קינוחים מנות אחרונות לחגים...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חייבת לכן עוד מתכונים.
אז הנה 2 ציפורים במכה אחת.

מוס נוגט עם עם גנאש שוקולד
20190917_175906 (1).jpg

פאי נוגט

20190917_173216 (1).jpg

פאי:
לקלתית:

2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן + 1 כף מים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים


מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק

דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.

מקררים את הקלתית.

אם ממירים בשמן צריך לערב הרבה. התחילה הבצק נראה פירורי אבל אחרי לישה טובה הוא מתגבש.

למלית [וזה מה שיש בכוסות הקינוח]
[אני מכינה כמות גדולה של המלית ואז זה מספיק ל-2 הקינוחים. שווה]

500 מ"ל ריצ' [1 גדול מהחנות]
200 גרם שוקולד לבן פרווה, מומס
250 גרם קרם נוגט
3 כפות פודינג וניל.

מרציפים את הריצ'.
מוסיפים את קרם הנוגט והשוקולד המומס. מוסיפים פודינג.

לפאי-
מורחים מעל לקלתית שכבה לא מדי גביהה כדי שיהיה מקום לציפוי. משאירים בערך 3 מ"מ לגנאש.

לכוסות- מדללים את המלית במים כדי שיזדלף בקלות. התערובת צריכה להיות דלילה מקרם אבל לא נוזלית.
מוסיפים את המים בהדרגה. מתחילים ברבע כוס.

מקררים את הפאי והכוסות מעט.

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ' [1 מיכל]
3 כפות קרם נוגט

ממיסים. ממתינים מעט שלא יהיה רותח ויוצקים מעל לפאי ומעל לכוסיות. [הכמות אמורה להספיק גם וגם]. צריך רק שכבה דקה.

אפשר להכין חצי כמות ולשפוך רק על הפאי ואת הכוסות לקשט איך שרוצים. כדור קראנצ' נוגט- לוקחים מהגנאש של ציפוי הפאי [יש מספיק גם אם מכינים חצי], מוסיפים פירורי ביסקויט, קרוקנט אגוזי לוז ומעט קרם נוגט. מכדררים לכדורים קטנים ומניחים במרכז הכוס. אני זילפתי שוקולד לבן מלמעלה ששקע מעט פנימה ולצידו שמתי כדור כזה

לקישוט:
בפאי אפשר לפזר אבקת נוגט סביב המסגרת.


בהצלחה
20190917_175910 (1).jpg



תכינו,
תשתפו.
 
נערך לאחרונה ב:

אסתי אחת

משתמש מקצוען
עוגת מוס מהממת טעמתי היום ומיד בקשתי את המתכון
ללא אפיה!
יוצא שתי רולדות גדולות שממתינות במקפיא לפריסה:

8 חלבונים מקציפים עם 4 כפות סוכר
מנמיכים ומוסיפים את החלמונים.

ממיסים 300 ג' שוקולד מריר מקררים מעט ומקפלים לקצף
מחלקים בין שתי תבניות גדולות על נייר אפיה ומקפיאים לפחות ל3 שעות

מילוי- 4 חלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר
מנמיכים ומוסיפים: חצי כוס מיץ תפוזים
חב' אינסטנט וניל
חלמונים
שליש כוס שמן
מקציפים בנפרד 1 ריצ' ומקפלים לקצף בעדינות
מורחים על התערובת הכהה ומקפיאים לשעה שעתיים
מגלגלים בעדינות תוך קילוף הנייר אפיה- ומגלגלים את הרולדה המוכנה באגוזים\קוקוס קלוי

בפריסה זה נראה שבלול מהמם וטעים מאד!!!
 

22

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוס מנגו ללא ריצ'


3 מנגו בשלים
2 כוסות שמן קוקוס
1 כוס חלב סויה, בטעם וניל עדיף
1 שקית אבקת סוכר
3 כפות פודינג וניל


------תפרגנו-----
צפה בקובץ המצורף 547770

צפה בקובץ המצורף 547769

צפה בקובץ המצורף 547771

את בטוחה שמן קוקוס, אולי קרם קוקוס?.
משום מה נראה לי שומני מידי...
 

22

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שמן קוקוס
וזה לא שומני.
יחד עם החלב סויה זה הופך למין ריצ' אבל במרקם דליל יותר. מקציפים יחד.
וואו איזה תגובה מהירה, ממש תודה, מתחשק לי מאוד להכין ולא הייתי רגועה...
אז תודה ענקית על הלב הענק וגמר חתימה טובה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו איזה תגובה מהירה, ממש תודה, מתחשק לי מאוד להכין ולא הייתי רגועה...
אז תודה ענקית על הלב הענק וגמר חתימה טובה
רק תקציפי את השמן קוקוס והחלב סויה במקצץ סלון [של הקצפה] במשך מספר דקות ואז תראי שהוא הופך לפחות נוזלי. כמו ריצ' דליל.
 

החיים קלים

משתמש מקצוען
קיבלתי במייל, מניחה כאן. (צריכה שיישמר לי כשארצה....)
מתאים לעצלניות או ללא מתמצאות שרוצות להרשים.

מייל מצ'וקי- חנות אפייה והדרכות <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>.
לפני כמה ימים, בעלי חזר מהחנות שלנו
ובידו שקית תפוחה.
השקית היתה מלאה במליות
ו3 סוגים של מגשי טארטלטים.

"הנה אתגר בשבילך" הוא הציע
"להכין מהמוצרים שבשקית
פטיפורים מהירים, טעימים
בלי להפעיל תנור או מיקסר"

בחיוך פרסתי הכל על השולחן:
טעמתי,בחנתי ,חשבתי, יצרתי, לכלכתי, ניקיתי ,צילמתי
והנה התוצאות...

תהיני!

5jhR2sV0u2FjYgVU0cKFw-3U6KDlfQ3H7my5C4OCtGeJ4dSoWh656Y-y-Hrk2yN1mGzJ7IJtRs-9ZckgsK1j_KcSzq5zWINHwgLW=s0-d-e1-ft

הצעת הגשה 1:
על דופן טארטלט מרובע כותבים בלורד אכיל אדום ועוברים עליו עם לורד צהוב.
בעזרת כפית מניחים בתוך הטארטלט קרם רושה ומשטחים (יותר מחצי גובה)
מכניסים קרם וניל לשקית זילוף ועושים חור קטן, מזלפים פסים צפופים על כל הטארטלט ומחליקים לשכבה חלקה עם פלטה או גב של כף.
בעזרת כפית או פלטה קטנה מורחים שכבה דקיקה של מלית פרי פסיפלורה.
מקשטים בפרח של בצק סוכר אדום

6_wB6yg0BvC97rwgD3P94t2UvbX4_weawOdS7PCg4GpFeUzL1oECoUyL5cdWcbKnyw-1Z8IfZ9NgPaINyRgEgvj18SrNanBozCMSBkmwxsLFDyTb025Zsd6d=s0-d-e1-ft

הצעת הגשה2:
בטארטלט עגול קוטר 5, מזלפים תלולית קפוצ'ינו ולידה מזלפים תלולית של קרם חלוה.
בעזרת קיסם יוצרים מערבולת.
מעמידים את הטארטלט על צידו ומגלגלים רק את השוליים בתוך שבבי וופל שוקולד.


HWIcOa_qr-ZAZQ0Yfuj3vjP2jWYuOw4Jwa_gRr7OlUGcTDq66RaJem099jlQHR4yJVHK3z9ZyqCdoEA_WJyOy2OUsHIgjA0WIyb5AUk=s0-d-e1-ft

הצעת הגשה 3:
לטארטלט עגול מזלפים שכבת קרם קרמל,
מעליה מזלפים קרם רוזמרי ומחליקים.
מקשטים בכדורים בצבעים שונים


6XRJ3CtWdoSNhS0XkIkNHfhvSiQ5V78ey9HcPMyIUGTkZ27xY1ly1Q8tw2tqCZ34Qvyz6f_VS5A7MJofLUuZYbSj0E7dRjQ=s0-d-e1-ft

הצעת הגשה 4:
לטארלט עגול קוטר 5 מזלפים קרם רוזמרי כמעט עד הסוף
מניחים בתפזורת צפופה אגוזים קלויים קלופים (הקליה חשובה כי היא נותנת את כל הטעם)
מפזרים על הכל מעט אבקת זהב
(הגשם בתמונה רק בשביל השואו:)

PXA3myL05Evpf3apGXQfnPmoQuhdETtN0IgnhRslfC8OlYd_3TJQoPPg46aqX6ANVSLM8j31VS1rqLptUHrdNKZIFcEz0K6uc8gSJgLrt7gq=s0-d-e1-ft

הצעת הגשה 5:
לטארטלט מרובע מזלפים קרם פטיסייר,
מערבבים בקערה מלית תפוחי עץ עם מלית אוכמניות ווממלאים את הטארטלטים.
לקישוט: לוקחים כמה קוביות תפוח מהמלית שוטפים היטב מהרוטב,
צובעים בזהב ומניחים כמה קוביות זהובות על כל טארטלט.


RNkATu7wEvPo4qNvSsVFHOoZbj0vLg22bXKQHesLGJLmViY7lRb2Y3gAe89Wi-hAr-pEZOOxUWMlaW-vWNOneskGg1bKzLTK6G0nD6NZ6w=s0-d-e1-ft

הצעת הגשה 6- תפוח זהב ...
ממלאים טארטלט בצורת פרח בקרם פטיסייר,
עורמים תלולית של מלית תפוחי עץ בקינמון.
אם אוהבים " אל דנטה" משאירים כך. אבל אם רוצים תפוחים רכים מאוד, אופים בתנור עד לריכוך (אין הגבלת זמן לטארטלט לא קורה כלום..)
מאבקים הכל במעט אבקת זהב

lBYoFcGeiSDNnEDOTDTBknbgWe332cdiJQZLvp-_cHSNlORifrQEmJRSKTM0VMWy_03OciCKZXaiUbqxa8_wOuL9RwykdWjvXWKWelQo=s0-d-e1-ft

הצעת הגשה 7:
לטארטלט עגול 5 ס"מ מזלפים תלולית לוטוס (הלוטוס אצלינו רך יותר לעומת המקביל שאינו בדצ)
ממלאים שקית זילוף נוספת עם קרם וניל
ממקמים את קצה שקית הזילוף בתוך חלקה העליון של תלולית הלוטוס ולוחצים לזילוף
קרם הוניל המזדלף מתפשט בתוך הלוטוס ונוצרים 2 מעגלים.
לקישוט עיגולי השוקולד חפשו את המייל "איך עושים בייבליס לעוגה"

שאלות? לחצו כאן
להתראות בפעם הבאה...

נ.ב אם את אוהבת מאוד להתקשקש במטבח,ואת יכולה לפנות שעתיים בשבוע
המשיכי לעקוב!
בכי קרוב אשלח לך בלנ"ד את אחת ההצעות המשתלמות ביותר שיש!!! (אני ממש מתרגשת!)


מכל הלב,
לאה
9g90yyEdQQ1kFDPb1PyWsL6JRGYrXi7X0jA__BO-1mHmtam-nYtVffet8nFKhqye7njc6cjphDcN5RZhL9ol7-eysUlIaE96ikQCBOwUwkwKmK7BrjGHYPnospXXH-VFihgB2F4337M0fM38oUCOry5bD4vaByQ=s0-d-e1-ft




מוגש בחום! לאה קליין קונדיטורית, שוקולטייה, צילום מזון, מנהלת חנות צ'וקי - מוצרים והדרכות לאפיה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פאי לימון, שוקולד לבן וקוקוס מקורמל

שילוב טעמים מנצח.
פאי בטעם מעודן

IMG_1857.JPG

לקלתית:

2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן + 1 כף מים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים


מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק

דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.

מקררים את הקלתית.

אם ממירים בשמן צריך לערב הרבה. התחילה הבצק נראה פירורי אבל אחרי לישה טובה הוא מתגבש.


למלית:
100 גרם שוקולד לבן פרווה
250 גרם מלית וניל
20 טיפות תמצית בטעם לימון [להשיג בחנויות מתמחות]

מקציפים ריצ' לקצף יציב.
מוסיפים קרם וניל, שוקולד לבן מומס ותמצית לימון.
טועמים את המלית ובודקים את רמת הטעם. מוסיפים עוד תמצית לימון לפי הטעם.
בהיעדר תמצית לימון משתמשים במיץ לימון. מתחילים ב 2 כפות מיץ.

מורחים מהמלית מעל לקלתית שהתקררה. משאירים מלמעלה מקום לגנאש שוקולד לבן


לגנאש:
150 מ"ל ריצ' [פחות מריצ' קטן]
250 גרם שוקולד לבן פרווה

לקישוט:
קוקוס מקורמל

ממיסים יחד בסיר על אש נמוכה. מקררים קצת ויוצרים מעל למלית. מורחים לכיסוי מלא.
מפזרים בשוליים קוקוס מקורמל.

המתכון הזה ללא ביצים יש לי גן מלית לימין מעולה עם ביצים שעוברות בישול.
אם יהיה ביקוש אעלה. כמובן מלית מורכבת יותר להכנה, אבל טעימה מאוד מאוד.
IMG_1856.JPG
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הי!
הכנתי לשבת טארט שוקולד לבן וקישטתי אותו בדיוק ככה! עם מסגרת של קרוקט ושיבולים במרכז.
זכרתי איכשהו שאני לוקחת את זה כהשראה מקישוט שראיתי, אבל לא זכרתי מאיזה,
ועכשיו אני קולטת שזה היה בהשראת הפאי הזה :p
(כמובן זה יצא לי הרבה פחות יפה מלך;))
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עוד כמה
ומקווה בעז"ה להעלות לכן עוד מתכונים מהתמונות באשכול הזה.
הכל קל להכנה.

מוס/גלידת חמאת בוטנים קראנצ'ית ללא ביצים
IMG_1889.JPG


מוס שוקולד לבן- וניל ומוס פירות אקזוטיים עם קוקוס מקורמל
IMG_1891.JPG


גלידת/מוס שוקולד ווניל עם שברי עוגיות ללא ביצים
IMG_1895.JPG


פאי שוקולד-פיסטוק- דומה מאוד בהכנה לכוסות מוס פיסטוק שהעליתי
IMG_1897.JPG


IMG_1899.JPG


פאי חמאת בוטנים קאנצ'ית [וראיציה שלישת, 2 וריאציות העליתי בעבר]
IMG_1907.JPG


מוס שוקולד ללא ביצים בטארטלט
IMG_1904.JPG


טראפלס פיסטוק מטורפים
IMG_1917.JPG


לעצלנים או למי שמאוד עסוקה ובכל זאת רוצה להרשים- קעריות מרנג במילוי שוקולד/תות
[יש גם דרך ארוכה, אבל יש קצרצרה]
IMG_1912.JPG


IMG_1913.JPG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העליתי מתכון של כוסות מוס פיסטוק
מי שלא רוצה להכין בכוסות יכולה בתבנית ואח"כ לפרוס.
פרסתי. עד שהגעתי לצלם התחיל קצת להפשיר אבל הרעיון

למעשה אפשר כל מתכון מוס/גלידה להכין בתבנית [מהמתכונים שלי לפחו]. תמיד נשאר אז אני שמה בתבנית. יש במקפיא גם גלידת ענבים-וניל-פירות אקזוטיים שעוד לא צילמתי. בתבנית בשכבות
IMG_1914.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
העליתי מתכון של כוסות מוס פיסטוק
מי שלא רוצה להכין בכוסות יכולה בתבנית ואח"כ לפרוס.
פרסתי. עד שהגעתי לצלם התחיל קצת להפשיר אבל הרעיון

למעשה אפשר כל מתכון מוס/גלידה להכין בתבנית [מהמתכונים שלי לפחו]. תמיד נשאר אז אני שמה בתבנית. יש במקפיא גם גלידת ענבים-וניל-פירות אקזוטיים שעוד לא צילמתי. בתבנית בשכבות
צפה בקובץ המצורף 550839
מדהים.
רעיונות מיוחדים והגשה מוקפדת ויפהפיה.
הפבלובות שבו את לבי :)
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
עוד כמה
ומקווה בעז"ה להעלות לכן עוד מתכונים מהתמונות באשכול הזה.
הכל קל להכנה.

צפה בקובץ המצורף 550838
הכל מטורף, אני לא עומדת בקצב
עכשיו אני רק אוחזת במוס נוגט
נראה לי את מסודרת עד פסח:)
איך יש לך מקום במקפיא? לי נגמר כבר...
גוזרת ושומרת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  23  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה