• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

דרוש מידע איך שומרים על טריות הירקות?

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
היה פה עם אשכול עם המלצה על שקיות מיוחדות ששומרות טריות
אולי מישהו יצליח למצוא אותו
 

יאט

משתמש פעיל
יש שקיות מצוינות שקניתי בניצת הדובדבן.
עד שלא ניסיתי לא האמנתי, הירוקים נשארו לי מעל שבועיים !!!!!
 

חנה שכטר

משתמש רשום
אנחנו היינו זורקים יקרות בגלל זה אחד אחרי השני,
ועכשיו פשוט הורדנו קצת את מעלות הקור במקרר וכך התפטרה לנו הבעיה!!
גם אלי אותו דבר,
הייתי זורקת כל שבוע מלא ירקות ופירות ופשוט אמרו לי להוריד את המעלות
צריך שיהיה באיזור ה-18 מעלות
 

Goldidea

משתמש מקצוען
לכל מקרר יש מקום מיועד לירקות- תבדקו איפה שלכם.
לעיתים במגירה העליונה ולפעמים דווקא התחתונה...
בירקות ירוקים וסגנון גוש קטיף, עוזר להכניס נייר סופג.
 

think about it

משתמש מקצוען
משהו הזוי שחברה שלי עושה וטוענת שעובד פלאים,
לעטוף את הירקות במטלית מיקרופייבר גדולה (כן, אלו הצבעוניות של הרצפה) ולמקרר.
עובד פצצה
אני לא מסוגלת.
אני פורשת נייר מגבת במגירות הייעודיות במקרר, מסדרת את הירקות לפי סוגים
עגבניות להניח הפוכות (עוקץ כלפי מטה) ועדיף בנפרד לגמרי
ובאמת קונה במנות מדודות ולא הרבה בכל פעם.
 

mama24

משתמש מקצוען
נבטים/פטריות וכדו' בשקית שחורה אטומה במקרר, נשמר מעולה אפילו 3-4 שבועות.
שאר הירקות להפריד ביניהם, שקית פס סגור (אפשר לשים נייר סופג לנוזלים) ומקרר קררררר
עדיף שיהיו מופרדים משאר המאכלים (מדף/מגירה נפרדת)
 

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

עמ"י

משתמש צעיר
לפני שמניחים את הירקות במקרר, כדאי לנגב אותם מלחות במגבת. אצלי זה עוזר מאוד מאוד
הפרדה בין הירקות מצמצמת ריקבון
אני מניחה תמיד נייר סופג בתחתית כל קופסא של ירקות
אם אני שומרת לאורך זמן, אני עוטפת גם מלמעלה בנייר סופג.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כל הירקות אני שוטפת ומנגבת עם מגבת נייר, ושמה במגרות ירקות
עלים ירוקים אני שמה בקונטיינר
ונשאר לי לשבועיים שלושה - ירקות כמו פלפלים, קישואים עגבניות, וכו'
ירקות שורש נשארים מעל חודש
 

מה שאני

משתמש מקצוען
ועכשיו פשוט הורדנו קצת את מעלות הקור במקרר וכך התפטרה לנו הבעיה!!
ופשוט אמרו לי להוריד את המעלות
צריך שיהיה באיזור ה-18 מעלות
לכל מקרר יש מקום מיועד לירקות- תבדקו איפה שלכם.
בכללי האזור האחורי של המקרר יותר קר מהחיצוני

שמעתי פעם על עוד עצה לשים יחידת סכו"ם ממתכת בתוך הירקות וזה שומר
בפועל בשקיות מלפפונים של משנת יוסף השנה בשמיטה התחלתי עם זה וזה באמת עובד
 

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום

תשיעית

משתמש מקצוען
גזר נשמר היטב רק באריזה המקורית כשהיא סגורה.
כשמציץ אפילו חלק מגזר ויוצא מהשקית, החלק הספציפי הזה מתרכך ומתיישן.
לכן לאחר פתיחת השקית, כדאי לסגור את הפתח באטב/סלוטייפ/גומיה.

חסה - לאחר שימוש בעלים החיצוניים להעביר לשקית הקפאה ולסגור - ונשמר היטב.

עגבניות מפרישות חומרים שעלולים לקלקל ירקות אחרים. גם תפוחים מפרישים חומרים שמאיצים הבשלה של ירקות ופירות אחרים. לכן לאחסן באזור נפרד.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

מאז שגיליתי שאחסון נכון של ירקות נותן לי ירקות טובים כמו חדשים לאורך זמן, זה חוסך לי הרבה!!
אז משתפת פה במדריך קצר לאחסון ירקות (צ'אט gpt...)

לי אישית סופר משמעותי היה השינוי באחסון של מלפפונים וגזר- אני שמה בקופסא אטומה עם ניר סופג שלוקח את הלחות, מחזיק לי פצצה המו--ן זמן
כנ"ל תפו"א - עם אחסון נכון זה יכול להחזיק גם אם יישאר לכם הרבה מפסח...

משתפת כאן כי אני רואה כמה זה משמעותי וחסכוני במיוחד לקראת פסח.



🥕 מדריך לאחסון ירקות ופירות שכיחים​


🥔 תפוחי אדמה


  • איפה? במקום חשוך, יבש ומאוורר (כמו ארון או ארגז פתוח)
  • טמפרטורה: טמפרטורת חדר
  • טיפים:
    • לא לשטוף לפני האחסון
    • לא לשים עם בצל – הם מקלקלים אחד את השני
    • לבדוק פעם בשבוע – תפוח רקוב מדביק אחרים





🧅 בצל


  • איפה? כמו תפוחי אדמה – מקום יבש, חשוך ומאוורר
  • טמפרטורה: טמפרטורת חדר
  • טיפים:
    • לא במקרר
    • לשים בסלסילה פתוחה או שקית רשת
    • להרחיק מתפוחי אדמה
    • בצל קלוף – רק בקופסה אטומה במקרר





🍠 בטטה


  • איפה? במקום חשוך ויבש (ארגז, מזווה)
  • טמפרטורה: טמפרטורת חדר (לא מקרר!)
  • טיפים:
    • לא לשטוף לפני
    • לכסות קלות במגבת כדי לשמור על חושך ולאפשר אוורור
    • להימנע מערימה צפופה





🥕 גזר


  • איפה? במקרר, בתוך שקית או קופסה סגורה
  • טמפרטורה: 0–4 מעלות
  • טיפים:
    • להסיר את העלים (אם יש), הם שואבים לחות
    • אפשר לעטוף בנייר סופג ולשמור בקופסה – זה שומר על פריכות





🥒 מלפפון


  • איפה? במקרר, בתא הירקות
  • טמפרטורה: 4–6 מעלות
  • טיפים:
    • לא לשים ליד עגבניות – הן מפרישות אתילן ומרככות אותו
    • לשמירת הטריות לאורך זמן- לעטוף בנייר סופג ולשמור בקופסה סגורה





🍅 עגבנייה


  • איפה? מחוץ למקרר כשהן קשות, ורק כשהן רכות או בשלות – במקרר
  • טמפרטורה: טמפרטורת חדר (או מקרר לזמן קצר)
  • טיפים:
    • עגבנייה במקרר מאבדת טעם, אז רק אם חייבים
    • להרחיק ממלפפונים





🍏 תפוחים


  • איפה? הכי טוב במקרר, בתא הירקות או בארגז נושם
  • טמפרטורה: 0–4 מעלות
  • טיפים:
    • להרחיק מירקות רגישים (תפוחים מפרישים אתילן)
    • לבדוק מדי פעם – אחד רקוב יכול לקלקל את השאר





פסח כשר ושמח​

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה