עזרה ארוחת צהריים שכולם אוהבים :)

saralulu

משתמש מקצוען
בכל יום אני מוצאת את עצמי מסתבכת בשאלה.
מה נכין להם היום? שיהיה משביע בריא טעים ושכולם יאהבו.
אולי תעזרו לי בגיוונים ורעיונות ממש טובים???

מחכה למשוב!
 

לחיל אומר

משתמש מקצוען
מה נכין להם היום?
לפי דעתי תישבי יום אחד ותעשי רשימה של כל האפשרויות - כל האופציות מחזה, מטחון וכו' וכו' כמו כן תחפשי המון מתכונים. וכך אם יש רשימה גדולה קל לשלוף ולגוון כל יום.
 

saralulu

משתמש מקצוען
לפי דעתי תישבי יום אחד ותעשי רשימה של כל האפשרויות - כל האופציות מחזה, מטחון וכו' וכו' כמו כן תחפשי המון מתכונים. וכך אם יש רשימה גדולה קל לשלוף ולגוון כל יום.
עשיתי את זה אך בכל זאת לא כל ארוחה מתאימה לכולם...
 

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם החברה שלך בררנים, אז תתקשי מאוד למצוא ארוחה שמתאימה לכולם חוץ מפיצה- שניצל -צ'יפס.
אני גיליתי שמרק טחון בצבע כתום הולך ממש טוב אצל רוב דיירי הבית.
אז אני מכינה מרק מהמון ירקות+ קטניות+ עשבי תיבול , את חציו אני מרסקת לאוהבי המרק הכתום וחציו נותר לאלו שמעדיפים מרק רגיל או מים בלבד עם שקדי מרק.
ככה אני בטוחה שהם אכלו משהו אחד מזין ובריא היום.
תכתבי לנו מה אוהבים אצלך ואז נוכל לתת לך רעיונות יותר מדויקים.
 

saralulu

משתמש מקצוען
אוהבים חזה עוף בטעם טוב...
אשמח לגיוונים.
הבעיה שלא כולם אוהבים תפו"א או ירקות מסוימים...
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אצלי מרק פטריות חלבי מוקרם
עם די הרבה אטריות סבתא
הולך מצוין מגדול ועד קטן
 

דרומית

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
מניסיוני:
אומרים לילדים- זה מה יש!
לא אוהב? תאכל את השאר...
בסוף הם אוהבים ה-כ-ל!
ובקשר לארוחות צהריים:
יש לי טבלה שהכנתי ותלויה על המקרר-
יום ראשון- קציצות\עוף בתנור/ממולאים
יום שני- דגים/קציצות טונה
וכו וכו
בהצלחה
 

saralulu

משתמש מקצוען
מניסיוני:
אומרים לילדים- זה מה יש!
לא אוהב? תאכל את השאר...
בסוף הם אוהבים ה-כ-ל!
ובקשר לארוחות צהריים:
יש לי טבלה שהכנתי ותלויה על המקרר-
יום ראשון- קציצות\עוף בתנור/ממולאים
יום שני- דגים/קציצות טונה
וכו וכו
בהצלחה
אצלי זה ממש לא עובד... :(
יש כמה ארוחות אהובות וזהו.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אפשר מתכון?
מרק פטריות מוקרם
מטגנים בצל גדול עד שנהיה שקוף- זהוב
מוסיפים 1/2 כוס קמח (אפשר יותר)
כף מלח
אבקת מרק פטריות / בצל
פלפל שחור

מערבבים היטב עד שנהיים פרורים אחידים
מוסיפים 2 גביעי שמנת איכותית - ומערבבים היטב - עד שנעלם הצבע הלבן לגמרי
מוסיפיפ 1/2-1 ליטר חלב
מערבבים שוב היטב
ומוסיפים 2 ליטר מים (בערך) רצוי רותחים
מערבבים שוב היטב שלא ישארו גושים
מרתיחים את המרק ומבשלים שעה לפחות על אש נמוכה
10 דקות לפני ההגשה מוסיפים 1/4 חבילה אטריות סבתא (תלוי כמה סמיך אתם רוצים אותו)
בהגשה לפורר גבינה צהובה מגוררת לתוך הצלחת

האטריות הופכים את המרק למשביע ומלא יותר אבל פחות אלגנטי (לא מומלץ לארועים להוסיף אטריות)

המרק הזה טוב לאמהות עובדות
ניתן להכין בבוקר ולהשאיר על אש קטנה מאוד שישאר חם
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים

פופקורן- עיצוב מקפיץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
כן. אני משאירה גם אש בשבת.
יש מנגנון בכיריים שאם נכבית האש הגז מפסיק לזרום.

ואם האש מתלקחת איכשהו, גם יש מנגנון שמכבה אותה?

אני לא מדברת מנסיון ב"ה.
רק מהשערה- מה יכול לקרות....
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
אוהבים חזה עוף בטעם טוב...
בדיוק שבוע שעבר ניסיתי מתכון חדש והתלהבתי.
חזה עוף פרוס כמו לשניצל ובמקום לטגן פשוט שמתי בתערובת של רוטב סויה וטריאקי, אפשר להוסיף גם שיני שום כתוש ולטבול אח"כ בפרורי לחם או שלא, לתנור ויוצא פצצה!
גם טעיםםם וגם בריא.

או חזה עוף בתיבול שוארמה- טעים מאוד.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני יודעת שיש אנשים שמבחינתם זה לא שייך
אבל יש הרבה בתים שכן. ואני ביניהם.

אצלי המרק של שבת מתבשל בליל שישי כל הלילה
מרק אפונה מתבשל מהבוקר עד הצהריים
והטשולנט של שבת מונח על בלעך על אש כל השבת

מערכת הגז שלי תקינה ועוברת ביקורת תקופתית,
ליד הכיריים אני לא שמה שום דבר דליק
ומי ששומר עלינו עד היום ישמור עלינו הלאה
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה מה שמחליטה ומי שלא מתאים לו שלא יאכל מנסיון אם את מראה לילד שאת הולכת לפי החליל שלו לא תצאי ראש לא אגיד שלפעמים אני מתחשבת אבל בסוף כולם מתרגלים ואוהבים את הכל
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה חזה הודו אדום בתנור מאוד טעים שתי תבניות כל אחת בטעם אחר
1: לערבב סילאן ורוטב סויה ושום כתוש ולשפוך מעל ההודו
2: פפריקה שמן זית טימין שום כתוש ותבלין שמוסיף המון שנקרא: תערובת פילפדיה שיוצא קרנץ
אופה בתנור עם נייר כסף ובסוף גריל
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תפו"א בתנור כנו ציפס קוביות\ מקלות עם שמן זית (לא הרבה שמן שיצא קרנץ)מלח פלפל וטימין\ בזיליקום לאפות ובסוף גם כן על גריל
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תגובות
10
צפיות
2K

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה