דיון איך לתקן מרק ירקות חמצמץ?

שאלונת

משתמש רשום
הכנתי מרק, ירקות עם גריסים (בכוונה מציינת, אולי האשם בהם)
אחרי ההכנה טעמתי והיה טעים. חשבתי שיכול להיות טעים אם אוסיף פטרוזליה מיובשת (לא היתה לי טריה להכניס למרק)
הוספתי, אולי קצת מדי הרבה, בלי לבשל עוד, ובלי לטעום.
למחרת חיממתי לי צלחת והטעם היה חמצמץ... זה הפטרוזיליה? תופעת לוואי של הגריסים? יש מה לעשות?
פחות מתחברים אצלינו לטעם חמצמץ... תודה!
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
הכנתי מרק, ירקות עם גריסים (בכוונה מציינת, אולי האשם בהם)
אחרי ההכנה טעמתי והיה טעים. חשבתי שיכול להיות טעים אם אוסיף פטרוזליה מיובשת (לא היתה לי טריה להכניס למרק)
הוספתי, אולי קצת מדי הרבה, בלי לבשל עוד, ובלי לטעום.
למחרת חיממתי לי צלחת והטעם היה חמצמץ... זה הפטרוזיליה? תופעת לוואי של הגריסים? יש מה לעשות?
פחות מתחברים אצלינו לטעם חמצמץ... תודה!
אם היה במרק סלרי שורש או סלרי עלים הם החשודים העיקריים, מניסיון

לא יודע איך לתקן או לאכול כך או ...

גריסים ופטרוזיליה לא עושים טעם חמוץ לפחות בפטרוזיליה טרייה
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
תשאלי את "ענק בישל מרק" ;)(ספר ילדים מתוק שעוסק בשאלה שלך... https://kidsbest.co.il/product/ענק-בישל-מרק/)
ועכשיו ברצינות, אני יודעת שמתיקות אמורה לנטרל חמיצות (ככה בתיבול בד"כ) אז אולי תוסיפי יקרות מתוקים כמו בטטה או שתנסי אפילו להוסיף סוכר (ולאזן אותו בפלפל ומלח) ותחליטי לאן פניך מועדות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה