יש למשהו מתכון לפאי פקאן מוצלח?

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
פאי פקאן בקרמל

בצק ל2 תבנית 24-26
450 גר' קמח
2 ביצים
300 גר' מרגרינה
4 כפות גדושות סוכר
2 כפות מים קרים

חומרים לפקאן-
300 גר' פקאן רגיל
2 כוסות סוכר
1.5 ריץ פרווה
1 כף קורנפלור
2 כפות מים

הכנה:
במיקסר עם וו גיארה לערבב סוכר ומרגרינה עד לקבלת תערובת אחידה להוסיף את הביצים, קמח ומים ולעבד לבצק,
לעטוף בנילון נצמד ולמקרר לשעה, לקמח משטח עבודה לחלק בצק לחצי וללוש עלה בעובי חצי ס"מ להניח אותו בעזרת המערך בתבנית המשומנת מעט- שולי הבצק עוברים את גודל התבנית....
להניח את הפקאן שורות שורות כמו גג רעפים ולהכניס למקפיא לרבע שעה בזמן הזה מכינים תקרמל- סוכר לסיר ולהמיס על אש בינונית לחמם ריץ במיקרו ובזהירות להוסיף גם את הקונפלור כשהוא מומס במים
ולצקת בזריזות על הפאי לאפות על 155 מעלות עד להזהבה ניתן להקפיא
 

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מישהו יכול להעתיק לי משם? חסום לי, תודה


למרות שכבר שנים מבקשים ממני, לא פרסמתי עד היום שום מתכון לפאי פקאן. זה לא שלא ניסיתי, פשוט לא הייתי מרוצה ב-100% מהתוצאות. ואם להודות על האמת, גם לא טעמתי פאי פקאן שעירפל את חושיי. עד הפאי הזה. זה פאי פקאן מושקע, שחוץ מבצק עדין ומלית פקאנים מתוקה יש בו גם פקאנים שלמים בזיגוג מייפל, שאני מסדרת בעיגולים יפים מעל המלית. את הפאי אופים בשני שלבים, אבל כל שלב בפני עצמו אינו מסובך להכנה. הדבר הכי קשה עם הפאי החתיך הזה, הוא לחכות לקירור כדי שאפשר יהיה להתנפל.

סוד קטן אבל חשוב מאוד: כדאי להוציא את הפאי האפוי מהתבנית כשהוא עדיין חמים, כי לאחר הקירור רוטב הטופי יתקשה, ידביק את שולי הפאי לתבנית ויקשה על החילוץ. הכי נוח להשתמש בתבנית פאי עם תחתית מתפרקת- כשמגיע רגע החילוץ מניחים את התבנית על כוס הפוכה ושולי התבנית יינתקו מעצמם.

מצרכים להכנת פאי פקאן
קלתית בצק פריך

  • 100גרם חמאה רכה
  • 100
    גרם או 1שקית אבקת סוכר
  • 1ביצה L
  • 2
    כוסות או 280גרם קמח לבן
מלית פאי פקאן וקישוט
  • 1
    כוס או 320גרם סירופ מייפל
  • 1/2
    כוס או 120גרם סוכר חום כהה
  • 100גרם חמאה
  • 1/4
    כוס או 50גרם סוכר לבן
  • 3ביצים
  • 300גרם אגוזי פקאן
  • 1כף שמנת מתוקה 38%
הגשה
  • גלידה מוכנה
  • סירופ מייפל
המרת מידות ומשקלות
אופן הכנה
  1. קלתית פאי פקאן: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  2. מלית פאי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  4. חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
  5. לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  6. קישוט: מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
  8. הגשה: פורסים את הפאי לפרוסות ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.
הערות
  • מחלקים את אגוזי הפקאן חצי-חצי וקוצצים רק חצי מהכמות (משאירים חצי שלמים לקישוט החלק העליון של הפאי).
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קל וטעייים
קלתית:
2.5 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
ללוש ולשטח על תבנית הפאי.
מילוי:
200 גר חלבה מפוררת גס
פקאן כ200 גר שבורים
אגוזי מלך שבורים
פרוסות שקדים
לאפות חצי שעה. לשפוך כוס מייפל ולהחזיר לתנור לעוד 5 דק
 

credit

משתמש צעיר
קל וטעייים
קלתית:
2.5 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
ללוש ולשטח על תבנית הפאי.
מילוי:
200 גר חלבה מפוררת גס
פקאן כ200 גר שבורים
אגוזי מלך שבורים
פרוסות שקדים
לאפות חצי שעה. לשפוך כוס מייפל ולהחזיר לתנור לעוד 5 דק

לאיזו תבנית מתאים?
 

miku

משתמש צעיר
קל וטעייים
קלתית:
2.5 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
ללוש ולשטח על תבנית הפאי.
מילוי:
200 גר חלבה מפוררת גס
פקאן כ200 גר שבורים
אגוזי מלך שבורים
פרוסות שקדים
לאפות חצי שעה. לשפוך כוס מייפל ולהחזיר לתנור לעוד 5 דק
@חוי ג, הפקאנים ואגוזי המלך - קלויים\מסוכרים או טבעיים?
 

credit

משתמש צעיר
אני שמתי אותם טבעי, לא קלוי ויצא מצוין
מאמינה שיהיה יותר טעים כשזה קלוי, אבל המתיקות של המייפל משתלבת על הטבעי יותר
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קל וטעייים
קלתית:
2.5 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
ללוש ולשטח על תבנית הפאי.
מילוי:
200 גר חלבה מפוררת גס
פקאן כ200 גר שבורים
אגוזי מלך שבורים
פרוסות שקדים
לאפות חצי שעה. לשפוך כוס מייפל ולהחזיר לתנור לעוד 5 דק
מתכון טעים וקל
 

עסק

משתמש פעיל
יש לי מתכון ממש ממש מוצלח.
והפלוס שלו שהוא קל ובלי מצרכים מיוחדים.....אלא מצרכים שיש בבית.

אם את עדין רוצה, אני אעלה בל"נ....
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מקפיצה,
מחפשת מתכון לפאי פקאן ללא מייפל
תודה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מילוי לפאי פקאן, על כל בצק פריך.

250 גר פקאן (ניתן להחליף את חלק מהאגוזי באגוזי מלך)
רבע כוס שמן
2 כוסות סוכר חום כהה
חצי כפית וניל טחון
2 ביצים
מערבבים הכל מלבד הפקאנים בבלנדר.
מסדרים את הפקאנים על בצק פריך, שופכים את הבלילה ואופים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני שמתי אותם טבעי, לא קלוי ויצא מצוין
מאמינה שיהיה יותר טעים כשזה קלוי, אבל המתיקות של המייפל משתלבת על הטבעי יותר
דווקא טבעי עדיף. גם ככה התנור קולה אותם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מילוי לפאי פקאן, על כל בצק פריך.

250 גר פקאן (ניתן להחליף את חלק מהאגוזי באגוזי מלך)
רבע כוס שמן
2 כוסות סוכר חום כהה
חצי כפית וניל טחון
2 ביצים
מערבבים הכל מלבד הפקאנים בבלנדר.
מסדרים את הפקאנים על בצק פריך, שופכים את הבלילה ואופים.
יש אפיה מקדימה לקלתית הבצק יעני אפייה עיוורת?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש אפיה מקדימה לקלתית הבצק יעני אפייה עיוורת?
טוב ששאלת.
במתכון המקורי כתוב שאין צורך.
אני אישית הגעתי לתוצאות טובות יותר באפיה עיוורת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה