התייעצות שאלה לאמהות של משפחות ברוכות ילדים

חיה ואיציק

משתמש רשום
חבל מאוד.
עדיף שישבעו מחלבונים.
גם ככה מאמינה שיש להם עודף פחמימות בתזונה והגיוני שגם חוסר בחלבון.
לא אמרתי שהם לא אוכלים עוף /קציצה / חזה וכו'...
את זה הם טורפים אבל אני מביאה את זה ראשון הם לא יאכלו את שאר הדברים
לכן מתחילה בתוספת עוברת לעוף וא"כ מרק
ולגבי עודף פחממות הם האחרונים שסובלים מזה...
דרך אגב הם ילדים שכמעט שלא נוגעים בלחם הם יותר אוכלים פריכות פירות וירקות.
 
  • תודה
Reactions: MRF

MRF

משתמש מקצוען
תקשיבי. הילדים שלך באמת אוכלים הרבה. 2 סנדויצים ברגיל?
בארוחת ערב הגדולים 2 פיתות או 2 סנדוויצים הקטנים 1
כשהייתי אני בביהס הייתי לוקחת סנדוויץ אחד ופרי כי זה מה שאמא שלי הכינה לי והייתי חוזרת מורעבת לגמרי הביתה אולי בגלל זה חשוב לי לתת לביהס גם סנדוויץ גם פרי או ירק וגם שקית עם פחממה נוספת כמו קרקר [יש לי בת אחת שקבוע מוסיפה לעצמה עוד לחם או 2]
אני מנסה שלא תמיד תמיד יהיה לחם אבל אם נגיד הכנתי פנקייק [שמכיל חלב, ביצה וקמח] כמעט תמיד זה לא מספיק
ואז הם מחפשים לעצמם השלמות... לפעמים אני מכינה פודינג [קורנפלור וחלב] ואז יש בזה משהו ממלא אחרי 3 כוסות בערך, מה שקורה שאחרי שעתיים הגדולים רעבים שוב

יש משהו בארוחת צהריים מבושלת עם חלבון בשרי או דג שנותן תחושת סיפוק לשובע ואדם נהיה רגוע ולא מחפש כל מיני אח"כ וגם הרגשה בריאה של הרבה חלבון וירק וקצת פחממה כי פחממות כבר הגעתי למיכסה של אותו יום

וניסיתי לאמץ את הרעיון של קטניות אחרי כשלונות עם אפונה ועדשים נראה מה ילך היום עם החומוס שקניתי...
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@MRF לא אהבו אצלך את המרקם או סתם לא יצא מוצלח?
 
  • תודה
Reactions: MRF

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לא אמרתי שהם לא אוכלים עוף /קציצה / חזה וכו'...
את זה הם טורפים אבל אני מביאה את זה ראשון הם לא יאכלו את שאר הדברים
לכן מתחילה בתוספת עוברת לעוף וא"כ מרק
ולגבי עודף פחממות הם האחרונים שסובלים מזה...
דרך אגב הם ילדים שכמעט שלא נוגעים בלחם הם יותר אוכלים פריכות פירות וירקות.
פריכיות ופירות הם פחמימות לא פחות מלחם.
להערכתי תבדקי היטב ותראי שיש להם עודפי פחמימות בהחלט.(רק לפעמים לא מתמצאים מה זה בדיוק פחמימות, כמו שסיפרת שאוכלים פריכיות פירות)
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
זה מה שאמא שלי הכינה לי והייתי חוזרת מורעבת לגמרי הביתה אולי בגלל זה חשוב לי לתת לביהס גם סנדוויץ גם פרי או ירק וגם שקית עם פחממה נוספת כמו קרקר [יש לי בת אחת שקבוע מוסיפה לעצמה עוד לחם או 2]
אני מנסה שלא תמיד תמיד יהיה לחם אבל אם נגיד הכנתי פנקייק [שמכיל חלב, ביצה וקמח] כמעט תמיד זה לא מספיק
ואז הם מחפשים לעצמם השלמות... לפעמים אני מכינה פודינג [קורנפלור וחלב] ואז יש בזה משהו ממלא אחרי 3 כוסות בערך, מה שקורה שאחרי שעתיים הגדולים רעבים שוב
התזונה שאת מתארת כאן גדושה בפחמימות, לכן רעבים מהר.
ממליצה להעשיר בחלבון יותר מאשר פחמימות, וכן השובע ישמר ליותר זמן.
לחם, פרי, קרקר, פודינג (סוכר וקורנפלור=פחמימות) פאנקייק(רוב המתכונים עמוסים בקמח וסוכר=פחמימות)
 

קצרה

משתמש מקצוען
זהו, שאני חולקת על ההגדרות לאכילה נכונה והרגלי אכילה בריאים -שלך.
אני בעד לא להגביל כמות בארוחה שאני מכינה, בפרט לא את החלבון.
כן בעד להגביל שטויות וממתקים, כפי שכתבתי.
כשחולקים על ההגדרות לאכילה נכונה והרגלי אכילה בריאים - שמוסכמים כרגע על כלל הרופאים והדיאטניות ,
זה ענין פרטי של הבוחר להאכיל את ילדיו באופן שנחשב לא בריא
וזכותו המלאה.

לכתוב לאחרים שאם הם נוהגים בהרגלי אכילה נכונה כפי הידוע כיום ומאזנים בין רכיבי התזונה ולא הולכים על קטוזיס- שהם חוטאים לילדים שלהם ונוהגים לא נכון-
זה קצת "התקדמות".
 
נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: MRF

קצרה

משתמש מקצוען
שניצל ביתי גדול שיש בו כ22 גרם חלבון ו5 פחמימות (מהפירורים)
רק להתייחס ל"מהפירורים"
יש בשניצל אי אילו גרמים של פחמימה גם בלי הפירורים.

גם בעגבניה יש פחמימה. גם בחסה--
למעשה רק אגוזים לא קלויים הם נטולי פחמימה באופן מוחלט (וגבינה צהובה...)

אנחנו לא סופרים את הפחמימות הזניחות ביחס למוצר
אבל כן מגדירים אכילה שלו בין הארוחות כנשנוש.

אגב - מי שנורא נורא מפחד דווקא מהפחמימות (שהן אבי התזונה שלנו!!)
הפחמימות המצויות בפירות הם מהזן הפחות טוב מה שמכנים "פחמימה ריקה"
לא שונה מסוכריה ועוגיה.
בניגוד למשל להשמצות נגד תפוח אדמה שהפחמימה שבו מתפרקת יותר לאט ושקול לקמח לבן ולא לסוכר.
אבל מומלץ בהחלט לאכול פרי או 2 ביום בגלל הויטמינים למרות שהפחמימות שלו גרועות..
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
רק להתייחס ל"מהפירורים"
יש בשניצל אי אילו גרמים של פחמימה גם בלי הפירורים.

גם בעגבניה יש פחמימה. גם בחסה--
למעשה רק אגוזים לא קלויים הם נטולי פחמימה באופן מוחלט (וגבינה צהובה...)

אנחנו לא סופרים את הפחמימות הזניחות ביחס למוצר
אבל כן מגדירים אכילה שלו בין הארוחות כנשנוש.

אגב - מי שנורא נורא מפחד דווקא מהפחמימות (שהן אבי התזונה שלנו!!)
הפחמימות המצויות בפירות הם מהזן הפחות טוב מה שמכנים "פחמימה ריקה"
לא שונה מסוכריה ועוגיה.
בניגוד למשל להשמצות נגד תפוח אדמה שהפחמימה שבו מתפרקת יותר לאט ושקול לקמח לבן ולא לסוכר.
אבל מומלץ בהחלט לאכול פרי או 2 ביום בגלל הויטמינים למרות שהפחמימות שלו גרועות..
קצת פחות נחרצות, קצת יותר ידע
לא מכירה אגוז שאין בו פחמימות. ברובם יש בין 6-20 גרם פחימה. ואין הבדל מבחינה זו בין קלוי שאינו (קלייה לא יכולה לייצר פחמימה, קלייה יכולה להשמיד מינרלים וויטמינים)
בעוף ובשר אין פחממות בכלל. אפס.
בכל מוצרי החלב יש פחממות. בכולם. אם מעט (גבינה צהובה) ואם הרבה (חלב)
 

קצרה

משתמש מקצוען
והאכילת פחמימות גורמת לרצון לעוד ועוד פחמימה
תלוי איזה פחמימות.
אכילת מנה של פחמימה מלאה או מורכבת
גורמת לתחושת שובע לאורך זמן ארוך יותר
וממעטת תחושות רעב ונשנושים .

פחמימה פשוטה יוצרת עליה מהירה של הסוכר בגוף וירידה במהירות יחסית
וגורמת לגוף לחפש "עוד".
לכן מומלץ להוסיף לפחמימה פשוטה שומן על מנת לאזן
למשל פרי ואגוזים , פרי וטחינה או שוקולד מריר עם אחוזי קקאו מעל 60...
 

קצרה

משתמש מקצוען
קצת פחות נחרצות, קצת יותר ידע
לא מכירה אגוז שאין בו פחמימות. ברובם יש בין 6-20 גרם פחימה. ואין הבדל מבחינה זו בין קלוי שאינו (קלייה לא יכולה לייצר פחמימה, קלייה יכולה להשמיד מינרלים וויטמינים)
בעוף ובשר אין פחממות בכלל. אפס.
בכל מוצרי החלב יש פחממות. בכולם. אם מעט (גבינה צהובה) ואם הרבה (חלב)
כדאי שאת תהיי פחות נחרצת ותדעי יותר.

לכי לגבינה הצהובה
תסתכלי ויהיה לך הפתעות
בכל מוצרי החלב יש פחמימה(לקטוז החלב) מלבד לגבינה הצהובה (לפחות זו של תנובה) - רשום ברכיבים 0 פחמימות

אגוזים (לא קלויים כמובן) הם שומניים בלבד - ומותרים לנשנוש על כן לסכרתיים שמתקשים לשרוד בין הארוחות.
הקלייה מייצרת פחמימה פשוט כי קולים בקמח - קל ופשוט.

ועוף ובשר מכילים מעט פחמימה ולכן נאכלים אך ורק בצמוד לארוחה.
 
נערך לאחרונה ב:

ח.ג.ג'.

משתמש פעיל
התזונה שאת מתארת כאן גדושה בפחמימות, לכן רעבים מהר.
ממליצה להעשיר בחלבון יותר מאשר פחמימות, וכן השובע ישמר ליותר זמן.
לחם, פרי, קרקר, פודינג (סוכר וקורנפלור=פחמימות) פאנקייק(רוב המתכונים עמוסים בקמח וסוכר=פחמימות)
חשוב גם לשים לב שלא כל הפחמימות שוות בערכן התזונתי.
פחמימה מורכבת שבאה יחד עם סיבים וקצת חלבון זה סיפור אחר לגמרי מאשר סוכר או פחמימה "ריקה". ההשפעה גם על תחושת השובע וגם על ספיגת הסוכר שונה לגמרי.
סנדביץ' מלחם מקמח מלא עם ממרח שמכיל שומן בריא ו/או חלבון זה מנה מזינה ומשביעה, שאין מה להשוות אותה לפודינג מקורנפלור למרות ששניהם "פחמימות". אפילו לחם אחיד עם ממרח זה סרט אחר מאשר קורנפלור. (בקמח, גם לבן, יש כמות מסוימת של סיבים וחלבון. קורנפלור הוא נטו עמילן)
הפחמימות המצויות בפירות הם מהזן הפחות טוב מה שמכנים "פחמימה ריקה"
לא שונה מסוכריה ועוגיה.
פרי שונה מאד מסוכריה או עוגיה כי הוא מגיע עם סיבים, וזה משנה מאד לאיך שהסוכר משפיע. כשסופרים "סוכר מוסף" לא כוללים בזה פירות שמגיעים בצורתם הטבעית. זה עדיין סוכר וצריך לא להגזים אבל זה סוכר יותר טוב מאשר עוגיה.
(בדגש על פירות בצורתם הטבעית - מיצים וכד' כבר כן נחשבים סוכר מוסף)
 

קצרה

משתמש מקצוען
פרי שונה מאד מסוכריה או עוגיה כי הוא מגיע עם סיבים, וזה משנה מאד לאיך שהסוכר משפיע. כשסופרים "סוכר מוסף" לא כוללים בזה פירות שמגיעים בצורתם הטבעית. זה עדיין סוכר וצריך לא להגזים אבל זה סוכר יותר טוב מאשר עוגיה.
(בדגש על פירות בצורתם הטבעית - מיצים וכד' כבר כן נחשבים סוכר מוסף)
הפחמימה והסוכרים שבהם . גם בצורה הטבעית. לא שונה מעוגיות וסוכריות
כמובן שכמו שציינתי מתחת הם טובים הרבה יותר בגלל הרכיבים הנוספים שלהם

כתבתי זאת לכל מתנגדי ושונאי הפחמימה באשר היא..
 

קצרה

משתמש מקצוען
טעם דורש הרגל והטמעה...
גם הילדים שלי במפגש ראשון עם כל מאכל כמעט הם "לא אוהבים"
יש דברים שאני מחייבת לטעום, להחליט רק אחרי..
יש ילדים שהטעימה לא עוזרת והם ממשיכים להכריז איכס
ולפעמים דווקא החיוב לטעום עלול לגרום שהילד יותר זמן לא יטעם.
(כבר הכרזתי שאני לא אוהב כשהייתי באנטי. זוכר שאני לא אוהב. לא מנסה)

אני חסידה גדולה של דוגמא אישית
ילדים גדלים והם מנסים לאט לאט את המאכלים שאבא ואמא אוכלים

לא מכירה את כל סוגי הילדים בעולם--
אצל הילדים שלי זה עבד.
 

ח.ג.ג'.

משתמש פעיל
הפחמימה והסוכרים שבהם . גם בצורה הטבעית. לא שונה מעוגיות וסוכריות
כמובן שכמו שציינתי מתחת הם טובים הרבה יותר בגלל הרכיבים הנוספים שלהם

כתבתי זאת לכל מתנגדי ושונאי הפחמימה באשר היא..
אבל לא מסתכלים על הרכיבים בנפרד, מסתכלים על המאכל כולו ואיך הוא נספג.
ההשפעה של פרי שונה מהששפעה של עוגיה ולכן פרי הוא יותר טוב מעוגיה גם אם בשניהם יש אותה כמות סוכר.
זה לא רק סוכר שבא יחד עם דברים טובים ולכן זה מתקזז מבחינת תועלת. גם הסוכר עצמו מתנהג אחרת כשהוא בא בחבילה עם דברים שונים.
 

קצרה

משתמש מקצוען
אבל לא מסתכלים על הרכיבים בנפרד, מסתכלים על המאכל כולו ואיך הוא נספג.
ההשפעה של פרי שונה מהששפעה של עוגיה ולכן פרי הוא יותר טוב מעוגיה גם אם בשניהם יש אותה כמות סוכר.
זה לא רק סוכר שבא יחד עם דברים טובים ולכן זה מתקזז מבחינת תועלת. גם הסוכר עצמו מתנהג אחרת כשהוא בא בחבילה עם דברים שונים.
את צודקת.
לכן גם בארוחת צהריים אם נסתכל על כל מרכיב בצלחת בנפרד נעשה טעות
השילוב של חלבון + 2 מנות פחמימה + ירקות
הוא שילוב שיוצר שובע לגוף על מנת למנוע נשנושים ומכיל את אבות המזון הבריאים לגוף.
והפרת האיזון והסתכלות על הפחמימה כגרועה מן השורש והוצאתה מהחבילה או הקטנתה מדי או אכילה מרובה של עוף כי כפריט בדיד הערכים של הסוכר שבו והחלבונים שלו טובים יותר - אינה נכונה.

בדיוק כמו הסתכלות על פרי = עוגיה
בהתמקדות על הסוכר (הפחמימה) בלבד.
 

קצרה

משתמש מקצוען
האם קורנפלקס פחות בריא מלחם רגיל?
כן
במיוחד ההוא של תלמה שמכיל קורנפלור ולא תירס קלוי

מה שנותן פחות שובע לטווח הארוך גורר אחריו נשנושים מיותרים.
מנה של לחם משביעה ליותר זמן ממנת קורנפלקס (מה גם שלקורנפלקס נוסיף לרוב חלב המכיל סוכר)
וזה הוכחה שההתפרקות שלו בגוף מדודה יותר.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
השילוב של חלבון + 2 מנות פחמימה + ירקות
או שתכתבי על הכל כמה מנות צריך או על אף אחד :)


גם בתזונה המאוד קונבנציונאלית יותר דחוף שהילד יאכל חלבון מאשר פחמימה
(וגם מסתכלים על האוכל בצורה יומית ולא ארוחות- גם אם ארוחה אחת אוכלים רק פרי, ארוחה אחרת רק ירק וארוחה אחרת רק חלבון- זה בסדר)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

25.06

י"ט סיון


פתיחת מסלול

קורס עריכת וידאו

מלגות והנחות משמעותיות!


25.06

י"ט סיון


פתיחת מסלול

קורס פיתוח ובניית אתרים

מלגות גבוהות!


25.06

י"ט סיון


וובינר מרתק

האם אפשרי לפתח קריירה משגשגת בלי לוותר על לימוד התורה?

וובינר מרתק בנושא "עיצוב על זמני" עם מעצב העל החרדי שפיתח קריירה משגשגת לצד לימוד התורה ואורח חיים חרדי מלא

הכניסה חופשית!


27.06

כ"א סיון


פתיחת מסלול:

התכנית המקצועית להכשרת אדריכלי פנים ומעצבים

לעבוד בתחום האדריכלות תוך שנתיים בלבד! וללמוד תכנים בלעדיים שיתנו לך יתרון ענק וביקוש גדול בשוק!

מסלול לגברים


27.06

כ"א סיון


השקה חגיגית!

עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


30.07

כ"ד תמוז


פתיחת מסלול

מאסטר בשיווק דיגיטלי

מלגות גבוהות!


9.09

ו' אלול


פתיחה חגיגית:

קורס פרסום וקופי+

איך מפיקים קפמיינים לחברות הכי גדולות בשוק? איך בונים אסטרטגיה מדוייקת? מהו המסר? כתיבה שיווקית, קופי ויצירתיות, ואפילו כתיבה לסושיאל ולדיגיטל!

עם תכני AI


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה רֹעִי לֹא אֶחְסָר:ב בִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:ג נַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:ד גַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:ה תַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ו אַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יְהוָה לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

הגיע זמן הגאולה • אתגר 50

לוח מודעות

למעלה