פריקסה זה בעצם סנדוויץ טונסאי מטוגן ממולא בטונה, ביצים וירקות.
את הפריקסה אני מכינה לעיתים די נדירות, כי בכל אופן הוא לא סמל הבריאות ולא מתחשק לי ליפול למאכלים שמנוניים לעיתים תקופות.
אבל, וכאן מגיע האבל הגדול, כשאני מכינה אותו, זה עד הסוף - פינוק אמיתי וגדוש בכל טוב הארץ
מצרכים לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
550 מ"ל מים
חצי כוס שמן
2 כפות אלכוהול (ערק, וויסק, קוניאק – לא חובה, זה מונע את ספיגת השמן בבצק)
שמן לטיגון עמוק
מצרכים למילוי לבחירה:
לימון כבוש
אריסה מתוקה או חריפה
טונה
תירס
תפו"א מבושלים
ביצים קשות
מיונז
מלפפון חמוץ
זיתים
מלפפון ועגבניה קצוצים
הכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המים והאלכוהול ולשים לבצק אחיד, לאחר שהבצק מתגבש, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, מעצבים לכדור חלק, ומכסים את הקערה בניילון להתפחה של כ-45 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 30-40 גרם (הם מכפילים ומשלשים את עצמם בגודלם, לכן לא כדאי לעשות משקל גבוה) מעבדים את הכדורים לאליפסה ארוכה ופחוסה ומניחים על משטח משומן למנוחה של כ-15-20 דקות.
מחממים במחבת, על להבה גבוהה, שמן לטיגון עמוק, לאחר שהשמן רותח, מנמיכים את הלהבה (חשוב מאד להנמיך, אחרת הבצק יאפה חיצונית והפנים שלו יהיה בצקי), שמים את כדורי הבצק במרווחים כדי לאפשר להם לתפוח עוד ומטגנים 2-3 דקות, בודקים אם הצד התחתי הזהיב יפה ומיד הופכים לטיגון הצד השני.
מוציאים את הפריקסה למגש גדול מרופד בנייר מגבת וחורצים את כולם כדי שיהיה אפשר למלא אותם.
מגישים לשולחן את המגש עם הפריקסה, וצלוחיות עם כל סוגי המילויים האהובים עליכם, כך שכל אחד יוכל למלא לעצמו לפי טעמו האישי.
אם אתם אוהבים את המילוי כתערובת, מערבבים את הטונה עם קוביות תפו"א, לימון כבוש ואריסה – ומערבבים היטב.
לצד זה מגישים את הביצים הקשות כשהן פרוסות לפרוסות או לרבעים, ואת הירקות שאתם אוהבים וממלאים בתוך הפריקסה.
*** טעימה מכאן - https://mailchi.mp/0b1d558e366b/7gzr0vk5jo-1311072?e=[UNIQID]
.
את הפריקסה אני מכינה לעיתים די נדירות, כי בכל אופן הוא לא סמל הבריאות ולא מתחשק לי ליפול למאכלים שמנוניים לעיתים תקופות.
אבל, וכאן מגיע האבל הגדול, כשאני מכינה אותו, זה עד הסוף - פינוק אמיתי וגדוש בכל טוב הארץ
מצרכים לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
550 מ"ל מים
חצי כוס שמן
2 כפות אלכוהול (ערק, וויסק, קוניאק – לא חובה, זה מונע את ספיגת השמן בבצק)
שמן לטיגון עמוק
מצרכים למילוי לבחירה:
לימון כבוש
אריסה מתוקה או חריפה
טונה
תירס
תפו"א מבושלים
ביצים קשות
מיונז
מלפפון חמוץ
זיתים
מלפפון ועגבניה קצוצים
הכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המים והאלכוהול ולשים לבצק אחיד, לאחר שהבצק מתגבש, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, מעצבים לכדור חלק, ומכסים את הקערה בניילון להתפחה של כ-45 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 30-40 גרם (הם מכפילים ומשלשים את עצמם בגודלם, לכן לא כדאי לעשות משקל גבוה) מעבדים את הכדורים לאליפסה ארוכה ופחוסה ומניחים על משטח משומן למנוחה של כ-15-20 דקות.
מחממים במחבת, על להבה גבוהה, שמן לטיגון עמוק, לאחר שהשמן רותח, מנמיכים את הלהבה (חשוב מאד להנמיך, אחרת הבצק יאפה חיצונית והפנים שלו יהיה בצקי), שמים את כדורי הבצק במרווחים כדי לאפשר להם לתפוח עוד ומטגנים 2-3 דקות, בודקים אם הצד התחתי הזהיב יפה ומיד הופכים לטיגון הצד השני.
מוציאים את הפריקסה למגש גדול מרופד בנייר מגבת וחורצים את כולם כדי שיהיה אפשר למלא אותם.
מגישים לשולחן את המגש עם הפריקסה, וצלוחיות עם כל סוגי המילויים האהובים עליכם, כך שכל אחד יוכל למלא לעצמו לפי טעמו האישי.
אם אתם אוהבים את המילוי כתערובת, מערבבים את הטונה עם קוביות תפו"א, לימון כבוש ואריסה – ומערבבים היטב.
לצד זה מגישים את הביצים הקשות כשהן פרוסות לפרוסות או לרבעים, ואת הירקות שאתם אוהבים וממלאים בתוך הפריקסה.
*** טעימה מכאן - https://mailchi.mp/0b1d558e366b/7gzr0vk5jo-1311072?e=[UNIQID]
.