פרווה דלעת ערמונים מהממת בתנור, ירק פחות מוכר - אבל כמה שווה!!! (וגם לתינוקות)

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זה כמעט לא 'מתכון', אבל זה כל הענין כולו - חיים קלים כהלכה :)
לפני זמן מה, פגשתי בחנות הירקות מעין ירק חמוד וירוק שלא הכרתי,
ועל המדף שלו הכיתוב - דלעת ערמונים.
כיוון שאני אוהבת גם דלעת וגם ערמונים,
מיד קטפתי כמה יחידות לשקית,
ובבית הלכתי לחפש מה עושים עם הדבר הזה :)

אז מתברר שה'דבר הזה' עונה על כל מה שציפיתי ממנו -
קל להכין
טעים ממש
סופר בריא

הטעם המתקבל הוא... משהו בין דלעת לערמונים. ממש ככה.
המרקם - רך, 'פירה' כזה (גורפים עם כפית... יאם)
הבונוס - אין את הסיבים הארוכים האלו שיש בדלעת/בטטה, שהם קצת מעצבנים בפה
מאד מומלץ גם לתינוקות! פשוט כיף להאכיל, בלי לרסק ובלי הרבה הכנה,
וזה מאד טעים כאמור. (הבת שלי בת שנה ורבע גם סבורה כך :))

איך מכינים?
פשוט מאד -
חוצים ל-2,
מרוקנים מהגרעינים (אני עושה את זה עם יד עטויה בכפפה ח"פ)
שמים בתבנית
מורחים קצת שמן זית משובח על כל מחצית, (אפשר גם עם היד והכפפה הנ"ל... או עם מברשת סיליקון)
מפזרים מעט מלח,
ו - לתנור!
אופים בין חצי שעה ל-45 דקות (תלוי בתנור)
הדלעות מתרככות ומשחימות,
גורפים ואוכלים בהנאה!

טוב לדעת - אפשר לאכול גם את הקליפה!
היא מתרככת באפיה וטעימה ממש. לא לתינוקות נראה לי.. (המרקם)

לכל שוחרות הבריאות או חפצות ההרזיה,
מה שכדאי לדעת על הירק השווה דלעת ערמונים -

כמות קלוריות נמוכה מאד, כמעט ללא שומנים,
מקור טוב לאשלגן (ששומר על מאזן הנוזלים בגוף ובכך עוזר ביצירת אנרגיה)
כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומינרלים,
ערך גליקמי נמוך - מה שמעניק שובע לזמן רב,
מאטה את ספיגת הסוכר - לא מעלה סוכר מהר,
היא כן יותר פחמימתית ממלפפון -
אישית אני אוכלת אותה כמנת פחמימה,
אבל בסקאלה שבין תפוח אדמה למלפפון, היא יותר קרובה לזה האחרון.

והשורה הכי תחתונה - זה ט-ע-י-ם! טבעי וקל!
אז תהנו מאד! :)

מצאתי תמונה מהרשת של דלעות ערמונים מוכנות, ממולאות בקינואה ועוד משהו
(קרדיט לאתר בישולים של אוסם)
נוצר שם באמצע הרי שקע - אז אפשר למלא אותו במה שרוצים.
אם מישהי מוצאת תמונה של זה בצורתו הגולמית,
אשמח למען אלו שלא מכירות.
(בחנות זה ירוק בעיקר וקצת כתום, אחרי האפיה זה נהיה די שחור)
dlaatkino.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

משך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
צילום מקצועי
יוצרי ai
יש על זה ערך בויקיפדיה.
מצורף קישור לערך ב'מכלול' (-אני בנטפרי)
יש שם תמונה שונה לגמרי:eek: זה באמת אותו דבר?
Cucurbita_pepo_Acorn_group_Carnival_Squash.jpg

תמונה באדיבות ויקיפדיה
 
נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ממש כך!
יש על זה ערך בויקיפדיה.
מצורף קישור לערך ב'מכלול' (-אני בנטפרי)
יש שם תמונה שונה לגמרי:eek: זה באמת אותו דבר?
צפה בקובץ המצורף 587154
זה אותו דבר, כנראה יש לזה 'תחפושות' דומות אך שונות :):
אלו שאני מכירה יותר דומים למה שהעלתה Hola
נראה נהדר!
זה מאד מאד טעים, ומקסים כמנת פתיחה.
עשינו פעם וגרף התלהבות גדולה.
ניתן לפרוס את זה לפרוסות פרוסות ואז זה נראה כמו פרחים מתוקים.
הנה:
צפה בקובץ המצורף 587183
וואו... מהמם!!!
@שירי כהן עשית לי חשק לאוכל בריא, במיוחד שאני לא מחמיצה אף פוסט שלך במייל וקוראת בשקיקה....

בא לי מרק דלעת ערמונים.
יש למישהי מתכון?
תודה, כיף לשמוע! :)
לדעתי בשביל מרק שווה לך כבר לשים באמת דלעת וערמונים,
ולא להשתמש בדלעת הזו.
בדיוק ראיתי שני מתכונים עם ערמונים שבא לי לנסות -
(אבל עוד לא ניסיתי)
http://www.10dakot.co.il/מרק-ערמונים/ - מרק ערמונים ופטריות מהאתר עשר דקות
וזה מרק נוסף, של ניקי - ודי פחמימתי
https://nikib.co.il/soups/39843/
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
כבר הרבה זמן שאני זוממת על זה. מקווה שהפוסט שלך יקדם את הביצוע...

נראה נהדר!
זה מאד מאד טעים, ומקסים כמנת פתיחה.
עשינו פעם וגרף התלהבות גדולה.
ניתן לפרוס את זה לפרוסות פרוסות ואז זה נראה כמו פרחים מתוקים.
הנה:
צפה בקובץ המצורף 587183

מהמם! קניתי!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בא לי מרק דלעת ערמונים.
יש למישהי מתכון?
אני לא חושבת שזה יהיה מוצלח במיוחד.
המרקם והצורה של דלעת הערמונים הם אלו שמיחדים אותה, ובמרק זה יצא לך פשוט - מרק כתום. דבר טעים כשלעצמו, אבל חבל לבזבז עליו דלעת ערמונים.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה כמעט לא 'מתכון', אבל זה כל הענין כולו - חיים קלים כהלכה :)
לפני זמן מה, פגשתי בחנות הירקות מעין ירק חמוד וירוק שלא הכרתי,
ועל המדף שלו הכיתוב - דלעת ערמונים.
כיוון שאני אוהבת גם דלעת וגם ערמונים,
מיד קטפתי כמה יחידות לשקית,
ובבית הלכתי לחפש מה עושים עם הדבר הזה :)

אז מתברר שה'דבר הזה' עונה על כל מה שציפיתי ממנו -
קל להכין
טעים ממש
סופר בריא

הטעם המתקבל הוא... משהו בין דלעת לערמונים. ממש ככה.
המרקם - רך, 'פירה' כזה (גורפים עם כפית... יאם)
הבונוס - אין את הסיבים הארוכים האלו שיש בדלעת/בטטה, שהם קצת מעצבנים בפה
מאד מומלץ גם לתינוקות! פשוט כיף להאכיל, בלי לרסק ובלי הרבה הכנה,
וזה מאד טעים כאמור. (הבת שלי בת שנה ורבע גם סבורה כך :))

איך מכינים?
פשוט מאד -
חוצים ל-2,
מרוקנים מהגרעינים (אני עושה את זה עם יד עטויה בכפפה ח"פ)
שמים בתבנית
מורחים קצת שמן זית משובח על כל מחצית, (אפשר גם עם היד והכפפה הנ"ל... או עם מברשת סיליקון)
מפזרים מעט מלח,
ו - לתנור!
אופים בין חצי שעה ל-45 דקות (תלוי בתנור)
הדלעות מתרככות ומשחימות,
גורפים ואוכלים בהנאה!

טוב לדעת - אפשר לאכול גם את הקליפה!
היא מתרככת באפיה וטעימה ממש. לא לתינוקות נראה לי.. (המרקם)

לכל שוחרות הבריאות או חפצות ההרזיה,
מה שכדאי לדעת על הירק השווה דלעת ערמונים -

כמות קלוריות נמוכה מאד, כמעט ללא שומנים,
מקור טוב לאשלגן (ששומר על מאזן הנוזלים בגוף ובכך עוזר ביצירת אנרגיה)
כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומינרלים,
ערך גליקמי נמוך - מה שמעניק שובע לזמן רב,
מאטה את ספיגת הסוכר - לא מעלה סוכר מהר,
היא כן יותר פחמימתית ממלפפון -
אישית אני אוכלת אותה כמנת פחמימה,
אבל בסקאלה שבין תפוח אדמה למלפפון, היא יותר קרובה לזה האחרון.

והשורה הכי תחתונה - זה ט-ע-י-ם! טבעי וקל!
אז תהנו מאד! :)

מצאתי תמונה מהרשת של דלעות ערמונים מוכנות, ממולאות בקינואה ועוד משהו
נוצר שם באמצע הרי שקע - אז אפשר למלא אותו במה שרוצים.
אם מישהי מוצאת תמונה של זה בצורתו הגולמית,
אשמח למען אלו שלא מכירות.
(בחנות זה ירוק בעיקר וקצת כתום, אחרי האפיה זה נהיה די שחור)
צפה בקובץ המצורף 587117

תודה שירי על פוסט מושקע, צילחות מהמם וכתיבה מזמינה.
דלעת הערמונים לא יכלה לקוות ליח"צ יותר טובים מאלו.
ולמי שטרם ניסה דלעת ערמונים, רוצו לקנות! זה אחד מירקות החורף הטעימים ביותר.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
קחו בחשבון שמרק דלעת נחשב חינמי מבחינת קלורית, כי הוא ירק.
דלעת ערמונים, נחשב פחמימה, כמו דלורית.
זה למי שמדבר בשפת החינמיים... :)
תודה שירי על פוסט מושקע, צילחות מהמם וכתיבה מזמינה.
דלעת הערמונים לא יכלה לקוות ליח"צ יותר טובים מאלו.
ולמי שטרם ניסה דלעת ערמונים, רוצו לקנות! זה אחד מירקות החורף הטעימים ביותר.
הי שירה, תודה על התגובה המפרגנת לי ולדלעת!
רק למען ההגינות שימי לב שהצילחות בכלל לא שלי... תמונה שהעליתי מהרשת,
יען כי הדלעות שלי לא שורדות כדי להצטלם... :)
אבל אקבל בענווה את הפידבק לגבי הפוסט והכתיבה וכל השאר
בהחלט רוצו לקנות! :)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני רק מזכירה לכל מי שהעלתה תמונה מהרשת שלפי כללי הפורום יש לתת קרדיט.
מעולה, הוספתי קרדיט
(אבל לא לוקחת שום אחריות על המתכון.. סתם חיפשתי תמונה :))
 

חצאית קפלים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ורק אני שמעתי על הירק הזה וכבר שנתיים מחפשת לשווא?
אם את מירושלים יש בשערי רווחה במתחם כדורי.

אני הכנתי בחנוכה מנת פתיחה לארוחה בשרית:
חציתי כל דלעת ערמונית לשתיים, רוקנתי ואפיתי עם שמן זית ומלח כמו ששירי כתבה,
והגשתי חם עם רוטב כבדים ופטריות.... יצא מוששש!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכון. את צודקת.
אבל אולי ציפיתי שהטעם יהיה מעט שונה לא?
דמיינתי שאני מוסיפה חתיכות ערמונים למרק ומצלחתת אותו...זה יכול לצאת מושלם.
וכמובן פחות קלוריות.
תצלחתי בכיף מרק דלעת ;)
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני הייתי מוסיפה זרייה של מלח ופלפל.
אכן טעיםםם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה