חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הלו הלו
מתעצלת????? איפה שמענו על כאלה מידות במוצאי יום הכיפורים???;)
מתכונים + תמונות בבקשה

טוב, נאלץ להפשיר ולעשר מהכל היום בערב בעז"ה כשיהיה שקט קצת, נו, כולנו בבידוד+בכיינית בת חודשיים, מה שלא בדיוק מאפשר לי את הפריוויליגיה לצילום, אני מכינה בין בכי לבכי, בין כסה לעשור (חה, הלך לי טוב) בין ארוחה לארוחה, בין דפים לצבעים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טוב, נאלץ להפשיר ולעשר מהכל היום בערב בעז"ה כשיהיה שקט קצת, נו, כולנו בבידוד+בכיינית בת חודשיים, מה שלא בדיוק מאפשר לי את הפריוויליגיה לצילום, אני מכינה בין בכי לבכי, בין כסה לעשור (חה, הלך לי טוב) בין ארוחה לארוחה, בין דפים לצבעים
בין כל אלו תני קליק למצלמה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בינתיים למתכונים:
(אל דאגה, אני לא משועממת, ביד השניה אני מחזיקה את ארוחת הבוקר שלי, נשנושית יפהפיה בת חודשיים, שנאכלת כל דקה עוד ביס...)

יאללה, נתחיל:

עוגה צרפתית\שכנה
תבנית בינונית (אני הכנתי בענקית, לא הצלחתי לרדד את העלים כל כך גדול)

חומרים לבצק:
2\1 4 כוסות קמח
1 מרגרינה
2 כפיות סוכר
1 כפית א. אפיה
3\1 כוס מי סודה (משקה סודה)
הכנה:
ללוש ולהוסיף 4 כפות שמן, ללוש שוב, לקרר שעתיים
לחלק ל-4, לרדד כל עלה לגודל תבנית בינונית
לאפות על תבנית תנור הפוכה על נייר אפיה 10-15 דק' ב180 מע'

בינתיים הקרם:
7 כפות קמח
3 ביצים
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2\1 1 מרגרינה
חב' פודינג ווניל
הכנה:
להרתיח 3 כוסות מים+הסוכר
בכלי נפרד לערבב היטב בוס מים+הקמח+הביצים
להוסיף לתערובת שבסיר, לבשל לדייסה, להוריד מהאש
להוסיף מרגרינה +פודינג
לחלק ל-3:
1-ווניל הנ"ל
2-להוסיף 2 כפיות קפה
3- 2 כפיות קקאו

הרכבה:
עלה
קרם שוקולד
עלה
קרם קפה
עלה
קרם ווניל
עלה
אפשר לפזר א. סוכר מלמעלה

המשך עוד מעט
DSC_1047.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגת שכבות עם קרם קפה\גיסתי

חומרים:

טורט לבן:

8 ביצים
8 כפות סוכר
2 כפות שמן
8 כפות קמח
1 א. אפיה

הכנה:
להכין כמו שמכינים טורט (כלומר, להקציף חלבונים עם סוכר, להוסיף בהקצפה איטית את שאר החומרים)
לחלק ל-2 לאפות כל חצי בתבנית ענקית 12 דק' על 180 מע'

טורט חום:

4 ביצים
4 כפות סוכר
1 כף שמן
4 כפות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו

הכנה:
כנ"ל, לאפות בתבנית ענקית 12 דק' על 180 מע'

קרם:

לבשל:

1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח

בבלנדר:

2 ביצים
4 ס. ווניל
2 מרגרינה (!!! :))
ואת התכולה שבסיר,

לחלק ל-2
לחצי אחד להוסיף2 כפות קפה נמס ו-2 כפות יין

ציפוי:

200 גר' שוק' צמקאו
ריץ' קטן

להמיס

הרכבה:

טורט לבן
קרם לבן
טורט חום
קרם חום
טורט לבן
מעל הציפוי

להקפיא חצי שעה ולחתוך

חייבת לציין שאני מכינה פעם בשנה בגלל חוסר הבריאות המשווע שהעוגה מכילה. אוכלים טיפה.
DSC_1045.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגה דמוי רוזמרי\גיסתי

חומרים:

בצק:

2\1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2\1 3 כוסות קמח
1 ביצה

הכנה:
לשטוח בתבנית ענקית ולאפות 5-6 דק' על 180 מע'

מילוי:

2\1 1 כוסות שמן
4\1 2 כוסות סוכר
6 ביצים
6 כפות דבש\סילאן
2 סוכר ווניל
11 כפות קקאו

הכנה:

לערבב במיקסר, להוסיף עוד 11 כפות קמח לשפוך על הבצק ולאפות עוד 15-20 דק'

ציפוי:

150 גר' שוקולד מריר
3 כפות שמן
להמיס ולשפוך על העוגה

העוגה הזו יחסית בריאה :)
DSC_1044.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגת שכבות\גיסתי-בעלי טוען שמדובר בעוגה "ליגה" ואפשר לאכול ממנה כמויות.

חומרים:
טורט לבן:

9 ביצים
2\1 1 כוסות סוכר
2 סוכר ווניל
2 כוסות קמח
4\3 כוס שמן
1 א. אפיה

הכנה:
להפריד ביצים ולהקציף עם סוכר, להנמיך מהירות ולהוסיף חומרים, לחלק ל-2 ולאפות ב180 מע' כ-10 דק'

במעבד מזון:

1 טורט לבן (כן, כן!)
3 כפות קקאו
1 כוס מים
3 כפות יין
1 כוס סוכר
1 כף קפה
3 כפות ת. ווניל
1 מרגרינה בטמפרטורת חדר

הכנה:

לבלנדר היטב במעבד מזון ולמרוח על הטורט השני, להקפיא חצי שעה.
בינתיים להכין ציפוי קפה:

1 מרגרינה
100 גר' א. סוכר
2 ביצים
מעט ת. ווניל
1 כף קפה
2\1 2 כפות פודינג ווניל

הכנה:
מבלנדרים היטב בבלנדר, מורחים על העוגה מקפיאים חצי שעה וחותכים
DSC_1046.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות (צ'ואי)\חברה של אמא שלי :)

חומרים:

2\1 1 כוסות סוכר חום
2\1 1 כוסות סוכר לבן
1 מרגרינה פחות ס"מ
1 כוס שמן פחות ס"מ

לערבב דקה במיקסר, לא יותר ולהוסיף:

4 ביצים
2 כפיות ת. ווניל
2\1 כפית מלח
1 כפית מים

לערבב כמה שניות ולא יותר
ולהוסיף:
2 כפיות סודה לשתיה
2\1 5 כוסות קמח
לערבב כמה שניות רק עד שמתאחד
ולהוסיף:
4\1 1 חב' שוקו צ'יפס (אני שמה יותר :))

לאפות ב-180 מע' רק עד שהשוליים משחימים מעט.

טוב היא נרדמה לי טפו טפו, רצה לעשות משהו, כמו לאכול באמת ארוחת בוקר :))
DSC_1042.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

שידרוגים

משתמש מקצוען
עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות (צ'ואי)\חברה של אמא שלי :)

חומרים:

2\1 1 כוסות סוכר חום
2\1 1 כוסות סוכר לבן
1 מרגרינה פחות ס"מ
1 כוס שמן פחות ס"מ

לערבב דקה במיקסר, לא יותר ולהוסיף:

4 ביצים
2 כפיות ת. ווניל
2\1 כפית מלח
1 כפית מים

לערבב כמה שניות ולא יותר
ולהוסיף:
2 כפיות סודה לשתיה
2\1 5 כוסות קמח
לערבב כמה שניות רק עד שמתאחד
ולהוסיף:
4\1 1 חב' שוקו צ'יפס (אני שמה יותר :))

טוב היא נרדמה לי טפו טפו, רצה לעשות משהו, כמו לאכול באמת ארוחת בוקר :))

לאפות ב-180 מע' רק עד שהשוליים משחימים מעט.
ואת כל זה אפית עם תינוקת???
אהאאהאהה
מה פספסתי?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ואת כל זה אפית עם תינוקת???
אהאאהאהה
מה פספסתי?

זו מעלת הבידוד, מידי כמה דקות "תוקעת" אותה בידיים של אחד הגדולים שלי, ממילא משעמם להם כל הזמן
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תודה רבה על המתכונים!!!
המתכון של העוגת שכבות מיועד לתבנית תנור או ח"פ בינונית?

תבנית ענקית (אני משתמשת בח"פ, כי בתבניות התנור שלי, השוליים נמוכים מאוד ולא מתאפשר לי לאפות בלי שהן תתלכלכנה)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ממשיכה...

רולדות שוקולד וקוקוס\דודה אחת

חומרים:
600 גר' ביסקוויטים טחונים ל"חול"

לבשל:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
3 כפות רום

הכנה:

לעבד לעיסה, אם היא פרורית, להוסיף מים, כף ועוד כף עד לגיבוש לעיסה אחידה והומוגנית.

מילוי:

200 גר' קוקוס
100 גר' א.סוכר
1 מרגרינה

הכנה:
לעבד בידיים
(אני עשיתי את זה במעבד מזון.)

הרכבה:

לחתוך את עיסת השוקולד ל-4, לרדד כל רבע למלבן צר וארוך
לנקנק רבע מכמות הקוקוס לאורך מלבן השוקולד
להניח על עיסת השוקולד ולגלגל
להקפיא ולחתוך לפרוסות

מי שלא הבינה את תהליך ההרכבה, כשאעלה תמונות בעז"ה יהיה קל יותר להבין.
DSC_1043.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ולמי שהתפלאה איך כ"כ מהר חזרתי לכתוב-אז כנראה שעשיתן לי עין הרע, כי הפשושה שוב ערנית...
עוגת קרמבו\השוויגער

חומרים:

בסיס:

3\1 1 כוסות מים
3\1 1 כוסות סוכר
5 כפות קקאו

להרתיח ולהוסיף:

מרגרינה
9 חלמונים

אח"כ להוסיף:

4\1 2 כוסות קמח
1 א. אפיה

לערבב היטב, בתבנית ענקית, לשפוך ולאפות על 180 מע' 20 דק'

בינתיים להכין את המילוי:

להקציף:
9 חלבונים
3\1 1 כוסות סוכר
3\1 1 פודינג ווניל

למרוח על הבסיס ולאפות כ-20 דק'

ציפוי:

70 גר' שוק מריר
6 כפות קקאו
8 כפות מים
9 כפות סוכר

להמיס ולשפוך על העוגה.

קוריוז,
כששוויגערתי נתנה לי את המתכון, הופתעתי קשות שבבסיס מופיעים 2 שקיקי א. אפיה והציפוי הכיל את הנ"ל-רק בכוסות, כלומר:
70 גר' שוקולד
6 כוסות קקאו!!!!!!
8 כוסות מים!!!!!
9 כוסות סוכר!!!!

כנראה שמי שכתב את המתכון היה באמצע שיחת טלפון מרגשת במיוחד, אז כמובן שסידרתי למשהו הגיוני, ויצא מהמם.
DSC_1041.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגת חלבה\חברה של אחותי

חומרים:

בסיס:

2\1 2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 א. אפיה
1 מרגרינה
פחות מ-4\1 כוס יין

ללוש ולשטוח בתבנית ענקית ולאפות 10 דק'

מלית שוקולד:

300 גר' שוק.
2 כפיות קפה
1 מרגרינה
6 ביצים מופרדות (ביצים גדולות, ביצים גודל M אני שמה 9, ויוצא גבוה ויפה, הפעם שכחתי אז יצא נמוך, תראו בתמונה שאעלה בערב)
2\1 כוס סוכר

הכנה:
להמיס שוקולד, קפה ומרגרינה, לכבות את האש ולהוסיף את החלמונים באיטיות ולערבב מהר
להקציף את החלבונים עם הסוכר, להנמיך להקצפה איטית ולהוסיף את השוקולד
לשפוך על תחתית הבצק ולאפות עד שמוכן
לצנן 4 שעות.

ציפוי:

250 גר' חלבה
100 גר' מרגרינה

להמיס ולשפוך על העוגה, לקרר ולחתוך

אצלי יש כמה שממש לא סובלים חלבה, אז החלטתי להמיר בשוקולד, יצא מעולה, כלומר 250 גר' שוקולד מריר
DSC_1040.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

שירתי

משתמש רשום
היי
העוגת חלווה מאלפת מכינים אותה אצלינו המון
רק בלי מרגרינה יוצאת טעימה אותו דבר!
 

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
קינוח-
ארטיק פרי - מנגו טחון עם ריץ' (לא מוקצף)
עם תלולית קצפת ליד ו'קולי' אוכמניות
חבילת אוכמניות קפואות - להביא להרתיחה עם מעט מים/מיץ תפוזים וכמה טיפות מיץ לימון ומעט סוכר לפי הטעם- כשרותח מוסיפים כף קורנפלור מדולל ב- 2 כפות מים ומבשלים כ- 10 דקות על אש קטנה
שיתוף של פטנט מוצלח:
מאחר ורציתי לזלף שושני קצפת ובשבת אסור לזלף עם צנטר הכנתי מלא שושני קצפת (במס' גדלים) לפני שבת בתוך תבנית גדולה ושמרתי במקפיא, כך שבזמן ההגשה פשוט שלפתי אותם מוכנים מהתבנית והנחתי בכל צלחת
יצא קינוח שכולם התלקקו, גם המבוגרים וגם הקטנים (אוטומטית טבלו את הארטיק בקצפת עם האוכמניות)





צפה בקובץ המצורף 552293

@ליצ'י
המנה האחרונה ממש מגרה (מעניין למה?
יש מינון מסויים בין המנגו לריץ?

הציפוי זה שוקולד ממומס לבד, או שיש עוד מוצרים?
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
ולמי שהתפלאה איך כ"כ מהר חזרתי לכתוב-אז כנראה שעשיתן לי עין הרע, כי הפשושה שוב ערנית...
עוגת קרמבו\השוויגער

חומרים:

בסיס:

3\1 1 כוסות מים
3\1 1 כוסות סוכר
5 כפות קקאו

להרתיח ולהוסיף:

מרגרינה
9 חלמונים

אח"כ להוסיף:

4\1 2 כוסות קמח
1 א. אפיה

לערבב היטב, בתבנית ענקית, לשפוך ולאפות על 180 מע' 20 דק'

בינתיים להכין את המילוי:

להקציף:
9 חלבונים
3\1 1 כוסות סוכר
3\1 1 פודינג ווניל

למרוח על הבסיס ולאפות כ-20 דק'

ציפוי:

70 גר' שוק מריר
6 כפות קקאו
8 כפות מים
9 כפות סוכר

להמיס ולשפוך על העוגה.

קוריוז,
כששוויגערתי נתנה לי את המתכון, הופתעתי קשות שבבסיס מופיעים 2 שקיקי א. אפיה והציפוי הכיל את הנ"ל-רק בכוסות, כלומר:
70 גר' שוקולד
6 כוסות קקאו!!!!!!
8 כוסות מים!!!!!
9 כוסות סוכר!!!!

כנראה שמי שכתב את המתכון היה באמצע שיחת טלפון מרגשת במיוחד, אז כמובן שסידרתי למשהו הגיוני, ויצא מהמם.צפה בקובץ המצורף 734267

נראה טעים ומגרה,אבל משתדלת לא להכניס הביתה מרגרינה
מי האמיצה שעוזרת לי להמיר את המרגרינה בשמן (לא קוקוס)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נראה טעים ומגרה,אבל משתדלת לא להכניס הביתה מרגרינה
מי האמיצה שעוזרת לי להמיר את המרגרינה בשמן (לא קוקוס)

פשוט מאוד
לבלנדר ביצה עם חצי כוס שמן עד למיונז-בול מרגרינה
מסייגת-לא לבישול קרמים וכיו"ב רק לאפיה
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה