תוספות אטריות למרק - למנוסים בלבד

מלכה לב

משתמש רשום
אז אני נשואה כבר לא מעט שנים (מתביישת לכתוב כמה)
ועדיין לא מצליחה לבשל לבד אטריות למרק
או שזה נדבק או שזה לא מבושל
בקיצור
מחפשת מומחים שינחו אותי שלב אחרי שלב עד הפרטים הכי קטנים איך עושים את זה בהצלחה!
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
דבר ראשון, בחרי באטריות דקיקות. (עדיף של אסם, ואין לי מניות בחברה)
הרתיחי בסיר מים עם מלח. -לסיר של 2 ליטר- כפית מלח.
כשהמים רותחים שפכי את האטריות בכמות הרצויה, תני 2/3 דקות בסיר.
סנני (במסננת דקה) תוך כדי שאת שוטפת את האטריות במים קרים.
זהו.
 

הני :)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
דבר ראשון, בחרי באטריות דקיקות. (עדיף של אסם, ואין לי מניות בחברה)
הרתיחי בסיר מים עם מלח. -לסיר של 2 ליטר- כפית מלח.
כשהמים רותחים שפכי את האטריות בכמות הרצויה, תני 2/3 דקות בסיר.
סנני (במסננת דקה) תוך כדי שאת שוטפת את האטריות במים קרים.
זהו.
אוף היום שכחתי את זה על האש ליותר מ 5 דק והכל דביקי
זה ממש מעצבן
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
1. לקחת חבילה של אוסם.
2. לחבילה של 400-500 גר' למלא סיר 5 ל' עם 2 כפות מלח ולהרתיח.
3. כשהמים רותחים להוסיף את האיטריות ולערבב הייטב לראות שהן נצמדות לגושים.
4. להמתין לרתיחה (מתרחשת ברגע)
5. להנמיך את החום לאש בינונית ולבשל לא מכוסה למשך הזמן המדויק הרשום על החבילה בתחתיתה. (עיגול כמו שעון ובתוכו מס' למשל לאיטריות דקות מספיק 6 דק' לאיטריות דקיקות 3 דק')
6. מידי פעם לערבב.
7. בתום הזמן (בכיריים חשמליות/אינדוקציה נין לקצוב את הזמן בטיימר שיכבה אוטומטית) לשפוך למסננת ולשטוף היטב במים קרים להסרת העמילן.

בהצלחה.
או שזה נדבק או שזה לא מבושל
זה סימן שצריך יותר מים ביחס לכמות האיטריות.
ולערבב לאחר ההכנסה למים ובמהלך הבישול כדי להפריד את הדבקים.
 
נערך לאחרונה ב:

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אכן כמו שכתבו לפני
ממליצה להוסיף 2 כפות שמן למים הרותחים לפני הוספת האטריות, כדי שלא תדבקנה ולשטוף היטב עד שהאטריות קרות לגמרי!
כך סבתי ההונגריה לימדה אותי

*כנ"ל גם בבישול קרעפלאך.
 

טרינום

משתמש צעיר
ממליצה במקום לשטוף את האיטריות, לזלף עליהן קצת שמן לאחר הסינון מהמים- למניעת הידבקות
אותו דבר לגבי פסטה.
השטיפה ממש מקלקלת את הטעם
 

baz

משתמש רשום
בישול במיקרוגל :
לשים את הכמות הרצויה בכלי מיוחד למיקרוגל לכסות במים רותחים , לסגור עם המכסה ולהניח בתוך שקית מרשרשת מהחנות ולקשור אותה . לשים במיקרוגל (עם השקית) 4 דקות , להוציא מיד, לשפוך למסננת ולשטוף 2 דקות מתחת לזרם מים קרים.
אם תדייקי בהוראות , תברכי אותי....
 

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ואיך מקפיאים ומחממים אח"כ אם לא צריכים את כל החבילה?
פשוט מאוד, אחרי הבישול והסינון, הכניסי לשקיות אוכל עפ"י הכמות שאת משתמשת בכל פעם והקפיאי.

אני תמיד עושה כך,
מבשלת חבילה שלימה, ומקפיאה שקיות, בערב שבת מוציאה שקית מההקפאה, וקצת לפני הסעודה מניחה מעל לסיר המרק כדי לחמם קצת, לא צריך לחמם יותר מידי, מכניסים את זה למרק רותח.
 

סגול בהיר

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
אני מערבבת את האטריות בסיר עם קצת שמן , ממש מערבבת 2 דקות,
(עד שכמה נהיות חומות)
ואז מוסיפה את המים. (ספציפית אני שמה מהמרק, ואז לא צריך תיבול.)
הערבוב עם השמן מונע הידבקות של האטריות.
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ואיך מקפיאים ומחממים אח"כ אם לא צריכים את כל החבילה?
אני מקפיאה קבוע בקופסאות. יש יוצא טיפה יבש מההקפאה, לאכול לבד לא יהיה טעים, אבל בתוך המרק זה לא מורגש
 

זהבית87

משתמש מקצוען
ג
אני מערבבת את האטריות בסיר עם קצת שמן , ממש מערבבת 2 דקות,
(עד שכמה נהיות חומות)
ואז מוסיפה את המים. (ספציפית אני שמה מהמרק, ואז לא צריך תיבול.)
הערבוב עם השמן מונע הידבקות של האטריות.

ברעיון הזה
יש כאלו שאופים מעט את האטריות (אוסם דקיקות שקופות) לפני הבישול
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אני שמה איטריות ביצים ישר למרק בסוף הבישול. (כמות קטנה נגיד 200 גר')
יוצא מעולה.
 

elch3699

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הסוד הוא לשפוך את המים החמים בהם התבשלו האטריות ולהשרות כמה דק במים ממש קרים ורק אז לסנן
ההדים החמים שנשארים ללא השריה הם אלו שגורמים להם להדבר ולא להיות אחד אחד
בהצלחה
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ורק אני מכינה מרק, ומכניסה בתוך את האטריות בסיום הבישול? מערבבת, 2 דקות ומוזגת לקערות... לא נדבק והילדים משוגעים על זה.
מה אני מפספסת?
 

saryk

משתמש מקצוען
ורק אני מכינה מרק, ומכניסה בתוך את האטריות בסיום הבישול? מערבבת, 2 דקות ומוזגת לקערות... לא נדבק והילדים משוגעים על זה.
מה אני מפספסת?
אז אתמול חיממתי את המרק במוצאי הצום, והוספתי לסיר אטריות דקות בדקות האחרונות.
אולי זה פסיכולוגי, אבל להרגשתי זה קצת "הרס" את המרק.... העמילן של האטריות.
 

ציפור כחולה

משתמש מקצוען
סנני (במסננת דקה) תוך כדי שאת שוטפת את האטריות במים קרים.
זהו.
לפי מה שאני מבינה השלב הזה של שטיפת האטריות היא הסוד וכול השאר בנוס!
כששוטפים את האיטריות זה מפריד אותם אחד מהשני ויוצר שהאיטריות יהיו אחד אחד ולא דבוקות אחת לשניה!
בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה