דיון מתכונים לפסח בסיסי בלבד!!!

הכי בעולם

משתמש מקצוען
בשום לא משתמשים אצלנו , כיוון שפעם היו מגדלים את זה באדמה עם חמץ, לא יודעת מדויק
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
האם ז ה טוב בהקפאה??
1 כוס קמח תפוחי אדמה
6 ביצים
1/3 כוס שמן
קצת מלח
כפית שטוחה סוכר
1/3 1 כוס מים
לערבב עם בלנדר מקל
לטגן (עדיף במחבת טפלון ששמים שמן רק בפעם הראשונה\ מכשיר בלינצעס)
(לפירה להוסיף טיפה שמן )
להוסיף את הפירה כשגם הבלינצעס וגם התפוחי אדמה חמים-
וככה נמרח על הבלינצעס כמו ממרח בקלי קלות...
נשמר במקרר לכמה ימים טובות
טעים גם קר...
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ולא נשאר קליפה?
יש גם מקלף מיוחד לפרות רכים. אני מסתדרת גם עם המקלף הרגיל. הוא חדש וחד..
אם את נוהגים עגבניה (יש שלא נוהגים גם מקולף, בגלל הגרעינים בפנים)
מאד ממליצה לא לוותר עליה, יש המון מה לעשות איתה והיא מוסיפה מאד לתבשילים. במיוחד כשאין תבלינים.
 

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
יש גם מקלף מיוחד לפרות רכים. אני מסתדרת גם עם המקלף הרגיל. הוא חדש וחד..
אם את נוהגים עגבניה (יש שלא נוהגים גם מקולף, בגלל הגרעינים בפנים)
מאד ממליצה לא לוותר עליה, יש המון מה לעשות איתה והיא מוסיפה מאד לתבשילים. במיוחד כשאין תבלינים.
אפשר לקלף עגבניה בקלות, אם משרים כמה דקות בכלי עם מים רותחים.
 

sari1100

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אפשר לקלף עגבניה בקלות, אם משרים כמה דקות בכלי עם מים רותחים.
אני מסמנת איקס בתחתית, שמה כמה דקות במים רותחים ואז מקלפת ביד- פשוט מושכת מהסימון של האיקס.
קלי קלות.
 

nechami21

משתמש מקצוען
כשהמטבח מוכן, כולם מחכים לאוכל פסחי, ואין כח להתפקצץ'. והתנור עדיין לא "התבשר":
לאפות תפוחי אדמה כאשר כל אחד עטוף בנפרד בנייר כסף עם מעט מלח.
לאחר שהתפוחי אדמה מוכנים, מוציאים מהתנור, חוצים לחצי, מניחים פרוסת גבינה צהובה / מעט קוטג' וסוגרים חזרה את הנייר כסף למספר דקות עד שהגבינה / קוטג' נמסים.
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
כשהמטבח מוכן, כולם מחכים לאוכל פסחי, ואין כח להתפקצץ'. והתנור עדיין לא "התבשר":
לאפות תפוחי אדמה כאשר כל אחד עטוף בנפרד בנייר כסף עם מעט מלח.
לאחר שהתפוחי אדמה מוכנים, מוציאים מהתנור, חוצים לחצי, מניחים פרוסת גבינה צהובה / מעט קוטג' וסוגרים חזרה את הנייר כסף למספר דקות עד שהגבינה / קוטג' נמסים.
נשמע טוב, צריך לשים לב לא להחזיר את התופ" א יחד עם הגבינה הצהובה / קוטג לתנור!!!
 

סוד ההצלחה

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
הפקות ואירועים
אפשר כמויות? או משהו מוגדר יותר?
לגבי פרות:
אגס לא
תפוח כן
בננה כו
לימון ותפוז כן
וזהו (נראה לי)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה