מאפים שיתוף תמונות ותהליך \\ פריקסה

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נראה טוב!


כטונסאית הוסיף הארה שהמילוי האחיד של תפ''וא וביצה חתוכים לקוביות עם טונה ומיונז הוא המקורי והכי הכי טעים!
על הבסיס הזה מומלץ להוסיף את כל התוספות.
גם עריסה טונסאית או כזו לא חריפה (להוסיף שמן) תיתן את הטעם הסופי של כל 'החבילה המושקעת'.

זה באמת השילוב הכי טעים!
והאריסה משחקת כאן תפקיד לא קטן.

תודה על העדות מבפנים ;)
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איך בא לי.
אבל זו עבודה קשה :(

(הייתי מוותרת על התירס)
אפרת, נראה מושלם!!
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
פריקסה זה בעצם סנדוויץ טונסאי מטוגן ממולא בטונה, ביצים וירקות.
את הפריקסה אני מכינה לעיתים די נדירות, כי בכל אופן הוא לא סמל הבריאות ולא מתחשק לי ליפול למאכלים שמנוניים לעיתים תקופות.
אבל, וכאן מגיע האבל הגדול, כשאני מכינה אותו, זה עד הסוף - פינוק אמיתי וגדוש בכל טוב הארץ :)

צפה בקובץ המצורף 673419

מצרכים לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
550 מ"ל מים
חצי כוס שמן
2 כפות אלכוהול (ערק, וויסק, קוניאק – לא חובה, זה מונע את ספיגת השמן בבצק)
שמן לטיגון עמוק

מצרכים למילוי לבחירה:
לימון כבוש
אריסה מתוקה או חריפה
טונה
תירס
תפו"א מבושלים
ביצים קשות
מיונז
מלפפון חמוץ
זיתים
מלפפון ועגבניה קצוצים

צפה בקובץ המצורף 673420

הכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המים והאלכוהול ולשים לבצק אחיד, לאחר שהבצק מתגבש, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, מעצבים לכדור חלק, ומכסים את הקערה בניילון להתפחה של כ-45 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 30-40 גרם (הם מכפילים ומשלשים את עצמם בגודלם, לכן לא כדאי לעשות משקל גבוה) מעבדים את הכדורים לאליפסה ארוכה ופחוסה ומניחים על משטח משומן למנוחה של כ-15-20 דקות.

מחממים במחבת, על להבה גבוהה, שמן לטיגון עמוק, לאחר שהשמן רותח, מנמיכים את הלהבה (חשוב מאד להנמיך, אחרת הבצק יאפה חיצונית והפנים שלו יהיה בצקי), שמים את כדורי הבצק במרווחים כדי לאפשר להם לתפוח עוד ומטגנים 2-3 דקות, בודקים אם הצד התחתי הזהיב יפה ומיד הופכים לטיגון הצד השני.

מוציאים את הפריקסה למגש גדול מרופד בנייר מגבת וחורצים את כולם כדי שיהיה אפשר למלא אותם.

צפה בקובץ המצורף 673424

מגישים לשולחן את המגש עם הפריקסה, וצלוחיות עם כל סוגי המילויים האהובים עליכם, כך שכל אחד יוכל למלא לעצמו לפי טעמו האישי.
אם אתם אוהבים את המילוי כתערובת, מערבבים את הטונה עם קוביות תפו"א, לימון כבוש ואריסה – ומערבבים היטב.
לצד זה מגישים את הביצים הקשות כשהן פרוסות לפרוסות או לרבעים, ואת הירקות שאתם אוהבים וממלאים בתוך הפריקסה.

צפה בקובץ המצורף 673425


*** טעימה מכאן :) - https://mailchi.mp/0b1d558e366b/7gzr0vk5jo-1311072?e=[UNIQID]


.
וואו,
נראה שווההה
ושלמות של תמונות!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
פריקסה זה בעצם סנדוויץ טונסאי מטוגן ממולא בטונה, ביצים וירקות.
את הפריקסה אני מכינה לעיתים די נדירות, כי בכל אופן הוא לא סמל הבריאות ולא מתחשק לי ליפול למאכלים שמנוניים לעיתים תקופות.
אבל, וכאן מגיע האבל הגדול, כשאני מכינה אותו, זה עד הסוף - פינוק אמיתי וגדוש בכל טוב הארץ :)

צפה בקובץ המצורף 673419

מצרכים לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
550 מ"ל מים
חצי כוס שמן
2 כפות אלכוהול (ערק, וויסק, קוניאק – לא חובה, זה מונע את ספיגת השמן בבצק)
שמן לטיגון עמוק

מצרכים למילוי לבחירה:
לימון כבוש
אריסה מתוקה או חריפה
טונה
תירס
תפו"א מבושלים
ביצים קשות
מיונז
מלפפון חמוץ
זיתים
מלפפון ועגבניה קצוצים

צפה בקובץ המצורף 673420

הכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המים והאלכוהול ולשים לבצק אחיד, לאחר שהבצק מתגבש, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, מעצבים לכדור חלק, ומכסים את הקערה בניילון להתפחה של כ-45 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 30-40 גרם (הם מכפילים ומשלשים את עצמם בגודלם, לכן לא כדאי לעשות משקל גבוה) מעבדים את הכדורים לאליפסה ארוכה ופחוסה ומניחים על משטח משומן למנוחה של כ-15-20 דקות.

מחממים במחבת, על להבה גבוהה, שמן לטיגון עמוק, לאחר שהשמן רותח, מנמיכים את הלהבה (חשוב מאד להנמיך, אחרת הבצק יאפה חיצונית והפנים שלו יהיה בצקי), שמים את כדורי הבצק במרווחים כדי לאפשר להם לתפוח עוד ומטגנים 2-3 דקות, בודקים אם הצד התחתי הזהיב יפה ומיד הופכים לטיגון הצד השני.

מוציאים את הפריקסה למגש גדול מרופד בנייר מגבת וחורצים את כולם כדי שיהיה אפשר למלא אותם.

צפה בקובץ המצורף 673424

מגישים לשולחן את המגש עם הפריקסה, וצלוחיות עם כל סוגי המילויים האהובים עליכם, כך שכל אחד יוכל למלא לעצמו לפי טעמו האישי.
אם אתם אוהבים את המילוי כתערובת, מערבבים את הטונה עם קוביות תפו"א, לימון כבוש ואריסה – ומערבבים היטב.
לצד זה מגישים את הביצים הקשות כשהן פרוסות לפרוסות או לרבעים, ואת הירקות שאתם אוהבים וממלאים בתוך הפריקסה.

צפה בקובץ המצורף 673425


*** טעימה מכאן :) - https://mailchi.mp/0b1d558e366b/7gzr0vk5jo-1311072?e=[UNIQID]


.
מדהימות ומגרות התמונות שלך....
בעצם זו סופגניה מאורכת?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מדהימות ומגרות התמונות שלך....
בעצם זו סופגניה מאורכת?
הצחקת אותי משום מה :D

סופגניה היא מתוקה, פריקסה הוא יותר נטרלי בטעם
אבל זה בהחלט אותו סגנון, שניהם זה בצק שמרים מטוגן
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
הצחקת אותי משום מה :D

סופגניה היא מתוקה, פריקסה הוא יותר נטרלי בטעם
אבל זה בהחלט אותו סגנון, שניהם זה בצק שמרים מטוגן
חחח... כשהסברתי למישהו מה זה פריקסה,
אז הוא מיד אמר בהבנה:, אה, זה כמו סופגניה, אבל מלוחה, ובמקום ריבה - יש מילויים אחרים. כן?

כן. ממש כך. הגדרה מדוייקת :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@אפרת 10 , אצלכם לא מגישים צ'ירשי דלעת עם שאר המליות לפריקסה?
אם יש לך מתכון שווה אשמח. ראיתי כל מיני ולא גבשתי דעה.
 

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
זה לא יאומן איך שפריקסה יכול לעורר את חוש הטעם, למי שמבין ויודע מהו ...
לבת שלי יש מחר בגרות במתמטיקה.. והיא בקשה לכ' המאורע 'פריקסה'.. :)
זה ממש מעודד ומדרבן אותה להמשיך ללמוד..
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
תירשי :)
מבשלים חתיכת דלעת,
כשהיא מבושלת לגמרי מועכים אותה במזלג [שישאר קצת המרקם החוטי]
מכינים את התיבול: מלח, קימל, פפריקה, שמן ושום כתוש.
מערבבים ביחד.

תפסיקו כבר לדבר על אוכל טעים :cool:
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תירשי :)
מבשלים חתיכת דלעת,
כשהיא מבושלת לגמרי מועכים אותה במזלג [שישאר קצת המרקם החוטי]
מכינים את התיבול: מלח, קימל, פפריקה, שמן ושום כתוש.
מערבבים ביחד.

תפסיקו כבר לדבר על אוכל טעים :cool:
ראיתי גם מקומות שכותבים תירשי וגם טרשי.
מניחה שההגיה משתנה מאיזור לרעהו.
אז הלכתי על אחת מהן. :)
פפריקה חריפה או מתוקה? כי קראתי שזה אמור להיות חריף במקצת.
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
פפריקה חריפה או מתוקה? כי קראתי שזה אמור להיות חריף במקצת.
אצלינו לבית לא נכנסה מעולם פפריקה חריפה.
טענו שזו אמונה תפלה, ואין בה שום חריפות :)
מה שעושה פה את החריפות, כמו בהרבה מאכלים טוניסאים, זה השום החי הכתוש. לא להתקמצן עליו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  27  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה