פרווה אשכול לממרחים\רטבים תוצרת בית

חיולה

משתמש מקצוען
רוטב רוזה לפסטה
בצל גדול קצוץ דק.
4 כפות שמן.
חבילת רסק עגבניות.
כפית סוכר.
כוס מים.
כפית שום כתוש\אבקת שום
גביע שמנת חמוצה 9% או 15%
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל

מטגנים בצל בשמן עד להזהבה.
מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר והמים ומבשלים כ-10 דק' תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השמנת לכ-5 ד', מוסיפים שום, מלח ופלפל, פפריקה ומורידים מהאש.
 

חיולה

משתמש מקצוען
פלפל צ'ומה
2-3 ראשי שום מקולפים.
4 כפות פפריקה מתוקה.
2 כפות פפריקה חריפה.
4\3 כוס שמן קנולה.
2\1 כפית מלח.
4\1 כפית כמון.
4\1 כפית זרעי קימל.
2\1 כוס מיץ לימון.
כפית פלפל צ'ומה.

טוחנים הכול בבלנדר עד לקבלת ממרח.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ממרח זיתים (להיט אמיתי וחביב הילדים)

רכיבים:

2 כוסות זיתים מגולענים לא מתובלים -רצוי מאד מאלו הקנויים במשקל.(יש במעדניה באושר עד)
1 שן שום טרי.
כפית מחוקה טימין מיובש
שמן זית.

אופן ההכנה:
מכניסים את הרכיבים למעבד מזון (רצוי לקערה הקטנה),למעט שמן הזית ומרסקים בסכין במשך כ-10 שניות.
עוצרים , מנקים את השולים וממשיכים לטחון ,תוך כדי מזלפים שמן זית בזרם דק- שוב עד לקבלת המרקם הרצוי לכם.

-שומרים במקרר בקופסא נקיה ומקפידים להכניס רק כפית נקיה.

מתאים כסלט, כתוספת לכריך או טארטלטים מלוחים וכן ליד פיצה.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שני רטבים /מטבלים לחצילים מטוגנים:

רוטב מס' 1
1/3כוס מיץ לימון

1 כפית שמן

חצי בצל קטן (עדיף סגול) חתוך לקוביות קטנות

חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות

1 כפית פפריקה

1/3 כפית כמון

מעט מלח


מערבבים את כל הנ"ל בקערה. מוסיפים לחצילים ומערבבים בעדינות. משהים כמה שעות לספיגת טעמים.


רוטב מס' 2

1 גמבה אדומה

1 גמבה צהובה

1/2 פלפל ירוק חריף

2 שיני שום

טוחנים את כל הנ"ל במעבד מזון עד לקבלת קוביות קטנות. מאדים בשכבה אחת שטוחה במשך כ20-30 דקות עם שתי כפות שמן. כשמתרכך מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל. מכסים במעט שמן.

מניחים את החצילים בצלחת ובאמצע שמים כפית מהרוטב/המטבל הנ"ל.


הרוטב נשמר מצוין בהקפאה.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
רוטב פיצה

לטחון:
5 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיונז
2\1 כוס שמן
2\1 כוס מים
כפית מלח
כף פפריקה
2\1 כפית פלפל שחור
3 שיני שום
כף סוכר
כף אורגנו

המתכון מהאשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/פיצה-כמו-של-פיצה.496769/
 

חיולה

משתמש מקצוען
ממרח פלפלים וגזר
ממרח נפלא המקפיץ כל סנדוויץ'

6 פלפלים אדומים קלויים וקלופים קולים בתנור במצב גריל
2 גזרים קלופים ומבושלים
2 שיני שום קלופות, שבושלו יחד עם הגזר
2 כפות שמן זית
מלח
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
ניתן להוסיף גם פלפל צ'ילי אחד קטן אם רוצים קצת חריף.

טוחנים הכול בבלנדר
*נשמר עד שבוע בכלי אטום במקרר
 

חיולה

משתמש מקצוען
ממרח פטריות

1 בצל קצוץ
1 סלסלת פטריות שמפניון שטופה, מיובשת וחתוכה לפרוסות
1 שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
1 כפית סוכר שטוחה
מלח, פלפל
אופציה: אגוזים קצוצים דק

מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות.
מוסיפים את שאר החומרים ומורידים מהאש.
טוחנים הכול בבלנדר.
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
רוטב פסטו

1 צרור בזיליקום שטוף
3 שיני שום קלופות
2 כפות צנוברים/ שקדים מולבנים
1/3 כוס שמן זית
1/4-1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון עם להב סכין את כל הרכיבים פרט לשמן, מרסקים, מזלפים באטיות את השמן זית.
נשמר במקרר לפחות שבועיים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה