גם אני חשבתי ככה בתחילה כשראיתי את הנושא.אתגר קשה נתתם לנו
אנחנו נשים פשוטות
לא כמוכן מבינות בכל התבלינים הללו
כן. רק הקפידי לפרט אופן/ הצעת הגשה.אפשר להעלות מתכון ובהמשך להוסיף תמונה?
צודקת. אדייק.קשה לי עם ה'מועתק'.
אני לא ממציאה מאפס... אני רק מאלתרת בתוך מתכון קיים.
שכוייח.צודקת. אדייק.
ותודה על החידוד.
כוונתי היתה שאין להעתיק מתכון ככתבו וכלשונו כולל אופן הכנה.
אלא גם להביא מעצמנו למתכון ובעיקר לחדש ולו במעט.
קינמוןנשמע מרתק!
יש סיכוי גדול שאני הולכת להשתתף (ראו הוזהרתן )
@shira bira , אולי כדאי לסכם כאן רשימה של כמה שיותר תבלינים שיתנו השראה לפיתוח מתכון?
אההוואו איתגרתם...
כמובן שמעניינים אותנו.נו....
מחכות ליצירות הקולינריות...
אל תגרמו לנו לחשוב שלא מעניין אתכם אתגרים...
נותנות זמןכמובן שמעניינים אותנו.
אתגרים במטבח זה זאנר שלוקח זמן לבצע אותו.
לחשוב
להחליט על רעיון
לתכנן אותו טוב
לרקוח
לשפר את התוצאה
אל דאגה, בסוף לא תשתלטנה מרוב מתכונים
מיד כשקראתי את שמות התבלינים המשתתפים באתגר עלה בלשוני טעם עוגיות הג'ינג'ר והקינמון של איקאה,
פריכות, טעימות ומלאות ארומה.
ידעתי ישר שאותן אני רוצה לחקות.
את מתכון הבסיס לקחתי מהבצק הפריך של עוגיות השוקולד-ציפס המופיעות ע"ג חבילת שוקולד אופנהיימר, השמטתי כמובן את השוקולד ואת התיבול - תמצית וניל.
עיבדתי את הבצק עד שנוצרו פירורים, ואז הגיע החלק הכייפי,
הוצאתי את התבלינים והתחלתי לערבב, להריח, לטעום, ולנסות לדמיין את התוצאה הסופית כמו שהיא תתקבל.
לאחר עירבוב של קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט, הרגשתי שחסר לי עדיין מרכיב כלשהו לתיבול.
ואז נזכרתי בו.
התבלין המתוק היקר והטעים ביותר שקיים - הוניל.
הוספתי מעט אבקת וניל לתערובת התיבול והתוצאה גרמה לי להנהן בסיפוק.
יש לי את התיבול!
את התערובת לשתי לתוך הבצק, קרצתי עוגיות.
מספר דקות בתנור והבית מתחיל כבר להריח...
אז למתכון ---
עוגיות תבלינים פריכות:
לבצק:
200 גר' חמאה
כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה)
2 ביצים
כפית סודה לשתיה
2 1/4 כוסות קמח
קורט מלח
לתערובת התבלינים:
חצי כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית אגוז מוסקט
שליש כפית וניל טחון
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכרים לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.
מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתיה ומקציפים רק עד לקבלת פירורים אחידים.
מערבבים את התבלינים כדי שיתפזרו באופן הומוגני.
שופכים אותם באופן אחיד על הפירורים ומעבדים קצרות לבצק דביק מעט.
קורצים עיגולים ואופים למשך כעשר דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין רכות.
משהים להתקררות והתקשות בטמפרטורת החדר.
מגישים עם כוס תה שאוהבים - ונהנים.
צפה בקובץ המצורף 589286
העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר כשהן סגורות היטב בצנצנת
צפה בקובץ המצורף 589287
@java העוגיות מתפצפצות לי בדמיון
יאמי
תודה.הצבת סטנדרט גבוה לאתגר.
מתכון מדויק וברור.
תמונה משקפת ומזמינה.
ורשימת המוצרים בהחלט מבהירה שמדובר בעוגיות ששווה להכין ולטעום.
אני כבר מגיעה. הקפה עלי .
העני זה נראה מצוין. כל מה שיש בו וניל קונה אותימעלה גם אני מתכון
הוא לא ישתתף בתחרות עצמה
רק ידרבן עשיה
ואולי יפתח כיווני חשיבה
עוגה אגסים חמה עם ליבת קרם וניל
צפה בקובץ המצורף 589429
עוגה שמוגשת חמה.
מעולה כקינוח לארוחה בשרית.
העוגה לא כבדה ומכילה פרי והמון טעמים שמצטרפים לחוויית אכילה מרעננת בעלת ניחוח וארומה ייחודיים לקינמון, וניל ואגוז המוסקט שהיא מכילה
רכיבים לעוגה [6 מנות]
המתכון הוא הרבה מעבר ל-6 מנות
אני מכינה 6 מנות ואת היתר שמה בתבנית ואופה בחושה עם תפו"ע....[2 תבניות אינגליש קצרות]
צפה בקובץ המצורף 589431
6 ביצים M שלימות
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 כוס חלב סויה או מים
1.5 כפות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
לליבת האגס:
6 אגסים קטנים קלופים
מלית וניל מוכנה או בהכנה עצמי
לזריה:
1 כף קינמון
2 כפות סוכר
הכנה:
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים שלמות עם סוכר. מקציפים מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפתי בהירה.
מוסיפים שמן בזרם דק.
מוסיפים קמח וא. אפיה לסירוגין עם הנוזלים.
מוסיפים תבלינים.
מלאים לגובה של קצת יותר מ 1/3 תבניות סופלה גדולות
מכינים את האגסים.
מסירים את הראש ומניחים בצד
חוצים ומרוקנים את הליבה אבל רק עד לכ 1/2 ס"מ מהתחתית של האגס
מהדקים את החצאים זה לזה ומניחים במרכז הבלילה. דוחפים קלות לתחתית. הבלילה מתרוממת סביב האגס.
בעזרת שקית זילוף מזלפים לתוך האגס [במקום שהוצאה הליבה] מקרם הוניל עד לגובה שפת האגס פלוס עוד טיפה.
מניחים את הראשים על האגסים
זורים סוכר מעורב בקינמון
אופים ב 180 מעלות כ 1/2 שעה
מגישים חם ונהנים מעוגה אורירית עם פצפוץ קינמון וסוכר מעל וקרם וניל חם שמרטיב את כל העסק.
יאמי.
צפה בקובץ המצורף 589432
צפה בקובץ המצורף 589433
מתכון מקורי ומתאים לעונה כאחד.אני אוהבת להכין בלילות החורף הקרים דייסת סולת מאוד טעימה
מחממים בסיר קטן 1 כוס מים+3 כוסות חלב
מביאים לרתיחה
מוסיפים 6 כפות סולת, כף וחצי סוכר, חתיכה קטנה של חמאה
מנמיכים את האש ולא מפסיקים לערבב (אפשר לנוח לכמה שניות מידי פעם)
כשהדייסה מגיעה לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומעבירים לקערית
מפזרים מעל טיפה קינמון ופיצפוץ של אגוז מוסקט (ממש כמה פירורים) ותערובת של שקדים ואגוזים קלויים
מאוד מאוד טעים!
(מצטערת שאין לי תמונה...)
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכב
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ: