מאפים אצבעות שום טעימות שיעיפו אתכם לחלל!!!

גולגול

משתמש רשום
למי בא ביס? שיצביע!!
 

קבצים מצורפים

  • 1701419721512.jpg
    1701419721512.jpg
    3.8 MB · צפיות: 167
  • 1701419666220.jpg
    1701419666220.jpg
    3.3 MB · צפיות: 167

גולגול

משתמש רשום
2 מגשי לחם שום (2 תבניות של תנור):
כוס חד"פ חם
לבצק:

קילו קמח
כף מלח
1.5 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
500 מ"ל מים

לתערובת שום שמיר:

1.5 חבילות פטרוזיליה
3/4 חבילת שמיר
4 כפות שום כתוש
רבע כף מלח
שליש כוס שמן.


אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר. מוסיפים שמן, שמרים, ולבסוף מים, לעבד במקסר 5 דק על מהירות בינונית-נמוכה.
התפחה שעה וחצי.

תערובת שום שמיר:
קוצצים פטרוזיליה, שמיר, מוסיפים שום כתוש, מלח, שמן.

מחלקים את הבצק ל2 תבניות תנור, שוטחים , מורחים קליל את התערובת שם שמיר על הבצק באופן שווה.
בעזרת גלגלת של פיצה (אפשר סכין עדין(לא חד מדי))מחלקים את התבנית למלבנים, חותכים לא עד הסוף (אלא שישאר עדיין בצק מחובר). אני חילקתי לרוחב התבנית 6 חתיכות. ולאורך 3 חתיכות. ( בתמונה של המגש)
מתפיחים עוד שעה.
שוב עוברים בעדינות על החריצים שעשינו בעזרת הגלגלת .
מברישים עם ביצה מעט בצדדים(לא חייב )
תנור 200.
20 דק

בתאבוןן!!!
ספרו לי איך יצא
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
2 מגשי לחם שום (2 תבניות של תנור):
כוס חד"פ חם
לבצק:

קילו קמח
כף מלח
1.5 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
500 מ"ל מים

לתערובת שום שמיר:

1.5 חבילות פטרוזיליה
3/4 חבילת שמיר
4 כפות שום כתוש
רבע כף מלח
שליש כוס שמן.


אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר. מוסיפים שמן, שמרים, ולבסוף מים, לעבד במקסר 5 דק על מהירות בינונית-נמוכה.
התפחה שעה וחצי.

תערובת שום שמיר:
קוצצים פטרוזיליה, שמיר, מוסיפים שום כתוש, מלח, שמן.

מחלקים את הבצק ל2 תבניות תנור, שוטחים , מורחים קליל את התערובת שם שמיר על הבצק באופן שווה.
בעזרת גלגלת של פיצה (אפשר סכין עדין(לא חד מדי))מחלקים את התבנית למלבנים, חותכים לא עד הסוף (אלא שישאר עדיין בצק מחובר). אני חילקתי לרוחב התבנית 6 חתיכות. ולאורך 3 חתיכות. ( בתמונה של המגש)
מתפיחים עוד שעה.
שוב עוברים בעדינות על החריצים שעשינו בעזרת הגלגלת .
מברישים עם ביצה מעט בצדדים(לא חייב )
תנור 200.
20 דק

בתאבוןן!!!
ספרו לי איך יצא
מאמצת את הרעיון!
נראה מושלם
 

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
חייב פטרוזיליה?
לא אוהבים אצלי
או שאפשר להוריד בכמות?
 

גולגול

משתמש רשום
אין מה להגיד שהפיטרוזיליה נותנת כאן טעם מאוד , אולי תורידי בכמות, ממליצה לך לא לוותר על זה, דרך אגב , כשזה קצוץ פחות מרגישים אותה.
מה שאת חושבת, בהצלחה;)
 

אקטיבית

משתמש פעיל
2 מגשי לחם שום (2 תבניות של תנור):
כוס חד"פ חם
לבצק:

קילו קמח
כף מלח
1.5 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
500 מ"ל מים

לתערובת שום שמיר:

1.5 חבילות פטרוזיליה
3/4 חבילת שמיר
4 כפות שום כתוש
רבע כף מלח
שליש כוס שמן.


אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר. מוסיפים שמן, שמרים, ולבסוף מים, לעבד במקסר 5 דק על מהירות בינונית-נמוכה.
התפחה שעה וחצי.

תערובת שום שמיר:
קוצצים פטרוזיליה, שמיר, מוסיפים שום כתוש, מלח, שמן.

מחלקים את הבצק ל2 תבניות תנור, שוטחים , מורחים קליל את התערובת שם שמיר על הבצק באופן שווה.
בעזרת גלגלת של פיצה (אפשר סכין עדין(לא חד מדי))מחלקים את התבנית למלבנים, חותכים לא עד הסוף (אלא שישאר עדיין בצק מחובר). אני חילקתי לרוחב התבנית 6 חתיכות. ולאורך 3 חתיכות. ( בתמונה של המגש)
מתפיחים עוד שעה.
שוב עוברים בעדינות על החריצים שעשינו בעזרת הגלגלת .
מברישים עם ביצה מעט בצדדים(לא חייב )
תנור 200.
20 דק

בתאבוןן!!!
ספרו לי איך יצא
איך את מחלקת כ"כ יפה לתבניות?
את מרדדת?
 

זהבית87

משתמש מקצוען
תוכלו להקפיץ לנו את המכון הזה? תודה!

בבקשה

אני לא יודעת למה היא קראה לזה לחם נתלש, השם מבלבל
זה בלילה ששופכים לתבנית ומקבלים "פיתה" אחת גדולה, אותה פורסים אחרי האפיה

 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה