מתכון ארוחה פרווה/ חלבית עצובה לתשעת הימים

מאמרים אחרונים

לצלם בליגה של הגדולים – בלי להשקיע בסטודיו משלך
  • Featured
צלמת מוסמכת? צלם מקצועי? הסטודיו להשכרה לצלמים יגשים לכם חלום של תמונות * ציוד תאורה מתקדם * מאות אביזרי אמנות ואווירה * מניפת רקעים * מעולם לא...
אלתר ספרים עושים בית הספר לקפסולות
את איציק אלתר פגשתי ביינות לעשרות ארגזים, קפסולות באריזה, רשימות ממוחשבות, ואתר און ליין המתעדכן כל רגע בהזמנה נוספת. "את רואה? " הזמין אותי...
התחלה >>>
סיפור של תחילת הדרך, במטרה לתת כלי בכל התחלה שהיא… ביצעתי עבודה ללקוח – קטלוג לנעלים, אגב, הלקוח ידע שזה פעם ראשונה שאני עושה את זה וקיבל מחיר...
חושבים בשבילך חושבים עליך!
עולם העסקים של היום השתנה ללא היכר. בעלי עסקים רבים הבינו ,זה מכבר, מהו לב העסק שלהם והם מוכנים להשקיע בו לא מעט. בין אם לכבוד פסח, ראש השנה ,מתנה...

אמא יש רק אחת

משתמש פעיל
תפו"א עם נקניק
מטגנים הרבה בצל,
אחרי שהוא מטוגן מוסיפים קוביות תופחי אדמה, מכסים את הסיר ומידי כמה דקות מערבבים את התפודים והבצל,
אחרי כרבע שעה מוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה, לא יותר!
ומוסיפים מלח,
מכסים את הסיר, עד להתרככות התפוחי אדמה והתאדות כל המים.
מטגנים בניפרד פרוסות נקניקיות ומוסיפים לסיר , מערבבים יחד ומבשלים יחד כ5 דקות,
יוצא טעים מאד!!!

ספגטי עם נקניקיות

מטגנים הרבה בצל ומוסיפים שום כתוש,
מוסיפים רוטב צ'ילי, רוטב סויה, טריאקי, קצת קטשופ ותבלינים-מלח, פלפל, פפריקה, גריל עוף/בשר וכדו'
מוסיפים פרוסות נקניקיות,
מבשלים יחד עם הרוטב כמה דקות,
ושופכם מעל פסטה חמה שבושלה מראש עם מלח.
אני גם עושה את המתכון של התפו"א אבל בלי לטגן את הנקניק, אני מכניסה את הנקניק ביחד עם התפו"א, מלח, המון פפריקה וקורט פ. שחור ונותנת לזה להתבשל המוווון על אש קטנה.
 
נערך לאחרונה ב:

Rachel27

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מנסה לחשוב ולהיזכר מה היו אוכלים כשהייתי קטנה.
הרי לא היו מכניסים את הסויה לסוגיו...
פתיתים/אטריות
תבשילי תפוחי אדמה
אורז
קציצות ירקות
דג סול/בקלה:confused: - אני זוכרת שלא אהבתי... ופירה ליד
פיצה של אמא
פלפל ממולא פרווה
בלינצעס תפו"א עם רוטב פטריות ואפילו פאלאצ'ינטה חלבית
כמו בפסח - היה הרבה אוכל - רק מהפחד שאולי נשאר רעבים:cool:
 

לואיזה

משתמש פעיל
ואם לא אוהבים דגים?
סתם נקודה למחשבה לתת לך לנסות להבין את הצרכים של השני בלי לשפוט.
ואם לא אוהבים עוף? בשר? ביצים? גבינות וכו' וכו'. לא צריך לעשות "עסק" מאוכל בשום זמן. ובפרט לא בתשעת הימים שעדיף שנהיה עסוקים באבל על החורבן, בתפילה על הגאולה ובעיקר בתשובה על העוונות שבין אדם לחברו. לפעמים נראה לי ששכחנו את העיקר ואנחנו מתעסקים בטפל. תאמיני לי (מנסיון...) כשאתה אבל לא מעניין אותך מה תאכל.. זה הדבר האחרון שאתה חושב עליו.
בתפילה ובציפייה לגאולה השלמה בקרוב ממש ויה"ר שיהפך לנו החודש הזה לששון ולשמחה. אמן!
 

תמרוווש

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
מתכון לקציצות טונה עם ירקות בתנור:
מאדים בצל, קישואים, פלפלים וקצת עגבניות
כשהירקות מאודים מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים לפי הטעם
בינתיים יוצרים עיסת קציצות:
2-3 חבילות טונה
3/4 כוס קמח מצה
2-3 ביצים
צילי, קטשופ, א. מרק, ועוד כל מיני לפי הדמיון
אם יש לך זמן ועצבים- מגררת קצת קישוא וגזר לתוך העיסה
שוטחת בתבנית תנור את הירקות המאודים
מעליהם יוצרת קציצות
ואופה כ- 3/4 שעה בחום בינוני.
מוצלח מאד עם אורז או פירה
 

אמא של חני

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
הערב אגב, כי זה לא המקום לפולמוס תורני הלכתי או השקפתי..
אנחנו אבלים, לא עצובים.
עצבות אינה מותרת, גם לא בתשעת הימים, אין שום היתר לכך.
כל החורבן בא "תחת אשר לא עבדת את ה"א בשמחה ובטוב לבב"..
והדברים מבוארים בספרים, ראשונים וגם אחרונים, אין כאן המקום לפורטם כי רבים הם..
תמשיכו הלאה במתכונים בהצלחה (ובשמחה..:)
כשבנ"א יושב שבעה הוא שמח??
משנכנס אב ממעטין בשמחה.
 

מחבר

משתמש פעיל
עריכה תורנית
כשבנ"א יושב שבעה הוא שמח??
משנכנס אב ממעטין בשמחה.
עדיין "בשמחה" אבל ממעטין בו..
שמחה היא מצוה תמידית ואינה סותרת את האבלות, את הגעגועים לימים טובים יותר.
שוב, זה היה הערת אגב כי לא רציתי להסיט את נושא האשכול.
הדברים מבוארים בארוכה בספרים, אבל בכל זאת כדי לתת תשובה לא מתחמקת דפדפתי בגוגל ומצאתי מאמר על כך: http://pnimi.org.il/year-cycle/months/av/247-9-av
 

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
מתכון ממש לא עצוב אבל מאד פשוט.
מבשלים תפוחי אדמה
מועכים לפירה
מתבלים במלח, אבקת מרק פטריות (לא חובה)
לאחר שהפירה מתקרר טובלים קציצות בצלחת עם ביצה ובצלחת עם פירורי לחם (כמו שניצל)
מטגנים כשתי דקות בכל צד.
הילדים שלי מעדיפים את המנה הזו מברבורים שלו ודגים.

מוסקה טעימה ובריאה
חותכים פרוסות מחצילים ומניחים את העיגולים בתבנית.
משמנים קצת מלמעלה
מבשלים בסיר אורז ולקראת סיום הבישול מגרדים לתוכו גזר, בטטה וקישואים
מתבלים
בסיר נפרד מבשלים בטטה ומועכים אותה
הבטטה היא בעצם במקום הסוכר שמוסיפים למוסקה והיא ממתיקה את כל העסק.
מערבבים את הבטטה עם האורז והירקות, מוסיפים ביצה.
מסדרים את המילוי על כל עיגול חציל ומכסים בעיגול נוסף.
רוטב: רסק עגבניות עם שמן זית, מים וקצת דבש
שולחים לתנור לאפיה עד שזה משחים - רוב הרכיבים כבר מוכנים לאכילה מלבד החצילים.
אם רוצים לקצר בזמן האפיה ניתן לטגן את החצילים לפני כן.
ואוכלים בתיאבון.
יש לי מתכוני פרווה נוספים אבל הם קצת שמחים ועליזים, מה אומרים?:rolleyes:
 

אמא יש רק אחת

משתמש פעיל
מתכון ממש לא עצוב אבל מאד פשוט.
מבשלים תפוחי אדמה
מועכים לפירה
מתבלים במלח, אבקת מרק פטריות (לא חובה)
לאחר שהפירה מתקרר טובלים קציצות בצלחת עם ביצה ובצלחת עם פירורי לחם (כמו שניצל)
מטגנים כשתי דקות בכל צד.
הילדים שלי מעדיפים את המנה הזו מברבורים שלו ודגים.

מוסקה טעימה ובריאה
חותכים פרוסות מחצילים ומניחים את העיגולים בתבנית.
משמנים קצת מלמעלה
מבשלים בסיר אורז ולקראת סיום הבישול מגרדים לתוכו גזר, בטטה וקישואים
מתבלים
בסיר נפרד מבשלים בטטה ומועכים אותה
הבטטה היא בעצם במקום הסוכר שמוסיפים למוסקה והיא ממתיקה את כל העסק.
מערבבים את הבטטה עם האורז והירקות, מוסיפים ביצה.
מסדרים את המילוי על כל עיגול חציל ומכסים בעיגול נוסף.
רוטב: רסק עגבניות עם שמן זית, מים וקצת דבש
שולחים לתנור לאפיה עד שזה משחים - רוב הרכיבים כבר מוכנים לאכילה מלבד החצילים.
אם רוצים לקצר בזמן האפיה ניתן לטגן את החצילים לפני כן.
ואוכלים בתיאבון.
יש לי מתכוני פרווה נוספים אבל הם קצת שמחים ועליזים, מה אומרים?:rolleyes:
המוסקה ממש מוצאת חן בעיני! אבל לא הבנתי מה זה לגרד לקראת סיום הבישול? הרי אורז לא פותחים את המכסה עד סוף הבישול?
ושתפי עוד כמובן..
 

sth

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
פשטידת פטריות- אין לי כמויות מדויקות.
לטגן הרבה בצל חתוך לרצועות דקות, להוסיף פטריות משימורים ולטגן עוד קצת. להעביר לקערה.
להוסיף קוטג', וביצים ולתבל במלח וא' מרק פטריות. לערבב היטב ולאפות בחום גבוה עד שמזהיב.
אני הגשתי עם לחם וסלט ירקות עשיר.
 

אמא יש רק אחת

משתמש פעיל
פשטידת טונה
אין לי מושג כמויות כי אני עושה לפי העין..
בצל מוזהב במחבת לרסק אח"כ בבלנדר
טונה בשמן
ביצים בערך 3
קמח 2 כפות נגיד?..
בטטה מגורדת
מיונז כף פלוס
מלח
אני שמה שכבה דקה יחסית בתבנית לא יותר מס"מ שיצא כמו מטוגן כזה.
לאפות בתנור מחומם ל200 עד שמשחים.
בהצלחה
 

חדזי

משתמש מקצוען
אתמול הכנתי משו מטורף! לחם עם חביתה!
הא וגם חתכתי ירקות.
היה שם - חלבון פחמימה וירק !
המממ הבן שלי עיקם את הפרצוף ואמר שחברים שלו מחכים לאוכל של תשעת הימים ... משום מה זה הרגיש לי אעפס ... לא ממש הכוונה של תקנת חכמים...
לא אומרת שאני לא ינסה לגוון קצת אבל ממש לא בכיוון של ארוחות גורמה . מותר להרגיש קצת...
ושלא תחשבו שאני לא אוהבת לבשל ... אני מאד אוהבת ומאד משקיענית אבל כך עבר לי בחינוך מההורים שלי ... שבתשעת הימים אוכלים אוכל פשוט ...
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ואם לא אוהבים דגים?
סתם נקודה למחשבה לתת לך לנסות להבין את הצרכים של השני בלי לשפוט.
ואם אלרגים לדגים וגם לביצים?
באמת אי אפשר לדעת למה אנשים שואלים מה.
ובסך הכל ביקשו כאן אוכל ביתי ופשוט.
 

sth

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אשמח לכמויות מדויקות, יש מצב?
אני אכתוב לך איך אני הכנתי, הכמויות איך שהיה נראה לי ויצא מצוין.
4 בצלים גדולים- לחתוך לצועות ולטגן בשמן, כשמזהיב,
להוסיף- 2 קופסאות שימורי פטריות פרוסות ולטגן עוד קצת.
להעביר לקערה ולהוסיף-
2 קופסאות קוטג
3 ביצים.
לתבל ב2 כפות א' מרק פטריות ומלח ולערבב היטב.
לאפות בחם גבוה עד שמזהיב.
 

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
המוסקה ממש מוצאת חן בעיני! אבל לא הבנתי מה זה לגרד לקראת סיום הבישול? הרי אורז לא פותחים את המכסה עד סוף הבישול?
ושתפי עוד כמובן..
פותחים את מכסה סיר האורז ומוסיפים את הירקות.
זה גם הזמן לבדוק מה מצב הנוזלים בסיר ואם חסר אז מוסיפים.

הנה מתכונים נוספים לכל מיני פשטידות.

פשטידת תפוחי עץ
6 תפוחי עץ גדולים
חותכים לפלחים דקים ומוסיפים קצת סוכר ושמים בצד.
בתוך קערת המיקסר שמים:
6 ביצים
2 כוסות סוכר (אני שמה כוס וחצי)
מקציפים.
מוסיפים- 3/4 כוס שמן, 2 כפיות אבקת אפיה, 2 כוסות קמח.
מניחים בתבנית גדולה 2/3 מהבלילה מסדרים מעליה את תפוחי העץ החתוכים ומעל מכסים בבלילה הנותרת.
מחממים מראש תנור ל170 מעלות ואופים במשך שעה.

פשטידת כרוב טעימה מאד!!
400 גרם כרוב (חבילה)
1 כוס קמח
4 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כפית אבקת מרק בצל
1 בצל מטוגן
1/3 כוס מים

לערבב את כל החומרים ולשפוך לשתי תבניות מלבניות (אמבטיה)
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך 3/4 שעה מכוסה!
מורידים את הכיסוי ומוסיפים שומשום.
מחזירים לתנור ואופים עד להשחמה.

זה כל כך טעים כך שכל תבנית היא בעצם מנה אישית.

סלומון בסילאן וסויה
1 ק''ג פילה סלומון
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
שומשום

מערבבים את כל החומרים ושופכים על הסלומון ומניחים במקרר למשך שעה
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך רבע שעה.
 

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
בתשעת הימים אוכלים אוכל פשוט ...
את יודעת מה?
זה בהחלט אינדיבידואלי
יש כאלו שכל השנה רגילים לאכול שלוש מנות בארוחת צהריים.
מנת פתיחה, מנה עיקרית, תוספות כיד המלך ומנה אחרונה.
להם בתשעת הימים רק סלומון עם תוספות שיפודי ירקות וגלידה זה נקרא מנה פשוטה
כי מבחינתם הם ירדו ברמה.
ולאחרים זה יכול להתפרש כמנות מושקעות ועשירות.

טוב, לי הפשוטה יש מתכונים נוספים פשוטים ומשביעים, למשל:
לבשל שעועית ירוקה (קפואה- בריא יותר משימורים)
לסנן מהמים
להוסיף שמן זית ופירורי לחם ומעט מלח ולחמם מספר דקות.

פרוסות של חצילים מטוגנים כמו שניצל ואז כשזה מוכן לצקת מעל רוטב.
החומרים לרוטב: מחממים בסיר רסק עגבניות, מים, סוכר, מלח ויוצקים מעל החצילים המטוגנים.

פשטידת ירקות:
אין לי כמות מדויקת.
הרוב זה תפוחי אדמה, 2 בטטות, 2 קישואים, 2 בצלים.
מרסקים כמו קוגל רגיל
מוסיפים בין 4 ל6 ביצים, חצי כוס שמן ותבלינים. אופים כמו פשטידת תפוחי אדמה
יוצא מעדן!!
 
למעלה