דרוש מתכון אתגר דו שבועי - נספח

לילה טוב

משתמש מקצוען
@java
העוגיות מגרות נורא,
נשאר לי רק לדמיין את הריח...
מה שנהניתי במיוחד שהמצאת מעצמך מתכון במיוחד בשביל האתגר,
אני חושבת שזה בעקר המטרה של האתגרים האלו,
להמציא וליצור בעצמינו רעיונות ומתכונים חדשים בהתאם לדרישו האתגר,
וזה בדיוק מה שעשית ובגדול.
ותודה על ההשראה...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לתשומת לב מי שמעלה מתכון לאתגר,
כדאי מאוד לצרף תמונה.
התמונה היא פרמטר בניקוד.
לא דוקא הצלחות, אבל לפחות תמונה.
קל יותר לדון על מתכון כשיש תמונה מצורפת.

ומי שאין לה, שתכין.
מאמינה שכאשר מישהו מעלה מתכון ברור לו שהוא שווה הכנה, נכון?
אז יאללה, תכינו, צלמו, תעלו
ותרוויחו גם את האכילה


איך מתחשק לי לראות גם יצירתיות כזו שתוציא מנת אוכל- עיקרית, סלט [יכול להשתלת נהדר עם סלטי דגנים....], וכו'

יאללה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמה בנאלי, ככה טעים
שטרודל פילו תפוחים מבושם מוגש לצד סיידר תפוחים חם / 6 מנות
כוס מדידה: כוס אוניברסלית - 240 מ"ל

לשטרודל:
  • 6 עלי פילו מופשרים
  • 75 גרם חמאה
  • 75 גרם אגוזים טחונים
  • 8 תפוחי גרנד מגורדים גס
  • 3/4-1/2 כוס סוכר (לפי הטעם)
  • מקל וניל
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 כפית קינמון
  • מעט שמן קנולה - לבירוש

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. פורשים כל שני עלי פילו אחד על השני (3 צמדים) ובעזרת מברשת, מברישים בחמאה המומסת.
  3. מפזרים את האגוזים על העלים באופן אחיד.
  4. מחזירים את החמאה המומסת ללהבה קטנה ומוסיפים לה את הסוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים את התפוחים ומקרמלים תוך כדי ערבוב במשך מספר דקות. מוסיפים את הקינמון ואת תוכנו של מקל הוניל.
  5. מסננים במסננת את מלית התפוחים המוכנה. ברוחבו של כל עלה מניחים ממלית התפוחים ומגלגלים.
  6. בשלב זה מברישים בביצה ומעליה בשמן.
  7. אופים במשך כ25 דקות עד להזהבה.
לסיידר תפוחים חורפי ומפנק:
  • 3 תפוחים אדומים / פינק-ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 מקל וניל
  • 6 כוסות מים / מיץ תפוחים טבעי לאוהבי טעם מודגש
  • 6 כפות סוכר חום כהה
  • 3 כפות מיץ לימון / מיץ תפוחים
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
  • מקלות קינמון נוספים - להגשה
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את קוביות התפוחים יחד עם המים, הסוכר ומיץ הלימון / התפוזים.
  2. כשמגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את מקלות הקינמון, את הג'ינג'ר ואת תוכנו של מקל הוניל.
  3. מבשלים במשך כ-20 דקות על להבה נמוכה.
קיצור דרך לעצלנים / ממהרים: תרכיז תפוחים טבעי + מים רותחים ומקל קינמון בכוס, גם יעשה את העבודה. לא דומה לסיידר אמיתי, אבל כמעט.

הצעת הגשה:
חוצים את השטרודלים המוכנים.
על צלחת מאורכת מניחים שטרודל, מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
מגישים לצד כדור גלידה שעליו עלה נענע.
לכל סועד מגישים בנוסף כוס סיידר חם שקופה ובה מקל קינמון.
אהבתי
את המתכון המפורט והברור.
ובעיקר את הרעיון לשלב בין קלאסיקה ידועה- שטרודל, למשקה קצת פחות נפוץ במחוזותינו - סיידר חם.
אין ספק שהעלית את האתגר בדרגה מבחינה מקצועית. :)
אני רק מציעה לתת תחליף למקל הוניל שזה אמנם התבלין האהוב עלי אך הוא לא קיים בארצנו כ-3 שנים. (יש אבקה או מחית או תמצית)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כשראיתי את רשימת התבלינים ישר נזכרתי בקינוח חרוסת...
קינוח מסורתי אהוב.
אין לי תמונה
אבל מתכון יש:

רכיבים:
2 תפוחי עץ אדום
2 תפוחי עץ גראנד
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
3 כפות יין אדום מתוק
2 כפות דבש
1 כפית סוכר חום
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
וקורט ציפורן

אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
מוסיפים את שאר החומרים
מערבבים היטב
שומרים בקרור עד להגשה

קל וטעים!
בתאבון!
מסוג המתכונים של "איך לא חשבנו על זה קודם". :)
הוראות מדויקות וברורות.
כדאי להוסיף את מספר הימים שבהם ניתן לאחסן את החרוסת והאם ניתן להקפיאה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מאפינס תפוחים ודבש מבושמים

לקחתי את עוגת הדבש המנצחת של קלרה פטל,הוספתי לה תפוחי גרנד ושטרויזל מלמעלה
יצאו מאפינס חמימים מבושמים ומנחמים
בדיוק כמו שצריך בחורף

המדידה בכוסות מדידה אוניברסליות של 240 מ''ל
יוצאים המוני מאפינס-תלוי בגודל שתבחרו:
5 ביצים
3 כוסות סוכר
כוס שמן
2\1 כוס דבש
2 כפיות קנמון
כפית צפורן
3\1 כפית זנגוויל
3 כפות נס קפה קורט מלח
8 תפוחי גרנד גדולים קלופים-שלושה מרסקים בבלנדר למחית והשאר פרוסים דק
כוס מים רותחים
3 2\1 כפיות מחוקות סודה לשתיה
5 כוסות קמח-אני עושה מקמח מלא

לשטרויזל(פירורים)
כוס אגוזים קצוצים
כוס סוכר
כוס קמח
200 גרם מרגרינה\חמאה או כוס שמן
כפית גדושה קינמון

את החומרים לפרורים מערבבים היטב בשקית

מקציפים את הביצים שלימות כ 8 דקות ומוסיפים סוכר
אט אט מוסיפים את החומרים כולם ובסוף את המים הרותחים+הקפה- (מכינים נס קפה..)
מוסיפים את רסק ופרוסות התפוחים ויוצקים לתבניות המאפינס

למי שאין סבלנות למלא כל כך הרבה אפשר להכין ב 5-6 תבניות אינגליש תלוי בגובה- שימו לב העוגות תופחות!
מפזרים את הפרורים

אופים ב 160 מעלות כשעה או פחות לא בחום גבוה יותר כי הסוכר עלול להחרך

בינתיים מכינים כוס תה טובה
בהצלחה!!
אהבתי מאד את החשיבה- לקחת מתכון קלאסי ולתת לו טוויסט חורפי, מחמם ומפנק :)
אין ספק ששטרויזל הוא תוספת משדרגת במיוחד.
אם יורשה לי, הכתיבה שלך מוכיחה הבנה עמוקה באפיה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@shira bira וואו.
נראה מגרה במיוחד.
שונה ומגוון.
הקציצות משדרות בשרניות ועסיסיות,
ואפילו הקציצות לפני הבישול נראות מושכות.

יש עדיין מקום אצליכם השבת?;)
 

פרקטית

משתמש מקצוען
@shira bira
נראה מיוחד.
עושה חשק להוציא את הבשר הטחון שמחכה כבר לגאולה...

משנה אם זה בשר בקר טחון או הודו טחון?
בד"כ אני מערבבת את שניהם.
 

Carter's

משתמש מקצוען
@Carter's
נראה מתכון מנצח. כבר הרבה זמן חיפשתי אחד כזה.
אפשר לוותר על האגסים במתכון לטובת עוד תפוחים?
ואיזה תפוחים מועדפים פה?
אפשר לוותר על האגסים לטובת תפוחים,
אם כי הם מוסיפים בהחלט.
אני מעדיפה במתכון הזה תפוחים אדומים - פינק ליידי או צהובים.
הגראנד קצת פחות מתאים לכאן לטעמי,
כי התפוחים צריכים להתרכך באפיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
נראה מיוחד.
עושה חשק להוציא את הבשר הטחון שמחכה כבר לגאולה...

משנה אם זה בשר בקר טחון או הודו טחון?
בד"כ אני מערבבת את שניהם.
תודה.
לא יוצא לי להשתמש בהודו כך שאינני יודעת.
אני הייתי מערבבת בין שני סוגים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה