כמה רעיונות שאצלנו רצים:
חזה עוף בבטטה ואגוזים-
לטגן בצל, להוסיף בטטה מגורדת גס,
להוסיף חזה עוף חתוך קוביות
להנמיך ולכסות לכמה דקות עד שהעוף מבושל
מוסיפה בשלב זה אגוזי מלך גרוסים, או במקום- מטגנת לפני הכל שקדים מולבנים במחבת ומוציאה, מוסיפה בסיום.
להגיש לצד/ לערבב עם אורז לבן.
כשאין זמן אני מוותרת על הבצל
מרק כתום טחון-
קוביות בטטה, בצל ודלורית (לא חובה) עם שמן באש גבוהה לערבב בכף עץ כמה דקות- כמה שיש סבלנות... זה מוסיף לטעם
להוסיף מים רותחים לכיסוי הירקות
לתבל במלח, א. מרק, כורכום, טיפה כמון, ואגוז מוסקט בעדינות (מאד מעשיר, חבל לוותר) אפשר פטרוזיליה קצוצה.
להרתיח ולהנמיך, לבשל כשעתיים וחצי
לטחון בבלנדר (מוציאים לפני כן חלק מהמים ואחרי הטחינה מוסיפים לקבלת מרקם לא מדי נוזלי)
תפוחי אדמה בתנור הכי טעים שפגשתי-
מבשלים תפוחי אדמה קלופים, עד ריכוך קל (שלא יתבשל ממש ויתפורר, אלא רק כמה דקות מרתיחה)
חותכים לצ'יפס / פרוסות דקות
לערבב עם שמן (לא להתקמצן...) אבקת מרק (כנ"ל), מלח
לזרות שומשום מעל ולתנור 180
משאירים בתנור עד שהחלק שנוגע בתבנית חום וקריספי. טעים- טעים.
אפשר לשים על גריל בסוף האפיה למראה שחום למעלה,
שניצלים-
מצחיק לכתוב מתכון לשניצלים אבל כמה טיפים..:
להשרות בביצה מראש לפחות שעתיים, לא תאמינו איזה הבדל (אני מכינה כמות ומקפיאה עם הביצה, יוצא מעולה)
לשים בביצה תבלינים בכמויות...
טורטיות-
ממלאים בתפוחי אדמה הנ"ל/ מתכון דומה במיקרו/ צ'יפס
עם שניצלונים/ פלאפל
חמוצים, חומוס, סלט/ ירקות חתוכים