שימו לב שערכתי את ההודעה, משום מה היא נשלחה לי באמצע הכתיבה....המתכון המושקע (לדעתי, טעים יותר. מי שלא אוהב את המטבח המזרחי - לא כ''כ מתחבר)
חותכים קוביות בצל ופלפל ירוק כהה, שמים בסיר עם מעט שמן, על אש נמוכה.
בינתים מכינים עיסה מ-
חצי ק''ג בשר טחון - עוף, הודו, ואפילו בקר
רבע כוס מים
כף מיץ לימון
כף קטשופ
2 ביצים
חצי כפית אבקת שום
כפית שטוחה חווייג'
כחצי כוס פירורי לחם.
לערבב הכל לעיסה אחידה.
ליצור כדורים, להניח מעל הבצל- פלפלים
לערבב קופ' קטנה של רסק עגבניות עם חצי כוס מים, לשפוך מעל הקציצות.
להוסיף פרוסות דקיקות משני גזרים.
להמיס שתי כפות אבקת מרק עוף עם כוס מים רותחים, להוסיף לסיר.
אם יש צורך - מוסיפים עוד מים לכיסוי הקציצות.
לבשל על אש נמוכה כחצי- שלושת רבעי שעה.
אפשר להקפיא?נזכרתי בעוד משו שהתחיל ללכת אצלי,
קוראים לזה פאי רועים.
מכינים פירה,
מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים לבצל 2 חבילות עוף טחון מופשר, פפריקה בשמן ופפריקה מתוקה א. מרק מלח. מערבבים כל הזמן עד שזה משנה את הצבע בערך עשר דקות.
משטחים חצי מהכמות של הפירה בתבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה, על זה משטחים את העוף טחון ומעל עוד שכבה נוספת של פירה, זורים שומשום ושולחים לתנור לשעה פלוס עד שזה משחים.
לא מאוד קל אבל טעים טעים.
בהצלחה לכולם..
..אבל מה עם בריאות?אצלי מרק פטריות חלבי מוקרם
עם די הרבה אטריות סבתא
הולך מצוין מגדול ועד קטן
עם אש ממש קטנה, וכשיש מספיק מים (כמובן, אחרי הכרות עם גודל הלהבה ואיכות הסיר-מכסה) לא נראה לי שיש בעיה להשאיר.ואם האש מתלקחת איכשהו, גם יש מנגנון שמכבה אותה?
אני לא מדברת מנסיון ב"ה.
רק מהשערה- מה יכול לקרות....
מה הבעיה עם בריאות?..אבל מה עם בריאות?
לא ניסיתי אבל לא נראה לי, תפו"א לא מומלץ להקפיא.אפשר להקפיא?
מרק פטריות מוקרם
מטגנים בצל גדול עד שנהיה שקוף- זהוב
מוסיפים 1/2 כוס קמח (אפשר יותר)
כף מלח
אבקת מרק פטריות / בצל
פלפל שחור
מערבבים היטב עד שנהיים פרורים אחידים
מוסיפים 2 גביעי שמנת איכותית - ומערבבים היטב - עד שנעלם הצבע הלבן לגמרי
מוסיפיפ 1/2-1 ליטר חלב
מערבבים שוב היטב
ומוסיפים 2 ליטר מים (בערך) רצוי רותחים
מערבבים שוב היטב שלא ישארו גושים
מרתיחים את המרק ומבשלים שעה לפחות על אש נמוכה
10 דקות לפני ההגשה מוסיפים 1/4 חבילה אטריות סבתא (תלוי כמה סמיך אתם רוצים אותו)
בהגשה לפורר גבינה צהובה מגוררת לתוך הצלחת
האטריות הופכים את המרק למשביע ומלא יותר אבל פחות אלגנטי (לא מומלץ לארועים להוסיף אטריות)
המרק הזה טוב לאמהות עובדות
ניתן להכין בבוקר ולהשאיר על אש קטנה מאוד שישאר חם
סליחה על ההקפצה
ושואלת רק בשביל לוודא, מחילה אם השאלה טפשית:
שמנת, איזו?
אני מערבבת 2 סוגים, הודו טחון ועוף טחון.קציצות הודו- הן באמת יוצאות יותר יבשות ולא כל הילדים אוהבים. אפשר לבשל את ההודו כמו שהוא, יותר תיבול ויותר זמן- הבריאות היינו הך (אפילו יותר)
אני לא מצליחה להבין למה ישלפו... ואולי זה עניין של הרגל, כי אני שמה בעיסת הקציצות גם בצל מטוגן וגם פטרוזיליה קצוצה בנוסף לכל החומרים וזה כ"כ מעשיר ונותן טעם טוב.הקציצות שלי גם לא יבשות, אבל הודו לבד- יש לו משהו יותר מחניק מעוף+ הודו, או עוף לבד. אני מוסיפה גם גזר מגורר כדי לאוורר אותן. (בלי בצל- ישלפו לי אותו אחד אחד)
אני לא מצליחה להבין למה ישלפו... ואולי זה עניין של הרגל, כי אני שמה בעיסת הקציצות גם בצל מטוגן וגם פטרוזיליה קצוצה בנוסף לכל החומרים וזה כ"כ מעשיר ונותן טעם טוב.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם: