דרוש מתכון אתגר דו שבועי - מחממים את המטבח ואת הלב

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
החורף הגיע במלוא עוזו. הגשם מתדפק על החלונות התנור מוסק או שהמזגן עובד במלוא המרץ...
הידיים כמו מאליהן פונות ליצירה במטבח של מאכל טעים ומחמם, כוס משקה מהביל או מאפה מעלה ניחוחות ואדים שיושיב את כל בני הבית סביבו.
ברפואה הטבעית מושם דגש על תזונה מחממת או מקררת לפי עונות השנה.
התבלינים הנהדרים קינמון, הל, ג'ינג'ר, ציפורן ואגוז מוסקט ידועים כתבלינים מבושמים ומחממים והם מכוכבי החורף במטבחים רבים.
בהמשך טבעי לאשכולות התבלינים הנהדרים שנפתחו פה אנחנו מציעות את האתגר הבא:
שתפו אותנו בתבשיל / משקה/ מאפה שמכיל תבלינים מחממים ומדגיש את טעמם הנפלא.

תנאי האתגר:
א. מתכון שפיתחתם או חידשתם ולא מתכון מועתק ככתבו וכלשונו ממקור אחר.
בונוס יינתן למתכון שפותח במיוחד עבור האתגר.
ב. המתכון חייב להכיל לפחות שניים מתוך חמשת התבלינים שפורטו לעיל.
ג. מתכון שבו התבלין מתבטא באופן מודגש.
ד. מתכון מפורט וברור לכל קורא: מידות (לפחות בכוס), שלבי הכנה מפורטים ומידות חום וזמנים מדויקות ככל שניתן וכן תנאי קירור ואחסון והקפאה אם ישנה.
ה. הצעת הגשה נאה ומפורטת.
נקודות בונוס תינתנה על תמונה טובה ומשקפת.

האתגר יינעל בעוד שבועיים מהיום.

תגובות, בקשות, הערות, הארות ושאלות בנספח:
https://www.prog.co.il/threads/אתגר-דו-שבועי-נספח.508810/#post-7188694
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מיד כשקראתי את שמות התבלינים המשתתפים באתגר עלה בלשוני טעם עוגיות הג'ינג'ר והקינמון של איקאה,
פריכות, טעימות ומלאות ארומה.
ידעתי ישר שאותן אני רוצה לחקות.

את מתכון הבסיס לקחתי מהבצק הפריך של עוגיות השוקולד-ציפס המופיעות ע"ג חבילת שוקולד אופנהיימר, השמטתי כמובן את השוקולד ואת התיבול - תמצית וניל.
עיבדתי את הבצק עד שנוצרו פירורים, ואז הגיע החלק הכייפי,
הוצאתי את התבלינים והתחלתי לערבב, להריח, לטעום, ולנסות לדמיין את התוצאה הסופית כמו שהיא תתקבל.
לאחר עירבוב של קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט, הרגשתי שחסר לי עדיין מרכיב כלשהו לתיבול.
ואז נזכרתי בו.
התבלין המתוק היקר והטעים ביותר שקיים - הוניל.
הוספתי מעט אבקת וניל לתערובת התיבול והתוצאה גרמה לי להנהן בסיפוק.
יש לי את התיבול!
את התערובת לשתי לתוך הבצק, קרצתי עוגיות.
מספר דקות בתנור והבית מתחיל כבר להריח...

אז למתכון ---

עוגיות תבלינים פריכות:
לבצק:

200 גר' חמאה
כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה)
2 ביצים
כפית סודה לשתיה
2 1/4 כוסות קמח
קורט מלח
לתערובת התבלינים:
חצי כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית אגוז מוסקט
שליש כפית וניל טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
במקצף בלון מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכרים לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.
מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתיה ומקציפים רק עד לקבלת פירורים אחידים.
מערבבים את התבלינים כדי שיתפזרו באופן הומוגני.
שופכים אותם באופן אחיד על הפירורים ומעבדים קצרות לבצק דביק מעט.
קורצים עיגולים ואופים למשך כעשר דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין רכות.
משהים להתקררות והתקשות בטמפרטורת החדר.
מגישים עם כוס תה שאוהבים - ונהנים.
IMG_1461.JPG


העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר כשהן סגורות היטב בצנצנת
IMG_1459.JPG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מעלה גם אני מתכון
הוא לא ישתתף בתחרות עצמה
רק ידרבן עשיה
ואולי יפתח כיווני חשיבה

עוגה אגסים חמה עם ליבת קרם וניל
IMG_2074.JPG


עוגה שמוגשת חמה.
מעולה כקינוח לארוחה בשרית.
העוגה לא כבדה ומכילה פרי והמון טעמים שמצטרפים לחוויית אכילה מרעננת בעלת ניחוח וארומה ייחודיים לקינמון, וניל ואגוז המוסקט שהיא מכילה


רכיבים לעוגה [6 מנות]

המתכון הוא הרבה מעבר ל-6 מנות
אני מכינה 6 מנות ואת היתר שמה בתבנית ואופה בחושה עם תפו"ע....[2 תבניות אינגליש קצרות]
IMG_2038.JPG


6 ביצים M שלימות
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 כוס חלב סויה או מים
1.5 כפות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט

לליבת האגס:
6 אגסים קטנים קלופים
מלית וניל מוכנה או בהכנה עצמי

לזריה:
1 כף קינמון
2 כפות סוכר

הכנה:
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים שלמות עם סוכר. מקציפים מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפתי בהירה.
מוסיפים שמן בזרם דק.
מוסיפים קמח וא. אפיה לסירוגין עם הנוזלים.
מוסיפים תבלינים.

מלאים לגובה של קצת יותר מ 1/3 תבניות סופלה גדולות

מכינים את האגסים.
מסירים את הראש ומניחים בצד
חוצים ומרוקנים את הליבה אבל רק עד לכ 1/2 ס"מ מהתחתית של האגס
מהדקים את החצאים זה לזה ומניחים במרכז הבלילה. דוחפים קלות לתחתית. הבלילה מתרוממת סביב האגס.
בעזרת שקית זילוף מזלפים לתוך האגס [במקום שהוצאה הליבה] מקרם הוניל עד לגובה שפת האגס פלוס עוד טיפה.
מניחים את הראשים על האגסים

זורים סוכר מעורב בקינמון


אופים ב 180 מעלות כ 1/2 שעה

מגישים חם ונהנים מעוגה אורירית עם פצפוץ קינמון וסוכר מעל וקרם וניל חם שמרטיב את כל העסק.
יאמי.

IMG_2072.JPG


IMG_2076.JPG
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
אני אוהבת להכין בלילות החורף הקרים דייסת סולת מאוד טעימה
הרכיבים:
1 כוס מים
3 כוסות חלב
6 כפות סולת
כף וחצי סוכר
כף חמאה
חצי כוס תערובת שקדים ואגוזים קלויים
מעט קינמון
פיצפוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מחממים בסיר קטן מים וחלב
מביאים לרתיחה
מוסיפים את הסולת, הסוכר והחמאה
מנמיכים את האש ולא מפסיקים לערבב (אפשר לנוח לכמה שניות מידי פעם)
כשהדייסה מגיעה לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומעבירים לקערית
מפזרים מעל את הקינמון, המוסקט ואת תערובת השקדים ואגוזים
מאוד מאוד טעים!
(מצטערת שאין לי תמונה...)
 
נערך לאחרונה ב:

פילפלית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
כשראיתי את רשימת התבלינים ישר נזכרתי בקינוח חרוסת...
קינוח מסורתי אהוב.
אין לי תמונה
אבל מתכון יש:

רכיבים:
2 תפוחי עץ אדום
2 תפוחי עץ גראנד
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
3 כפות יין אדום מתוק
2 כפות דבש
1 כפית סוכר חום
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
וקורט ציפורן

אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
מוסיפים את שאר החומרים
מערבבים היטב
שומרים בקרור עד להגשה

קל וטעים!
בתאבון!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
מאפינס תפוחים ודבש מבושמים

לקחתי את עוגת הדבש המנצחת של קלרה פטל,הוספתי לה תפוחי גרנד ושטרויזל מלמעלה
יצאו מאפינס חמימים מבושמים ומנחמים
בדיוק כמו שצריך בחורף

המדידה בכוסות מדידה אוניברסליות של 240 מ''ל
יוצאים המוני מאפינס-תלוי בגודל שתבחרו:
5 ביצים
3 כוסות סוכר
כוס שמן
2\1 כוס דבש
2 כפיות קנמון
כפית צפורן
3\1 כפית זנגוויל
3 כפות נס קפה קורט מלח
8 תפוחי גרנד גדולים קלופים-שלושה מרסקים בבלנדר למחית והשאר פרוסים דק
כוס מים רותחים
3 2\1 כפיות מחוקות סודה לשתיה
5 כוסות קמח-אני עושה מקמח מלא

לשטרויזל(פירורים)
כוס אגוזים קצוצים
כוס סוכר
כוס קמח
200 גרם מרגרינה\חמאה או כוס שמן
כפית גדושה קינמון

את החומרים לפרורים מערבבים היטב בשקית

מקציפים את הביצים שלימות כ 8 דקות ומוסיפים סוכר
אט אט מוסיפים את החומרים כולם ובסוף את המים הרותחים+הקפה- (מכינים נס קפה..)
מוסיפים את רסק ופרוסות התפוחים ויוצקים לתבניות המאפינס

למי שאין סבלנות למלא כל כך הרבה אפשר להכין ב 5-6 תבניות אינגליש תלוי בגובה- שימו לב העוגות תופחות!
מפזרים את הפרורים

אופים ב 160 מעלות כשעה או פחות לא בחום גבוה יותר כי הסוכר עלול להחרך

בינתיים מכינים כוס תה טובה
בהצלחה!!
 
נערך לאחרונה ב:

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמה בנאלי, ככה טעים
שטרודל פילו תפוחים מבושם מוגש לצד סיידר תפוחים חם / 6 מנות
כוס מדידה: כוס אוניברסלית - 240 מ"ל

לשטרודל:
  • 6 עלי פילו מופשרים
  • 75 גרם חמאה
  • 75 גרם אגוזים טחונים
  • 8 תפוחי גרנד מגורדים גס
  • 3/4-1/2 כוס סוכר (לפי הטעם)
  • מקל וניל
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 כפית קינמון
  • מעט שמן קנולה - לבירוש

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. פורשים כל שני עלי פילו אחד על השני (3 צמדים) ובעזרת מברשת, מברישים בחמאה המומסת.
  3. מפזרים את האגוזים על העלים באופן אחיד.
  4. מחזירים את החמאה המומסת ללהבה קטנה ומוסיפים לה את הסוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים את התפוחים ומקרמלים תוך כדי ערבוב במשך מספר דקות. מוסיפים את הקינמון ואת תוכנו של מקל הוניל.
  5. מסננים במסננת את מלית התפוחים המוכנה. ברוחבו של כל עלה מניחים ממלית התפוחים ומגלגלים.
  6. בשלב זה מברישים בביצה ומעליה בשמן.
  7. אופים במשך כ25 דקות עד להזהבה.
לסיידר תפוחים חורפי ומפנק:
  • 3 תפוחים אדומים / פינק-ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 מקל וניל
  • 6 כוסות מים / מיץ תפוחים טבעי לאוהבי טעם מודגש
  • 6 כפות סוכר חום כהה
  • 3 כפות מיץ לימון / מיץ תפוחים
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
  • מקלות קינמון נוספים - להגשה
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את קוביות התפוחים יחד עם המים, הסוכר ומיץ הלימון / התפוזים.
  2. כשמגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את מקלות הקינמון, את הג'ינג'ר ואת תוכנו של מקל הוניל.
  3. מבשלים במשך כ-20 דקות על להבה נמוכה.
קיצור דרך לעצלנים / ממהרים: תרכיז תפוחים טבעי + מים רותחים ומקל קינמון בכוס, גם יעשה את העבודה. לא דומה לסיידר אמיתי, אבל כמעט.

הצעת הגשה:
חוצים את השטרודלים המוכנים.
על צלחת מאורכת מניחים שטרודל, מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
מגישים לצד כדור גלידה שעליו עלה נענע.
לכל סועד מגישים בנוסף כוס סיידר חם שקופה ובה מקל קינמון.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האמת שחשבתי להעלות מתכון של עוגה. אבל לאור ריבוי המתוקים (המקסימים!) באתגר החלטתי לחשב מסלול מחדש ולבשל לאתגר (וגם לשבת :)) תבשיל בשרי מבושם ומחמם.
ביהדות מרוקו נוהגים לאכול רק תבשילים מתוקים בחגי תשרי ולהימנע מתבשילים חריפים.
אחד מתבשילי החג הבולטים הוא דלעת מתוקה המוגשת בד"כ על מצע קוסקוס.
הדלעת, ירק מדהים ורב גוני היא גם אחד מכוכבי החורף הבא עלינו לטובה
החלטתי להחמיא לה עם תבלינים מחממים ולהוסיף לה קציצות בשר שתשמחנה לקבל ממתיקותה ולהעניק לה עסיס משלהן.
הבהרה: המתכון נועד להעשרת האתגר אך לא ישתתף בתחרות.
שנתחיל?


רכיבים:
למצע ורוטב:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
1/2 דלעת בינונית חתוכה לקוביות
2-3 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל לבן
1/2 כפית כורכום
1/3 כפית קינמון
1/4 כפית זנגוויל טחון.

לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
1/2 חבילת כוסברה או פטרוזיליה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/2 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
-1/2 כוס שמן (אפשר גם 1/3 כוס).

לסיום המנה : כף סוכר חום או לבן.


מכינים את הרוטב:
1. שמים בסיר את הדלעת הבצל והשמן ומטגנים עד לשקיפות של הבצל.
2. מכסים את הסיר ומאדים עד שהדלעת משנה את צבעה.
בינתיים מכינים את הקציצות:
3. מניחים בקערה את כל חומרי התערובת ולשים כחצי דקה. מכינים קציצות קטנות.
4. מוסיפים לסיר את התבלינים והמים ומערבבים בעדינות. מביאים לרתיחה.
5. מניחים בנוזל הרותח את הקציצות ומכסים את הסיר ל-5 דקות
6. בודקים שהקציצות שינו את צבען החיצוני, מערסלים את הסיר בזהירות ומוודאים ושהן מכוסות בנוזל עד למחצית מגבהן (אם לא מוסיפים מים).
7. מניחים את המכסה באלכסון ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
8. מפזרים את הסוכר באופן שווה מעל הקציצות ,מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
9. מכבים ומצננים.
10 מגישים עם קוסקוס או אורז לבן.
הקציצות מצוינות בהקפאה. לגבי הדלעת אני מסופקת כיון שהיא ירק סיבי.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6928.JPG
    5.1 MB · צפיות: 234
  • IMG_6930.JPG
    5.2 MB · צפיות: 141
  • IMG_6931.JPG
    5.1 MB · צפיות: 133
  • IMG_6934.JPG
    8.8 MB · צפיות: 145
  • IMG_6943.JPG
    8.1 MB · צפיות: 207

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לקחתי את זה לאזור שונה לחלוטין, לאחד מהמאכלים הכי אהודים על הילדים שלי, והוא: סביצ'ה!
מה זה סביצ'ה? אני שואל את עקיבא בן הארבע.
-"זה דג!, הוא מכריז, "הדג שאני הכי אוהב, אפילו שהייתי בן שלוש אהבתי אותו".
"מה יש בסביצ'ה?" אני שואל אותו.
-"דג סלמון, לא מבושל".
"איזה סלמון יותר טעים, מבושל או לא", שאני שואל.
-"לא מבושל", הוא עונה, "זה יאמיק!"

בקיצור, הוא צודק בערך.
כי בדרך כלל אני עושה סביצ'ה מסלמון, כי הוא הכי זמין ונוח לעבודה, אבל לא רק. יש הרבה דגים נהדרים שעובדים יפה, בעיקר דגי ים, דניס עבד לי יפה, לברק, מוסר ים, וטונה אדומה.
חשוב מאוד לקנות דג טרי מאוד, ממקום שסומכים עליו, לא להוציא מהמקפיא, כי זה גם מסוכן וגם דוחה..
ושוב מאוד לשמור על יחס בין הדגים לשאר המרכיבים, שלא יהיה סתם סלט דג, אלא דג עם ירקות ופירות.

סביצ'ה מקובלת כמנה קייצית, אבל אני נהנה להכין אותה גם בחורף, והיא טעימה ומרעננת.
וזה מה שהכנתי בשבת האחרונה:
(תיקנתי קצת את המתכון כאן..)

400 גרם פילה סלמון טרי (לא מבושל)
חצי בצל סגול
תפוז בינוני
פיסת שורש ג'ינג'ר
2 לימונים
2 פלפל מתוק (טינקרבל) קטן
חצי פלפל ירוק חריף
זרעי כוסברה
פלפל ארבע עונות גרוס
מלח גס
מעט סוכר חום
שלוק ערק
שליש כוס שמן זית.

הכנה:
קוצצים את הבצל הסגול ומרפדים את תחתית הקערה
חותכים את הסלמון לקוביות שטוחות בעובי 1 ס"מ * 2ס"מ
משמשים בסכין חדה כדי לא למעוך את הדג.
מכניסים לקערה
מזלפים שמן זית על הדג,
קוצצים את הג'ינג'ר לקוביות זעירות, ומפזרים על הדג.
חוצים לימון אחד לחצי, וחותכים אותו לקוביות קטנות, מוסיפים לדג.
את היתר סוחטים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים, בפרוסות דקות.
קוצצים את התפוז לקוביות ומוסיפים.
מתבלים בזרעי כוסברה, פלפל ארבע עונות גרוס, מעט מלח גס ומעט סוכר חום.
מוסיפים שלוק ערק, ועוד קצת שמן זית, מניחים מעט במקרר ומגישים.
(אני אישית מכין את זה בערב שבת, לא מערבב בכלל - טועם בליל שבת - ומגיש בשבת בבוקר)

תמונה של המתכון הזה ספציפית אין לי, אבל יש לי של כמה דומים שהכנתי, אז אעלה כאן.
סביצ'ה סלמון במנגו ומשמשים:
סביצ' סלמון במנגו ומשמשים.jpeg

סביצ'ה דניס באבוקדו ושזיף
סביצ'ה דניס באבוקדו ושזיף.jpeg


סביצ'ה דניס בנקטרינה ומלפפון
סביצ'ה דניס.jpeg

סביצ'ה טונה אדומה באשכולית אדומה
סביצ'ה טונה אדומה באשכולית.jpeg


סביצ'ה לברק במנגו ושזיפים
סביצ'ה לברק.jpeg
 

Carter's

משתמש מקצוען
בזכות האתגר היה לנו אותו, חם, טעים ומפנק לשבת.
קינוח חורפי, מלא טעם וארומה.
(וגם קל להכנה, אפילו לא צריך להוציא את המיקסר.)

המתכון המעולה הזה הוא לא שלי, הוא עבר אצלינו במשפחה, אם כי ערכתי בו שינויים קלים.
לכבוד האתגר שיניתי אותו עוד קצת והוספתי קינמון וציפורן בפירורים.
לדעתי זה הקפיץ את המנה הוסיף לה צבע, טעם וגם ריח...
קבלו אותו...
קראמבל תפוחים ואגסים אישי/ 12 מנות
כוס מדידה אוניברסלית - 240 מ"ל

6 תפוחים
4 אגסים
לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
IMG_9462.JPG


קרמל:

כוס סוכר
1/4 כוס קמח
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית מחית/ תמצית וניל איכותית
כוס מים
לשים את כל המצרכים בסיר קטן להביא לרתיחה, להנמיך ולבחוש עד שמסמיך.
IMG_9459.JPG


פירורים:
כוס + 2 כפות קמח (אפשר 80% מלא)
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס סוכר לבן
2 חלמונים
100 גר' מרגרינה/ חמאה חתוכה לקוביות קטנות או 1/3 כוס שמן
כפית קינמון
חצי כפית ציפורן טחון
לערבב את כל המצרכים (בידיים) עד ליצירת פירורים.
IMG_9458.JPG

מרכיבים את המנה:
למלא כוסיות נייר לאפיה (גדולות) בקוביות התפוחים עד למחציתן
מעל התפוחים לשים בכל כוס קוביית שוקולד (לא חובה)
מעל התפוחים שמים כפית גדושה מהקרמל
ומעל לפזר בנדיבות פירורים.
לאפות בחום 180 מעלות כ45 דקות עד שמזהיב.
להגיש חם.
IMG_9480.JPG

אפשר להכין מראש:
את הפירורים לשמור במקרר או בפריזר ואת הקרמל במקרר.
סמוך להגשה להרכיב את המנה ולהכניס לתנור. (רעיון מעולה לחג)
בכל מקרה, אפשר לאפות מראש, לשמור בטמפרטורת החדר או במקרר ולחמם לפני ההגשה.
הולך טוב עם גלידת וניל.
תהנו...
 

מובחרת

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
השבוע הכנתי קומפוט (לפתן) לכבוד שבת - וקצת לכבוד 'הפסקת אוכל'.
זהו קומפוט תפוחים חם כמה פשוט אך ככה טעים ומחמם.

האפיה נעשית בתבנית פיירקס וככה היא מעולה.
תפוחי עץ גרנד פרוסים לפרוסות דקות. (ניתן להשתמש גם באגסים).
(טיפ: אני משתמשת בפורס תפוחים, וכל פרוסה חותכת לשנים, לוקח לי חצי מהזמן של לפרוס תפוחים ידני).
פירות יבשים שיש בבית מה שאוהבים - אני שמתי שזיף מיובש ומשמש מיובש.
אפשר להוסיף צימוקים למי שאוהב.
בכוס חד פעמית מערבבים:
רבע כוס יין אדום יבש,
סוכר חום לפי הטעם.
קנמון,
קמצוץ אגוז מוסקט.
אפשר להוסיף סוכר וניל.
ומים. לערבב ולפזר מעל התפוחים.

השבת נשאר לי במקפיא פירורים מעוגת פאי ישנה, פיזרתי אותם מעל התפוחים
לאפות מכוסה כ20 דקות בחום די גבוה, לגלות ל10 דקות נוספות כדי לקבל מראה יפה.
לשים על הפלטה.

לקקנו את האצבעות וניקינו את התבנית בסיום הסעודה.
גילוי נאות: היה קומפוט רגיל וקר, היה סופלה שוקולד חם והיה התפוחים החמים האלה - שעליהם כמעט רבו עד הפירור האחרון.
IMG_3026.JPG
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
קפה בניחוח משכר
נכון שרב האנשים בעולם שותים קפה עם סוכר,
מים חמים וגם חלב

אבל לקראת הימים הקרים- קבלו קפה בניחוח עמוק מחמם ומפנק:
1/2 כפית קפה
כפית סוכר
1/8 כפית קינמון
1/8 כפית הל
טיפה תמצית וניל

להגיש לצד שושני שמרים עם קינמון.

ומתכון נוסף-
תוספת למנת עוף מהבילה:

פשטידת תפוחים חגיגית

6 תפוחים גרנד מקולפים חתוכים לפרוסות דקות

לשטוח ב-2 תבניות חד פעמיות עגולות קטנות.
לפזר מעל- מעט סוכר וקינמון

להכין בלילה
4 ביצים
1 כוס קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר

לצקת את הבלילה מעל התפוחים
שיהיו מכוסים ברובם בבלילה

לפזר מעל:
חמוציות,
שקדים פרוסים (או מקלות)
צימוקים (למי שאוכל)
שוב לפזר מלמעלה:
קינמון, סוכר חום וטיפה ציפורן טחון

ולתנור ל45 דקות בחם בינוני

טעים ומפנק כשחם
נשמר מצוין בקירור
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האמת היא שלא חשבתי להשתתף באתגר, אבל היום כשהכנתי אנטיפסטי לארוחת צהריים, התחשק לי פתאום לנסות לגוון. אני בד"כ מכינה עם שמן זית ודבש, בדקתי מה קורה כשמוסיפים קינמון וג'ינג'ר לתערובת. אנחנו אהבנו ממש :)

אנטיפסטי

לירקות
:
1 בטטה
2 בצל
1 גזר
1/2 דלורית
1 קולורבי
1 קישוא
(זה הרכב הירקות שאני בחרתי. אפשר לשנות, להפחית ולהוסיף לפי הטעם האישי)

לתיבול:
כשמינית כוס שמן זית
2 כפות דבש
חצי כפית קינמון
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
מלח, פלפל

לפרוס את הירקות בצורה שאוהבים (אני פורסת את הבצל לפלחים, הגזר והבטטה לפרוסות, והשאר למקלות).
לשטוח בתבנית בשכבה אחת אחידה, לערבב את חומרי התיבול ולמשוח את הירקות במברשת.

לאפות בחום של כ200 מעלות 45-60 דקות. תלוי איך אתם אוהבים אנטיפסטי.
ככל שתאפו יותר זמן - הוא יצא קראנצ'י וחרוך יותר.

מצוין כתוספת לארוחת הצהריים, וגם כנשנוש כשמתחשק משהו טעים ;)


(תמונה אין לי. אבדה לנו המצלמה :( )
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
האמת שלא תכננתי להשתתף באתגר, כי אני רחוקה מהיות בשלנית. יש כאן נשים שאני עוקבת אחריהן בהנאה מהולה בהערצה שלעתים מתגנבת אליה קנאה - הן מבינות את השפה של חומרי הגלם, יודעות לתזמר על הרמוניות שונות וללהטט בין מחבתות וסירים. אני לא שם. אוהבת להיות במטבח מינימום זמן (אלא אם השהות נועדה לאכילה), מתכונים מהירים וקיצורי דרך הם ההובי שלי, ואפשר למצוא על שולחני פתיתים ושניצל בלי הרבה ייסורי מצפון.

אבל בעת נעילת שער נזכרתי שיש לי מתכון מקסים שיכול לענות על הכללים, ומיהרתי לגייס אותו לכאן. על תמונות אוותר, לצערי - בהזמנה האחרונה מישיר למהדרין אזל הבשר הטחון וכך המצרך הזה לא סופק לי ונבצר ממני להכין את המנה.

אז קבלו את המתכון למפרום.
בחרתי בגרסת תפוחי האדמה, אבל אפשר למלא באותה טכניקה גם חצילים, גלילי קישואים שהמלית שלהם רוקנה, בצלים וגם כרוביות. אפשר לדלג על המילוי וליצור קציצות שתתבשלנה ברוטב הנ"ל.

3 תפוחי אדמה נאים למראה, בלי גבשושיות, הרים ובקעות, בגודל בינוני

המילוי:
חצי קילו בקר טחון (אני אוהבת לערבב אותו עם הודו טחון חצי חצי)
בערך חצי שקית חסלט של פטרוזיליה, קצוצה דק
שני בצלים או שלושה קצוצים דק
3 כפות פירורי לחם
2 ביצים - לפעמים יותר, נוגעים בתערובת ואם היא יבשה ולא רכה מוסיפים ביצה.
מל"פ

לציפוי המפרום:
2 ביצים
כף רסק עגבניות
חצי כוס קמח
שמן לטיגון


מערבבים היטב ונותנים לתערובת לשהות ולהתגבש.
לאחר שהתערובת התייצבה, פורסים את התפודים לפרוסות נאות בעובי ס"מ, ומכל פרוסה יוצרים כריך ששתי פרוסותיו מחוברות בבסיסן. מתקבלת צורה של מעין פה פעור.
ממלאים כל 'פה' בתערובת הבשר הטחון המילוי צריך להיות נדיב אבל בצורה אסתטית, כך שיתקבלו כריכים נאים למראה.

עוברים להכנת הציפוי:

טורפים את הביצים עם רסק עגבניות. מקמחים את התפודים הממולאים ולאחר מכן טובלים אותם בבלילת הביצים. מחממים את השמן ומטגנים בסוטאז' מכל הצדדים, עד להזהבה נאה של הממולאים.


הרוטב:
בצל גדול חתוך גס
2 גזרים חתוכים לעיגולים
תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
2 או 3 עגבניות חתוכות גס
שמן
פפריקה
כמון / חרראג' (אם משיגים, יש לפעמים בחנויות תבלינים ייעודיות)
קמצוץ קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם


מטגנים את הבצל בכמות נאה של שמן (פחות מרבע כוס) עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים לטיגון קל ואז את העגבניות, פפריקה קינמון, כמון וחצי כוס מים, מרתיחים עד בעבוע ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד איזה עשר ד' - רבע שעה. מכניסים את המפרומות (ממולאות או סתם קציצות) ונותנים להן בישול כחצי שעה.

באופן מסורתי מגישים על קוסקוס, אבל גם אורז יקבל באהבה את הקציצה והרוטב הניחוחי.


גיוון: דרך אלגנטית להכין את המפרום הינה שימוש בתפוחי אדמה קטנים. מרוקנים את ליבתם בעזרת תפוחן, ממלאים אותם ומבשלים ללא הציפוי בתוך הרוטב העשיר.
בתאבון!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מיד שראיתי את האתגר נזכרתי בתערובת התבלינים המוכרת בשם "ראס אל חנות"
תערובת מעולה לבשר בקר שמכילה אם אני לא טועה את כל התבלינים של האתגר ועוד כמות יפה של תבלנים נוספים ...
למי שרוצה את הרשימה המלאה
שילחץ פה
במציאות למי שנלחץ מעודף תבלינים אין צורך להבהל אפשר לתבל בתערובת הזו בצורה עדינה היא מוסיפה מתיקות קלה לבשר וארומה נפלאה וטעם מזרחי מוכר
המתכון שלי לאתגר - לחמניות קצח ממולאות בשר
מתכון בסיסי ופשוט שלקחתי מהספר של בני סיידא -"אוכל של אמא" במקור המתכון מכיל בשר טלה אז שיניתי לבשר בקר טחון שקל יותר להשיג ושיניתי מעט את תהליך ההכנה
מה יותר מתאים מריח של אפיה בבית בחורף בתוספת התבלינים שידועים ביכולת החימום שלהם לגופינו
החומרים לבצק:
500ג"ר קמח
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן קנולה
30 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1 כפית מיץ לימון 1כפית מלח

מכינים בצק כמו כל בצק שמרים ללחם ומתפיחים כרגיל

למילוי
4 בצלים קצוצים דק
500 ג"ר בשר בקר טחון שמן קנולה לטיגון
תערובת תבלינים "ראס אל חנות" -אני ממליצה על nepton
מלח

להברשה -ביצה וקצח

ההוראות פשוטות מאד , מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה לכדורים קטנים
מכינים את המילוי -מטגנים בצלים בשמן קנולה עד להזהבה , מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כל הזמן עד שמתפורר היטב , מתבלים ומכבים , אין צורך לבשל את הבשר יותר מכמה דקות
לוקחים כדור בצק שוטחים כמו פיתה קטנה ומכניסים כף מהתערבות בשר סוגרים ומניחים על הצד שנסגר
רצוי לא להשאיר הרבה שולי בצק
ברישים ביצה ומפזרים קצח מלמעלה
אופים בתנור מחוממם מראש 180 מעלות עד להזהבה יפה
מצרפת תמונה להמחשה לא שלי)
Recipe-3717-7GLx8lN9ms.jpg

 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
וזה המתכון שלי (מתכון של בעלי) לכבוד שבת קודש!
הקדמה קצרה: מנה עם טעמים מעניינים ופחות חזקים, השתמשנו בסלמון טרי כמובן והיות שאנו עדיין זוג צעיר הכמויות כאן הם בהתאם...
השתמשנו בכוס חד פעמית רגילה
סלמון עם מנגולד ופטריות
החומרים:
לדג:
2 פרוסות דג סלמון טרי
לרוטב:
1/3 כוס שמן
2/3 כוס יין לבן יבש (זה מה שהיה, מאמינה שיהיה טוב גם עם חצי יבש)
1/2 כפית מלח דק
1 כפית דבש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט יותר מקמצוץ קינמון
מעט יותר מקמצוץ ג'ינג'ר טחון
2 שיני שום כתושות
לפטריות:
1 פטריית פורטובלו (מתאים בערך ל2-3 פטריות שמפיניון)
1 בצל בינוני
2 הקלחים הלבנים מעלי המנגולד
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים היטב את חומרי הרוטב ושורים את הדג בתוכו
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים קלות, פורסים את הפטריה ומוסיפים לבצל, מפרידים את החלק הלבן שבעלי המנגולד קוצצים לפרוסות ומוסיפים לבצל והפטריות, מטגנים עד להשחמה נאה.
מניחים בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפיה את שני עלי המנגולד, מעליהם את הדגים ולצידם וקצת מעליהם את הפטריות המטוגנות, יוצקים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור מכוסה למשך 20-25 דקות. בתאבון.
יוצא טעים! בהצלחה!
סלמון.JPG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה לכל המשתתפים/ות
האתגר ננעל עכשיו.

בעז"ה נעלה תוצאות עד סוף השבוע.

רק מזכירה שהמנה שצברה את מירב הנקודות היא זו שתזכה את "בעליה" בזכות להעלות את האתגר הבא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לפני הכל אנחנו רוצות לומר שהופתענו בגדול.
ההיענות היתה מדהימה. שיתפתם במתכונים מופלאים, תמונות מצוינות והענקתם חום לטעמים ישנים או חדשים ומרתקים.
ובהתאם, התחרות היתה צמודה ביותר.
הניקוד בוצע באופן מספרי לפי התנאים שנקבעו ולמען האובייקטיביות והגיוון נגלה לכם שפרט לנו היתה שופטת שלישית.
חברה בשלנית שאינה ניקית בפרוג שהצטרפה לשיפוט בקריאות התפעלות וניקדה בהתלהבות.
לפני שנגלה את שלשת הזוכים רצינו לפרגן קצת לכולכם:

@אמא ומתכנתת, @כוכב103, @ירושלמית0 , @ציפס קידס
נושאי דגל המקוריות.
התרשמנו ביותר. שיתפתם במתכונים מקוריים ומפתיעים.
העזתם והצלחתם.

@java , @אסתי אחת , @סטאזרית , @יואל ארלנגר - קקטוס , @Carter's
שדרגתם אותנו.
בהוראות ברורות ומפורטות , בהבנה עמוקה בחומרי גלם ותהליכים וברצינות מוקפדת.
יד רב לכם במטבח וזה ברור.


@פלפלית , @ארבע , @מובחרת @gbg ֲ
הבאתן לנו ניחוח של בית ושל מסורת מרגשת בטוויסט חדש.

השכלתן לשלב בין תבלינים מחממים לחמימות אמהית ומיומנת כאחד.


וכעת בקול תרועה רמה לשלושת הזוכים:

במקום השלישי
@ציפס קידס
מסתבר שהתעוזה משתלמת. החלטת להסתכן וזה הצליח.
הפתעת אותנו בשילוב טעמים מעניין ולא ויתרת על תמונה טובה ועל הוראות ברורות.
עלי והצליחי.

במקום השני
@java
במקצועיות וביד בוטחת ומנוסה שדרגת מתכון ידוע ואהוב לגבהים חדשים.
הצבת סטנדרט חדש בכתיבת פוסט מתכון ברור ומרתק כאחד.
התמונות היו מזמינות ביותר ושיקפו חמימות ופריכות חמאתית ומתובלת.
ובל נשכח המתכון שלך היה חביב הקהל.

במקום הראשון
@Carter's
התפעלנו ממקצועיות נטולת פשרות: מתכון ברור, הוראות מדויקות ותמונות שלא רק משקפות תוצר אלא גם תהליך.
העלית את האתגר לרמה חדשה וגבוהה.
וכעת את מוזמנת ליטול את השרביט ולבשל לנו אתגר חדש בטעם משלך.

הערה קטנה למען האתגרים הבאים: היו מתכונים מעולים שהצטערנו מאד לנקד בפחות רק כי לא עמדו בתנאי הבסיסי של התבלינים. אנא קחו לתשומת לבכם באתגרים הבאים.

ושוב תודה רבה לכולכם על ההשתתפות, ההתלהבות והרצינות.
חיממתם את מטבחנו ובעיקר את לבנו :)
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה