עזרה ארוחת צהריים שכולם אוהבים :)

הכי בעולם

משתמש מקצוען
אם אוהבים אצלך חזה עוף
תתבלי אותו בדבש, רוטב טריאקי, צ'ילי מתוק, פלפל לבן, את יכולה להוסיף בעצה לבלילה, או למרוח מעל החזה, ויוצא מעולה , ביצה נותנת לזה רכות , הענין זה להשרות מעט זמן בביצה , בכלל עוף ודגים שיהיה מוצלח צריך להשהות עם תבלינים אפילו לילה שלם במקרר והכל זוללים
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
עוד תבלינים שאני שמה על חזה
שווארמה
על האש
פילדלפיה
גריל עוף
פפריקה מתוקה
להשרות עם מעט שמן + ביצה לאפות או לטגן
נשאר ללקק את האצבעות...
 

saralulu

משתמש מקצוען
אני שמה בצל שקצצתי דק דק במעבד מזון וטיגנתי להזהבה. מוסיף המון טעם, רכות, והכי חשוב- אי אפשר לשלוף אותו;) ברצינות, לא מרגישים אותו. (נראה לי הרוב שונאים את המרקם יותר מאשר מפריע להם הטעם )
אני כמובן חותכת את הבצל לקוביות קטנות ומטגנת ולפעמים מטגנת את הבצל כשהוא פרוס וקוצצת במעבד מזון.
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
לגבי עיסה בחזה עוף,
אני טוחנת, גזר, בצל, קישוא, אפשר קולורבי, ביצים שהיהיה אחיד פלפל לבן
מקפיאה בשקיות במקפיא נשאר לשלוף!!!
ולטגן, בצל לפורר את העיסה בתוכו להוסיף רסק עגבניות, מעט סוכר, פלפל לבן או שחור
אפשר לשים על אורז / פסטה
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מנה קלה נוספת לארוחת צהרים
ספגטי בולונז
מבשלים אטריות כרגיל ומסננים
מזהיבים בצל ומוסיפים אליו עוף טחון
המעלה בכך - שגם אם שכחתם להפשיר אתם יכולים לטגן ולפורר ולהפשיר תוך כדי טיגון
עד שכל הגוש הפשיר.
(ניתן לשדרג ולהחליף בבשר טחון, זה יוצא יותר עסיסי, אבל ממש לא חובה.)

מוסיפים רסק עגביות, מלח, פלפל שחור, סוכר, (אפשר תבלין לפיצה)
מוסיפים מים בכמות שישאר רוטב סמיך אבל לא ממש מוצק
מבשלים 15-20 דקות.
ומערבבים עם הפסטה.
למעוניינים בהגשה מעניינת יותר
לשים את הפסטה בצלחת, להשאיר גומה ובה לשים את הרוטב.

בהצלחה!
 

eta92

משתמש צעיר
לגבי עיסה בחזה עוף,
אני טוחנת, גזר, בצל, קישוא, אפשר קולורבי, ביצים שהיהיה אחיד פלפל לבן
מקפיאה בשקיות במקפיא נשאר לשלוף!!!
ולטגן, בצל לפורר את העיסה בתוכו להוסיף רסק עגבניות, מעט סוכר, פלפל לבן או שחור
אפשר לשים על אורז / פסטה
איזו כמות מומלצת להכין?
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כמה רעיונות שאצלנו רצים:

חזה עוף בבטטה ואגוזים-
לטגן בצל, להוסיף בטטה מגורדת גס,
להוסיף חזה עוף חתוך קוביות
להנמיך ולכסות לכמה דקות עד שהעוף מבושל
מוסיפה בשלב זה אגוזי מלך גרוסים, או במקום- מטגנת לפני הכל שקדים מולבנים במחבת ומוציאה, מוסיפה בסיום.
להגיש לצד/ לערבב עם אורז לבן.
כשאין זמן אני מוותרת על הבצל

מרק כתום טחון-
קוביות בטטה, בצל ודלורית (לא חובה) עם שמן באש גבוהה לערבב בכף עץ כמה דקות- כמה שיש סבלנות... זה מוסיף לטעם
להוסיף מים רותחים לכיסוי הירקות
לתבל במלח, א. מרק, כורכום, טיפה כמון, ואגוז מוסקט בעדינות (מאד מעשיר, חבל לוותר) אפשר פטרוזיליה קצוצה.
להרתיח ולהנמיך, לבשל כשעתיים וחצי
לטחון בבלנדר (מוציאים לפני כן חלק מהמים ואחרי הטחינה מוסיפים לקבלת מרקם לא מדי נוזלי)

תפוחי אדמה בתנור הכי טעים שפגשתי-
מבשלים תפוחי אדמה קלופים, עד ריכוך קל (שלא יתבשל ממש ויתפורר, אלא רק כמה דקות מרתיחה)
חותכים לצ'יפס / פרוסות דקות
לערבב עם שמן (לא להתקמצן...) אבקת מרק (כנ"ל), מלח
לזרות שומשום מעל ולתנור 180
משאירים בתנור עד שהחלק שנוגע בתבנית חום וקריספי. טעים- טעים.
אפשר לשים על גריל בסוף האפיה למראה שחום למעלה,

שניצלים-
מצחיק לכתוב מתכון לשניצלים אבל כמה טיפים..:
להשרות בביצה מראש לפחות שעתיים, לא תאמינו איזה הבדל (אני מכינה כמות ומקפיאה עם הביצה, יוצא מעולה)
לשים בביצה תבלינים בכמויות...

טורטיות-
ממלאים בתפוחי אדמה הנ"ל/ מתכון דומה במיקרו/ צ'יפס
עם שניצלונים/ פלאפל
חמוצים, חומוס, סלט/ ירקות חתוכים
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
אצלי כנפיים על הגריל זה רץ, כולם אוהבים ו 2 דקות להכין.

אושפלו - אין אחד שלא אוהב
שמים כמה כפות שמן בסיר
מטגנים כנפיים טוב טוב מ 2 הכיוונים (בערך 20 דקות)
מוציאים את הכנפיים מהאש, מכניסים לאותו הסיר (עם השמן של הכנפיים) גזרים חתוכים לגפרורים
מערבבים עד שמשתנה הצבע
מוסיפים אורז (כמובן שטוף ומסונן) מערבבים עם מלח - אפשר גם להוסיף קצת תיבול
מניחים למעלה חזרה את הכנפיים
מיים רותחים, מכסים ומבשלים
טעים!

שניצלים ממש טעימים
לחזה עוף מכינים בלילה של ביצה + 2 כפות קטשופ + 2 כפות חרדל + 2 כפות רוטב צילי
משרים את החזה הפרוס בבלילה בין שעתיים ללילה (עם עדיפות ללילה כמובן),
טובלים בפרורי לחם ומטגנים.

מרקים
מכל הסוגים, אצלנו זה רץ. הזדמנות מעולה לאכול ירקות בכמות מרוכזת.

פסטה בפרורי לחם
לא כזה בריא, אבל ילדים מאוד אוהבים.
מבשלים פסטה, מסננים.
בסיר ממיסים מרגרינה (התחלתי לאחרונה לעשות את זה עם שמן - הרבה פחות טעים אבל הרבה יותר בריא) מוסיפים פרורי לחם פלפל מלח מערבבים עד שפרורי הלחם קצת נהיים מטוגנים.
מחזירים את הפסטה ומערבבים כ 2 דקות תוך כדי בישול.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תגובות
10
צפיות
2K

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה