ארוחה פרווה/ חלבית עצובה לתשעת הימים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ואם לא אוהבים עוף? בשר? ביצים? גבינות וכו' וכו'. לא צריך לעשות "עסק" מאוכל בשום זמן. ובפרט לא בתשעת הימים שעדיף שנהיה עסוקים באבל על החורבן, בתפילה על הגאולה ובעיקר בתשובה על העוונות שבין אדם לחברו. לפעמים נראה לי ששכחנו את העיקר ואנחנו מתעסקים בטפל. תאמיני לי (מנסיון...) כשאתה אבל לא מעניין אותך מה תאכל.. זה הדבר האחרון שאתה חושב עליו.
בתפילה ובציפייה לגאולה השלמה בקרוב ממש ויה"ר שיהפך לנו החודש הזה לששון ולשמחה. אמן!
הארוחות המוגשות ברוב בתי האבלים הן לגמרי סנגוריה גדולה על ימים אלו.
 

ששונית

משתמש מקצוען
הארוחות המוגשות ברוב בתי האבלים הן לגמרי סנגוריה גדולה על ימים אלו.
הארוחות המוגשות ברוב בתי האבלים הן סנגוריה גדולה על עם ישראל. לא על ימים אלו.
בבתי האבלים האוכל מוכן על ידי בני משפחה, חברים, שכנים, ממש לא על ידי האבלים, וזה ההבדל הענק.
 

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כנסי לניקי ב
יש שם מתכונים טעימים וקלים
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כל שנה מחדש יש את בהלת הרעב בתשעת הימים.
האמנם רק על העוף לבדו יחיה האדם?
הכל כרגיל, רק במקום העוף מכינים דג או קציצות דגים.
הכי הרבה אוכלים שתי ארוחות חלביות ר-ג-י-ל-ו-ת ביום.
ואם לא אוהבים דגים?
סתם נקודה למחשבה לתת לך לנסות להבין את הצרכים של השני בלי לשפוט.
נכון,
או אלרגיה לדגים למשל.
 

דבורה הנביאה

משתמש צעיר
מתכון טעים לטונה שמתאימה מאד למה עיקרית עם כל תוספת שיש,
הכי טעים עם פירה...
מכינים פשטידה בתנור+ רוטב אדום וסמיך בסיר- אותו שופכים על הפשטידה, להרטיב אותה. ועל התוספת- כי זה טעים..
טונה אפוי עם רוטב
לערבב בקערה:
טונה ג' (גודל של קופסת תירס וכדו')
2 ביצים
3/4 כוס ח"פ קמח מצה
1 רסק עגבניות ק'
1 כף סוכר חום
פפריקה מתוקה

לערבב ולהכניס לתבנית אינגליש קייק
לאפות כחצי שעה


לרוטב:
1 בצל מטוגן
1 רסק עגבניות ק'
1 כף קמח
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
לערבב ולהוסיף:
2 כוסות מים
לבשל כרבע שעה

נ.ב. אפשר לאפות גם בתבניות אישית, כמו קאפקייקס ולפזר מעל שומשום- יפה, קומפקטי וטעים.
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
לא מבינה דבר אחד...
הכותרת של האשכול מדברת על בקשת מתכונים רלוונטיים.
כל מי שאין לה צורך, וזה לא מדבר אליה, ובני ביתה מסתדרים מעולה עם חביתה, גבינה ולחם... יכולה פשוט לדלג על האשכול.. כמו כל אשכול לא רלוונטי.
יש ענין להיכנס כדי להתעצבן???

וסתם הערה,
לא ראיתי פה שום מתכון גורמה. לאבלים יש מ שכין, ואם לא כנראה שהם מזמינים משהו ולא נעמדים להכין שבוע. גם לא סנדוויצים פשוטם כפול בוקר, צהרים וערב בחזקת שבוע, ואוי ואבוי אם לא...
באבל לאומי קולקטיבי אין מי שכין לנו במשך תשעה ימים (טוב, פחות ט באב עצמו) אוכל מזין, ואכשהו לקנות מוכן נשמע לי פחות מוצלח...

אז פליז. בואו נחזור לפרופורציות.
שכא יכנס את האבל לבית בצורה שמתאימה לו ולמשפחתו,
ויאכל רק מה שנראה לו מתאים, ואם האשכול הזה צורם למישהו- נסלח לו אם ידלג עליו שבוע אחד...
 

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
לא מבינה דבר אחד...
הכותרת של האשכול מדברת על בקשת מתכונים רלוונטיים.
כל מי שאין לה צורך, וזה לא מדבר אליה, ובני ביתה מסתדרים מעולה עם חביתה, גבינה ולחם... יכולה פשוט לדלג על האשכול.. כמו כל אשכול לא רלוונטי.
יש ענין להיכנס כדי להתעצבן???

וסתם הערה,
לא ראיתי פה שום מתכון גורמה. לאבלים יש מ שכין, ואם לא כנראה שהם מזמינים משהו ולא נעמדים להכין שבוע. גם לא סנדוויצים פשוטם כפול בוקר, צהרים וערב בחזקת שבוע, ואוי ואבוי אם לא...
באבל לאומי קולקטיבי אין מי שכין לנו במשך תשעה ימים (טוב, פחות ט באב עצמו) אוכל מזין, ואכשהו לקנות מוכן נשמע לי פחות מוצלח...

אז פליז. בואו נחזור לפרופורציות.
שכא יכנס את האבל לבית בצורה שמתאימה לו ולמשפחתו,
ויאכל רק מה שנראה לו מתאים, ואם האשכול הזה צורם למישהו- נסלח לו אם ידלג עליו שבוע אחד...
נבהלתי שאם אף אחת לא תכתוב את זה גם יכנסו לי למקלחות...
מסכימה עם כל מילה!
 

לילי 1

משתמש מקצוען
הערב אגב, כי זה לא המקום לפולמוס תורני הלכתי או השקפתי..
אנחנו אבלים, לא עצובים.
עצבות אינה מותרת, גם לא בתשעת הימים, אין שום היתר לכך.
כל החורבן בא "תחת אשר לא עבדת את ה"א בשמחה ובטוב לבב"..
והדברים מבוארים בספרים, ראשונים וגם אחרונים, אין כאן המקום לפורטם כי רבים הם..
תמשיכו הלאה במתכונים בהצלחה (ובשמחה..:)
איך את מתארת את ההבחנה בין אבלים לעצובים? לא מצליחה להבדיל. רב האבלים שהכרתי היו בעצב גדול.

אוכל פשוט בריא ואהוב בביתי- סלט פסטה :
מבשלים פסטה, מתבלים במעט שמן, מלח ושום
מוסיפים סלט חי חתוך ומתובל כמו שאוהבים וטונה משימורים

אהוב אצלי גם על הבררנים
 

אסתררר

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
יש אוכל שאני אישית מכורה אליו, אני קוראת לזה "שווארמה פרווה"
זה בעצם לטגן בצל עד שמזהיב, להוסיף 1 נתחי טונה ותבלינים מה שואהבים ומתאים, מלח, פלפל, פפריקה, גריל דג, חוויאג' וכו'
להמשיך לטגן עד שהטונה מוכנה ואפשר להוסיף קצת רטבי סויה וצ'ילי.
אני אוכלת את זה עם חומוס כמו בחומוסיה עם פיתה וכו', אפשר גם למלאות פיתה או לחמניה.
מעדן אמיתי!!
אם רוצים כמות גדולה וקצרים במצרכים אפשר גם להוסיף פטריות קצוצות
יאמייייי:p
 

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי יש רעיון לתפריט שאין בו: טונה, פסטה ושאר פחמימות, ת"א וטבעולים למיניהם? אשמח לרעיונות פשוטים אך משביעים(גם לחמים מחוץ לתחום כך שסנדוויץ עם חביתה לא מתאים), כמה פעמים ביום אפשר לאכול סלט עם גבינה?
ד"א, השבוע הכנתי שווארמה מפילה סלמון, יצא מעולה ומשביע. אדתי במחבת גדולה טבעות בצל, חתכתי פילה סלמון לקוביות לא גדולות וטיבלתי עם פ"ש, מלח, פפריקה ותבלין שווארמה. הוצאתי את הבצל מהמחבת והכנסתי למחבת חצי מהכמות של הדג, הקפצתי עד שנהיה מוכן, הוצאתי והכנסתי את שאר קוביות הדג, הקפצתי כנ"ל, כשהיה מוכן הוספתי למחבת את הבצל והדגים מהנגלה הראשונה וערבבתי. בתאבון.(מתכון מאחד אתרי המתכונים, לא זוכרת איזה).
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לזניה, מוקרמים,מרק חלבי,בורקס גבינה,..
מתכונים של "שבועות"
 

אידינע

משתמש מקצוען
קטניות למינהן + ירקות מגורדים/מוקפצים.
אפשר בקלות לצוות לכל פחמימה.
ארוחה משביעה, מזינה ובריאה.
 

מבינה עניין

משתמש מקצוען
ספגטי עם נקניקיות

מטגנים הרבה בצל ומוסיפים שום כתוש,
מוסיפים רוטב צ'ילי, רוטב סויה, טריאקי, קצת קטשופ ותבלינים-מלח, פלפל, פפריקה, גריל עוף/בשר וכדו'
מוסיפים פרוסות נקניקיות,
מבשלים יחד עם הרוטב כמה דקות,
ושופכם מעל פסטה חמה שבושלה מראש עם מלח.
הכנתי בזכותך, יצא מעדן!!!!
 
  • תודה
Reactions: ***

YRN

משתמש מקצוען
השבוע הכנתי סיר גדול עם ירקות מאודים לקוסקוס ובתוכם הכנסתי כמות גדולה של גרגרי חומוס.
הגשתי עם קוסקוס- קנוי כמובן
והנה ארוחה פרווה בריאה עם כל אבות המזון.
 

עוסי"ת לעניין

משתמש צעיר
מתכון נוסף לקציצות טונה:
3 קופסאות טונה
3 ביצים
כוס פירורי לחם
קישוא מגורר
בצל מטוגן (לא חייבים לטגן)
קצת מלח

אני מטגנת את הקציצות, אולי אפשר גם לאפות.
יוצא מאאאאד מוצלח.
 

אני1000

משתמש מקצוען
השבוע הכנתי סיר גדול עם ירקות מאודים לקוסקוס ובתוכם הכנסתי כמות גדולה של גרגרי חומוס.
הגשתי עם קוסקוס- קנוי כמובן
והנה ארוחה פרווה בריאה עם כל אבות המזון.

אפשר מתכון טוב לירקות הללו?
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אתמול הכנתי מרק ירקות עשיר וטעים, יצא מעולה!!,
טיגנתי בצל ושום, הוספתי לאידוי קוביות קטנות של בטטה, קישוא, גזר, תפוא, קולורבי,
הוספתי אחרי האידוי מים, שפכתי קצת תירס, וחומוס משימורים,
תיבלתי במלח, פלפל, חוויג'
יצא מעולה!
 

YRN

משתמש מקצוען
אפשר מתכון טוב לירקות הללו?

לא ממש מתכון...
הרעיון הוא ירקות מכל הסוגים (רעיונות: גזר, קישוא, בצל, בטטה, תפו"א, מקלות סלרי ומה שאוהבים)
כמות גדולה (אני שמתי כחצי ק"ג) של גרגרי חומוס מבוררים ומושרים.
להכניס לסיר עם מים עד שיכסה את הירקות
לתבל במלח, כמון ומעט כורכום.
להרתיח ולהוציא את הקצף שמופיע מעל.
לבשל עד להתרככות של כל הירקות.
בתאבון!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה