ארוחה פרווה/ חלבית עצובה לתשעת הימים

מבינה עניין

משתמש מקצוען
יש אוכל שאני אישית מכורה אליו, אני קוראת לזה "שווארמה פרווה"
זה בעצם לטגן בצל עד שמזהיב, להוסיף 1 נתחי טונה ותבלינים מה שואהבים ומתאים, מלח, פלפל, פפריקה, גריל דג, חוויאג' וכו'
להמשיך לטגן עד שהטונה מוכנה ואפשר להוסיף קצת רטבי סויה וצ'ילי.
אני אוכלת את זה עם חומוס כמו בחומוסיה עם פיתה וכו', אפשר גם למלאות פיתה או לחמניה.
מעדן אמיתי!!
אם רוצים כמות גדולה וקצרים במצרכים אפשר גם להוסיף פטריות קצוצות
יאמייייי:p
הכנתי את זה אתמול, באמת יצא יאמי:p;)
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון: השווארמה [סויה] של עומר

שווארמה עסיסית וקריספית - מתכון קצת מורכב, עם שני שלבי עבודה, אבל התוצאה שווה את זה לגמרי.

shawarma1.jpg


רשימת המרכיבים
לשלב הראשון:
  • 150 גרם נתחי סויה יבשים
  • 1 ליטר מים רותחים להשריה
  • 3/4 כפית משחת מיסו כהה (עדיפה, אבל אפשר גם בהירה) או מרמייט/ וג'ימייט (אופציונאלי)
  • 1 וחצי כפות נדיבות של רסק עגבניות
  • רבע כפית חרדל
  • כף בצל מיובש (אופציונאלי)
  • חצי כף רוטב סויה (אופציונאלי)
  • מינימום 4 כפות, רצוי 6 כפות - שמן ניטרלי (קנולה / זרעי ענבים)
  • חצי ליטר מים
לשלב השני:
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקיקות
  • כף שמן
  • חצי כפית תבלין שווארמה
  • חצי כפית פפריקה מתוקה/ חריפה
  • רבע כפית כמון
  • מלח-פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
הכנת נתחי הסויה:
  1. משרים את הסויה בכמות גדולה של מים רותחים ל-20 דקות.
  2. שוטפים את הסויה, סוחטים משאריות המים, ומסדרים בשכבה אחת במחבת.
  3. בקערה קטנה מערבבים במעט מים רותחים את המיסו או המרמייט עד להמסה, ומוסיפים למחבת.
  4. מוסיפים את המים ושאר הרכיבים (רסק עגבניות, חרדל, בצל מיובש, רוטב סויה ושמן), מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ומבשלים עד שכל המים מתאדים מהמחבת (לקראת הסוף מומלץ להנמיך את האש כדי שהסויה לא תישרף).
הכנת השווארמה:
  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הסויה ומטגנים על אש גבוהה. מערבבים מדי פעם עד שהבצל והסויה משחימים.
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
פותחים את מכסה סיר האורז ומוסיפים את הירקות.
זה גם הזמן לבדוק מה מצב הנוזלים בסיר ואם חסר אז מוסיפים.

הנה מתכונים נוספים לכל מיני פשטידות.

פשטידת תפוחי עץ
6 תפוחי עץ גדולים
חותכים לפלחים דקים ומוסיפים קצת סוכר ושמים בצד.
בתוך קערת המיקסר שמים:
6 ביצים
2 כוסות סוכר (אני שמה כוס וחצי)
מקציפים.
מוסיפים- 3/4 כוס שמן, 2 כפיות אבקת אפיה, 2 כוסות קמח.
מניחים בתבנית גדולה 2/3 מהבלילה מסדרים מעליה את תפוחי העץ החתוכים ומעל מכסים בבלילה הנותרת.
מחממים מראש תנור ל170 מעלות ואופים במשך שעה.

פשטידת כרוב טעימה מאד!!
400 גרם כרוב (חבילה)
1 כוס קמח
4 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כפית אבקת מרק בצל
1 בצל מטוגן
1/3 כוס מים

לערבב את כל החומרים ולשפוך לשתי תבניות מלבניות (אמבטיה)
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך 3/4 שעה מכוסה!
מורידים את הכיסוי ומוסיפים שומשום.
מחזירים לתנור ואופים עד להשחמה.

זה כל כך טעים כך שכל תבנית היא בעצם מנה אישית.

סלומון בסילאן וסויה
1 ק''ג פילה סלומון
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
שומשום

מערבבים את כל החומרים ושופכים על הסלומון ומניחים במקרר למשך שעה
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך רבע שעה.
אומנם אשכול מתשעת הימים
אבל אני בדיוק מחפשת פשטידת כרוב.
שאלה לי אליך
האם אין צורך לאדות את הכרוב קודם?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה