מאפים שיתוף תמונות ותהליך \\ פריקסה

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
פריקסה זה בעצם סנדוויץ טונסאי מטוגן ממולא בטונה, ביצים וירקות.
את הפריקסה אני מכינה לעיתים די נדירות, כי בכל אופן הוא לא סמל הבריאות ולא מתחשק לי ליפול למאכלים שמנוניים לעיתים תקופות.
אבל, וכאן מגיע האבל הגדול, כשאני מכינה אותו, זה עד הסוף - פינוק אמיתי וגדוש בכל טוב הארץ :)

IMG_2329......jpg


מצרכים לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
550 מ"ל מים
חצי כוס שמן
2 כפות אלכוהול (ערק, וויסק, קוניאק – לא חובה, זה מונע את ספיגת השמן בבצק)
שמן לטיגון עמוק

מצרכים למילוי לבחירה:
לימון כבוש
אריסה מתוקה או חריפה
טונה
תירס
תפו"א מבושלים
ביצים קשות
מיונז
מלפפון חמוץ
זיתים
מלפפון ועגבניה קצוצים

IMG_2280.....jpg


הכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המים והאלכוהול ולשים לבצק אחיד, לאחר שהבצק מתגבש, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, מעצבים לכדור חלק, ומכסים את הקערה בניילון להתפחה של כ-45 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 30-40 גרם (הם מכפילים ומשלשים את עצמם בגודלם, לכן לא כדאי לעשות משקל גבוה) מעבדים את הכדורים לאליפסה ארוכה ופחוסה ומניחים על משטח משומן למנוחה של כ-15-20 דקות.

מחממים במחבת, על להבה גבוהה, שמן לטיגון עמוק, לאחר שהשמן רותח, מנמיכים את הלהבה (חשוב מאד להנמיך, אחרת הבצק יאפה חיצונית והפנים שלו יהיה בצקי), שמים את כדורי הבצק במרווחים כדי לאפשר להם לתפוח עוד ומטגנים 2-3 דקות, בודקים אם הצד התחתי הזהיב יפה ומיד הופכים לטיגון הצד השני.

מוציאים את הפריקסה למגש גדול מרופד בנייר מגבת וחורצים את כולם כדי שיהיה אפשר למלא אותם.

IMG_2313......jpg


מגישים לשולחן את המגש עם הפריקסה, וצלוחיות עם כל סוגי המילויים האהובים עליכם, כך שכל אחד יוכל למלא לעצמו לפי טעמו האישי.
אם אתם אוהבים את המילוי כתערובת, מערבבים את הטונה עם קוביות תפו"א, לימון כבוש ואריסה – ומערבבים היטב.
לצד זה מגישים את הביצים הקשות כשהן פרוסות לפרוסות או לרבעים, ואת הירקות שאתם אוהבים וממלאים בתוך הפריקסה.

IMG_2324.....jpg



*** טעימה מכאן :) - https://mailchi.mp/0b1d558e366b/7gzr0vk5jo-1311072?e=[UNIQID]


.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פריקסה הוא הפינוק הרשמי של ימי חנוכה והחופש הגדול במשפחה של בעלי.
ולא בכדי.
תודה על השיתוף. נראה מעולה.
 

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הוי לראות פריקסה תמיד מגרה...
אצלנו זה המאכל הרשמי של כל יום שישי בצהריים..
הילדים לא מוותרים על זה..
(רק על תירס בפריקסה אפעם לא שמעתי...)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הוי לראות פריקסה תמיד מגרה...
אצלנו זה המאכל הרשמי של כל יום שישי בצהריים..
הילדים לא מוותרים על זה..
(רק על תירס בפריקסה אפעם לא שמעתי...)

תירס זה בפרוש לא במקור!
אבל ככה זה כשמתחילים להעמיס על פריקסה אחד חמוד ומסכן :D
 

Bat hen

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לשוחרות הבריאות...

אני התחלתי לאפות את הפריקסה..
נכון. לא דומה. וזה לא זה!
אבל בהחלט נחמד....
מכינה את אותו בצק, ומשמנת טוב בתבנית.... מוציאה כשמזהיב..
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לשוחרות הבריאות...

אני התחלתי לאפות את הפריקסה..
נכון. לא דומה. וזה לא זה!
אבל בהחלט נחמד....
מכינה את אותו בצק, ומשמנת טוב בתבנית.... מוציאה כשמזהיב..

וזה עדיין לא יהיה בריא... אחרי הכל פחמימה עם שמן ;)
אבל בהחלט הרע במיעוטו...
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אצלנו הפריקסה הוא מצרך חובה בחנוכה ובתשעת הימים...
תודה אפרת. נראה מעולה!
ונכון, לא כדאי לוותר על האלכוהול; ערק או ויסקי.

תודה :D
האלכוהול מאמת מונע ספיגת שמן בבצק, זה טוב גם לסופגניות
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודההה
גמני אוהבת :eek: :D

ולימון כבוש... הכי טעים של הבית ;)
*התמונה לפני הכבישה

צפה בקובץ המצורף 673439


מתארת לעצמי אבל אף פעם לא טעמתי :(
עכשיו כמובן אני אשמח למתכון גם ללימון הכבוש :)
איך את מכינה?

הבטחתי קיימתי :D
הנה המתכון

לימון כבוש

מצרכים
:
4 לימונים (או יותר)
כף מלח גס
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
2-3 פלפל אדום יבש סודניה (לא חובה)
שמן זית

הכנה: מקלפים חלקית 3 לימונים, או משאירים אותו בקליפתו (את הלימון הרביעי שומרים לסוף).
חותכים לפרוסות, מוציאים את הגרעינים, מניחים בקערה עם כף מלח גס, מערבבים היטב ומשהים כ-20 דקות כדי שהלימונים יגירו מעט נוזלים.
מפזרים על הלימונים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומערבבים היטב.
מעקרים צנצנת זכוכית במים רותחים, מיבשים באויר (לא מנגבים במגבת כדי לא לייבא חיידקים שיכולים לגרום לעובש), ממלאים בפרוסות הלימון האדומות, סוחטים את הלימון הרביעי ומוסיפים לצנצנת שיכסה את רוב הלימונים, אם הוא לא מכסה – להוסיף עוד, אך להשאיר מעט פחות משליש ואותו למלא בשמן זית למניעת עובש.
שומרים על השיש במטבח כ-4-5 ימים ומכניסים למקרר, הלימונים משתבחים מיום ליום והופכים לרכים יותר ומלאי טעם.
 

חני S

משתמש מקצוען
נראה טוב!


כטונסאית הוסיף הארה שהמילוי האחיד של תפ''וא וביצה חתוכים לקוביות עם טונה ומיונז הוא המקורי והכי הכי טעים!
על הבסיס הזה מומלץ להוסיף את כל התוספות.
גם עריסה טונסאית או כזו לא חריפה (להוסיף שמן) תיתן את הטעם הסופי של כל 'החבילה המושקעת'.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  29  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה