חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

בנצו'ש

משתמש פעיל
ארטישוק ממולא בשר \ עוף טחון
מעדן שחבל לפספס!


צפה בקובץ המצורף 549870 צפה בקובץ המצורף 549871
אוכל סורי כמדומני בערבית (חלבית) קוראים לו מדיס יוצא ממש טעים ומוצלח בסגנון של מתוק חמצמץ

אבל צריך לשים לב להשרות את הארטישוק כרבע שעה ליפני המילוי כדי שיתרככו אחרת זה פחות מוצלח
אצלנו אוכלים את זה לפעמים בלילי שבתות מומלץ מאוד!!!
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
חשתי ולא התמהמהתי
אין מצב שיצורה כמוני תצמצם רוטב בסיר ואז תעבור לתנור. אצלי הכל בפיירקס, בכל הנוגע לעוף (: אבל ינוסה בהקדם בעז"ה, בשינויים הארבעיים המתבקשים.
אנוכי עשיתי רק בסיר יצא מוש
את יכולה בפיירקס בכיף ואפילו הכל יחד אבל מלאן זמן, שהכל יתרכך ויתקרמל ויהיה טעים
 
נערך לאחרונה ב:

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
התמונות כאן נותנות השראה למטבח חג
אני מקווה שגם הפטיפורים החגיגיים שלנו יחברו למסיבה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1087.JPG
    IMG_1087.JPG
    2.1 MB · צפיות: 189
  • IMG_1082.JPG
    IMG_1082.JPG
    1.9 MB · צפיות: 145
  • IMG_1080.JPG
    IMG_1080.JPG
    1.9 MB · צפיות: 161
  • IMG_1079.JPG
    IMG_1079.JPG
    1.9 MB · צפיות: 303

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
מתכון לפוטיפורים (90 בערך) ממתק החג

(השוקולדים הבלגים מתביישים לידם)


200 גרם שוקולד מריר
3- 4 כפות שמן
להמיס בסיר

לשים כפית שטוחה של שוקולד מומס בכל שקע
לכווץ - כך שהשוקולד יכסה את כל השקע מכל הצדדים
להקפיא את תבנית השקעים

להכין מילוי:
בסיר להמיס:
150 גרם נוגט אבקה
200 גרם שוקולד לבן פרווה ( אני משתמשת בנטיפים)

לאחר כרבע שעה להוציא את התבנית מההקפאה

לקצוץ פקאן סיני (200 גרם בערך) (כל פקאן ל-4 בערך)

להכניס לשקעים המצופים שוקולד קפוא את הפקאנים (שלא יבלטו מהשקע)
אחר כך למלא במילוי הנוגט
להקפיא

אפשר לשים עוד שכבה של שוקולד מריר כציפוי בסוף.

ממתק מלהיב
אפשר להכין עם הילדים
 
נערך לאחרונה ב:

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מאפינס בצל ופטריות

חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד :D ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



צפה בקובץ המצורף 549733 צפה בקובץ המצורף 549735

סליחה עם ההקפצה, אבל זה מזכיר לי מתכון דומה שעשיתי בשבת אחת שגיסתי הגיעה להתארח אצלינו
הבן שלה בן 14 טען בהתחלה לא רצה לגעת בפשטידה, אבל אחרי שהוא אכל הוא טען בתוקף שבאחד שלו לא היה בצל... :)
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
השנקל שלי- עוף ללקק ת'אצבעות
@ארבע בואי.

4 בצלים פרוסים לרבעי טבעות
מאדים לאט ובהתמדה עד שמשחימות
מוסיפים לסיר-
רבע כוס א. מרק בצל מעורבב עם כוס מים קרים
מלח
פלפל
'צילי גרוס
מעט סוכר חום
מערבבים היטב. מרתיחים
מבשלים מעט לצמצום הנוזלים
מוציאים מהסיר את הרוטב והבצלים

מכאן ניתן לעבור לתנור.
מסדרים פרוסות עבות של תפוא בסיר או בתבנית
ממליחים מפלפלים
מניחים מעל כרעי עוף (2)
מזלפים מעליו סילאן
שופכים על הכל את הרוטב עם הבצלים
מכסים ומבשלים/אופים שעה וחצי לפחות עד שהכל שחום רך וטעיםםם
אפשר בסוף האפיה כמה דקות לאפות מגולה
יש מצב שבסיר יצא פחות שחום מבתנור
אבל זה כל כך טעים, כל כך טעים. יאמי.
הכנתי ברגע של שאר רוח:) השבוע
יצא טעים מאד, תודה!
מציינת שהוספתי אגוז מוסקט על תפוחי האדמה, יחד עם המלח והפלפל. שדרג מאד.
 

אקוליס

משתמש מקצוען
תפו"א בתנור
מעדן
צפה בקובץ המצורף 551210

6 תפו"א גדולים חתוכים לאצבעות לא גדולות מדי
1/3 כוס שמן
פלפל שחור
מעט שום כתוש
1/2-3/4 כוס אבקת מרק בצל

מערבבים הכל בתבנית.
אופים מכוסה כשעה וחצי.
מדי פעם מערבבים. אחרי כ 3/4 שעה מוסיפים 1 כוס מים.
10 דקות אחרונות מגולה.

אם התפו"א עדיין לא רכים אופים עוד קצת

צפה בקובץ המצורף 551213
בתיאבון

ילך גם עם הוספה של בטטות?
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מעניין אותי,
אבל לא מצאתי שם את המתכון, רק תתמונה. יכולה להפנות אותי?

ילך גם עם הוספה של בטטות?
עקרונית כן
אבל בגלל שבטטות נאפות הרבה יותר מהר, הייתי מוסיפה אותן אחרי חצי מזמן האפיה כדי שלא יהפכו לפירה בכל מגע איתן אחרי שהן מוכנות
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
גלידת תות וניל 2 אינלגליש קייק
או בתבנית סיליקון פרחים קטנים/לבבות קטנים

1 חב' גלי תות
1 ריץ' קפה
לערבב היטב יחד להקפיא בתבניות ולהקפיא לפחות שעה עד שעתיים
5 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לבסוף בהדרגה חלמונים
1 ריץ' מוקצף עם תמצית וניל .
לאחד 2 תערובות יחד לשפוך על השכבה הראשונה להמשיך הקפאה.
למי שלא שמה ביצים ניתן להקציף ריץ עם פודינג וניל להקציף לשפוך על התערובת המוקפאת
נשמע קל וטעים...
ברשותך:)
  1. הריץ הראשון, ילך רגיל במקום קפה?
  2. הכוונה לערבב את אבקת הגלי עם הריץ? איך זה יתערבב? זה יישאר אבקה... מה אמור להתקבל?
  3. אני מעדיפה בלי ביצים, אז אקציף ריץ ופודינג, ואני מבינה שזה במקום הריץ שמופיע לפני, עם תמצית? ולא בנוסף.
 

2020AYELET

משתמש צעיר
גלידה מהממת שמאז שראיתי את המתכון ברב מכר אני מכינה כמעט כל חג!

החומרים:
לשכבת התות:

1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כוסות משקה תות בננה
1 חבילת ג'לי תות(5 כפות)
1/2 מיכל קצפת פרווה/חלבי
לשכבת המנגו:
כל החמרים הנ"ל בטעמים שונים:
במקום ג'לי תות-ג'לי משמש
במקום משקה תות בננה-משקה מנגו
אופן הכנה:
התות(בהיר וכהה):
1. מרתיחים בסיר מים וסוכר,לכבות האש ולהוסיף משקה תות בננה
לאחר מכן שופכים באיטיות מהנוזלים על הג'לי תוך ערבוב תמידי
2.להפריש כוס מהנ"ל ולהניח בצד,להשהות בקרור
3.יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגלישקייק מאורכותבכל אחת מחצית מן התערובת
4. מקציפים את הקצפת לקציפה יציבה,להוסיף את כוס הנוזל שבצד
לערבב ולצקת מחצית מן התערובת בכל תבנית על השכבה הוורודה
להקפיא שלם
באותו האופן מכינים את שכבת המנגו(הכהה והבהירה)
מגישים פרוסות צרות וגבוהות
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0629[1].JPG
    IMG_0629[1].JPG
    1.7 MB · צפיות: 301

גבינה צהובה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בכייף.
אפשר לדעתי גם בלי

במיקסר לשים בקערה:
3 כוס קמח
1 וחצי כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 מרגרינה
1 סוכר וניל 1 אפיון

לערבב לבצק ולשים בצד כוס מהבצק

להוסיף לבצק
1 ריצ' (לא היה לי אז שמתי כוס חלב סויה)
3 ביצים
2 כפיות קינמון
לערבב הכל היטב במיקסר

לחלק לתבניות אינגליש קייק ולפזר מעל את הפירורים
לאפות כ 3/4 שעה ב180 .

באיזה חלק של המיקסר מערבבים? של הבצק? גם כשמוסיפים ריצ?

תודה
 

אלף למד

משתמש פעיל
מנת קינוח קלה ב- 5 דק'
מתכון:
1 ריצ' לא מוקצף
כוס מים רותחים
כוס מים קרים
כוס וחצי מיץ תות בננה
5 כפות ג'לי תות

הכל בקערה אחת לערבב בבלנדר ידני
לחלק בתבנית סיליקון ולהקפיא לילה.

ותודה ל *טובית* על המתכון המיוחד.
אם אין ליתבניות סיליקון- יש עוד רעיון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה