אם אתם מחפשים עוגה משובחת ממש, אז לא כאן המתכון לכך.
אבל אם אתם רוצים עוגה רכה וטעימה, עם טעם מעודן של חלבה, ולא מדי מתוקה, כזו שאפשר להגדיר אותה כ"בריאה", יחסית לפחות, ותעשה לכם קצת פחות נקיפות מצפון כשתאכלו ממנה, אז טוב שנכנסתם לאשכול.
לפני שנתחיל-
העוגה מוצלחת מאוד. באמת
אפילו אני שלא טועמת כמעט ממה שאני מכינה, גנבתי ממנה ביס קטן. אבל, חשוב לי להדגיש שעם הכל ואחרי הכל זו לא עוגה כמו עוגות השחיתות עם המון שמן, סוכר, קרמים למיניהם וכו'.
היא מצויינת לצד כוס תה או קפה ונותנת מענה למי שמחפש עוגה טובה אבל לא מושחתת.
מתכון ל- 2 תבניות אינגליש ארוכות, או תבנית A4 [ועוגה נמוכה יותר]
מדידה בכוסות חד פעמיות פשוטות
5 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
מקציפים ביצים שלימות עם סוכר חום במשך כ-3 דקות. מוסיפים את יתר הרכיבים לפי הסדר. מערבבים עוד עד שהבלילה אחידה ללא גושי קמח.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה, או לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה יבשה למגע.
כדאי לבדוק את העוגה כבר אחר 35 דקות. אפית יתר תייבש את העוגה.
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס טחינה גולמית
ממיסים ויוצקים על העוגה בצורה אחידה.
אפשר לקשט באגוזי מלך טחונים
אבל אם אתם רוצים עוגה רכה וטעימה, עם טעם מעודן של חלבה, ולא מדי מתוקה, כזו שאפשר להגדיר אותה כ"בריאה", יחסית לפחות, ותעשה לכם קצת פחות נקיפות מצפון כשתאכלו ממנה, אז טוב שנכנסתם לאשכול.
לפני שנתחיל-
העוגה מוצלחת מאוד. באמת
אפילו אני שלא טועמת כמעט ממה שאני מכינה, גנבתי ממנה ביס קטן. אבל, חשוב לי להדגיש שעם הכל ואחרי הכל זו לא עוגה כמו עוגות השחיתות עם המון שמן, סוכר, קרמים למיניהם וכו'.
היא מצויינת לצד כוס תה או קפה ונותנת מענה למי שמחפש עוגה טובה אבל לא מושחתת.
מתכון ל- 2 תבניות אינגליש ארוכות, או תבנית A4 [ועוגה נמוכה יותר]
מדידה בכוסות חד פעמיות פשוטות
5 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
מקציפים ביצים שלימות עם סוכר חום במשך כ-3 דקות. מוסיפים את יתר הרכיבים לפי הסדר. מערבבים עוד עד שהבלילה אחידה ללא גושי קמח.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה, או לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה יבשה למגע.
כדאי לבדוק את העוגה כבר אחר 35 דקות. אפית יתר תייבש את העוגה.
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס טחינה גולמית
ממיסים ויוצקים על העוגה בצורה אחידה.
אפשר לקשט באגוזי מלך טחונים