חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
אני פותחת אשכול אוכל שיתופי של תבשילים לסוכות
אבל רק עם תמונות!

מי שמעלה שתעלה תמונה + מתכון (אפשר תמונה מהרשת - עם קרדיט כמובן)
כדי ליעל את העסק ולגרום לנשים לרצות לקרוא את המתכון (ככה זה אצלי בכולופן :o :p)

אז מתחילים.......
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
מאפינס בצל ופטריות

חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד :D ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



IMG_8696..jpg IMG_8715..jpg
 
נערך לאחרונה ב:

פיר

משתמש מקצוען
האם אפשר גם לעשות את אוןתפ המצרכים בצורת פשטידה?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
האם אפשר גם לעשות את אוןתפ המצרכים בצורת פשטידה?
את יכולה פשוט לשפוך את העיסה לתבנית אינגליש קייק וזה יוצא פשטידה מרכזית
בגדול, זה נקרא פשטידה, קראתי לזה מאפניס כי זה יוצא אוורירי ותפוח
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
ארטישוק ממולא בשר \ עוף טחון
מעדן שחבל לפספס!

מצרכים לבשר:
15-20 תחתיות ארטישוק קפוא
700 גר' בשר טחון \ עוף טחון
3 כפות קמח מצה או פרורי לחם
חופן כוסברה קצוצה
בצל בינוני מגורד
4 כפות שמן
רבע כף פפריקה
רבע כף כמון
מעט פלפל
כפית שטוחה מלח
לרוטב:
בצל גדול פרוס
כף כרכום
כף פפריקה
פלפל שחור
כפית מלח
הכנה הבשר: שמים בקערה את הבשר, הפרורי לחם, הכוסברה, הבצל המגורד, השמן והתבלינים ולשים לעיסה אחידה.
הכנת הרוטב: מטגנים בסיר רחב ושטוח את פרוסות הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את תבליני הרוטב עם 2 כוסות מים ומבשלים 2 דקות.
ממלאים כל תחתית ארטישוק בכדור בשר ומהדקים היטב.
מסדרים את כל התחתיות אחד לצד השני בסיר השטוח, ומוסיפים מים לגובה התחתיות ארטישוק.
מבשלים על אש גבוהה עם מכסה סגור וכשמתחיל לרתוח מנמיכים את האש ומשאירים מכסה פתוח עד לצמצום הרוטב וריכוך הארטישוק.

* אם נגמרים המים והארטישוק עדיין קשה בנעיצת מזלג – ניתן להוסיף מים עד לריכוכו המלא.


IMG_8613..jpg IMG_8687..jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
שאלו לגבי הפשטידות והארטישוק אם זה טוב בהקפאה:

הפשטידה - נחמדה בהקפאה (יש שאמרו מעולה ויש שאמרו שעדיף טרי יותר)
והארטישוק - יצא מצוין בהקפאה, כאילו ולא הוקפא.
 

שי1

משתמש מקצוען
אפשר את הפשטידה להשהות לילה במקרר או שיותר מידי הרבה זמן היא כבר מגירה נושלים ולא טובה?
אם אני רוצה לארוחת צהרים אין לי 4-5 שעות קודם.
תודה
 

נס שאני כאן

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק- upload_2019-10-7_9-27-3.png
שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!

על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.
  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 2 סועדים
מצרכים למתכון
2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
כוס מים קרים
לרוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
שומשום
הוראות הכנה
הכנת חזה העוף בטמפורה
בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי משודרג
במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום בנדיבת.
 

רחל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב גרפי
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק- צפה בקובץ המצורף 550000
שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!

על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.
  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 2 סועדים
מצרכים למתכון
2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
כוס מים קרים
לרוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
שומשום
הוראות הכנה
הכנת חזה העוף בטמפורה
בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי משודרג
במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום בנדיבת.
מתכון מעולה, הכנתי כמה פעמים - צורת ההכנה (-הציפוי והטיגון הזה) נותנת לחזה העוף עסיסיות מיוחדת והוא לא מתייבש בכלל, אפשר אפילו לשמור בקירור ולחמם - נשאר לח ועסיסי.
 

gooly

משתמש פעיל
מאפינס בצל ופטריות

חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד :D ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



צפה בקובץ המצורף 549733 צפה בקובץ המצורף 549735
טוב בהקפאה?
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני פותחת אשכול אוכל שיתופי של תבשילים לסוכות
אבל רק עם תמונות!

מי שמעלה שתעלה תמונה + מתכון (אפשר תמונה מהרשת - עם קרדיט כמובן)
כדי ליעל את העסק ולגרום לנשים לרצות לקרוא את המתכון (ככה זה אצלי בכולופן :o :p)

אז מתחילים.......
אלופה!
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק- צפה בקובץ המצורף 550000
שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!

על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.
  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 2 סועדים
מצרכים למתכון
2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
כוס מים קרים
לרוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
שומשום
הוראות הכנה
הכנת חזה העוף בטמפורה
בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי משודרג
במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום בנדיבת.

נראה טעיםםם חייבת לנסות!

חבר'ה, לא להרדם אוטוטוו סוכות
תעלו עוד מתכונים :)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
אפשר את הפשטידה להשהות לילה במקרר או שיותר מידי הרבה זמן היא כבר מגירה נושלים ולא טובה?
אם אני רוצה לארוחת צהרים אין לי 4-5 שעות קודם.
תודה
את האמת לא ניסתי לילה במקרר, אבל לא נשמע לי שיש הבדל בין לילה לבין 5 שעות, בשניהם הבצל יהפוך לרך יותר
תנסי ותגידי לנו איך יצא :D
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
את האמת לא ניסתי לילה במקרר, אבל לא נשמע לי שיש הבדל בין לילה לבין 5 שעות, בשניהם הבצל יהפוך לרך יותר
תנסי ותגידי לנו איך יצא :D
רק שימו לב.
בצל חי למשך לילה במקרר מהווה בעיה הלכתית.
אני נזכרתי לאחר קילוף הבצל.
אידיתי אותו במעט מים ואז ערבבתי ע"פ ההוראות.
 

מולטימירי

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
רק שימו לב.
בצל חי למשך לילה במקרר מהווה בעיה הלכתית.
אני נזכרתי לאחר קילוף הבצל.
אידיתי אותו במעט מים ואז ערבבתי ע"פ ההוראות.
אם הוא מעורב עם עוד דברים אין שום בעיה, זה ממש כמו לשמור סלט ירקות (עם בצל) מיום ליום
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי

אולי מעניין אותך גם...

המדריך לצביעת הבית
במאמר זה ננסה לתאר דרך פעולה של צביעה סטנדרטית. שלב א. הכנת השטח לפרוייקט, שזה אומר הדבקת נייר דבק על הפלנים, מסגרות חלון, פינות רהיטים ועוד. כמו...
וזאת לתעודה
יש הרבה סיבות טובות לשמוח בברכת "שעשני כרצונו". אחת מהן היא הזכות להתענג על נוסטלגיה ובלי להיחשד ברגשנות-יתר. זה מה שעשיתי אתמול בלילה. ישבתי...
4.67 star(s) 3 דירוגים
למען בן הנעקד
נותרנו אמא, אלי ואני, אסרו חג סוכות, ישובים על כסאות פלסטיק 4 טפחים מהקרקע, לא מנסים לאסוף שברים, נותנים לעצב לחלחל, חושפים קרעים על בגד, שידברו...
סגירת תיק עצמאי
בס"ד סגירת תיק עצמאי נתקלתי כבר בכמה מקרים של עצמאיים שלא פעלו נכון בעת הפסקת הפעילות העסקית לכן חשוב למי שסוגר את העסק לעבור בעיון על...

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

726

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח הסעות ושליחויות

לוח דרושים

למעלה
לשיחת ווטסאפ עם בית פרוג
צ'אט בווטסאפ בנושאי יעוץ לימודים, פדגוגיה ומזכירות
היי, אפשר לדבר איתנו, אנחנו כאן!