מאפים שיתוף תמונות ותהליך \\ פריקסה

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תירשי :)
מבשלים חתיכת דלעת,
כשהיא מבושלת לגמרי מועכים אותה במזלג [שישאר קצת המרקם החוטי]
מכינים את התיבול: מלח, קימל, פפריקה, שמן ושום כתוש.
מערבבים ביחד.

תפסיקו כבר לדבר על אוכל טעים :cool:
יש שמוסיפים גם תפו"א לדלעת,
והתבלין הכי חשוב פה הוא הקימל, (והשום כמובן)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@אפרת 10 , אצלכם לא מגישים צ'ירשי דלעת עם שאר המליות לפריקסה?
אם יש לך מתכון שווה אשמח. ראיתי כל מיני ולא גבשתי דעה.

זה באמת נשמע דבר מגרה, עדיין לא ניסתי אותו
ראיתי אצל עז תלם מתכון, מענין איך הוא, אני צריכה לנסות...
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זה לא יאומן איך שפריקסה יכול לעורר את חוש הטעם, למי שמבין ויודע מהו ...
לבת שלי יש מחר בגרות במתמטיקה.. והיא בקשה לכ' המאורע 'פריקסה'.. :)
זה ממש מעודד ומדרבן אותה להמשיך ללמוד..
תכלס, שווה לעשות בגרות בשביל בשביל פריקסה :D
 

Bat hen

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חחח... כשהסברתי למישהו מה זה פריקסה,
אז הוא מיד אמר בהבנה:, אה, זה כמו סופגניה, אבל מלוחה, ובמקום ריבה - יש מילויים אחרים. כן?

כן. ממש כך. הגדרה מדוייקת :)
אני לא הייתי מגדירה פריקסה כמו סופגנייה!
מעליבות אתם...
פריקסה יוצא מטיגון במרקם הרבה יותר קריספי ופריך מאשר סופגנייה.
הסופגנייה הקטע שלה זה להיות רכה.
של הפריקסה - זה דווקא הקריספיות שלו...
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אני לא הייתי מגדירה פריקסה כמו סופגנייה!
מעליבות אתם...
פריקסה יוצא מטיגון במרקם הרבה יותר קריספי ופריך מאשר סופגנייה.
הסופגנייה הקטע שלה זה להיות רכה.
של הפריקסה - זה דווקא הקריספיות שלו...
טוב, אז כמו סופגניה, רק מלוח, מילוי אחר,
ובקריספי.
סגור?
:cool:
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

Bat hen

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כבר יותר קצר:
פריכיה.
מבצק שמרים במקום אורז.
ומטוגנת במקום אפויה.
אה, ומאורכת.
הייתי עפה יותר..
קציצה. מטוגנת,
רק מבצק ולא מבשר.
טעמים פחות דינאמיים.
אה.. וקצת יותר גדולה. ומאורכת.
וזהו???
 

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עכשיו אחרי שסיימתי להכין את הפריקסה לקראת הבגרות בשעה 15:00..
באמת לא הבנתי מה אתן מסתבכות?
בסה"כ מדובר בלחמניה ממולאת בטונה וביצים... :)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הכנתי את הפריקסות.
תודה רבה!
עכשיו אחרי שסיימתי להכין את הפריקסה לקראת הבגרות בשעה 15:00..
באמת לא הבנתי מה אתן מסתבכות?
בסה"כ מדובר בלחמניה ממולאת בטונה וביצים... :)
@אפרת 10
הפריקסה יצא מהמם.
הכנתי הרבה מתכונים ופה הבצק יצא ממש מעולה.
רך ולא ספג שמן
תודה

איזה כייף לכן שהכנתן :D
ותודה שסיפרתן לי כייף לשמוע!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני לא הייתי מגדירה פריקסה כמו סופגנייה!
מעליבות אתם...
פריקסה יוצא מטיגון במרקם הרבה יותר קריספי ופריך מאשר סופגנייה.
הסופגנייה הקטע שלה זה להיות רכה.
של הפריקסה - זה דווקא הקריספיות שלו...
מסתכלת על המתכון, הוא לא שונה מסופגניה...
מצטערת שהעלבתי... (את הפריקסה)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מסתכלת על המתכון, הוא לא שונה מסופגניה...
מצטערת שהעלבתי... (את הפריקסה)
צריכים לטעום כדי להבין שיש הבדל.
ופריקסה הרבה יותר שווה מסופגניה.
 

Bat hen

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מסתכלת על המתכון, הוא לא שונה מסופגניה...
מצטערת שהעלבתי... (את הפריקסה)
כן, נו, יש מכנה משותף,
אבל הוא לא מתוק
הוא בלי ריבה
הוא בלי אבקת סוכר
וכן עם מילויים מלוחים וטכניקה מעט שונה

אה, ואפח'ד עדיין לא פירסם את כמות הקלוריות שלו ליחידה ;)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה