלחה!!!
 

מירי סלומון

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לקנות בובעס!!! ולא לימה!!! לבשל אחרי השריה כשעה+- עד ריכוך עם סוכר, מלח, פלפל שחור והכי חשוב- סילאן!!! לאחר הבישול לשטוף היטב במסננת, לסנן, לנגב במגבת בעדינות, לתקן תיבול. בהצלחה!!!
יש מצב לכמויות?
כמה סוכר? כמה סילאן?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמב

א מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה:ב קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶזְעָק קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶתְחַנָּן:ג אֶשְׁפֹּךְ לְפָנָיו שִׂיחִי צָרָתִי לְפָנָיו אַגִּיד:ד בְּהִתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי וְאַתָּה יָדַעְתָּ נְתִיבָתִי בְּאֹרַח זוּ אֲהַלֵּךְ טָמְנוּ פַח לִי:ה הַבֵּיט יָמִין וּרְאֵה וְאֵין לִי מַכִּיר אָבַד מָנוֹס מִמֶּנִּי אֵין דּוֹרֵשׁ לְנַפְשִׁי:ו זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ יְהוָה אָמַרְתִּי אַתָּה מַחְסִי חֶלְקִי בְּאֶרֶץ הַחַיִּים:ז הַקְשִׁיבָה אֶל רִנָּתִי כִּי דַלּוֹתִי מְאֹד הַצִּילֵנִי מֵרֹדְפַי כִּי אָמְצוּ מִמֶּנִּי:ח הוֹצִיאָה מִמַּסְגֵּר נַפְשִׁי לְהוֹדוֹת אֶת שְׁמֶךָ בִּי יַכְתִּרוּ צַדִּיקִים כִּי תִגְמֹל עָלָי:
נקרא  40  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה