מתכון ארוחה פרווה/ חלבית עצובה לתשעת הימים

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י מבינה עניין, ‏4/8/19.

  1. RASHEL

    RASHEL משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/2/19
    הודעות:
    30
    תודות :
    504
    נקודות:
    89
    אני גם עושה את המתכון של התפו"א אבל בלי לטגן את הנקניק, אני מכניסה את הנקניק ביחד עם התפו"א, מלח, המון פפריקה וקורט פ. שחור ונותנת לזה להתבשל המוווון על אש קטנה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/8/19
    מלכי עיאש, ליקי ;) ו-*** מודים על התגובה.
  2. ח. גרין

    ח. גרין משתמש סופר מקצוען הדמיות בתלת מימד

    הצטרף:
    ‏10/12/18
    הודעות:
    162
    תודות :
    1,810
    נקודות:
    246
    אפשר לקנות את שניצל סויה - תירס - נקניקיות - קבב - יש הרבה סוגים...
     
    בן כפר ו-RASHEL מודים על התגובה.
  3. Rachel27

    Rachel27 משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏26/5/11
    הודעות:
    278
    תודות :
    435
    נקודות:
    79
    מנסה לחשוב ולהיזכר מה היו אוכלים כשהייתי קטנה.
    הרי לא היו מכניסים את הסויה לסוגיו...
    פתיתים/אטריות
    תבשילי תפוחי אדמה
    אורז
    קציצות ירקות
    דג סול/בקלה:confused: - אני זוכרת שלא אהבתי... ופירה ליד
    פיצה של אמא
    פלפל ממולא פרווה
    בלינצעס תפו"א עם רוטב פטריות ואפילו פאלאצ'ינטה חלבית
    כמו בפסח - היה הרבה אוכל - רק מהפחד שאולי נשאר רעבים:cool:
     
    חדוי כנרת, RASHEL ו-ח. גרין מודים על התגובה.
  4. שמרלינג

    שמרלינג משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/3/18
    הודעות:
    327
    תודות :
    2,351
    נקודות:
    149
    הריח:eek::eek::eek:
     
    Rachel27 מודה על התגובה.
  5. לואיזה

    לואיזה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏21/8/18
    הודעות:
    5
    תודות :
    332
    נקודות:
    54
    מיקום:
    דרום
    ואם לא אוהבים עוף? בשר? ביצים? גבינות וכו' וכו'. לא צריך לעשות "עסק" מאוכל בשום זמן. ובפרט לא בתשעת הימים שעדיף שנהיה עסוקים באבל על החורבן, בתפילה על הגאולה ובעיקר בתשובה על העוונות שבין אדם לחברו. לפעמים נראה לי ששכחנו את העיקר ואנחנו מתעסקים בטפל. תאמיני לי (מנסיון...) כשאתה אבל לא מעניין אותך מה תאכל.. זה הדבר האחרון שאתה חושב עליו.
    בתפילה ובציפייה לגאולה השלמה בקרוב ממש ויה"ר שיהפך לנו החודש הזה לששון ולשמחה. אמן!
     
    efrat1 ו-ב. ש. מודים על התגובה.
  6. תמרוווש

    תמרוווש משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏1/11/18
    הודעות:
    36
    תודות :
    627
    נקודות:
    89
    מתכון לקציצות טונה עם ירקות בתנור:
    מאדים בצל, קישואים, פלפלים וקצת עגבניות
    כשהירקות מאודים מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים לפי הטעם
    בינתיים יוצרים עיסת קציצות:
    2-3 חבילות טונה
    3/4 כוס קמח מצה
    2-3 ביצים
    צילי, קטשופ, א. מרק, ועוד כל מיני לפי הדמיון
    אם יש לך זמן ועצבים- מגררת קצת קישוא וגזר לתוך העיסה
    שוטחת בתבנית תנור את הירקות המאודים
    מעליהם יוצרת קציצות
    ואופה כ- 3/4 שעה בחום בינוני.
    מוצלח מאד עם אורז או פירה
     
  7. אמא של חני

    אמא של חני משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏12/2/13
    הודעות:
    620
    תודות :
    1,032
    נקודות:
    183
    עיסוק:
    עיצוב פנים
    כשבנ"א יושב שבעה הוא שמח??
    משנכנס אב ממעטין בשמחה.
     
    אחות מודה על התגובה.
  8. מחבר

    מחבר משתמש פעיל עריכה תורנית כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    615
    תודות :
    163
    נקודות:
    49
    עדיין "בשמחה" אבל ממעטין בו..
    שמחה היא מצוה תמידית ואינה סותרת את האבלות, את הגעגועים לימים טובים יותר.
    שוב, זה היה הערת אגב כי לא רציתי להסיט את נושא האשכול.
    הדברים מבוארים בארוכה בספרים, אבל בכל זאת כדי לתת תשובה לא מתחמקת דפדפתי בגוגל ומצאתי מאמר על כך: http://pnimi.org.il/year-cycle/months/av/247-9-av
     
    רעמית מודה על התגובה.
  9. שרלוט

    שרלוט משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏5/4/17
    הודעות:
    7,204
    תודות :
    52,389
    נקודות:
    230
    מתכון ממש לא עצוב אבל מאד פשוט.
    מבשלים תפוחי אדמה
    מועכים לפירה
    מתבלים במלח, אבקת מרק פטריות (לא חובה)
    לאחר שהפירה מתקרר טובלים קציצות בצלחת עם ביצה ובצלחת עם פירורי לחם (כמו שניצל)
    מטגנים כשתי דקות בכל צד.
    הילדים שלי מעדיפים את המנה הזו מברבורים שלו ודגים.

    מוסקה טעימה ובריאה
    חותכים פרוסות מחצילים ומניחים את העיגולים בתבנית.
    משמנים קצת מלמעלה
    מבשלים בסיר אורז ולקראת סיום הבישול מגרדים לתוכו גזר, בטטה וקישואים
    מתבלים
    בסיר נפרד מבשלים בטטה ומועכים אותה
    הבטטה היא בעצם במקום הסוכר שמוסיפים למוסקה והיא ממתיקה את כל העסק.
    מערבבים את הבטטה עם האורז והירקות, מוסיפים ביצה.
    מסדרים את המילוי על כל עיגול חציל ומכסים בעיגול נוסף.
    רוטב: רסק עגבניות עם שמן זית, מים וקצת דבש
    שולחים לתנור לאפיה עד שזה משחים - רוב הרכיבים כבר מוכנים לאכילה מלבד החצילים.
    אם רוצים לקצר בזמן האפיה ניתן לטגן את החצילים לפני כן.
    ואוכלים בתיאבון.
    יש לי מתכוני פרווה נוספים אבל הם קצת שמחים ועליזים, מה אומרים?:rolleyes:
     
  10. RASHEL

    RASHEL משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/2/19
    הודעות:
    30
    תודות :
    504
    נקודות:
    89
    המוסקה ממש מוצאת חן בעיני! אבל לא הבנתי מה זה לגרד לקראת סיום הבישול? הרי אורז לא פותחים את המכסה עד סוף הבישול?
    ושתפי עוד כמובן..
     
    שרלוט מודה על התגובה.
  11. sth

    sth משתמש מקצוען איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏28/2/13
    הודעות:
    661
    תודות :
    1,481
    נקודות:
    184
    פשטידת פטריות- אין לי כמויות מדויקות.
    לטגן הרבה בצל חתוך לרצועות דקות, להוסיף פטריות משימורים ולטגן עוד קצת. להעביר לקערה.
    להוסיף קוטג', וביצים ולתבל במלח וא' מרק פטריות. לערבב היטב ולאפות בחום גבוה עד שמזהיב.
    אני הגשתי עם לחם וסלט ירקות עשיר.
     
  12. מבינה עניין

    מבינה עניין משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏25/3/19
    הודעות:
    41
    תודות :
    674
    נקודות:
    89
    אשמח לכמויות מדויקות, יש מצב?
     
    sth מודה על התגובה.
  13. RASHEL

    RASHEL משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/2/19
    הודעות:
    30
    תודות :
    504
    נקודות:
    89
    פשטידת טונה
    אין לי מושג כמויות כי אני עושה לפי העין..
    בצל מוזהב במחבת לרסק אח"כ בבלנדר
    טונה בשמן
    ביצים בערך 3
    קמח 2 כפות נגיד?..
    בטטה מגורדת
    מיונז כף פלוס
    מלח
    אני שמה שכבה דקה יחסית בתבנית לא יותר מס"מ שיצא כמו מטוגן כזה.
    לאפות בתנור מחומם ל200 עד שמשחים.
    בהצלחה
     
    שרלוט ו-מבינה עניין מודים על התגובה.
  14. חדזי

    חדזי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/11/13
    הודעות:
    830
    תודות :
    1,641
    נקודות:
    159
    אתמול הכנתי משו מטורף! לחם עם חביתה!
    הא וגם חתכתי ירקות.
    היה שם - חלבון פחמימה וירק !
    המממ הבן שלי עיקם את הפרצוף ואמר שחברים שלו מחכים לאוכל של תשעת הימים ... משום מה זה הרגיש לי אעפס ... לא ממש הכוונה של תקנת חכמים...
    לא אומרת שאני לא ינסה לגוון קצת אבל ממש לא בכיוון של ארוחות גורמה . מותר להרגיש קצת...
    ושלא תחשבו שאני לא אוהבת לבשל ... אני מאד אוהבת ומאד משקיענית אבל כך עבר לי בחינוך מההורים שלי ... שבתשעת הימים אוכלים אוכל פשוט ...
     
  15. גלבוע

    גלבוע משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏20/4/13
    הודעות:
    10,227
    תודות :
    13,494
    נקודות:
    230
    ואם אלרגים לדגים וגם לביצים?
    באמת אי אפשר לדעת למה אנשים שואלים מה.
    ובסך הכל ביקשו כאן אוכל ביתי ופשוט.
     
    אפכא מסתברא ו-RASHEL מודים על התגובה.
  16. מבינה עניין

    מבינה עניין משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏25/3/19
    הודעות:
    41
    תודות :
    674
    נקודות:
    89
    רעיון גאוני!!!
    אבל זה מעניין כולה ליום אחד ופה יש לנו שבוע...
     
    sarigold5, חדזי ו-RASHEL מודים על התגובה.
  17. sth

    sth משתמש מקצוען איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏28/2/13
    הודעות:
    661
    תודות :
    1,481
    נקודות:
    184
    אני אכתוב לך איך אני הכנתי, הכמויות איך שהיה נראה לי ויצא מצוין.
    4 בצלים גדולים- לחתוך לצועות ולטגן בשמן, כשמזהיב,
    להוסיף- 2 קופסאות שימורי פטריות פרוסות ולטגן עוד קצת.
    להעביר לקערה ולהוסיף-
    2 קופסאות קוטג
    3 ביצים.
    לתבל ב2 כפות א' מרק פטריות ומלח ולערבב היטב.
    לאפות בחם גבוה עד שמזהיב.
     
    מבינה עניין מודה על התגובה.
  18. שרלוט

    שרלוט משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏5/4/17
    הודעות:
    7,204
    תודות :
    52,389
    נקודות:
    230
    פותחים את מכסה סיר האורז ומוסיפים את הירקות.
    זה גם הזמן לבדוק מה מצב הנוזלים בסיר ואם חסר אז מוסיפים.

    הנה מתכונים נוספים לכל מיני פשטידות.

    פשטידת תפוחי עץ
    6 תפוחי עץ גדולים
    חותכים לפלחים דקים ומוסיפים קצת סוכר ושמים בצד.
    בתוך קערת המיקסר שמים:
    6 ביצים
    2 כוסות סוכר (אני שמה כוס וחצי)
    מקציפים.
    מוסיפים- 3/4 כוס שמן, 2 כפיות אבקת אפיה, 2 כוסות קמח.
    מניחים בתבנית גדולה 2/3 מהבלילה מסדרים מעליה את תפוחי העץ החתוכים ומעל מכסים בבלילה הנותרת.
    מחממים מראש תנור ל170 מעלות ואופים במשך שעה.

    פשטידת כרוב טעימה מאד!!
    400 גרם כרוב (חבילה)
    1 כוס קמח
    4 ביצים
    1/3 כוס שמן
    1 כפית אבקת מרק בצל
    1 בצל מטוגן
    1/3 כוס מים

    לערבב את כל החומרים ולשפוך לשתי תבניות מלבניות (אמבטיה)
    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך 3/4 שעה מכוסה!
    מורידים את הכיסוי ומוסיפים שומשום.
    מחזירים לתנור ואופים עד להשחמה.

    זה כל כך טעים כך שכל תבנית היא בעצם מנה אישית.

    סלומון בסילאן וסויה
    1 ק''ג פילה סלומון
    4 כפות רוטב סויה
    2 כפות סילאן
    2 כפות שמן זית
    3 שיני שום כתושות
    שומשום

    מערבבים את כל החומרים ושופכים על הסלומון ומניחים במקרר למשך שעה
    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך רבע שעה.
     
  19. חדזי

    חדזי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/11/13
    הודעות:
    830
    תודות :
    1,641
    נקודות:
    159
    כל כך גאוני ... חבל לא רשמתי בתור פטנט רשום;)
     
    מבינה עניין מודה על התגובה.
  20. שרלוט

    שרלוט משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏5/4/17
    הודעות:
    7,204
    תודות :
    52,389
    נקודות:
    230
    את יודעת מה?
    זה בהחלט אינדיבידואלי
    יש כאלו שכל השנה רגילים לאכול שלוש מנות בארוחת צהריים.
    מנת פתיחה, מנה עיקרית, תוספות כיד המלך ומנה אחרונה.
    להם בתשעת הימים רק סלומון עם תוספות שיפודי ירקות וגלידה זה נקרא מנה פשוטה
    כי מבחינתם הם ירדו ברמה.
    ולאחרים זה יכול להתפרש כמנות מושקעות ועשירות.

    טוב, לי הפשוטה יש מתכונים נוספים פשוטים ומשביעים, למשל:
    לבשל שעועית ירוקה (קפואה- בריא יותר משימורים)
    לסנן מהמים
    להוסיף שמן זית ופירורי לחם ומעט מלח ולחמם מספר דקות.

    פרוסות של חצילים מטוגנים כמו שניצל ואז כשזה מוכן לצקת מעל רוטב.
    החומרים לרוטב: מחממים בסיר רסק עגבניות, מים, סוכר, מלח ויוצקים מעל החצילים המטוגנים.

    פשטידת ירקות:
    אין לי כמות מדויקת.
    הרוב זה תפוחי אדמה, 2 בטטות, 2 קישואים, 2 בצלים.
    מרסקים כמו קוגל רגיל
    מוסיפים בין 4 ל6 ביצים, חצי כוס שמן ותבלינים. אופים כמו פשטידת תפוחי אדמה
    יוצא מעדן!!