כ35+כמה בערך עוגיות יוצאות מהמתכון הזה?
למה אני לא מצליחה לראות את התמונה?כ35+
עוגיות בגודל שהכנתי.
לא בנספח. באשכול האתגר.למה אני לא מצליחה לראות את התמונה?
איפה קונים וניל טחון?שליש כפית וניל טחון
יש חנויות אפיה שמוכרות את זה.איפה קונים וניל טחון?
אהבתיכמה בנאלי, ככה טעים
שטרודל פילו תפוחים מבושם מוגש לצד סיידר תפוחים חם / 6 מנות
כוס מדידה: כוס אוניברסלית - 240 מ"ל
לשטרודל:
- 6 עלי פילו מופשרים
- 75 גרם חמאה
- 75 גרם אגוזים טחונים
- 8 תפוחי גרנד מגורדים גס
- 3/4-1/2 כוס סוכר (לפי הטעם)
- מקל וניל
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- 1/2 כפית קינמון
- מעט שמן קנולה - לבירוש
אופן ההכנה:
לסיידר תפוחים חורפי ומפנק:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- פורשים כל שני עלי פילו אחד על השני (3 צמדים) ובעזרת מברשת, מברישים בחמאה המומסת.
- מפזרים את האגוזים על העלים באופן אחיד.
- מחזירים את החמאה המומסת ללהבה קטנה ומוסיפים לה את הסוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים את התפוחים ומקרמלים תוך כדי ערבוב במשך מספר דקות. מוסיפים את הקינמון ואת תוכנו של מקל הוניל.
- מסננים במסננת את מלית התפוחים המוכנה. ברוחבו של כל עלה מניחים ממלית התפוחים ומגלגלים.
- בשלב זה מברישים בביצה ומעליה בשמן.
- אופים במשך כ25 דקות עד להזהבה.
אופן ההכנה:
- 3 תפוחים אדומים / פינק-ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 מקלות קינמון
- 1 מקל וניל
- 6 כוסות מים / מיץ תפוחים טבעי לאוהבי טעם מודגש
- 6 כפות סוכר חום כהה
- 3 כפות מיץ לימון / מיץ תפוחים
- 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
- מקלות קינמון נוספים - להגשה
קיצור דרך לעצלנים / ממהרים: תרכיז תפוחים טבעי + מים רותחים ומקל קינמון בכוס, גם יעשה את העבודה. לא דומה לסיידר אמיתי, אבל כמעט.
- מרתיחים את קוביות התפוחים יחד עם המים, הסוכר ומיץ הלימון / התפוזים.
- כשמגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את מקלות הקינמון, את הג'ינג'ר ואת תוכנו של מקל הוניל.
- מבשלים במשך כ-20 דקות על להבה נמוכה.
הצעת הגשה:
חוצים את השטרודלים המוכנים.
על צלחת מאורכת מניחים שטרודל, מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
מגישים לצד כדור גלידה שעליו עלה נענע.
לכל סועד מגישים בנוסף כוס סיידר חם שקופה ובה מקל קינמון.
מסוג המתכונים של "איך לא חשבנו על זה קודם".כשראיתי את רשימת התבלינים ישר נזכרתי בקינוח חרוסת...
קינוח מסורתי אהוב.
אין לי תמונה
אבל מתכון יש:
רכיבים:
2 תפוחי עץ אדום
2 תפוחי עץ גראנד
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
3 כפות יין אדום מתוק
2 כפות דבש
1 כפית סוכר חום
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
וקורט ציפורן
אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
מוסיפים את שאר החומרים
מערבבים היטב
שומרים בקרור עד להגשה
קל וטעים!
בתאבון!
אהבתי מאד את החשיבה- לקחת מתכון קלאסי ולתת לו טוויסט חורפי, מחמם ומפנקמאפינס תפוחים ודבש מבושמים
לקחתי את עוגת הדבש המנצחת של קלרה פטל,הוספתי לה תפוחי גרנד ושטרויזל מלמעלה
יצאו מאפינס חמימים מבושמים ומנחמים
בדיוק כמו שצריך בחורף
המדידה בכוסות מדידה אוניברסליות של 240 מ''ל
יוצאים המוני מאפינס-תלוי בגודל שתבחרו:
5 ביצים
3 כוסות סוכר
כוס שמן
2\1 כוס דבש
2 כפיות קנמון
כפית צפורן
3\1 כפית זנגוויל
3 כפות נס קפה קורט מלח
8 תפוחי גרנד גדולים קלופים-שלושה מרסקים בבלנדר למחית והשאר פרוסים דק
כוס מים רותחים
3 2\1 כפיות מחוקות סודה לשתיה
5 כוסות קמח-אני עושה מקמח מלא
לשטרויזל(פירורים)
כוס אגוזים קצוצים
כוס סוכר
כוס קמח
200 גרם מרגרינה\חמאה או כוס שמן
כפית גדושה קינמון
את החומרים לפרורים מערבבים היטב בשקית
מקציפים את הביצים שלימות כ 8 דקות ומוסיפים סוכר
אט אט מוסיפים את החומרים כולם ובסוף את המים הרותחים+הקפה- (מכינים נס קפה..)
מוסיפים את רסק ופרוסות התפוחים ויוצקים לתבניות המאפינס
למי שאין סבלנות למלא כל כך הרבה אפשר להכין ב 5-6 תבניות אינגליש תלוי בגובה- שימו לב העוגות תופחות!
מפזרים את הפרורים
אופים ב 160 מעלות כשעה או פחות לא בחום גבוה יותר כי הסוכר עלול להחרך
בינתיים מכינים כוס תה טובה
בהצלחה!!
תודה@Carter's הקראמבל נראה ממש טוב.
איך מתחשק לי אחד כזה רותח עכשיו.
אפשר לוותר על האגסים לטובת תפוחים,@Carter's
נראה מתכון מנצח. כבר הרבה זמן חיפשתי אחד כזה.
אפשר לוותר על האגסים במתכון לטובת עוד תפוחים?
ואיזה תפוחים מועדפים פה?
תודה.@shira bira
נראה מיוחד.
עושה חשק להוציא את הבשר הטחון שמחכה כבר לגאולה...
משנה אם זה בשר בקר טחון או הודו טחון?
בד"כ אני מערבבת את שניהם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלב
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ: