מאפים לחם נתלש- מתאים למוצאי הצום וגם לארוחת ערב משודרגת.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אנחנו קוראים לזה לחם תלוש, כי אפשר לתלוש, בפועל אני חותכת אותו למלבנים יפים....
- מעלה לכן מתכון של לחם מקסים, טעים, וקליל להכנה.
זה בעצם כמו פיתה ענקית, מתובלת, ומשדרגת כל ארוחה.
ניגש למתכון:
מדידה בכוס חד פעמית
החומרים:
כף מלח
קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
כ- חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
6 כוסות מים חמימים!! (לא התבלבלתי)

את כל החומרים שמים בקערת מיקסר, ומערבבים עם המקצפים!!!! (לא עם הוו של הבצק)
לתת לזה התפחה של רבע שעה בערך, עד שהבצק מתמלא בבועות ועולה מעלה, לאחר מכן שופכים את העיסה לשתי תבניות תנור,
לאחר מכן לוקחים בכלי שמן + תבלינים כיד הדמיון.
שום גבישי, תבלין פיצה, זעתר, שומשום,

אפשר גם לשים ירקות חתוכים קטן,
אפשר גם רוטב פיצה וגבינה צהובה ותבלינים.
ככל העולה על הדעת, הדמיון והמלאי בבית.

להכניס לתנור על 180 עד שמזהיב יפה ולאכול בהנאה!!
מצרפת תמונות... בתאבון!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_4783.JPG
    IMG_4783.JPG
    KB 395.8 · צפיות: 1,290
  • IMG_4792.JPG
    IMG_4792.JPG
    KB 331 · צפיות: 1,308
  • IMG_4796.JPG
    IMG_4796.JPG
    KB 335.9 · צפיות: 1,344
  • IMG_4799.JPG
    IMG_4799.JPG
    KB 248.9 · צפיות: 1,333
נערך לאחרונה ב:

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
אנחנו קוראים לזה לחם תלוש, כי אפשר לתלוש, בפועל אני חותכת אותו למלבנים יפים....
- מעלה לכן מתכון של לחם מקסים, טעים, וקליל להכנה.
זה בעצם כמו פיתה ענקית, מתובלת, ומשדרגת כל ארוחה.
ניגש למתכון:
החומרים:
כף מלח
קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
כ- חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
6 כוסות מים חמימים!! (לא התבלבלתי)

את כל החומרים שמים בקערת מיקסר, ומערבבים עם המקצפים!!!! (לא עם הוו של הבצק)
לתת לזה התפחה של רבע שעה בערך, עד שהבצק מתמלא בבועות ועולה מעלה, לאחר מכן שופכים את העיסה לשתי תבניות תנור,
לאחר מכן לוקחים בכלי שמן + תבלינים כיד הדמיון.
שום גבישי, תבלין פיצה, זעתר, שומשום,

אפשר גם לשים ירקות חתוכים קטן,
אפשר גם רוטב פיצה וגבינה צהובה ותבלינים.
ככל העולה על הדעת, הדמיון והמלאי בבית.

להכניס לתנור על 180 עד שמזהיב יפה ולאכול בהנאה!!
מצרפת תמונות... בתאבון!!
זה בעצם כמו סוג של פוקאצ'ה?
ממש תודה! כיף לנסות את המתכונים שלך!
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@
אנחנו קוראים לזה לחם תלוש, כי אפשר לתלוש, בפועל אני חותכת אותו למלבנים יפים....
- מעלה לכן מתכון של לחם מקסים, טעים, וקליל להכנה.
זה בעצם כמו פיתה ענקית, מתובלת, ומשדרגת כל ארוחה.
ניגש למתכון:
החומרים:
כף מלח
קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
כ- חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
6 כוסות מים חמימים!! (לא התבלבלתי)

את כל החומרים שמים בקערת מיקסר, ומערבבים עם המקצפים!!!! (לא עם הוו של הבצק)
לתת לזה התפחה של רבע שעה בערך, עד שהבצק מתמלא בבועות ועולה מעלה, לאחר מכן שופכים את העיסה לשתי תבניות תנור,
לאחר מכן לוקחים בכלי שמן + תבלינים כיד הדמיון.
שום גבישי, תבלין פיצה, זעתר, שומשום,

אפשר גם לשים ירקות חתוכים קטן,
אפשר גם רוטב פיצה וגבינה צהובה ותבלינים.
ככל העולה על הדעת, הדמיון והמלאי בבית.

להכניס לתנור על 180 עד שמזהיב יפה ולאכול בהנאה!!
מצרפת תמונות... בתאבון!!
קודם כל תודה, ממש בזמן
כמה שאלות:
1. כמה זמן להקציף?
2. את שמה על נייר אפיה בתבנית של התנור עצמו? או בתבנית אלומניום גדולה?
3כמה זמן אפיה בערך?
4. האם חייב להיאכל חם או שאפשר להכין גם מעכשיו לסוף הצום?

תודה!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
כמה זמן להקציף?
כמה דקות עד שהעיסה מתגבשת לבלילה אחידה.
את שמה על נייר אפיה בתבנית של התנור עצמו? או בתבנית אלומניום גדולה?
שמתי על תבנית תנור אבל אפשר גם על אלומיניום ע''ג תבנית תנור.
כמה זמן אפיה בערך?
25 דקות / חצי שעה, תלוי בתנור תעקבי...
האם חייב להיאכל חם או שאפשר להכין גם מעכשיו לסוף הצום?
יש בזה משהו שזה טעים טרי, מהתנור לפה, אבל בפרוש אפשר עכשיו ולעטוף טוב טוב שישאר טרי....

בהצלחה ובתאבון!!
 

חגיגה בגינה

משתמש פעיל
אנחנו קוראים לזה לחם תלוש, כי אפשר לתלוש, בפועל אני חותכת אותו למלבנים יפים....
- מעלה לכן מתכון של לחם מקסים, טעים, וקליל להכנה.
זה בעצם כמו פיתה ענקית, מתובלת, ומשדרגת כל ארוחה.
ניגש למתכון:
החומרים:
כף מלח
קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
כ- חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
6 כוסות מים חמימים!! (לא התבלבלתי)

את כל החומרים שמים בקערת מיקסר, ומערבבים עם המקצפים!!!! (לא עם הוו של הבצק)
לתת לזה התפחה של רבע שעה בערך, עד שהבצק מתמלא בבועות ועולה מעלה, לאחר מכן שופכים את העיסה לשתי תבניות תנור,
לאחר מכן לוקחים בכלי שמן + תבלינים כיד הדמיון.
שום גבישי, תבלין פיצה, זעתר, שומשום,

אפשר גם לשים ירקות חתוכים קטן,
אפשר גם רוטב פיצה וגבינה צהובה ותבלינים.
ככל העולה על הדעת, הדמיון והמלאי בבית.

להכניס לתנור על 180 עד שמזהיב יפה ולאכול בהנאה!!
מצרפת תמונות... בתאבון!!
אין על המתכונים שלך!!
תודה על השיתוף
אם אין לי תבנית תנור רק ח.פ. בינוני
ואני רוצה לחם אחד רק
בכמה להקטין את המתכון בערך?

ממש תודה!
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כמה דקות עד שהעיסה מתגבשת לבלילה אחידה.

שמתי על תבנית תנור אבל אפשר גם על אלומיניום ע''ג תבנית תנור.

25 דקות / חצי שעה, תלוי בתנור תעקבי...

יש בזה משהו שזה טעים טרי, מהתנור לפה, אבל בפרוש אפשר עכשיו ולעטוף טוב טוב שישאר טרי....

בהצלחה ובתאבון!!
תזכי למצוות!
 

טרומבון

משתמש צעיר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה