עזרה ארוחת צהריים שכולם אוהבים :)

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט ענק עם כל הירקות חסה כרוב פלפלים עגבניה מלפפון גזר מגורר קוביות בטטה בצל סגול גרגירי חומוס נבטים פטריות אגוזי מלך חמוציות חתיכות חזה עוף צרובות כל דבר בנפרד וכל אחד שם מה שהוא אוהב ומעל רוטב טעים במיוחד
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
חזה עוף חתוך לקוביות
מתבלת עם מבחר תבלינים וקצת רוטב סויה
מטגנת פתוח במחבת 15 דק' מכסה ומאירה עוד 10 דק'
מגישה על אורז לבן

כככווווללללםם אוהבים
 

saralulu

משתמש מקצוען
אני מכינה מה שמחליטה ומי שלא מתאים לו שלא יאכל מנסיון אם את מראה לילד שאת הולכת לפי החליל שלו לא תצאי ראש לא אגיד שלפעמים אני מתחשבת אבל בסוף כולם מתרגלים ואוהבים את הכל
תלוי באיזה גיל...
 

saralulu

משתמש מקצוען
סלט ענק עם כל הירקות חסה כרוב פלפלים עגבניה מלפפון גזר מגורר קוביות בטטה בצל סגול גרגירי חומוס נבטים פטריות אגוזי מלך חמוציות חתיכות חזה עוף צרובות כל דבר בנפרד וכל אחד שם מה שהוא אוהב ומעל רוטב טעים במיוחד
אפשר את המתכון לרוטב? או שזה הרוטב הרגיל ששמים לחסה?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
חתיכות חזה עוף מוקפצות
ביחד עם פיתה או לחמניה / סלט / חומוס / טחינה / חמוצים
כולם אוהבים ומתלקקים
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון לרוטב הוא:
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כוס מיונז
1/4 כוס רוטב סויה
8 כפיות סוכר
6 כפיות חרדל
6 כפיות מיץ לימון
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
6 כפות שום גבישי
לרסק הכל בבלנדר יד
יוצא רוטב פצצה אין אחת שלא ביקשה את המתכון טעים במיוחד
 

גיטרה

משתמש מקצוען
התחברתי מאוד לאתר- "מתכונים ב10 דקות" , אלוף ומקורי, ובאמת ב-10 דקות!!!!!!
יש שם מתכונים נחמדים, אבל 10 דקות..... לא ממש :rolleyes:

(וחוץ מזה, שמתכון שצריך להשרות מראש שעתיים/לילה, אח"כ לעבוד עליו מעט יחסית ולאפות/לבשל/לטגן עוד שעה - שעתיים הוא לא ממש מתכון מהיר הכנה בעייני)
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הכמות באמת גדולה אבל היא עומדת להרבה זמן כמה חודשים
 

אחות

משתמש מקצוען
יש למישהי מתכון לקציצות הודו
משו גם קל גם טעים וגם לבררניות מאוד מאוד ( ועוד הרבה פעמים מאוד)
.???
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
קציצות הודו- הן באמת יוצאות יותר יבשות ולא כל הילדים אוהבים. אפשר לבשל את ההודו כמו שהוא, יותר תיבול ויותר זמן- הבריאות היינו הך (אפילו יותר)
 

סטודיו פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
יש למישהי מתכון לקציצות הודו
משו גם קל גם טעים וגם לבררניות מאוד מאוד ( ועוד הרבה פעמים מאוד)
.???

אני עושה הודו בקערה עם ביצה קצת שמן תבלינים פירורי לחם, וגם-
אפשרי: בצל קצוץ
למבוגרים: קצת ירק- פטרוזליה כוסברה....
עושה רוטב בקערה מ:רסק כפול שתיים, מים שום סוכר פלפל שחור מלח ואם אתם לא בררנים אז גם קינמון, שופכת לסיר, מסדרת על הרוטב עיגולי קציצות קטנות ומבשלת על אש נמוכה רבע שעה 20 דק'....
יאמי!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
יש למישהי מתכון לקציצות הודו
משו גם קל גם טעים וגם לבררניות מאוד מאוד ( ועוד הרבה פעמים מאוד)
.???
המתכון הקלאסי -
בצל גדול 4-5 שיני שום
1 קישוא קטן ( לא חובה אבל מוסיף רכות ונימוחות לקציצות)
2-3 ביצים,
פרוסת לחם שקויה במעט מים וסחוטה.
מלח, פלפל, אגוז מוסקט(טיפה ממש)
לטחון הכל בבלנדר או מעבד מזון, להוסיף חצי קילו הודו טחון (עדיף אדום, אבל גם לבן עובד לא רע)
לערבב היטב לעיזה אחידה.
אפשר לטגן מזה קציצות בשמן או להכין רוטב אדום ולבשל בתוך הרוטב
הרוטב - מטגנים בצל -צוץ ושום עד להזהבה, מוסיפים רסק עגבניות (אפשר גם מעגבניות טריות, משובח יותר) מוסיפים רביכה(מעט קמח מעורבב בשמן) מערבבים היטב שלא יהיו גושים, מוסיפים מים ותבלינים.
כשרותח, זורקים פנימה את הקציצות.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
המתכון המושקע (לדעתי, טעים יותר. מי שלא אוהב את המטבח המזרחי - לא כ''כ מתחבר)
חותכים קוביות בצל ופלפל ירוק כהה, שמים בסיר עם מעט שמן, על אש נמוכה.
בינתים מכינים עיסה מ-
חצי ק''ג בשר טחון - עוף, הודו, ואפילו בקר
רבע כוס מים
כף מיץ לימון
כף קטשופ
2 ביצים
חצי כפית אבקת שום
כפית שטוחה חווייג'
כחצי כוס פירורי לחם.
לערבב הכל לעיסה אחידה.

ליצור כדורים, להניח מעל הבצל- פלפלים
לערבב קופ' קטנה של רסק עגבניות עם חצי כוס מים, לשפוך מעל הקציצות.
להוסיף פרוסות דקיקות משני גזרים.
להמיס שתי כפות אבקת מרק עוף עם כוס מים רותחים, להוסיף לסיר.
אם יש צורך - מוסיפים עוד מים לכיסוי הקציצות.
לבשל על אש נמוכה כחצי- שלושת רבעי שעה.
 
נערך לאחרונה ב:

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עיסת הודו מחבבת שום, השידוך שלהם נהדר. ממליצה להוסיף שן מגוררת או אבקת שום לתיבול העיסה.
המתון שלי די דומה לשל חני גרינשטיין, להוציא הקישוא, ואיני חושבת שהקציצות שלי קשות או יבשות. ההיפך, הן די עסיסיות.
לפעמים אני מייצבת את העיסה בעזרת אבקת פירה, ואז היא גם משדרגת את הטעם.
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
הקציצות שלי גם לא יבשות, אבל הודו לבד- יש לו משהו יותר מחניק מעוף+ הודו, או עוף לבד. אני מוסיפה גם גזר מגורר כדי לאוורר אותן. (בלי בצל- ישלפו לי אותו אחד אחד)
 

מ. פלד

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מה אם דגים?
למה כווווווולם נותנות מתכונים רק של בשר
אני מכינה מושטים כך:
מטגנת בצל+פלפל+עגבניה עד לאידוי+
מוסיפה
כף אבקת מרק בצל על 3/4 כוס מים חמים
מכניסה את המושטים (קודם אני משרה 15-10 דקות במיץ לימון מוציא את הטעם לוואי של הדג)
אם הכף שמה את הרוטב בכל הכיוונים
מכסה
רבע שעה
בדרך כלל אני מכינה את זה עם קוסקוס (של אשכנזים) כי יש הרבה רוטב טעים לשים מעל
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תגובות
10
צפיות
2K

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה