עוגות/עוגיות קצת איזון----עוגה בריאה [יחסית]--

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הכנתי עכשיו עם קמח כוסמין....
מאמינה שפחות דחוס עם קמח לבן
@hbecker כבר תבנית אחת נגמרה...
עם קמח לבן זה באמת לא דחוס
אבל אם נגמרה כבר תבנית אחת אז כנראה שהיה לכם טעים גם אם קצת דחוס :)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר להקפיא עם הציפוי?
למה לא?
אני פורסת לפרוסות. מחזירה לתבנית. עוטפת בניילון נצמד ולמקפיא
רגע,
סליחה,
איפה הפוסט של השאלות והתשובות?
:) :) :)
אז אני מתחילה.
מה זה ה'ציור' הזה מעל הגנאש?
אם את מגלה סודות, אז עד הסוף בקשה ;)
זילפתי שוקולד מריר מומס והוא קצת יותר כהה מהציפוי כי הטחינה שבציפוי מבהירה אותו קצת
תודה על המתכון
ילך גם עם סוכר קנים?
וילדים אוהבים?
לא ניסיתי סוכר קנים. לא יודעת לענות לך.

ילדים אוהבים? אם הם אוהבים טעם של חלבה, אז כן.

אבל זו לא עוגת שוקולד עסיסית...
מצטרפת לשאלה.. יש שם שני גוונים בשוקולד?
תראי ה הגבתי כאן למעלה
אפשר לשים תחליף לסוכר? איזשהו ממתיק או דבש/ סילאן?
לא ניסיתי.
אם תנסי עדכני מה שמת ואיך יצא
קמח מלא ילך?
כן. תצטרכי עוד חצי כוס מים לדעתי
 

חינדלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
תודה!!! נראה טוב ולא שחיתותי :)
שאלה- שאת כותבת "מקציפים את הביצים והסוכר 3 דקות" הכוונה שאני שמה במיקסר ביצים וסוכר ואז מדליקה או מקציפה ביצים ומוסיפה?
 

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש מושג כמה זה כוס טחינה בגרמים?
(מעדיפה לשפוך ישירות מהקופסא)
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
כתבתי- כוס חד פעמית פשוטה
ואני התכונתי שהשאלה לאיזו כוס מתכוונים בכל ההמרות שיש באתרים השונים
והעליתי השערה שלכאורה מדובר בכוס של 240 מ"ל.
ןלכן צריך לעשות חישוב על ההמרה.
(או לחכות שתגמרי לאפות...)
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
העני
יש מצב שהעוגה השתבחה אחרי יום במקרר?
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם אתם מחפשים עוגה משובחת ממש, אז לא כאן המתכון לכך.

אבל אם אתם רוצים עוגה רכה וטעימה, עם טעם מעודן של חלבה, ולא מדי מתוקה, כזו שאפשר להגדיר אותה כ"בריאה", יחסית לפחות, ותעשה לכם קצת פחות נקיפות מצפון כשתאכלו ממנה, אז טוב שנכנסתם לאשכול.

צפה בקובץ המצורף 986588

לפני שנתחיל-
העוגה מוצלחת מאוד. באמת
אפילו אני שלא טועמת כמעט ממה שאני מכינה, גנבתי ממנה ביס קטן. אבל, חשוב לי להדגיש שעם הכל ואחרי הכל זו לא עוגה כמו עוגות השחיתות עם המון שמן, סוכר, קרמים למיניהם וכו'.
היא מצויינת לצד כוס תה או קפה ונותנת מענה למי שמחפש עוגה טובה אבל לא מושחתת.

מתכון ל- 2 תבניות אינגליש ארוכות, או תבנית A4 [ועוגה נמוכה יותר]
מדידה בכוסות חד פעמיות פשוטות


5 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

מקציפים ביצים שלימות עם סוכר חום במשך כ-3 דקות. מוסיפים את יתר הרכיבים לפי הסדר. מערבבים עוד עד שהבלילה אחידה ללא גושי קמח.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה, או לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

אופים ב 180 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה יבשה למגע.

כדאי לבדוק את העוגה כבר אחר 35 דקות. אפית יתר תייבש את העוגה.

ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס טחינה גולמית

ממיסים ויוצקים על העוגה בצורה אחידה.
אפשר לקשט באגוזי מלך טחונים

צפה בקובץ המצורף 986589

צפה בקובץ המצורף 986590
וואוו זה נראה ממש ממש טוב!!
יש מצב להחליף את הטחינה במשהו אחר??

העוגה נראת כ''כ טוב, אבל לא מחבבים אצלינו את הטעם הנ''ל..

ואגב-
אם מישהי ניסתה להמיר את הסוכר בסילאן טבעי, אשמח להתעדכן איך יצא.

תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה