מתכון לקוגל תפו"א

שיממממה

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
יש לי מתכון של אחד שמתעסק במכירת קוגלים ביומיום, אבל הכמות היא לתבנית אינגליש (יש לו גם לכמות ענקית, תעשייתית), יוצא רך ונימוח ומלמעלה אפוי היטב:
6 תפו"א מגורדים דק עם הנוזלים, לא לסנן כלל.
3 ביצים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים (זה סוד העסיסיות)
מלח.
זהו. כמה פשוט ככה טעים.
אופים ב 180 מעלות עד שמשחים מלמעלה ברמה שאוהבים. בתאבון.
אפשר את אופן ההכנה?
 

שיממממה

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
שמתי על 200 וזה השחים מהר מאוד למעלה והיה מאוד נוזלי
 

גוזל שלי

משתמש צעיר
קוגל תפוחי אדמה מומלץ מאד
5 תפוחי אדמה אדומים
3 ביצים
מלח
פלפל שחור מעט
לגרד את התפוחי אדמה דק לערבב יחד להכניס לתנור חם על 200 מעלות לשעה
 

גוזל שלי

משתמש צעיר
קוגל תפוחי אדמה ממש מומלץ

5 תפוחי אדמה אדומים
3 ביצים
מלח
פלפל שחור מעט

מגרדת דק מחממת תנור על 200
אופים שעה
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הרי הוא לפנייך:
הערה חשובה: מתכון מדויק לאחר תיקונים:

פשטידת פירה מעולה
כמויות - לתבנית תנור.

החומרים:
8 תפו"א
2 בצל
3/4 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 כף מלח
פלפל, פפריקה

ציפוי שאסור לוותר עליו:
1 ביצה
הרבה שומשום

הוראות:
תפו"א - לבשל ולמעוך היטב.
בצל - לקצוץ, ולהזהיב היטב (אני מזהיבה ב-3/4 כוס שמן שבמתכון)
לאחד, להוסיף את כל שאר החומרים ולערבב.
לשטוח בתבנית, למרוח את הביצה לציפוי מעל ולפזר שומשום בכמות נדיבה. צפוף ממש.

לאפות ב-*200, בלי כיסוי, כ- 40 דקות עד להזהבה וייצוב.

מחלצים ריבועים, שופכים רוטב פטריות (צריך מתכון?) בנדיבות ומלקקים ת'אצבעות... ;)

עלהדרך, מוסיפה פטנט חמוד לפיזור נח של השומשום:
לאחסן אותו בקופסת תבלין ריקה, ולהשתמש בחורים הגדולים לזרייה.
נתקלתי במתכון שלך לא מזמן, והוא פשוט מושלם!!!
זה התחיל מזה שחיפשתי משהו נחמד למלווה מלכה בשבתות החורף, ושבוע אחד שנשאר לי די הרבה פירה מאמצי השבוע הכנתי אותו במוצ"ש ומאז הוא מככב אצלנו, רק שעכשיו עבר לשישי אחה"צ כשהבטן של החברה פה מתחילה שוב לקרקר
 

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
נתקלתי במתכון שלך לא מזמן, והוא פשוט מושלם!!!
זה התחיל מזה שחיפשתי משהו נחמד למלווה מלכה בשבתות החורף, ושבוע אחד שנשאר לי די הרבה פירה מאמצי השבוע הכנתי אותו במוצ"ש ומאז הוא מככב אצלנו, רק שעכשיו עבר לשישי אחה"צ כשהבטן של החברה פה מתחילה שוב לקרקר
אני מגיבה באיחור.. אבל איזה כיף!
 

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני לא מסננת את המים, לפעמים זה תפו"א שמוציאים הרבה מים ולפעמים ממש קצת, במקרה כזה כדאי להוסיף מים מהברז?
כדאי תמיד להוסיף בערך כוס סודה כמובן תלוי בכמות הנוזלים
הסודה עושה את הקוגל יותר גבוה ואורירי
 

שפיץ

משתמש פעיל
סליחה על ההקפצה...
יש לי בעיה עם כל המתכונים שניסתי עד עכשיו:
תמיד הוא יוצא מאוד לא יציב,
ומרוב שהוא רך ועסיסי הוא תמיד נתחך לא יפה עם 'סוונצ'ים'.
יש למישהי רעיון איך לייצב קוגל (כמו בחנויות?)
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
סליחה על ההקפצה...
יש לי בעיה עם כל המתכונים שניסתי עד עכשיו:
תמיד הוא יוצא מאוד לא יציב,
ומרוב שהוא רך ועסיסי הוא תמיד נתחך לא יפה עם 'סוונצ'ים'.
יש למישהי רעיון איך לייצב קוגל (כמו בחנויות?)
כשהקוגל מתקרר הוא נחתך מצוין עם סכין חדה.
כשחם זה רך ונימוח וקשה לחתוך.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
סליחה על ההקפצה...
יש לי בעיה עם כל המתכונים שניסתי עד עכשיו:
תמיד הוא יוצא מאוד לא יציב,
ומרוב שהוא רך ועסיסי הוא תמיד נתחך לא יפה עם 'סוונצ'ים'.
יש למישהי רעיון איך לייצב קוגל (כמו בחנויות?)
ממליצה לך מאוד את הקוגל הזה, נחתך סימטרי ויפה לאחר כמה שעות קירור.
לכמות קטנה יותר, לחלק לחצי/רבע.
רוצה לשתף אתכן במתכון לקוגל תפוחי אדמה, בכמות המתאימה לשמחות. כבר שנים שאני מכינה אותו להזמנות לשמחות ועוד הזדמנויות, ומקבלת משובים לא רגילים.
הכמות מתאימה ל60 מנות צרות וגבוהות כמו שמגישים בשמחות.
ניתן לקנות תבנית ח"פ קשיחה וגבוהה מהרגיל בהיקף כתבנית ענק ח"פ, לתוצאה אופטימלית וסחיבה נוחה. אבל כמובן שלא חייבים, ואפשר בתבנית ענק + תבנית אינגלישקייק. חשוב למלא גבוה עד שפת התבנית כמעט.

7 ק"ג תפ"א. (שוקלת בחנות בקנייה)
2 בצל גדול
15 ביצים
7 כפיות מלח
1 כף שטוחה סוכר (לא טעות)
2 כפות א. מרק עוף (לא לוותר! הכמות מזערית אך משמעותית)
1+1/2 כוסות שמן
פלפל שחור לפי הטעם

לפני גירור התפודים והבצל, הכיני את כל שאר החומרים בקערה ענקית, ואחרון חביב את התפודים למניעת השחרתם...
אם אין לך קערה גדולה אפשר לערבב באשפתון ענק, עדיף שקוף כדי לראות אם העירבוב מושלם.
חשוב לחתוך לאחר כשעתיים קירור, וקרוב לאירוע לחמם. וכך מתקבלות פרוסות סימטריות.
שנים הייתי מכינה קוגלים ככה לפי העין וההרגשה ומאז שקיבלתי מתכון זה, לא מוותרת. הוא פשוט יוצא מושלם בטעם, מראה, ומרקם.
עריכה: לאפות כשעה וחצי -שעתיים לא מכוסה, 180°
 

ישראל44

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
הקוגל המנצח נמצא כן ;)
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רלוונטי?
יש לי מתכון בן 20 ש' בערך שלא נס ליחו ותמיד מצליח
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה