דרוש מתכון אין כמו תוצרת בית - נספח לשאלות

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קונספט: תחפושת רופא - תפוחים - An apple a day keeps the doctor away
קטגוריה: פרווה
תכולה: עשיתי שני סוגי משלוחים: ביתי לשכנים וקנוי לגננות
ביתי:
שטרודל ת"ע
מיץ תפוחים
תפוח - בעזרת קורצן לב חתכתי מתפוח אדום לב ובתפוח הירוק חתכתי חור והצמדתי באמצעות קיסם.

מתכון שטרודל:
(כוסות 200ml) יש להכפיל את כמות הבצק
½1 כוסות קמח
כפית א. אפיה
¾ כוס סוכר
ביצה
1/3 שמן
כף תמצית וניל

לחמם תנור ל - 180 מעלות.

בשביל שיצא פירורים ולא בצק יש לערבב קודם את היבשים אח"כ להוסיף שמן ווניל ואח"כ בפולסים קצרים ביצה עד להטמעה.

לאפות 2/3 מהבצק כ20 דקות

למרוח מלית דובדבנים על הבצק האפוי
לפרוס מעל 8 תפוחי עץ (אני מגרדת)
לפזר מעל 3 סוכר וניל
רבע כוס סוכר


לפזר מעל את יתרת הפירורים ולאפות (לא זוכרת בדיוק כמה זמן בערך 30-45 דקות להיזהר שלא ישחים מידי)

עד כמה שזכור לי יצאו לי בערך שלושה תבניות עגולות קטנות


קנוי:
קליק עם עטיפה ירוקה (קורנפלקס)
קליק חום-לבן
נקטר תפוחים
ציפס תפוחים

מעטפת: תווית בצורת תפוח מצד אחד עם המשפט ומצד שני תמונה ואיחול.
צפה בקובץ המצורף 609254
ביתי:
תבנית קרטון לשטרודל (התבנית יפה אך נראו סימנים לאחר האפיה)
מיץ תפוחים בתוך בקבוק פלסטיק קטן
התבנית בסיס ומעליו השאר
הכל עטוף בצלופן ועם תוויות מתאימות
(ביינתים לא מצאתי תמונה כשיהיה אצרף)

קנוי:
שקית חומה עם חלון שקוף
את הקליק החום לבן הכנסתי לתוך מזרק גדול
צפה בקובץ המצורף 609253
זה מחזיק מחוץ למקרר?
יש לי גם מתכון לפשטידת תפוחים ואני מתלבטת אם עד שהמקבל/ת תתפנה לפתוח זה כבר יהיה מקולקל
 

goldyl

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
זה מחזיק מחוץ למקרר?
יש לי גם מתכון לפשטידת תפוחים ואני מתלבטת אם עד שהמקבל/ת תתפנה לפתוח זה כבר יהיה מקולקל
נראה לי שכן.
בפורים המזג אויר נעים אין סיבה שיתקלקל
 

goldyl

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אפשר גם להכין בבית, אם ההכשר לא מתאים, או סתם רוצים להשקיע.
מוציאים את הליבה מתפוחים אדומים ופורסים דק דק.
אני עושה את זה בסכין אבל אפשר בקלות גם במנדולינה.
מסדרים בתבנית בשכבה אחת ואופים על 120 מעלות (עדיף עם טורבו) עד שמתייבש.
לוקח בסביבות שעתיים שלוש.
אחרי שהכנתי כמה פעמים בבית קלטתי איזה טעם לוואי נוראי יש לציפס שמוכרים בחנות.

הבעיה היחידה היא האכסון.
מכיוון שאין חומרים משמרים זה לא נשמר הרבה זמן.
הנסיון המקסימלי שלי הוא יממה בקופסא אטומה עם ניילון נצמד, אבל יכול להיות שזה מחזיק גם קצת יותר.
הרעיון במשלוח מנות ההוא היה שלא יהיה ביתי ;)
ההנחה שלי היתה שהגננות יעדיפו לקבל משהו לא ביתי
אבל האמת שכרגע ההנחה שלי קצת השתנתה
ואני חושבת שאכין את המשלוח המהמם של @חני94
 

מיסי

משתמש פעיל
4. משלוח מנות ממטבח הבית = דברים מלוחים ובקבוק שתיה
1582092744114.png
@חנון אשמח להסבר מה זה הסרטים האפויים האלה ואיך מכינים אותם.
אני מבינה שזה פסטה אבל יעזור לי הסבר איך מכינים ומה זה יוצא.
תודה רבה
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@חנון אשמח להסבר מה זה הסרטים האפויים האלה ואיך מכינים אותם.
אני מבינה שזה פסטה אבל יעזור לי הסבר איך מכינים ומה זה יוצא.
תודה רבה
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
למישהי יש רעיונות במה אפשר למלא משלוח מנות בנושא תפוח בהכשר הבד"ץ?
ראיתי נקטר וצ'יפס אבל הם לא בהכשר הבד"ץ :confused:
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קונספט: שחור לבן \ חתן כלה
קטגוריה: חלבי ופרווה
מעטפת: קופסא שחורה (בתוכה אלבום חתונה \ מתנה) וקופסא לבנה (המשלוח עצמו)
תכולה: עוגת כושי, משקה מרשמלו לבן, עוגיות רעידת אדמה, מקרונים, ומרשמלו (המרשמלו קנוי :) )

* המקרונים היו אמורים לצאת בצבע לבן, לאחר עבודה קשה הם יצאו זהובים יותר וגם נסדקו :(
ויקרא שמם בישראל 'מקרונים סדוקים', כביכול הרי זה בדיוק מה שרציתי שיצא :p

* העוגות נכנסו לצלופן, אין לי תיעוד של זה

* משקה המרשמלו ממתכון זהה למה שהעליתי קודם, ללא שימוש במרשמלו ורוד.

* הקופסא הלבנה הונחה מעל הקופסא השחורה שנקשרה אף היא בסרט זהה.

צפה בקובץ המצורף 611373
צפה בקובץ המצורף 611377
הרעיון חמוד מאוד אבל שימו לב אם אין מעוכבי שידוך בבית שיכולים מאוד להפגע (מעשה שהיה)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קונספט: אינסייד אאוט/יפן-אדום לבן.
קטגוריה: פרווה/חלבי
מעטפת: מחצלת על מגש מוארך/ קופסה שקופה מלבנית בתוספת רטבים (טריאקי/סויה/ווסאבי).
תוספות לסושי שוקולד: בקבוק שוקו/אייס קפה/וניל.. ובתוספת של עוד שוקולדים למינהם..
תכולה: סושי!

לסושי אינסייד אאוט אמיתי:
(ניתן להוזיל עלויות ע"י החלפת הסלומון לטונה)
מצרכים:
אורז להכנת סושי - אריזת ניילון (1000 גרם)
חומץ אורז - 7.5 כפות - סה"כ (75 מ"ל)
דבש - כפית (9 גרם)
מלח - כפית שטוחה
סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
מים - לפי הצורך
למילוי:
אצות נורי להכנת סושי - 10 יחידות - סה"כ (15 גרם)
מלפפון עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (192 גרם)
רצועות בטטה אפויות (לא חובה)
אבוקדו - יחידה בינונית ללא קליפה (174 גרם), לא בשל לגמרי.
סלמון /300 גרם, משקל מוערך (3 חתיכות פילה)./טונה מקופסא
בצל ירוק - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם), לפי הטעם.
ניתן להוסיף רצועות גבינה צפתית (לנוהגים)
אופן ההכנה:
1. לשטוף את האורז מספר פעמים בתוך קערה מתחת לברז עד שהמים יוצאים נקיים, צלולים ושקופים והעמילן יוצא מהאורז (או להשרות 10 דקות, לשטוף, שוב להשרות ושוב לשטוף - 4 פעמים בערך עד שהמים צלולים).
2. לשים את האורז בסיר גדול ולמלא מים עד לגובה האורז (לפחות 6 כוסות מים). להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה (לא לתבל בכלל) ולבשל 25 דקות. לערבב היטב, לסגור את האש ולהשאיר את המכסה סגור על הסיר.
3. בסיר קטן להכין את הרוטב לאורז: להמיס ולערבב היטב את חומץ האורז, הדבש, המלח והסוכר.
4. לאחר רבע שעה של צינון לערבב היטב את הרוטב עם אורז (מתקבל אורז דביק מעט - כך צריך להיות).
5. לחתוך את הירקות והחביתה שמכינים מראש כמו צורה של גפרורים. אפשר גם להרתיח על הגז במים בטטה וכאשר היא מעט רכה לקלף, לחתוך אותה לרצועות ולהוסיף לסושי).
6. סלמון - לתת צריבה של דקה על מחבת פסים או לאפות מעט.
7. לקחת מחצלת של סושי ולצפות אותה בניילון נצמד. חובה לעבוד במשטח עבודה נקי כל הזמן!
8. להרטיב מעט את הידיים, לקחת חופן מהאורז ולפזר באופן שווה על המחצלת.
להניח על האורז יחידה אחת של אצה, ולהדק.
9. לשים מהירקות שאוהבים, מהסלמון, או כל דבר אחר שהכנתם מראש, לגלגל לחצי, להצמיד את המחצלת ושוב לעוד חצי - כך מתקבל רול. לחתוך אותו באמצע ושוב לחלק. מכל רול יכולים לצאת 8-10 יחידות. ניתן להכין עם האצה בפנים או בחוץ.
לסושי שוקולד:
מצרכים למתכון (40 מנות/יחידות, 9 גרם למנה\יחידה)
מרשמלו - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (50 גרם)
חמאה - 15 גרם
פצפוצי אורז - 1½ כוסות - סה"כ (42 גרם)
מקופלת - 5 יחידות - סה"כ (165 גרם)
שוקולד חלב - 1/2 חבילה - סה"כ (50 גרם)
שמנת מתוקה 32% שומן - 50 מ"ל
אופן ההכנה:
1. לחמם במיקרוגל את המרשמלו והחמאה למשך כדקה, לערבב היטב ולחמם שוב למשך כחצי דקה.
2. לערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד שמזכיר טופי חם, להוסיף את פצפוצי האורז ולערבב למעין עיסה בצקית.
3. בעזרת מערוך לשטח את "הבצק" על נייר אפייה, לחתוך לאורך (כמו אורך המקופלת), לעטוף את המקופלת עם הבצק ולגלגל למעין רול סושי.
4. לחתוך את רול הסושי שנוצר עם סכין חדה לעיגולים.
5. הכנת מטבל השוקולד (ניתן גם להגיש עם שוקולד למריחה בעיקרון): לחמם במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה במשך כדקה, לערבב היטב עד לאיחוד ולהניח בקערה לצד הרול.
6. לטבול בשוקולד המומס עם השמנת.

לכל המסתבכות עם הכנת סושי יש אתר ממש מומלץ שמסביר שלב אחר שלב. סושי אינסייד אאוט
בדודה יקרה אם תצליחי להעלות תמונה זה יהיה אפילו יותר טוב :)
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
@חני94!
תודה על הרעיונות המדהימים!
יש לי כמה שאלות לגבי המשקה מרשמלו:
כמה זמן מראש אפשר להכין?
ז"א כמה זמן הוא נשאר טוב בקירור?
ולאיזה כמות המתכון?
כמו"כ- אשמח אם תעלי את המתכון של העוגיות רעדת אדמה.
תודה רבה!
 

חני94

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@חני94!
תודה על הרעיונות המדהימים!
יש לי כמה שאלות לגבי המשקה מרשמלו:
כמה זמן מראש אפשר להכין?
ז"א כמה זמן הוא נשאר טוב בקירור?
ולאיזה כמות המתכון?
כמו"כ- אשמח אם תעלי את המתכון של העוגיות רעדת אדמה.
תודה רבה!
תודה, שמחה שאהבת :)
אפשר להכין אותו כמה ימים מראש בשקט.
לא זוכרת בדיוק כמה, אבל זוכרת ששתינו שאריות גם כמה ימים טובים אחרי בוודאי.
המתכון שהעליתי מתאים אם אני לא טועה לבקבוק של חצי ליטר.
אני אעלה את המתכון בשמחה בהמשך :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה