זה כמעט לא 'מתכון', אבל זה כל הענין כולו - חיים קלים כהלכה
לפני זמן מה, פגשתי בחנות הירקות מעין ירק חמוד וירוק שלא הכרתי,
ועל המדף שלו הכיתוב - דלעת ערמונים.
כיוון שאני אוהבת גם דלעת וגם ערמונים,
מיד קטפתי כמה יחידות לשקית,
ובבית הלכתי לחפש מה עושים עם הדבר הזה
אז מתברר שה'דבר הזה' עונה על כל מה שציפיתי ממנו -
קל להכין
טעים ממש
סופר בריא
הטעם המתקבל הוא... משהו בין דלעת לערמונים. ממש ככה.
המרקם - רך, 'פירה' כזה (גורפים עם כפית... יאם)
הבונוס - אין את הסיבים הארוכים האלו שיש בדלעת/בטטה, שהם קצת מעצבנים בפה
מאד מומלץ גם לתינוקות! פשוט כיף להאכיל, בלי לרסק ובלי הרבה הכנה,
וזה מאד טעים כאמור. (הבת שלי בת שנה ורבע גם סבורה כך )
איך מכינים?
פשוט מאד -
חוצים ל-2,
מרוקנים מהגרעינים (אני עושה את זה עם יד עטויה בכפפה ח"פ)
שמים בתבנית
מורחים קצת שמן זית משובח על כל מחצית, (אפשר גם עם היד והכפפה הנ"ל... או עם מברשת סיליקון)
מפזרים מעט מלח,
ו - לתנור!
אופים בין חצי שעה ל-45 דקות (תלוי בתנור)
הדלעות מתרככות ומשחימות,
גורפים ואוכלים בהנאה!
טוב לדעת - אפשר לאכול גם את הקליפה!
היא מתרככת באפיה וטעימה ממש. לא לתינוקות נראה לי.. (המרקם)
לכל שוחרות הבריאות או חפצות ההרזיה,
מה שכדאי לדעת על הירק השווה דלעת ערמונים -
כמות קלוריות נמוכה מאד, כמעט ללא שומנים,
מקור טוב לאשלגן (ששומר על מאזן הנוזלים בגוף ובכך עוזר ביצירת אנרגיה)
כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומינרלים,
ערך גליקמי נמוך - מה שמעניק שובע לזמן רב,
מאטה את ספיגת הסוכר - לא מעלה סוכר מהר,
היא כן יותר פחמימתית ממלפפון -
אישית אני אוכלת אותה כמנת פחמימה,
אבל בסקאלה שבין תפוח אדמה למלפפון, היא יותר קרובה לזה האחרון.
והשורה הכי תחתונה - זה ט-ע-י-ם! טבעי וקל!
אז תהנו מאד!
מצאתי תמונה מהרשת של דלעות ערמונים מוכנות, ממולאות בקינואה ועוד משהו
(קרדיט לאתר בישולים של אוסם)
נוצר שם באמצע הרי שקע - אז אפשר למלא אותו במה שרוצים.
אם מישהי מוצאת תמונה של זה בצורתו הגולמית,
אשמח למען אלו שלא מכירות.
(בחנות זה ירוק בעיקר וקצת כתום, אחרי האפיה זה נהיה די שחור)
לפני זמן מה, פגשתי בחנות הירקות מעין ירק חמוד וירוק שלא הכרתי,
ועל המדף שלו הכיתוב - דלעת ערמונים.
כיוון שאני אוהבת גם דלעת וגם ערמונים,
מיד קטפתי כמה יחידות לשקית,
ובבית הלכתי לחפש מה עושים עם הדבר הזה
אז מתברר שה'דבר הזה' עונה על כל מה שציפיתי ממנו -
קל להכין
טעים ממש
סופר בריא
הטעם המתקבל הוא... משהו בין דלעת לערמונים. ממש ככה.
המרקם - רך, 'פירה' כזה (גורפים עם כפית... יאם)
הבונוס - אין את הסיבים הארוכים האלו שיש בדלעת/בטטה, שהם קצת מעצבנים בפה
מאד מומלץ גם לתינוקות! פשוט כיף להאכיל, בלי לרסק ובלי הרבה הכנה,
וזה מאד טעים כאמור. (הבת שלי בת שנה ורבע גם סבורה כך )
איך מכינים?
פשוט מאד -
חוצים ל-2,
מרוקנים מהגרעינים (אני עושה את זה עם יד עטויה בכפפה ח"פ)
שמים בתבנית
מורחים קצת שמן זית משובח על כל מחצית, (אפשר גם עם היד והכפפה הנ"ל... או עם מברשת סיליקון)
מפזרים מעט מלח,
ו - לתנור!
אופים בין חצי שעה ל-45 דקות (תלוי בתנור)
הדלעות מתרככות ומשחימות,
גורפים ואוכלים בהנאה!
טוב לדעת - אפשר לאכול גם את הקליפה!
היא מתרככת באפיה וטעימה ממש. לא לתינוקות נראה לי.. (המרקם)
לכל שוחרות הבריאות או חפצות ההרזיה,
מה שכדאי לדעת על הירק השווה דלעת ערמונים -
כמות קלוריות נמוכה מאד, כמעט ללא שומנים,
מקור טוב לאשלגן (ששומר על מאזן הנוזלים בגוף ובכך עוזר ביצירת אנרגיה)
כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומינרלים,
ערך גליקמי נמוך - מה שמעניק שובע לזמן רב,
מאטה את ספיגת הסוכר - לא מעלה סוכר מהר,
היא כן יותר פחמימתית ממלפפון -
אישית אני אוכלת אותה כמנת פחמימה,
אבל בסקאלה שבין תפוח אדמה למלפפון, היא יותר קרובה לזה האחרון.
והשורה הכי תחתונה - זה ט-ע-י-ם! טבעי וקל!
אז תהנו מאד!
מצאתי תמונה מהרשת של דלעות ערמונים מוכנות, ממולאות בקינואה ועוד משהו
(קרדיט לאתר בישולים של אוסם)
נוצר שם באמצע הרי שקע - אז אפשר למלא אותו במה שרוצים.
אם מישהי מוצאת תמונה של זה בצורתו הגולמית,
אשמח למען אלו שלא מכירות.
(בחנות זה ירוק בעיקר וקצת כתום, אחרי האפיה זה נהיה די שחור)
נערך לאחרונה ב: